Jump to content

Περί φωτογραφικών μηχανών, φακών και λοιπών αξεσουάρ

Recommended Posts

χαιρετε

Ερωτησις: Τι λαθος κανω σε νυχτερινα θεματα, και οι φωτεινες πηγες φαινονται θολες και κουνημενες (φυσικα με τριποδο) και οτιδηποτε φωτιζεται απ αυτες, ιδιαιτερα λευκα, χανει καργα πληροφορια? Δοκιμασα οτι συνδυασμους περνουσαν απο το μυαλο μου εκεινη τη στιγμη, αλλα το αποτελεσμα ηταν το ιδιο.

δωσε δείγματα αλλα καποια πραγματα που μου ερχονται πρωτα στο μυαλο είναι:

1)αν φταίει το κούνημα. Το οτι χρησιμοποιείς τρίποδο δε σημαίνει οτι οι φωτο δεν κουνιουνται, ειδικά αν δεν είναι καλής ποιοτητας(το τρίποδο) και δεν χρησιμοποιείς τηλεχειριστηριο για να κατεβάσεις το κλείστρο, αλλος ενας τρόπος να έχεις πιο σταθερη την κάμερα ειναι να έχεις ανεβασμενο τον καθρέφτη.

2)το φωτα δεν ειναι στο βαθος πεδίου

3)το διαφραγμα σου ειναι πολύ ανοιχτό, για να πετύχεις το star στις πηγες φωτισμού πρεπει να έχεις οσο πιο κλειστο κλειστρο μπορείς.

Ενα σφαλμα που διαπιστωσα πηγαινοντας να ανεβασω δειγμα ειναι οτι κατα λαθος τραβουσα jpeg... Παρακατω. Τριποδο χρησιμοποιω ενα vanguard alta 203, και χρησιμοποιω χρονοδιακοπτη γιατι δεν εχω παρει ακομα τηλεχειρηστηριο. Το δειγμα παρακατω ειναι με f/4 (τυχαια, και δεν δοκιμασα στο συγκεκριμενο κατι αλλο, επρεπε να φυγω), αλλα και σε αλλα θεματα με εως και f/22 δεν υπηρε και πολυ μεγαλη διαφορα, αλλα επιφυλασσομαι μεχρι να το ξαναδοκιμασω σωστα.

th_DSC_0402.jpg

Βαλε f11 και πανω και δοκιμασε! Αλλα αυτο που λες οτι ειναι κουνημενες ειναι φυσικο σε χρονο εκθεσης 8sec(μιλαω για αντικειμενα οπως δεντρα κτλπ).

Τι φακο εχεις?Αν εχει VR πανω του απενεργοποιησε το!

Αυτο που εγραψα και πριν, το οτι τα φωτα φαινονται υπερ-θολα και καταστρεφουν οποιαδηποτε πληροφορια γυρω τους. Φανταζομαι θα εχεις λογο που ρωτας.

Εκανα το λαθος και ειχα παρει μαζι μου μονο τον 10-20 (αρα no VR για τον φιλο που ρωτησε), και καταλαβα αργα οτι εκανα βλακεια, σημερα θα παρω και τον tamron και εναν 50ρη nikon AI-S. (αντε να ρθει και η lowepro...)

δεν κόβω και το χέρι μου, αλλά πρόβλημα δεν βλέπω,

αυτό που περιγράφεις ως θολό είναι για μένα απλά υπερφωτισμένο.

ήθελες μικρότερο χρόνο για να έχεις πληροφορία στα συγκεκριμένα σημεία,

η λήψη που επιχειρείς πάει για HDR έχεις πολλά stop διαφορά από το φοίνικα στα σκαλιά άλλα τόσα από τα λουσμένα σε φως σημεία στις κολώνες και τα κτίρια,

δοκίμασε με spot metering σε κάποιο μεσαίου φωτισμού σημείου και παίξε λίγο και με την αντιστάθμιση.

Δεν νομίζω οτι έχεις θολά σημεία...

δεν αναφέρθηκα ούτε σε εξοπλισμό ούτε σε τεχνική, μια διατύπωση έκανα

μάλλον έκαψε τα φωτεινά σου, στην οθόνη δεν βαράγανε τα highlights? άσπρα μαύρα όταν την έβγαλες?(review)?

στα δύσκολα επειδή η lcd μπορεί να είναι +3,όπως η δική μου, ή -3 για οικονομία

να συμβουλέυσαι το ιστόγραμμα, λέει αλήθειες...

αν έχεις κολλήσει ή δεξιά(καμμένα) ή αριστερά(πίσσα σκοτάδι)

καλό είναι να ξαναβγάλεις το θέμα σου.

Έγινε επεξεργασία από DarkSaga

Απο Αθηνα μπορεις να βρεις Benro στα 70 euros και με κεφαλη κοντα στα 160cm!

Όχι από Θεσσαλονίκη είμαι .

Προτείνεται κάποια σε αυτά τα χρήματα αύριο το πρωί θα κάνω μια βόλτα να δω τι θα έχουν

:flower:

Αυτήν την στιγμή δυστυχώς δεν παίζουν και πολλά χρήματα οπότε δεν μπορώ να διαθέσω 200Ε για το τρίποδο .

Σε ευχαριστώ.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι σταθερή η κεφαλη (γενικά το τρίποδο) του αφού θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο για μικρές ταχύτητες .

Είδα αυτό καλούτσικο φαίνεται

Τελικά δεν πήρα σήμερα τρίποδο ώστε να μαζέψω λίγα ακόμη χρήματα για να πάρω κάτι καλύτερο η κανένα φίλτρο . :smoke:.

Πήρα όμως από φίλο φωτογράφο το Velbon CX-686 μέχρι να πάρω δικό μου .

Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές αρκετά σταθερό

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.