Jump to content

Περί φωτογραφικών μηχανών, φακών και λοιπών αξεσουάρ

Recommended Posts

εχει το af tune οπως και η δ300, δ7000 κλπ

δν έχει..

Εδιτ...

Αμα δν βγαλω ακρη :

http://www.howtoshot.com/82/how-to-fix-front-focus-nikon-d90-d80-back-focus-problem/

Έγινε επεξεργασία από basilakis

1. η d90 δν έχει tune

2. δοκίμασε σε σωστό φωτισμού πλήρους εύρους για πιο αξιόπιστα αποτελέσματα

3. τα test σου δεν είναι απόλυτα σωστά νομίζω διότι φαίνεται να είναι υπό διαφορετική γωνία... θες 45% σε αυτά... αν είσαι ακόμα αθήνα έχω να σου δανείσω το spyderlenscal για να δεις πιο σωστά...

4. αν πας και σώμα κ φακό θα δοκιμάσουν το σώμα σου με reference φακό και τον φακό σου σε reference body...

1. η d90 δν έχει tune

2. δοκίμασε σε σωστό φωτισμού πλήρους εύρους για πιο αξιόπιστα αποτελέσματα

3. τα test σου δεν είναι απόλυτα σωστά νομίζω διότι φαίνεται να είναι υπό διαφορετική γωνία... θες 45% σε αυτά... αν είσαι ακόμα αθήνα έχω να σου δανείσω το spyderlenscal για να δεις πιο σωστά...

4. αν πας και σώμα κ φακό θα δοκιμάσουν το σώμα σου με reference φακό και τον φακό σου σε reference body...

Εδω δν εχω τριποδα ουτε τπτ ... μονο την τσαντα με τους φακους .. Κρητη οι δοκιμες ..

Αυριο φευγω .. δν ξερω και να μου το δανεισεις αν θα προλαβω να ασχοληθώ.. (ευχαριστώ πάντως :) )

Πηγα μια βόλτα το πρωί .. φαινόταν μπάμ οτι έχει πρόβλημα... Στον Πειραια ειχα εστιασει το πλοιο στα 500 μετρα και : ανεστίαστο και ο καβος στα 20 μετρα εστιασμένος ... τοσο πολυ νευρίασα που τις εσβησα όλες

εκτος απο αυτε που τις εστειλα σε εναν φιλο:

εστιάζω δεντρο:

DSC_0046.jpg

εστιαζω την μπλε ταμπελα πισω :

DSC_0047.jpg

Ρε παιδες, εχει χρησιμοποιησει κανεις (πλην του Μητσου) τον Tamron 70-200 2.8? Το AF με προβληματιζει, λιγο που επαιξα (σε στατικα θεματα ομως) δεν μου φανηκε ιδιαιτερα ασχημο, αλλα οπου διαβαζω reviews λενε οτι σε low-light αρχιζει και τα βλεπει λιγο μπλε (χ€στηκαμε), αλλα κυριως οτι δεν την παλευει σε ταχυτητα για action και sports, δηλαδη το 90% περιπου της χρησης που θα του κανω :p. Any ideas? A, ναι, τιμη used 430€...

ο μονος λογος -και δεν ειναι ικανος...απλα ειναι ο μονος- για να μην παρεις τον 70-200 φ4 Λ της canon ..ειναι επειδη κοιτας για νικον.

Κατα τα αλλα...αντιστοιχο σε νικον mount σε τετοια τιμη δεν εχω βρει:p

Δε βοηθας μανα μου :p Να το τσιμπησω η οχι? Με τετοια τιμη, νομιζω με περνει να την κανω τη "δοκιμη", και αν δεν μου κανει, τον ξαναδινω με ελαχιστη χασουρα (if any).

Sent from my LG-P500 using Tapatalk

Aν δεν κοιτάς απαραίτητα για FF φακό τσέκαρε και τον Tokina 50-135 2.8. Τον είχα εγώ κάποτε και τώρα τον έχει ο [MENTION=8534]basilakis[/MENTION] . Είναι από τους καλύτερους που είχα ποτέ (ρώτα και τον [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] να σου πει). Αν είσαι τυχερός και τον βρεις μτχ λογικά θα είναι κάτω από 400€.

Επίσης σε διάφορα φωτομάγαζα έχουν μτχ Nikkor AF 80-200 D 2.8 σε αρκετά καλές τιμές και μόλις τους τονίσεις τα ελαττώματα που θα δεις η τιμή πέφτει αρκετά (έτσι είχα πάρει αυτόν που έχω τώρα).

Άλλη λύση ελαφρώς ακριβότερη αλλά πολύ καλύτερη όσον αφορά την ταχύτητα εστίασης είναι ο Sigma 70-200 HSM II αλλα δεν ξέρω ξέρω σε τι ακριβώς τιμές παίζει μτχ.

Μα για 80-200 κοιτουσα, αλλα δεν εχω βρει τιποτα σε αγγελιες, ebay κλπ (θελω να κανω και καμια βολτα απο μαγαζια στο κεντρο). Τον δικο σου ποσο τον πηρες?

Sent from my LG-P500 using Tapatalk

κάπου 400-420 δεν θυμάμαι. από adorama. αγγελίες μόνο στο dpgr κοιτάς; από ebay εχω σκεφτεί και εγώ να χτυπήσω πράγματα που κατά καιρούς μου έχουν καρφωθεί (όπως ο 11-16 τώρα) αλλά το φοβάμαι πολύ...

εγώ κοιτάω και εδώ: Φωτογραφικές αγγελίες

Από εκεί μάλιστα είχα πάρει και την D200 μου.

Το μόνο κακό είναι ότι κάνουν ανανέωση όποτε θυμηθούν :p

Ο δικός μου είχε αρχική τιμή κάπου 650-700 αν δεν κάνω λάθος. Τους έδειξα όμως 2-3 σημαδάκια + το ότι το δαχτυλίδι της εστίασης δούλευε όποτε ήθελε και τους τον έριξα εκεί. Γενικά σε όλα τα φωτομάγαζα πιανει το παζάρι, αλλά στο adorama έχω, από προσωπικές εμπειρίες την εντύπωση, ότι θα πετύχεις πάντα την μεγαλύτερη μείωση.

edit: και στο avsite έχω πετύχει καλές ευκαρίες κατά καιρούς: http://www.avsite.gr/vb/forumdisplay.php?53-%CC.%C1.-%CB%EF%E9%F0%DC-%C5%DF%E4%E7/page2&order=desc

Έγινε επεξεργασία από hayabusa

Εχω βρει δυο Ταμρον σε παραπλησια τιμη. Θα παρω τον Adorama Δευτερα πρωι να δω αν εχει κανεναν 80-200, και στο ενδιαμεσο θα δοκιμασω και τον Ταμρον του Μητσου να δω τι και πως. Αν δεν εχει ο αντοραμας, περνω τον ταμρον, η τιμη ειναι καλη και το ολο πακετο επισης, και περνω ενα ρισκο με το AF. Αν δεν μου βγει, τον δινω, νομιζω θα φυγει σχετικα ευκολα. Τι λετε?

Τελικα ηρθα στο Μητσο και βγηκαμε για μια γρηγορη δοκιμουλα. Ο φακος με επεισε. Το AF του οντως εχει τα θεματακια που γραφουν σε ολα τα reviews, αλλα νομιζω τα τονιζουν υπερ του δεοντος. Στην δικη μου χρηση παντως σιγουρα δεν γινονται αντιληπτα, και σιγουρα δεν αποτελουν ανασταλτικο παραγοντα στην αγορα του φακου.

Και μιας και πολυ το κουρασαμε, με γεια μου :pTamron Di SP 70-200mm f2.8 lens Nikon fit on eBay (end time 16-Jul-11 19:52:31 BST)

465€ το συνολο. Υπαρχει και αλλος ενας στο ebay με £399 + μεταφορικα, και ενα UV φιλτρο μεσα, αν ενδιαφερεται καποιος.

Λοιπόν, αν και ως επί το πλείστον τραβάω 12bit raws χθες που έπαιζα με τις ρυθμίσεις είπα να το γυρίσω προσωρινά στα 14bit (για την d300 μιλάω). Παρατήρησα όμως ότι ανεξαρτήτως ρυθμίσεων λήψης ο καθρέπτης της μηχανής αργεί εμφανώς να επανέλθει σε σχέση με πριν. Ένα πράγμα σαν να τραβάω με ταχύτητα 1/10 δηλαδή, αλλά γίνεται ακόμη και στο 1/8000.

Οι φωτογραφίες βέβαια βγαίνουν σωστές (που σημαίνει ότι οι κουρτίνες του κλείστρου λειτουργούν σωστά).

Μήπως έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί γίνεται αυτό; :)

ναι, όντως έχουν αρκετά μεγαλύτερο όγκο. καμιά 30αριά ΜΒ το καθένα βγαίνουν.

Σωστή σκέψη αυτή. Βέβαια η δοκιμή που έκανα ήταν σε single shot οπότε δεν ζορίστηκε καθόλου. Σε burst δεν έχω ιδέα πως θα συμπεριφερθεί αλλά αν το θυμηθώ ίσως κάνω μια δοκιμή το απόγευμα.

Καλησπέρα,

Αν ξέρει κάποιος θα ήθελα να με ενημερώσει για το τί χρειάζομαι για να κουμπώσω τη d3000 σε αυτό: ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης - eshop - ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ, ΚΙΑΛΙΑ, ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΑ, CELESTRON,VIXEN,ZEISS,SKYWATCHER, ΒΙΒΛΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μπαίνει απευθείας με T-RING για Νικον 35mm ή θέλει και κάτι άλλο?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.