chroma Σεπτέμβριος 16, 2010 #1942 Σεπτέμβριος 16, 2010 Ευχαριστώ Ζαννή, τέρμα οι δικαιολογίες τώρα και να βγάλω καμιά φωτογραφία.Ο 12-24 είναι ακόμα εδώ δυστυχώς αλλά τον έχω προς πώληση, πιθανόν στο τέλος του μήνα με χαιρετάει.Πέτρο το 800 δεν υπήρχε πουθενά, ούτε ζωγραφιστό. Επειδή το 600 έκανε τον κύκλο του και βαριόμουν να περιμένω για το 700, πήγα στο 900.
hayabusa Σεπτέμβριος 16, 2010 #1943 Σεπτέμβριος 16, 2010 Kαλά το 800 ούτε και εδώ δεν το βρίσκεις πλέον (μτχ εννοείται). Κάνε μου μια χάρη αν μπορείς. Τσέκαρε όταν το κουμπώνεις πάνω στο hot shoe της d200 αν παίζει ελαφρά ή αν κλειδώνει 100% σταθερά. Έχω δοκιμάσει δύο διαφορετικά sb-900 σε δύο διαφορετικές d300 (την δική μου και ενός φίλου) και εχω παρατηρήσει οτι παίζει λίγο σε όλες τις περιπτώσεις. Θέλω να δω αν είναι θέμα του hot-shoe της D300 ή της βάσης του φλας (γιατί σκαλίζοντας το ίντερνετ δεν βρήκα καμιά σχετική αναφορά).
PetrosD Σεπτέμβριος 16, 2010 #1944 Σεπτέμβριος 16, 2010 (edited) Και εδώ Ελλάδα μια από τα ίδια, 800 ούτε ζωγραφιστό...Τώρα θυμήθηκα και εγώ ότι θέλω φλας, με 2 χρόνια καθυστέρηση... Είναι που έχω άλλα 3-4 παλιά σπίτι...Το 800 σε D2X πάντως παίζει λίγο. Βέβαια έχει γράψει πολλές εργατοώρες (και καμιά 200.000 φωτογραφίες) οι οποίες δεν ξέρω αν ευθύνονται. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 16, 2010 από PetrosD
chroma Σεπτέμβριος 16, 2010 #1945 Σεπτέμβριος 16, 2010 hayabusa έγραψε: Kαλά το 800 ούτε και εδώ δεν το βρίσκεις πλέον (μτχ εννοείται). Κάνε μου μια χάρη αν μπορείς. Τσέκαρε όταν το κουμπώνεις πάνω στο hot shoe της d200 αν παίζει ελαφρά ή αν κλειδώνει 100% σταθερά. Έχω δοκιμάσει δύο διαφορετικά sb-900 σε δύο διαφορετικές d300 (την δική μου και ενός φίλου) και εχω παρατηρήσει οτι παίζει λίγο σε όλες τις περιπτώσεις. Θέλω να δω αν είναι θέμα του hot-shoe της D300 ή της βάσης του φλας (γιατί σκαλίζοντας το ίντερνετ δεν βρήκα καμιά σχετική αναφορά).Θα το κοιτάξω ξανά όταν είμαι σπίτι αλλά γενικά η αίσθηση είναι βράχος. O Thom στο review του τόνισε οτι το σημείο που κλειδώνει πάνω στο hot shoe είναι ελαφρά πιο χοντρό από το 800 με αποτέλεσμα να έχει λιγότερο 'παίξιμο'. 2
GoMaR Σεπτέμβριος 16, 2010 #1946 Σεπτέμβριος 16, 2010 (edited) sb900 σε d300 που ειχα σε μια φωτογραφιση μερικες φορες δεν εστελνε το κοκκινο AF light edit: να ναι καλα ο βουδας που με ενημερωσε για το "δε βγαζω νοημα ποστ" Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 16, 2010 από GoMaR
chroma Σεπτέμβριος 16, 2010 #1947 Σεπτέμβριος 16, 2010 http://img405.imageshack.us/img405/1738/dsc0022rg.jpg Παίζοντας με το remote flash, είναι τόσο εύκολο λες και έβαλα cheats στη φωτογραφική.
hayabusa Σεπτέμβριος 16, 2010 #1948 Σεπτέμβριος 16, 2010 told you so έτσι για αντιπαραβολή, αμα πας σε κανένα μαγαζί πιάσε ένα sb-600 και δοκιμασε να το βάλεις σε slave mode. απλά για να δεις την διαφορά, όχι τίποτα άλλο edit: μήπως τσέκαρες το θέμα του ποστ #1943 ;
chroma Σεπτέμβριος 16, 2010 #1949 Σεπτέμβριος 16, 2010 Αριστερά, δεξιά μόνο αν το κουνήσεις με το χέρι περιστρέφεται ελάχιστα (μισο χιλιοστό και αμα), μπρός πίσω με τίποτα. Γενικά rock solid. 1
hayabusa Σεπτέμβριος 16, 2010 #1950 Σεπτέμβριος 16, 2010 ακριβώς αυτό ήθελα να τσεκάρω (το δεξια-αριστερά) γιατί με το 600 δεν συμβαίνει. Όπως φαίνεται είναι γενικό και δεν πάει κάτι στραβά με τα δικά μου μπλιμπλίκια. Thanx
Δημοφιλής Δημοσίευση PetrosD Σεπτέμβριος 16, 2010 Δημοφιλής Δημοσίευση #1951 Σεπτέμβριος 16, 2010 (edited) Το παρακάτω κείμενο μπορεί να μην ενδιαφέρει μερικούς, παρ' όλα αυτά, κάντε ένα κόπο και διαβάστε το, όπως έκανα εγώ κόπο να το γράψω. Μπορεί να υπάρχουν και μερικές άγνωστες λέξεις, ακολουθήστε τα links. Reveal hidden contents Δεν θέλω να ενθαρρύνω κανέναν να ακολουθήσει τις παρακάτω οδηγίες μια και είναι πολύ πιθανών να γρατσουνίσει ευαίσθητα μέρη της μηχανής του! :nono: Προσοχή, καλύτερα να πάτε σε επαγγελματία, αν θέλετε να κάνετε κάτι παρόμοιο! Οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι έχω πολλούς φακούς χειροκίνητης εστίασης. Επίσης έχω και δύο teleconverters χειροκίνητης εστίασης. Αναλυτικά: 1. MF Nikkor 50mm f/1.4 Ai-S 2. MF Fish-eye Nikkor 16mm f/2.8 Ai-S 3. MF Zoom-Nikkor 80-200mm f/4.0 Ai-S 4. Reflex Nikkor-C 500mm f/8 5. TC-201 Ai-S 2x teleconverter 6. TC-301 Ai-S 2x teleconverter Τέτοιου είδους φακοί είναι δύσκολο να εστιάσουν με τις σύγχρονες ψηφιακές μηχανές λόγω των οθονών εστίασης (focusing screen) χωρίς βοηθήματα (split image και microprism collar). Ειδικά δε, όταν χρησιμοποιώ και κάποιο teleconverter, υπάρχει πρόβλημα. Μετά από αναζήτηση στο internet, βρήκα ότι υπάρχει μια εταιρεία που κατασκευάζει οθόνες εστίασης για τη μηχανή μου με split image και microprism collar. Πολλοί τη γνωρίζουν, είναι η Katzeye. Όπως βλέπετε η τιμή είναι αρκετά υψηλή. Παρ όλα αυτά το μικρόβιο με είχε ήδη κολλήσει! Τελικά κατέληξα να αγοράσω αυτή εδώ τη φτηνή οθόνη εστίασης με 16,60 ευρώ τελική τιμή. Το πακετάκι έφτασε σήμερα το απόγευμα και μέσα στη συσκευασία περιλαμβανόταν εκτός από την οθόνη εστίασης, δύο τσιμπίδες, μια μεταλλική και μια πλαστική καθώς και δύο μικρά κινέζικα προφυλακτικά (είχα ακούσει για τους Κινέζους αλλά όχι και έτσι!). Η πρώτη μου σκέψη ήταν να πάω τη μηχανή σε κάποιον ειδικό να μου την τοποθετήσει μια και την προηγούμενη φορά που είχα βγάλει τη δικιά της, της έκανα μια γρατζουνιά. Το μεταλλικό κλιπ που τη συγκρατεί στη θέση της, είναι πολύ δύσκολο να επανατοποθετηθεί. Στην παρακάτω φωτογραφία μπορούμε να δούμε το πακέτο στο αριστερό μέρος και δεξιά την οθόνη από μια φιλμάτη NIKON FE. Στο βάθος, το Nostromo n52 που χρησιμοποιώ κατά την επεξεργασία φωτογραφιών στο photoshop. Με την πρώτη ματιά παρατηρούμε τη διαφορά μεγέθους των δύο. Δεξιά είναι της D200. Γενικά είναι μικρότερη αλλά ο κύκλος "microprism" είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο της αριστερής (για NIKON FE). Στο πακέτο περιλαμβάνονταν και δύο πλαστικοί αποστάτες σχήματος "Π", σε περίπτωση που η οθόνη χρειάζεται να τοποθετηθεί πιο μακριά από το πεντάπρισμα, δηλαδή πιο κοντά στο φακό. Τα κινέζικα προφυλακτικά στην πραγματικότητα μπαίνουν πάνω στα δάχτυλα για να μην αφήσουμε δαχτυλιές πάνω στην οθόνη καθώς την αλλάζουμε. (Ναι, ο χάρακας μετράει εκατοστά, όχι ίντσες!:devil:) Πριν ξεκοιλιάσω τη μηχανή μου, σκέφτηκα να κάνω μια δοκιμή για να σιγουρευτώ ότι εστιάζει σωστά. Ο AF-Micro 55mm με f/2.8 εστιασμένος ακριβώς πάνω στη γραμμή των 23 εκατοστών. Τώρα θα περιμένετε να διαβάσετε τι ωραία που ταίριαξε η Κινέζικη οθόνη στη μηχανή. Δεν ταίριαξε! Η αυθεντική της NIKON είχε πλάτος 27,00 χιλιοστά ενώ αυτή είχε 26,51! Γιατί στην ευχή την έκαναν μισό χιλιοστό μικρότερη;;; Η λύση ήταν να βγάλω το μεταλλικό retainer από τη μηχανή και να το στραβώσω λίγο προς τα μέσα ώστε να την αγκαλιάζει. Ευτυχώς αυτό βγήκε πανεύκολα, αλλά δεν το πέτυχα με την πρώτη και αναγκάστηκα να το ξαναβγάλω και να το ξαναστραβώσω. Ευτυχώς το πέτυχα με τη δεύτερη και το retainer κούμπωσε στη θέση του εύκολα και με την πρώτη. Ορίστε η πρώτη φωτογραφία της μηχανής μου με την καινούργια της οθόνη εστίασης! Είναι θαμπή. Η επόμενη φωτογραφία είναι με τον ίδιο φακό, με αυτόματη εστίαση. Ένα ακόμα ζευγάρι φωτογραφιών που εντοπίζει το πρόβλημα: Μετά από λίγη σκέψη κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η οθόνη έπρεπε να είναι λίγο πιο μακριά από το φακό δηλαδή πιο κοντά στο πεντάπρισμα. Έτσι αφαίρεσα τον εργοστασιακό χάλκινο αποστάτη που ήταν ήδη σε εκείνη τη θέση. Η εστίαση πλέον γίνεται τέλεια!! :happy2: Και μερικές φωτό μέσα από το σκόπευτρο της D200! Επάνω πριν την εστίαση και κάτω μετά! Με γεια μου! Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 16, 2010 από PetrosD 19
hayabusa Σεπτέμβριος 16, 2010 #1952 Σεπτέμβριος 16, 2010 ωραίος Πετράν, και για το μερακι σου, αλλά και για το οτι μοιράστηκες την διαδικασία του όλου project. Μπράβο και καλοδούλευτη η νέα οθονίτσα 2
GoMaR Σεπτέμβριος 17, 2010 #1953 Σεπτέμβριος 17, 2010 αν κ δε μπορει καποιος να καταλαβει το μεγεθος της δουλειας που εριξες και ποσο σημαντικο μπορει να ειναι για σενα , ενα μεγαλο μπραβο που το καταφερες και που θα σου λυσει τα χερια πολλες φορες στην πραξη 3
Δημοφιλής Δημοσίευση voudas Σεπτέμβριος 17, 2010 Δημοφιλής Δημοσίευση #1954 Σεπτέμβριος 17, 2010 darksaga + voudas combo nikonian power... (iphone cam suckz) 13
Dolly Σεπτέμβριος 17, 2010 #1956 Σεπτέμβριος 17, 2010 Θα ανοίξει ο Πέτρος σόλο το κουτί της Πανδώρας... εσείς το προκαλέσατε αυτό Ωραία πικ παίδες! 1
PetrosD Σεπτέμβριος 17, 2010 #1957 Σεπτέμβριος 17, 2010 Απλά είναι κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό. Τώρα δόθηκε το έναυσμα. Παιδιά, δώστε μας και info τί είναι το καθένα. 1
hayabusa Σεπτέμβριος 17, 2010 #1958 Σεπτέμβριος 17, 2010 ναι, ένα tag πάνω από κάθε μπιχλιμπίδι θα είχε ενδιαφέρον.
deninho Σεπτέμβριος 17, 2010 #1959 Σεπτέμβριος 17, 2010 Ο Σίγμα στην πάνω αριστερή γωνία, ποιος είναι, και τι εντυπώσεις έχει αφήσει ως τώρα;
hayabusa Σεπτέμβριος 17, 2010 #1960 Σεπτέμβριος 17, 2010 αν μπορεσα να καταλάβω καλά, ειναι ο 150mm f/2.8 Macro HSM
Recommended Posts