Jump to content

Περί φωτογραφικών μηχανών, φακών και λοιπών αξεσουάρ

Recommended Posts

Λοιπον θελω την βοηθεια σας σε υλικο επιπεδο τωρα.

Ξεθαψα απο μια παλια Pentax slr του '90 εναν φακο και εναν teleconverter.

Και σκεφτομουν αν μπορω με καποιο ανταπτορα να τους βαλω στην Nikon D40 που εχω.

Εννοειτε δεν με απασχολει το atuofocus που δεν θα εχω.Ποιο πολυ για την ιστορια και για την φαση θελω να μπορεσω να τους κουμποσω και να εχω την δυνατοτητα να βγαλω φωτογραφιες.Ουτε ποιοτητα ουτε κατι αλλο απλα να μπορεσω να τραβηξω ενα κλικ.

Τα στοιχεια του φακου ειναι τα εξης

Ozunon MC AUTO TELE ZOOM 1:3.8-4.8 70-200mm No.K8800459 φ.52

th_DSC_2608.jpg

και του teleconvertor :

TAMRON MC TELE CONVERTER 2X FOR P/K

th_DSC_2616.jpg

Οπως προανεφερα και τα δυο κουμπωναν σε Pentax.

Τι επιλογες εχω??Λιγο που εψαξα στο νετ μαλλον δεν μπορω να κανω και πολλα.Μου εδωσαν και εναν adaptor Tamron-Nikon Αλλα ειναι αρσενικο - αρσενικο και οκ κουμπωνει στην d40 αλλα απο την αλλη δεν μπαινει τιποτα!

Παντεντα, ισως? Καπως αλλιως μακαρι να το βρειτε γιατι κριμα ειναι.

Οτι αλλη πληροφορια εικονα κτλ θελετε πειτε μου.

σκέψου και τον 35mm f1.8... ανάλογα κ γιατί χρήση τον θες... από τότε που εγώ πήρα τον 35mm δεν τον ξαναέβαλα τον 50mm...

το σκεφτομαι λογω AF-S....

Απο την αλλη "μερικοι πολυ κακοι ανθρωποι" ειπαν οτι πασχει στα οπτικα πολυ και σε ποιοτητα υλικων...

*κριμα που δεν μπορω να δοκιμασω και τους δυο head to head για να αποφασισω...

Έγινε επεξεργασία από Nephiλiμ

Και σκεφτομουν αν μπορω με καποιο ανταπτορα να τους βαλω στην Nikon D40 που εχω.

Για δες. Χρειάζεσαι κάτι σαν κι΄αυτά:

http://cgi.ebay.com/Pentax-PK-K-Lens-To-Nikon-Adapter-Focus-Infinity-optic_W0QQitemZ280466468698QQcmdZViewItemQQptZLens_Accessories?hash=item414d1aaf5a

http://cgi.ebay.com/adapter-for-Pentax-PK-K-lens-to-Nikon-AI-adapter-D700D3_W0QQitemZ220565072981QQcmdZViewItemQQptZLens_Accessories?hash=item335ab3ec55

Είναι απαραίτητο να έχουν φακό μέσα, για να εστιάζουν στο άπειρο. Το γιατί, google it.

Βέβαια οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες και δεν ξέρω αν θα μπορείς να φωτομετρήσεις με την D40. Αν είχες D200 και πάνω, θα φωτομετρούσες.

Απο την αλλη "μερικοι πολυ κακοι ανθρωποι" ειπαν οτι πασχει στα οπτικα πολυ και σε ποιοτητα υλικων...

cas έχουν και οι 2... οπτικά δες εδώ και εδώ vs εδώ...

για εσωτερικούς χώρους πάντως ο 50mm ειναι πολύ περιοριστικός...

• Like 1

είναι εδώ...:hug:

4400821715_30c57a6820_o.jpg

photoz later.

πρώτες εντυπώσεις

-καλύτερο build quality σε σχέση με τον 18-55

-οπτικά φοβερός :clap:

-περισσότερο οξύς είναι στο F5.6 με μερικά τεστάκια που έκανα.

Μεγειά :)

Κάνε ένα κόπο και πες μου, το onboard flash αφήνει σκιά του φακού σε κάποιο από τα μήκη mm?

• Like 1

Για δες. Χρειάζεσαι κάτι σαν κι΄αυτά:

http://cgi.ebay.com/Pentax-PK-K-Lens-To-Nikon-Adapter-Focus-Infinity-optic_W0QQitemZ280466468698QQcmdZViewItemQQptZLens_Accessories?hash=item414d1aaf5a

http://cgi.ebay.com/adapter-for-Pentax-PK-K-lens-to-Nikon-AI-adapter-D700D3_W0QQitemZ220565072981QQcmdZViewItemQQptZLens_Accessories?hash=item335ab3ec55

Είναι απαραίτητο να έχουν φακό μέσα, για να εστιάζουν στο άπειρο. Το γιατί, google it.

Βέβαια οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες και δεν ξέρω αν θα μπορείς να φωτομετρήσεις με την D40. Αν είχες D200 και πάνω, θα φωτομετρούσες.

Τελικα το PK ηταν το σημαντικο στην αναζητηση γιαυτο ολα τα αλλα δεν μου καθοντουσαν καλα.

Ευχαριστω που μου ανοιξες τα ματια.

Τα 30€ δεν ειναι απαγορευτικο κοστος αν λειτουργουν σωστα οι φακοι.

Το να μη μπορω να φωτομετρησω εχει ως αποτελεσμα να δοκιμαζω πριν βγαλω φωτογραφια ωστε να πετυχω σωστο χρονο σε σχεση το f που θα εχω επιλεξει, καλα τα λεω?

και ο 50mm 1.8 πλαστικούρα ειναι αλλά δεν λέει κάτι αυτό...btw check your MSN...σου έχω στείλει κάτι που ίσως σε ενδιαφέρει ;)

Ποιον απο τους τρεις sellers/adaptor προτεινετε?

Seller 1

Seller 2

Seller 3

Και οι τρεις βγαινουν 26-27€.Σαν πωλητης ποιος σας φαινετε καλυτερος/εμπιστος.

Και κατι αλλο ο 70-200 με τον tele Χ2 και με την d40(crop factor 1.5) σημαινει οτι γινετε ή 105-300 ή ακόμα 210-600?:crazy_pilot:

Το αν θα μπορεσω να βγαλω βεβαια φωτο στα 600mm για πολλους λογους ειναι αλλο θεμα.

Αρκει τωρα να βρω και εναν αλλον φακο που ειχε η μηχανη επανω να δω αν αξιζει και αυτος.

Τhx Voudas για τα links (το ενα το χω διαβασει σιγουρα ξανα)

Οταν ανεβω Athens θα συγκαλεσω mini meeting με τους γνωστους και μη εξαιρετεους Nikonians για δοκιμη μου φαινεται...

Τωρα επειδη με τρωει η τσεπη ποιο battery grip προτεινετε ?

no fit for d5000 ? :nothing:

edit:πιο κατω την αναφερει βεβαια...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.