Jump to content

Αναβάθμιση

lordpektorni

Recommended Posts

Πω, πω... Κάνω αναζήτηση για 4890 VaporX και με πετάει στην 4870. Επρεπε να το ψυλλιαστώ, πολύ χαμηλή ήταν η τιμή!... :hang3:

Πάντως, Μανώλη, πιστεύεις ότι με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα (μητρική/επεξεργαστής/μνήμη) συν την 5770 θα καταφέρει να παίζει DX11? Δεν ξέρω πως ακριβώς έχουν τα πράγματα, δεν παρακολουθώ τόσο στενά αυτές τις εξελίξεις, αλλά κάτι μου λέει ότι είναι για να είναι το DX11 στις 57ΧΧ... Θα με ενδιέφερε η γνώμη κάποιου γνώστω πάνω σ'ευτό το θέμα.

Κατά τα άλλα, όντως η 5770 είναι η πιο "λογική"/προσγειωμένη επιλογή, ενώ η 4890 (άκυρη η VaporX, Connect3D "παίζει" πλέον) είναι αναμφίβολα πιο δυνατή και ίσως θα κρατήσει και περισσότερο από την 5770 (έστω και χωρίς DX11).

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

πως γινεται η 4890 να εινα καλυτερη απο την 5770 αφου η 5770 εχει υψηλοτερες συχνοτητες απο την 4890?

το directx 11 δεν με ενδιαφερει και παρα πολυ αλλα δεν θα με πειραζε να μπορω να το χρησιμοποιησω.

με την 5770 θα μπορω να παιζω τα περισσοτερα games σε 1600χ1200 αναλύσεις και με high ta γραφικα?

Φυσικά και γίνεται!!! Η 4890 μπορεί να βρίσκεται μία γενιά πίσω αλλά ως τσιπάκι είναι κατά πολύ ισχυρότερο/ταχύτερο από την 5770 (ήταν η καρυφαία μονοπύρηνη υλοποίηση της ΑΤΙ μέχρι πρότινος)! Μην κοιτάς τις συχνότητες, αυτές λένε από λίγα ως τίποτα για την ταχύτητα της εκάστοτε κάρτας και η σύγκριση δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα.

Δε νομίζω να υπάρχει ούτε ένα benchmark, ούτε μία δοκιμή όπου η 5770 να βρίσκεται μπορστά σε επιδόσεις από την 4890. Να ένα διαφωτιστικό παράδειγμα προερχόμενο από το Crysis Warhead (ένα παιχνίδι τόσο "βαρύ" που χρησιμοποιείται κάλλιστα ως benchmark):

http://www.hartware.net/review_1003_7.html

Θα μου πεις, τα μισά αποτελέσματα είναι non playable, όμως η 4890 βρίσκεται μπροστά σε κάθε περίπτωση. Πάντως, η 5770 θα παίξει πολύ καλά το 90% των παιχνιδιών στην ανάλυση που σε ενδιαφέρει (με εξαίρεση κάποια ελάχιστα τύπου Warhead).

Για παιχνίδια που υποστηρίζουν DX11, η 5770 είναι μάλλον αδύναμη για να τα παίξει με πλήρη ανάπτυξη των χαρακτηριστικών και των quality-settings.

To δίλλημα είναι μάλλον απλό: 5770 ως λογική και προσγειωμένη επιλογή, 4890 για το κάτι παραπάνω σε επιδόσεις.

oντως μετρησεις που εψαξα και ειδα την βγαζουν τελεια την 4890. με την τροφοδοσια ομως τη παιζει με την 4890? τραβαει πολυ? επισης επειδη σε ολα τα benchmark που εχω προσεξει εχουν ολα τετραπυρηνους επεξεργαστες, αυτο ανεβαζει πολυ τα ποσοστα τον fps? γιατι εγω εχω δυπυρηνο στα 3ghz. σε αναλυσεις μεχρι 1600χ1200 και ισως 1920χ1280

ποια θα προτεινατε (με βαση το συστμα μου κιολας) γιατι η διαφορα τους ειναι στα 20 ευρω

προτείνω ανεπειφήλακτα τη σειρά 5xxx παρά τη 4xxx... άλλη τεχνολογία... η 4890 απλά είναι το τελευταίο μοντέλο της σειράς της.. η σειρά 5 θεωρώ μακράν καλύτερη... κάνε και ένα poll αν θές να δείς πολλές γνώμες γρήγορα.. :) νομίζω πως και μόνο για την αξιοποίηση της κατανάλωσης σε σύγκριση με την κάθε στιγμή χρήσης της κάρτας θα την αγόραζα.. πέρα του ότι είδα πως δέν έισαι και πολύ απαιτητικός gamer.. με τα αντι-αλαϊζινγκ κτλ κτλ... και είμαι σχεδόν σίγουρος πως όλη η σειρά 5 υποστηρίζει DirectX 11... μακράν διαφορά...

Η 5770 είναι κάτι σαν την 4870 με dx11 , και λιγότερη κατανάλωση. Με ενδεχόμενη βελτίωση των Catalysts και με overclock , πιστεύω θα φτάσει τις επιδόσεις της 4890. Τώρα αν δεν σε νοιάζουν αυτά και θες "ξερή" απόδοση εδώ και τώρα, χωρίς να πειράξεις τίποτα πάρε 4890.

Η 5770 είναι κάτι σαν την 4870 με dx11 , και λιγότερη κατανάλωση. Με ενδεχόμενη βελτίωση των Catalysts και με overclock , πιστεύω θα φτάσει τις επιδόσεις της 4890. Τώρα αν δεν σε νοιάζουν αυτά και θες "ξερή" απόδοση εδώ και τώρα, χωρίς να πειράξεις τίποτα πάρε 4890.

Το αυτό.

Ντάξει, καλή-χρυσή η 5770, καλό και το DX11 (που στην πραγματικότητα είναι πλατφόρμα αυξημένων απαιτήσεων στο graphics hardware), αλλά την ταχύτητα μιας 4890 δε νομίζω ότι θα την πιάσει εύκολα ούτε με βελτιωμένους driver, ούτε με overclocking. Γιατί να μπει στον κόπο άλλωστε όταν υπάρχει μία 4890 σε τόσο δελεαστική τιμή?

Να πω και κάτι ακόμα, εφόσον θα δώσεις που θα δώσεις λεφτά... πάρε ακόμα 2GB ram και βάλε ένα 64 λειτουργικό. Με 2GB σε μερικά games θα κολλάει.

τα 2 γιγα θα τα παρω λιγο αργοτερα για να περιμενω εστω και λιγο να πεσουν οι τιμες. overclock με το εργοστασιακο ανεμηστιρακι στην 5770 με παιρνει να κανω?

τα 2 γιγα θα τα παρω λιγο αργοτερα για να περιμενω εστω και λιγο να πεσουν οι τιμες. overclock με το εργοστασιακο ανεμηστιρακι στην 5770 με παιρνει να κανω?

Μέχρι 50hz σε πυρήνα και μνήμη για να είσαι ΟΚ.

Και ποιό είναι το κέρδος με τον υπερχρονισμό? Τα παιχνίδια που παίζει καλά, τα παίζει καλά είτε με είτε χωρίς υπερχρονισμό. Σωστά? Τα παιχνίδια που δεν μπορεί να τρέξει πραγματικά playable, θα συνεχίζει να μην μπορεί να τα παίξει ακόμη ακόμη και 50% να ανεβάζεις τα ρολόγια. Κάνω λάθος?

Άρα προς τι ο υπερχρονισμός? Αν γίνεται ως άσκηση, για να δούμε τι μπορεί να κάνει το μηχανάκι ή αν μπορούμε να τα καταφέρουμε, ΟΚ. Αλλά για να αποκτήσουμε παραπάνω ισχύ που θα μας βοηθήσει κάπου...

Δλδ αν ένα παιχνίδι το παίζει στα 50 καρέ full-quality (που είναι μια χαρά), θα το πάει πχ 60 καρέ. Αντιστοίχως, ένα παιχνίδι που το παίζει στα 19 καρέ, όσο και να τσιτώσουμε την κάρτα μας, playable 30-35fps δε θα γίνει με τίποτα.

Και ποιό είναι το κέρδος με τον υπερχρονισμό? Τα παιχνίδια που παίζει καλά, τα παίζει καλά είτε με είτε χωρίς υπερχρονισμό. Σωστά? Τα παιχνίδια που δεν μπορεί να τρέξει πραγματικά playable, θα συνεχίζει να μην μπορεί να τα παίξει ακόμη ακόμη και 50% να ανεβάζεις τα ρολόγια. Κάνω λάθος?

Άρα προς τι ο υπερχρονισμός? Αν γίνεται ως άσκηση, για να δούμε τι μπορεί να κάνει το μηχανάκι ή αν μπορούμε να τα καταφέρουμε, ΟΚ. Αλλά για να αποκτήσουμε παραπάνω ισχύ που θα μας βοηθήσει κάπου...

Δλδ αν ένα παιχνίδι το παίζει στα 50 καρέ full-quality (που είναι μια χαρά), θα το πάει πχ 60 καρέ. Αντιστοίχως, ένα παιχνίδι που το παίζει στα 19 καρέ, όσο και να τσιτώσουμε την κάρτα μας, playable 30-35fps δε θα γίνει με τίποτα.

Καλά σίγουρα, στο Unigine με 100hz πάνω σε πυρήνα και μνήμη μου δίνει 2-3fps παραπάνω. Στα παιχνίδια άντε να πάρει καμιά 5-6 fps. Γενικά δεν αξίζει να στηρίζεσαι στο overclock της κάρτας, δεν είναι σαν τους επεξεργαστές... Ένα μικρό o/c για να ξέρεις ότι παίρνεις το 110% της κάρτας.

παιδια τωρα με προβληματισατε και σκεφτομαι σοβαρα να παρω την 4890. καταρχας εχει σοβαρες διαφορες σε αποδοση(fps ) σε σχεση με την 5770? απο τροφοδοτικο πως παει? το 520αρι της coolmaster που ελεγα πιο πανω θα κανει ή τρεχα χαραλαμπε?

Γύρω στα 350watt load-consumption θα έχεις με την 4890, φτάνει και περισσεύει το 520άρι (μην τρελαθούμε κιόλας!).

Αν τσεκάρεις τα λινκ και δεις στα παιχνίδια ένα-ένα τι κάνει η κάθε κάρτα, δε θα αναρωτιέσαι πλέον καθόλου για την υπεροχή επιδόσεων της 4890, δεν υπάρχει καν θέμα! Θέμα θα υπήρχε αν έλεγες οτι τσιμπάς μία 5770 τώρα με προοπτική κάποια στιγμή να ρίξεις άλλη μία σε X-fire. Τότε ναι, θα είχες καλύτερες απόλυτες επιδόσεις από μία 4890 (αλλά θα είχες να παλέψεις και τις κουλαμάρες του crossfire).

Δε θέλω να σε σκοτίσω άλλο, για να πω την αλήθεια και γω κάρτα 5ΧΧΧ αγόρασα, αλλά αν ήμουν στη θέση σου... χαλαρά 4890.

παιδια τωρα με προβληματισατε και σκεφτομαι σοβαρα να παρω την 4890. καταρχας εχει σοβαρες διαφορες σε αποδοση(fps ) σε σχεση με την 5770? απο τροφοδοτικο πως παει? το 520αρι της coolmaster που ελεγα πιο πανω θα κανει ή τρεχα χαραλαμπε?

Δεν νομιζω να εχεις προβλημα με το τροφοδοτικο μια χαρα θα την σηκωσει!

Και γω αν ημουν αναμεσα σε 5770 και 4890 την δευτερη θα επαιρνα!

Την ειχα, ειναι πολυ δυνατη καρτα (αδιαμφισβητητα πιο δυνατη απο την 5770) και πιστευω θα μεινεις ικανοποιημενος!

το ερωτημα μου ειναι αν θα δω διαφορες στο gaming

Φυσικα η 5750 ειναι αρκετα γρηγοροτερη απο την 8500GT που εχεις

Η 4890 ειναι ακομα γρηγοροτερη το μονο μειονεκτημα της ειναι οτι δεν υποστηριζει DirectX 11

Σκοπευεις να βαλεις Windows 7 ??

αν τα τροφοδοτικα θα σηκωνουν την νεα καρτα γραφικων

O 5750 αντεχει ανετα με ενα τροφοδοτικο των 450 Watt συμφωνα με οσα υποστηριζει η ΑΤΙ αλλα θα σου συνιστουσα καλυτερα να παρεις τροφοδοτικο απο 600 Watt και πανω

και το ποσο αξιοπιστα ειναι αυτα τα τροφοδοτικα.

Η coolmaster ειναι καλη εταιρια μην ανησυχεις

με μια 4890 ή 5770 ποσο καιρο θα αντεξω χωρις αναβαθμιση? για να παιζω games σε 1600χ1200 (τις περισσοτερες φορες, ισως και παραπανω) με αν ειναι δυνατον high settings

Υ.Γ Στο pc master ιανουριου που αγορασα την 4890 την εχουν στο hardcore pc οποτε μαλλον κατι λεει αυτο :D

Με απλα λογια...

Αμα δεν σε ενδιαφερει το Directx11 προτιμησε την 4890 απο την 5770

Υστερογραφο

Απο φετος κιολας θα υπαρξουν λιγα παιχνιδια (αλλα μερικα απο αυτα σημαντικα οπως το Crysis 2) που θα υποστηριζουν το DirectX11...

Η Microsoft ειπε οτι δεν θα κανει τα ιδια λαθη που εκανε με το DX10

Θα βγουν περισσοτερα παιχνιδια με υποστηριξη DX11 απο οτι με DX10

2010 DX11 games list

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_DirectX_11_support

------

...Εdit 4/1/2010...

Κανε οτι νομιζεις. Ετσι και αλλιως απο οτι καταλαβαινω εχεις παρει ηδη την αποφαση σου δεν θα παιζουμε την κολοκυθια

καποιος αλλος σχετικα με το παραπανω μου ποστ?

Υ.Γ windows xp τα εχω απλως λογο καποιων αρχειων που εχω εκει αν χρειαστε τα μεταφερω και εχω επιπλεον χωρο για τα windows 7 που εχω σε dual boot οποτε ειμαι μια χαρα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.