evolution Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2010 το συστημα μου ειναι ι7 920 στα 3.8 πανω σε μια asus p6t6 ws revolution (το case ειναι το CM haf 932 αν εχει σημασια) αυτη τη στιγμη εχω δανικη απο φιλο μια Nexus FLC-3000 (πηρα δανικη γιατι η v8 που ειχα παραγγειλει απο το πλαισιο οταν μου στειλαν το tower (παρολο που και καλα περασε τους ελεγχους τους ειχε λαθος βαση με αποτελεσμα να στραβοσει η βαση τις τους το πηγα εκει γιατι δν με πιστευαν και τελικα εμεινα χωρις ψυκτρα γιατι δν ειχαν τιποτα στο μαγαζι εχτος απο 1-2 τις πλακας (ηταν παραμονη χριστουγεννων) Και τωρα θελω κατι αξιοπιστο και δοκιμασμενο και για αυτο ζηταω τη γνωμη σας θεμα με λεφτα δεν υπαρχει καποιο κολλημα (σε λογικα πλαισια παντα) δηλαδη μερχι 80 αντε βαρια βαρια 100 ευρω τα δινω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Ιανουάριος 1, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2010 χτυπα μια prolimatech megahalems revision b με 55 ευρα.Κουμπωσε και 2 ανεμιστηρια scythe slipstrim 1200 στροφων (9 ευρω το ενα) και καθαρισες μια για παντα.(κι εγω αυτη εχω και ειναι super) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Ιανουάριος 1, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2010 http://www.eworld.com.gr/front/details/634http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Prolimatech-Megahalems-Rev-2-CPU-Cooler.htmΚορυφαίες προτάσεις, η Megahalems ενδεχομένως λίγο καλύτερη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran_x13 Ιανουάριος 1, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2010 καλύτερα mega swadow η ίδια απόδοση αλλα η mega είναι πιο όμορφη...http://www.eworld.com.gr/front/details/574την έχει και το πλαίσιο αλλα δεν μου ανοίγει το link... Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Ιανουάριος 1, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2010 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Thermalright-True-Copper-120-CPU-Cooler.htmΚατι σαν αυτο κανει ?δεχετε ανεμιστιρια η ειναι τελειως passive? επισης ειναι καλυτερα να ειναι μονο χαλκος ? η να συνδιαζει χαλκο - αλουμινιο ?ανεμηστιρια περιμενω μια 12αδα απο αυτα : http://www.gelidsolutions.com/products/index.php?lid=1&cid=2&id=21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Ιανουάριος 1, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2010 Η true copper ειναι ολοιδια με την true black με τη διαφορα οτι ειναι απο χαλκο , κι οτι ζυγιζει 2 κιλα. Διαφορες στην αποδοση δυστυχως δεν εχει. @petran ωραια η megashadow αλλα νομιζω πως δεν εχει 2 σετ κλιπσακια για ανεμιστηρες οπως ο megahalem ----που ουτε αυτη ειχε αρχικα , στο revision b τα βαλαν μαζι με τρυπες για 1156. και δεν ειναι και οτι πιο ευκολο να τα βρεις αυτα τα clips Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Ιανουάριος 1, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2010 Με απόλυτα κριτήρια η Copper έχει καλύτερες επιδόσεις (και πως αλλιώς άλλωστε, καθώτι εξολοκλήρου από πιο θερμαγώγιμο χαλκό). Το ζήτημα είναι αν αξίζει τον κόπο, το χρήμα και τα 2 κιλά βάρους για διαφορές από 1 (idle) ως και 4-5 Κελσίου (load).Με μία Τrue 120 ή Megahalems θα ήσουν 100% καλυμμένος. Η Copper χωρίς να είναι overkill, είναι δυστυχώς overweight... Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Ιανουάριος 1, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2010 Με απόλυτα κριτήρια η Copper έχει καλύτερες επιδόσεις (και πως αλλιώς άλλωστε, καθώτι εξολοκλήρου από πιο θερμαγώγιμο χαλκό). Το ζήτημα είναι αν αξίζει τον κόπο, το χρήμα και τα 2 κιλά βάρους για διαφορές από 1 (idle) ως και 4-5 Κελσίου (load).Με μία Τrue 120 ή Megahalems θα ήσουν 100% καλυμμένος. Η Copper χωρίς να είναι overkill, είναι δυστυχώς overweight...οντως τωρα ειδα το βαρος τις για την True Black σκεφτομε περισοτερο θα ψαξω και για κανα review και θα αποφασισω Link to comment Share on other sites More sharing options...
deNordic Ιανουάριος 1, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2010 Πάρε Megahalems rev.b , καλύτερη από την TRUE , ίδια τιμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Ιανουάριος 1, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2010 Μην ψάχνεις... :whistlingΠάρε Megahalems rev.b , καλύτερη από την TRUE , ίδια τιμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsadler Ιανουάριος 2, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 90 ευρω για καθαρο χαλκο παστωμενο στο βερνικι. ο χαλκος ειναι 2 φορες πιο θερμοαγωγημος απο το αλουμινιο αλλα οι στρωσεις βερνικοιυ που εχει την περιοριζουν αρκετα. αν βαλεις λοιπον την true copper διπλα σε οποιαδηποτε high end αεροψυξη και δεις ομοια αποτελεσματα, διαφορες της ταξης 2-3 βαθμους σε load, καταλαβαινεις οτι δεν συμφερειhttp://www.thelab.gr/showthread.php?t=62219Noctua NH-D14 απο μενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran_x13 Ιανουάριος 2, 2010 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 Η true copper ειναι ολοιδια με την true black με τη διαφορα οτι ειναι απο χαλκο , κι οτι ζυγιζει 2 κιλα.Διαφορες στην αποδοση δυστυχως δεν εχει. @petran ωραια η megashadow αλλα νομιζω πως δεν εχει 2 σετ κλιπσακια για ανεμιστηρες οπως ο megahalem ----που ουτε αυτη ειχε αρχικα , στο revision b τα βαλαν μαζι με τρυπες για 1156. και δεν ειναι και οτι πιο ευκολο να τα βρεις αυτα τα clips μεγάλε μου 2 σετάκια έχει:big_boss: Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Ιανουάριος 2, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 Kαι κατι αλλο που ξεχασα να αναφερω επειδη θα βαλω 2 ανεμηστηρες (Push pull) δεν πιστεθω να εχω προβλημα με καποια απο τις 2 ? (οι μνημες που χρεισιμοποιο ειναι corsair GT dominator (εχουν ψυκτρα πανω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Ιανουάριος 2, 2010 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 Για τη megahalems μπορω να σου πω με σιγουρια οτι αν τη βαλεις να φυσαει προς τα πανω το ενα σλοτ μνημης θα το χασεις , που αν εχεις 3 modules δε σε νοιαζει.Αν εχεις σκοπο να βαλεις 6 modules για να χωρεσει θα πρεπει να τη βαλεις να φυσαει προς τα πισω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Ιανουάριος 2, 2010 Author #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 Για τη megahalems μπορω να σου πω με σιγουρια οτι αν τη βαλεις να φυσαει προς τα πανω το ενα σλοτ μνημης θα το χασεις , που αν εχεις 3 modules δε σε νοιαζει.Αν εχεις σκοπο να βαλεις 6 modules για να χωρεσει θα πρεπει να τη βαλεις να φυσαει προς τα πισω.τα αλλα 6 gb ram θα τα παρω μεσα στο μηνα θα βαλω ακομα ενα ιδιο σετακι επομενος θελω κατι αξιοπιστο που να μην μου "φαει" module Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Ιανουάριος 2, 2010 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 Λοιπον για να το ξεκαθαρισω γιατι καθε μητρικη εχει διαφορετικες αποστασεις cpu-ram.Σε rampage 2 extreme χωραει η megahalems με 2 ανεμιστηρες παχους 2,5 εκατοστων να φυσαν προς το πισω μερος του κουτιου.Και οταν λεω χωραει - δεν χωραει ανετα. Χωραει στο χιλιοστο - αλλα χωραει.Το να φυσαει η ψυκτρα προς τα πανω το ξεχνας.Στη δικη σου μητρικη δε ξερω - αλλα αν δε σου χωρεσει το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις ανεμιστηρα παχους 1,25 εκατοστων για τη μια μερια της ψυκτρας.Τωρα τα 12 γιγα μνημης δε ξερω που θα σου χρειαστουν , αλλα επειδη ειχα σκοπο να κανω την ιδια κινηση , ριξε μια ματια στο τι ανακαλυψα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Ιανουάριος 2, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 Λοιπον για να το ξεκαθαρισω γιατι καθε μητρικη εχει διαφορετικες αποστασεις cpu-ram.Σε rampage 2 extreme χωραει η megahalems με 2 ανεμιστηρες παχους 2,5 εκατοστων να φυσαν προς το πισω μερος του κουτιου.Και οταν λεω χωραει - δεν χωραει ανετα. Χωραει στο χιλιοστο - αλλα χωραει.Το να φυσαει η ψυκτρα προς τα πανω το ξεχνας.Στη δικη σου μητρικη δε ξερω - αλλα αν δε σου χωρεσει το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις ανεμιστηρα παχους 1,25 εκατοστων για τη μια μερια της ψυκτρας.Τωρα τα 12 γιγα μνημης δε ξερω που θα σου χρειαστουν , αλλα επειδη ειχα σκοπο να κανω την ιδια κινηση , ριξε μια ματια στο τι ανακαλυψα.Το ειχε παρει και μενα το ματι μου αλλα οταν βαλω κατι στο μυαλο μου δν αλαζω γνωμη ευκολα(ποντιακες ριζες)Εγω ελαγα να τα βαλω να στελνουν τον αερα πισω για το πανω το ξερω και εγω σιγουρα οτι δν παιζει να το βαλωεχεις καποιο link για ανεμιστηρα σαν αυτον που λες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Ιανουάριος 2, 2010 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807530 btw η συγκεκριμενη ψυκτρα εχει ελαφρως καλυτερες επιδοσεις οταν φυσαει προς τα πανω...γι αυτο κανουμε αυτη την κουβεντα. Αν ειχε ιδιες δε θα νοιαζομασταν ιδιαιτερα Και κατι τελευταιο , για την true που σκεφτεσαι - για να εχεις σχεδον τις ιδιες επιδοσεις με την megahalems θα πρεπει και να την λαπαρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Ιανουάριος 2, 2010 Author #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 Αυτη τη στιγμη ειμαι αναμεσα σε http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Prolimatech-Mega-Shadow-CPU-Cooler.htm και http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Prolimatech-Megahalems-Rev-2-CPU-Cooler.htmΑπο οτι βλεπω τα στοιχεια ειναι ιδια εχουν καποια αλλι διαφορα εχτος απο τα 11 ευρω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Ιανουάριος 2, 2010 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 Σε τεστ που εχω βρει εκτος απο την τιμη και το χρωμα οχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.