Jump to content

2 extreme ψυγεία - Πιο είναι καλύτερο ?

MicAn

Recommended Posts

Το δεύτερο για μένα. ντάξ το πρώτο είναι απλά τέρας.

Το έχω δει από κοντά το δεύτερο μου φαίνεται έχει 100 ευρώ..

έχει πιο πολλά fins και μπαίνουν περισσότεροι ανεμιστήρες

οποτε έχεις καλύτερη ψύξη νερού. Γνώμη μου: το δεύτερο!

Για κάποιο λόγο μου δημιουργείται η εντύπωση ότι για να ψύξει κάποιος το τέρας απαιτούνται και τέρατα ανεμιστήρες ή τουλάχιστον τράβα-σμπρώξε. Το άλλο το τελαράτο την παλεύει και με νορμάλ φουρφούρια υποθέτω, ίσως σε χαμηλές στροφές να είναι και πιο αποδοτικό από το τέρας και μάλιστα και πολύ ήσυχο...

Το χωροταξικό είναι ένα ζήτημα, αλλά αν υπάρχει χώρος και διάθεση μάλλον το Phobya έχει πρόκριμα. Μήπως το τέρας με ανεμιστήρες εκατέρωθεν δε γίνεται σα μπαούλο στο τέλος?

Για κάποιο λόγο μου δημιουργείται η εντύπωση ότι για να ψύξει κάποιος το τέρας απαιτούνται και τέρατα ανεμιστήρες ή τουλάχιστον τράβα-σμπρώξε. Το άλλο το τελαράτο την παλεύει και με νορμάλ φουρφούρια υποθέτω, ίσως σε χαμηλές στροφές να είναι και πιο αποδοτικό από το τέρας και μάλιστα και πολύ ήσυχο...

Με διάταξη push pull το μονο που θα δεις είναι περίπου 1 βαθμό κάτω τίποτα σημαντικά..

Με διάταξη push pull το μονο που θα δεις είναι περίπου 1 βαθμό κάτω τίποτα σημαντικά..

Αυτό ισχύει και για low-fan ψυγεία; Έχεις τίποτα σχετικά benches/reviews (push VS push/pull) ;

Το δευτερο αν εχεις χωρο. Το πρωτο θελει δυνατα fans αλλα και παλι χειροτερο θα ειναι πιστευω - ειναι και πανακριβο. Τι θες να ψυξεις?
Το δεύτερο για μένα. ντάξ το πρώτο είναι απλά τέρας.

Το έχω δει από κοντά το δεύτερο μου φαίνεται έχει 100 ευρώ..

έχει πιο πολλά fins και μπαίνουν περισσότεροι ανεμιστήρες

οποτε έχεις καλύτερη ψύξη νερού. Γνώμη μου: το δεύτερο!

Το χωροταξικό είναι ένα ζήτημα, αλλά αν υπάρχει χώρος και διάθεση μάλλον το Phobya έχει πρόκριμα. Μήπως το τέρας με ανεμιστήρες εκατέρωθεν δε γίνεται σα μπαούλο στο τέλος?

το monsta και το MO-RA ειναι ιδανικα για low rpm fans

παιζουν αξιοπρεπως και passive με βαρυ φορτιο οπως εχει αποδειχτει

αλλα για τους δυσπιστους ριξτε και μια ματια εδω...

το phobya δειχνει βελτιωμενο λογω μη σωληνωτης διαταξης

αλλα τεστ ακομα δεν εχω δει... ουτε το εχω δουλεψει για να ξερω περισσοτερα

cwen6dyn.jpg

Αυτό ισχύει και για low-fan ψυγεία; Έχεις τίποτα σχετικά benches/reviews (push VS push/pull) ;

Σε γενικες γραμμες δεν ισχυει αυτο...

δυο σειρες fans συνηθως ειναι καλυτερα του ενος (πληρως ελαχιστων περιπτωσεων)

απλα ισως σε πολλες περιπτωσεις το οφελος σε θερμοκρασια δεν ειναι αναλογο του κοστους και του θορυβου των εξτρα fans

20090308173015_FanShroudTest3-38mm2.jpg

και αντιστοιχες μετρησεις απο το προαναφερθεν megareview

στην εικονα παρακατω (οπου βλεπεις df ειναι dual fan...κοινως push pull)

data1fr9.jpg

εικονες και μετρησεις απο overclock.net και απο thread του μελους HESmelaugh

καθως απο martinsliquidlab

Εκτός από καλό παιδί, καλός modder, πάροχος υπεύθυνων και κατατοπιστικών πληροφοριών, είσαι και ΑΕΚάρα (μπαγασάκο, δεν μας τα έλεγες αυτά !). Θα σου εξηγηθώ και άλλα modding δωράκια ..... :hi:

Εκτός από καλό παιδί, καλός modder, πάροχος υπεύθυνων και κατατοπιστικών πληροφοριών, είσαι και ΑΕΚάρα (μπαγασάκο, δεν μας τα έλεγες αυτά !). Θα σου εξηγηθώ και άλλα modding δωράκια ..... :hi:

Να σαι καλα Μιχαλη

χαιρομαι πολυ που εχεις σχηματισει τετοια εντυπωση

(και μην ξεχνιομαστε, εκκρεμουν και φωτο του project σου...)

οσο για αυτο την ΑΕΚ(αρα?)...

αστα να πανε, ετσι οπως μας καταντησαν πλεον

δεν ειναι να το πολυφωναζεις γιατι πεφτει δουλεμα τρελλο και δικαιολογημενα

@Kopritis: Ευχαριστώ για τα reviews, η πλάκα είναι ότι το megarads round το έχω δει εδώ και καιρό (γιατί ενδιαφερόμουνα για το mora2), άλλα με το που έβλεπα τα συγκεκριμένα spreadsheet έχανα την μπάλα και έφευγα :happy:

Επί της ουσίας, όντως το όφελος σε θερμοκρασίες σε σχέση με την τιμή δεν δικαιολογείται, ειδικά στα 140mm. Αν βάλουμε κάποια silent καλά ανεμιστήρια (πχ. Noiseblocker PK) μιλάμε για 1C έναντι 4*16 = 64e . Αν βάλεις και τίποτα γρίλιες, χτυπάς 70-80e χαλαρά.

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη... :turn:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.