Alexopus6 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2010 Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!! Προσπαθώντας να κλοκάρω τον εν λόγο cpu έχω φτάσει στα 3.4 ( 8x425). Περνάει κανονικα το intel burn test αλλά μόλις πάω σε 8x438 ->3.5 εκτελώντας intel burn test έχω BSOD. Δοκίμασα memtest μήπως φταίγανε οι μνήμες αλλά πέρασε κανονικά, τι μπορεί να φταίει? Επίσης μια μικρή βοήθεια στα voltage, είναι όλα στο auto εκτος απο cpu voltage που το έχω χειροκίνητα 1,35. http://img69.imageshack.us/img69/1801/thelab1.jpghttp://img69.imageshack.us/img69/7769/dsc03928f.jpg Σας ευχαριστώ !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnus Ιανουάριος 1, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2010 χα, κοιτα να δείς έχω ενα pc με ίδιο mobo και cpu.Νομίζω πως θα ήταν καλύτερο να ανεβάσεις λίγο το ρεύμα πάντως.Πιστεύω οτι θα δείς διαφορά. Εγώ το έχω στα 3,2 και με λίγο περισσότερο ρεύμα απο οτι το έχεις εσύ (δεν ειμαι μπροστα σε αυτο το pc για να σου πώ ακριβώς)Δοκίμασε με μικρές αυξήσεις και βλέπειςΓενικά πάντως θυμάμαι πως τον είχα φτάσει μέχρι και 3.7 αλλα όχι σταθεράΠιστεύω οτι δεν έχεις πάνω την stock ψύκτρα ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Ιανουάριος 2, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 Όχι auto.Δες τώρα που είναι auto τι τιμές έχει βάλει η μητρική.Γυρισέ τες σε manual βάζοντας τις ίδιες.Θα έβαζα το minimum σε όλες τις τάσεις εκτός από :CPU, NB που εκεί θέλεις πιθανότατα εκεί στα 425+ fsbΕπίσης load line on , pcie spektrum disabled, gtl 0.63 ή 0.67 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexopus6 Ιανουάριος 3, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2010 Καλημέρα!!! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!! Peter Line, οχι δεν έχω την στοκ ψύκτρα, έχω μια coolermaster hyper 212. Spyrus πως θα δώ τι τιμές έχει βάλει η μητρική?? Είδα από Hwmonitor, pcprobe, everest αλλά δεν είδα πουθενά cpu pll voltage, fsb termination voltage, nb voltage, sb voltage, pcie sata voltage έτσι ώστε να βάλω τις βάλω σε manual Αν δεις στο πρώτο screenshot, έχει dram 1,49v, μάλλον είναι λάθος ε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexopus6 Ιανουάριος 9, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2010 Κάποια βοήθεια?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Ιανουάριος 28, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2010 Χαλαρωμα timings στις μνημες κανε για αρχη + σεταρισμα απο BIOS 2.1V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pemosx Ιανουάριος 28, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2010 Εχω και εγω τον ιδιο cpu και παιζω 24/7 στα 3.2 με ανοικτο το EIST παντα. Εγω όμως παίζω στα 1.4 V. ΜΟυ φαίνεται λίγο δύσκολο να είσαι stable με 1.35 V στα 3.4. Τσεκαρε το ρευμα σου και κατεβασε πιο αξιοπιστο εργαλειο πιεσης Prime95 Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran_x13 Ιανουάριος 28, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2010 Εχω και εγω τον ιδιο cpu και παιζω 24/7 στα 3.2 με ανοικτο το EIST παντα. Εγω όμως παίζω στα 1.4 V. ΜΟυ φαίνεται λίγο δύσκολο να είσαι stable με 1.35 V στα 3.4. Τσεκαρε το ρευμα σου και κατεβασε πιο αξιοπιστο εργαλειο πιεσης Prime95πιο αξιόπιστο από το intel burn test δεν υπάρχει μεγάλε...το ρεύμα είναι υποκειμενικό γιατί ενώ π.χ όλοι μου οι γνωστη και φιλοι σε E6750 θέλανε 1.4 για τα 3.6 ghz εγώ ήθελα 1.28 και ήμουν ο μονος που bootare στα 4.2ghz με τέτοιο cpu με ρεύμα 1.34:suicide2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pemosx Ιανουάριος 28, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2010 Άποψη σου για το stability γενικα ειναι θεμα τι θες να εχεις. Ατομα που χρησιμοιουν το intel burn test συνηθως δε τους ενδιαφερει η σταθεροτητα μακροπροθεσμα. Για παραδειγμα εμενα στο standard μπορει να μου βγαλει οτι φαινεται σταθερο το συστημα αλλα μετα απο 7 ωρες prime να μου πεταξει σφαλμα. Κατ εμένα σταθερο ειναι ένα συστημα που σηκώνει prime για 13 ωρες η το OCCT που ειναι αρκετα πιο βαρυ(εγω προσωπικα δεν το βαζω γιατι ειναι αρκετα πιο βαρυ).Για ατομα που απλα θελουν το pc na τρεξει σταθερο για 10-15 sec, οσο κραταει το super_pi πχ τοτε σταθερο ειναι το intel test. Τωρα το παραδειγμα που εφερες για τα ρευματα μια σχετικη αποκλιση ειναι λογικο να υπαρχει γιατι ειναι και θεμα κολου τι cpu θα σου κατσει. Στη δικια σου περιπτωση μου φαινεται τραγικη η διαφορα. Και οπως σου είπα ειναι σχετικο τι θεωρεις σταθερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Φεβρουάριος 2, 2010 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2010 Άποψη σου για το stability γενικα ειναι θεμα τι θες να εχεις. Ατομα που χρησιμοιουν το intel burn test συνηθως δε τους ενδιαφερει η σταθεροτητα μακροπροθεσμα. Για παραδειγμα εμενα στο standard μπορει να μου βγαλει οτι φαινεται σταθερο το συστημα αλλα μετα απο 7 ωρες prime να μου πεταξει σφαλμα. Κατ εμένα σταθερο ειναι ένα συστημα που σηκώνει prime για 13 ωρες η το OCCT που ειναι αρκετα πιο βαρυ(εγω προσωπικα δεν το βαζω γιατι ειναι αρκετα πιο βαρυ).Για ατομα που απλα θελουν το pc na τρεξει σταθερο για 10-15 sec, οσο κραταει το super_pi πχ τοτε σταθερο ειναι το intel test. Τωρα το παραδειγμα που εφερες για τα ρευματα μια σχετικη αποκλιση ειναι λογικο να υπαρχει γιατι ειναι και θεμα κολου τι cpu θα σου κατσει. Στη δικια σου περιπτωση μου φαινεται τραγικη η διαφορα. Και οπως σου είπα ειναι σχετικο τι θεωρεις σταθερο.φιλε μου το linx στρεσαρει ολο το συστημα σου σε τετοιο βαθμο που το prime και 5 χρονια να το βαλεις να τρεχει σερι, δεν θα το φτασει ποτε! κι εγω στην αρχη με prime στρεσαρα το pc για 12-14 ωρες! ετυχε ομως να αφησω μια μερα το pc ανοιχτο για 2 24ωρα λογω δουλειας και γυρισα και βρηκα μια ωραιοτατη μπλε οθονη! εκατσα και τον εκανα σταθερο με το linx και απο τοτε δεν μου εκανε το παραμικρο κι ας εμενε βδομαδες ανοικτο το pc! απο τοτε...linx!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.