Jump to content

AM3 για Trifire (CrossFire + Physics)

deNordic

Recommended Posts

Χαιρετώ, θα ήθελα να μου δώσετε γνώμες για AMD μητρική με AM3 socket. Τα βασικά χαρακτηριστικά που θέλω να έχει είναι 3 X PCI-E Χ16 για να στεγάσω το επερχόμενο 5870 CF που θα κάνω σύν μια 9800GT για Physics.

Μια ματιά που έριξα, διέκρινα την http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Msi-790Fx-Gd70-Am3-790Fx-Ddr3-790FX-GD70.htm

Μοιρασμένη η κατάσταση ανάμεσα στην ΜSI που πόσταρες και σε αυτή την ASUS:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-Deluxe-M4A79T-sAM3-DDR3-790FX.htm

Και οι δύο είναι εξαιρετικές για ΑΜ3, άλλη επιλογή της προκοπής δε βλέπω...

Οι μισές δοκιμές με δυνατά ΑΜ3 συστήματα που ξέρω είναι με τη μία και οι άλλες μισές με την άλλη.

Υπάρχει και η GIGABYTE GA-790FXTA-UD5 με USB 3.0 & Sata3 6G, την οποία μάλλον έχουν υπερκοστολογήσει στα 175€ καθότι η MSI μαζί με τον ελεγκτή της ASUS για USB3 & SATA3 (αν τελικά δεν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας) κοστίζει 157€...

βέβαια την Gigabyte θα την βρεις και αρκετά φθηνότερα εδώ, στα 156€

Να ρωτήσω κάτι όσον αφορά την MSI 790FX-GD70. Υπάρχει πιθανότητα να πάρει DDR2 μνήμες; Επίσης με το Ο.C mode 1600 / 1800 / 2133 MHz τι ακριβώς εννοεί; Αν βάλω π.χ μια 1600 στοκ ταχύτητα δεν την υποστηρίζει;

οσων αφορα τις μνημες εννοει οτι μπορει να δουλεψει και με 2000+ mhz αλλα με oc....στα 1600 θα δουλεψει κανονικα.......

@stathid90 : θα κανει crossfire με 2 ati.... η τριτη θα ειναι nvidia για physx .....αποτι ξερω θα δουλευουν οι 2 πρωτες σε 16χ και η αλλη σε 8χ

Νομίζω ότι άπαξ και βάλεις τρεις κάρτες οι θύρες πέφτουν όλες σε 8x ανεξάρτητα αν έχεις tri-fire ή αν έχεις crossfire και την 3η κάρτα για physx.

κι εγω αυτο νομιζω οτι γινεται!

Για την μητρική της MSI 790FX-GD70

• 2 PCI Express x16 slots(PCI_E1 & PCI_E4) support up to PCIE 2.0 x16 speed (PCI Express Bus SPEC V2.0 compliant; supports CrossFire Technology)

• 2 PCI Express x16 slots(PCI_E3 & PCI_E5) support up to PCIE 2.0 x8 speed (PCI Express Bus SPEC V2.0 compliant; supports CrossFire Technology)

• When 4 PCI Express x16 slots are all installed, the PCIE x 16 lanes will auto arrange form x16/ x0/ x16/ x0 to x8/ x8/ x8/ x8

• 1 PCI Express gen2 x1 slots

• 2 PCI slots, support 3.3V/ 5V PCI bus Interface.

Που σημαίνει ότι εγκαθιστώντας 2 κάρτες γραφικών στις οριζόμενες δύο κύριες θύρες PCI-EX x16 οι άλλες δύο παύουν να λειτουργούν; Κι αν πχ βάλεις έστω μια κάρτα ΤV capture στο έτερό τους ζεύγος η αντίστοιχη θύρα θα λειτουργεί σε ταχύτητα x8;

Για την Gigabyte GA-790FXTA-UD5

# 2 x PCI Express x16 slots, running at x16

(PCIEX16_1 and PCIEX16_2)

# 1 x PCI Express x16 slot, running at x8 (PCIEX8) (Note 5)

(The PCIEX16_1, PCIEX16_2 and PCIEX8 slots conform to PCI Express 2.0 standard)

(Note 5) The PCIEX8 slot shares bandwidth with the PCIEX16_2 slot. When PCIEX8 is populated with a PCI Express graphics card, the PCIEX16_2 slot will operate at up to x8 mode.

Κι εδώ δεν μου είναι απόλυτα σαφές ποιά θα είναι η λειτουργική ταχύτητα της δεύτερης PCI-EX θύρας αν στην τρίτη τοποθετηθεί μια κάρτα ταχύτητας x1 ή x4

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.