sadako Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Λοιπόν..Δεν είχα ξανασυναρμολογήσει PC απο την αρχή (εκτός απο μια φορά, που όμως δεν πιάνεται γιατί ήταν άααααααλλες εποχές), και ήθελα να μου πείτε αν τα έκανα όλα καλά, ή ακόμα ποια τεστ πρέπει να κάνω απο δω και πέρα τις πρώτες μέρες για να σιγουρευτώ πως όλα πήγαν καλά..Να σας πω κατ'αρχάς την σύνθεση που έφτιαξα:CASE: Coolermaster Sileo 500 (Το φανταζόμουν λίγο πιο ευρύχωρο είναι η αλήθεια)CPU: Intel Core i7-860MOBO: MSI P55 GD-65RAM: 2x (2x2GB Corsair XMS3 TW3X4G1333C9A 1333MHz)PSU: Corsair HX520W (Modular)GPU: PowerColor ATI Radeon HD5770 1GBHDD: WD5000AAKS 500GB 7200rpmΜόλις τελείωσα την συναρμολόγηση (άφησα κάτι ψιλολόγια για μετά), άνοιξα το PC (ένα μπιπ μόνο, οπότε καλό σημάδι), και μπήκα αμέσως στο BIOS για να δω θερμοκρασίες (να πω πως ήταν με το κουτί ανοιχτό από το πλάι, γιατί ήθελα να σιγουρευτώ πως δουλεύουν τα ανεμιστηράκια και επειδή έχω κάποια ψιλοπράγματα που έμειναν για μετά).Στην αρχή οι τιμές που είδα ήταν:CPU Temp: 37System Temp: 27Άφησα το PC ανοιχτό και στο BIOS για κανα 10-15λεπτο, οι θερμοκρασίες πήγαν αντίστοιχα:CPU Temp: 42System Temp: 32Έκανα εγκατάσταση τα Windows 7 Ultimate 64-bit, η εγκατάσταση πήρε κάπου 25 λεπτά, μετά έκανα πάλι reboot για να δω θερμοκρασίες, οπότε μετά απο 40 λεπτά περίπου που δούλευε το μηχάνημα, είχαν πάει:CPU Temp: 36 (με μια μικρή επιφύλαξη να ήταν 46 και να σημείωσα 36 κατά λάθος)System Temp: 32Πως σας φαίνονται οι θερμοκρασίες; Καλές; Ή θα μπορούσαν να είναι και καλύτερες με δεδομένο πως δεν ζορίστηκε καθόλου η CPU κλπ..Να πω πως έβαλα λίγη θερμοαγώγιμη πάστα πάνω στον επεξεργαστή (να καλύψει όλη την επιφάνεια αλλά πολύ λεπτό στρώμα), και το ίδιο στην ψύκτρα (αφού αφαίρεσα τις 3 λωρίδες πάστα που είχε πάνω απο την μάνα του). Πρόκειται για την δική του ψύκτρα, που έρχεται με την BOX έκδοση του επεξεργαστή..Απο δω και πέρα τι τεστ να κάνω για να σιγουρευτώ (όσο γίνεται) ότι όλα πήγαν καλά; memtest και τι άλλο;Και μερικά πράγματα που μου έμειναν να κάνω:- Να περάσω τα άλλα 4GB μνήμη, αρχικά πέρασα τα 4, για να δω αν θα δουλέψει καλά..- Να συνδέσω 2 καλωδιάκια απο το front panel του κουτιού που έμειναν. Εδώ θα χρειαστώ λίγο την βοήθειά σας. Όλα τα υπόλοιπα τα έβαλα, Speaker, HDD LED, RESET SW, POWER SW. Μια εκρεμμότητα όμως είναι το POWER LED. Απο το κουτί βγαίνουν 2 καλωδιάκια, ένα πράσινο (POW LED+) κι ένα άσπρο (POW LED-). Η μητρική για να βοηθήσει, έχει κάτι μικρά M-Connectors, που βάζεις εκεί τα καλωδιάκια και μετά πάνω στην μητρική. Οι επιλογές λοιπόν που έχω, είναι GND-SLEEP-PLED, με έναν ακροδέκτη στο καθένα,ή FP-PWR/SLP με 2 ακροδέκτες..Που θα βάλω αυτά τα 2;Και να ρωτήσω κάτι για τα ανεμιστηράκια. Κατ'αρχάς να πω ότι ΟΛΑ γυρνάνε. Αυτή του επεξεργαστή την κούμπωσα απευθείας πάνω στην μητρική. Για τα 2 ανεμιστηράκια του κουτιού όμως, βγάζουν κανονικά το μικρό το βύσμα με τα 4 pins που θα μπορούσα να τα βάλω στην μητρική, αλλά είναι συνδεδεμένα με molek, οπότε τα έχω συνδέσει απευθείας με το τροφοδοτικό. Έχει καμιά διαφορά (πέραν του ότι έτσι δεν δουλεύει ο αισθητήρας για να βλέπω/ρυθμίζω τις στροφές); Να το αφήσω έτσι; Ή να βγάλω τα molek και να τα κουμπώσω απευθείας στην μητρική;Για το front panel του ήχου (ακουστικά/μικρόφωνο), βγάζει 2 βυσματάκια, στο ένα λέει AC'97 και το άλλο HD AUDIO; Ποιο απο τα δύο να κουμπώσω στην μητρική; Έχει σημασία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Δεκέμβριος 30, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2009 Όλα καλά φαίνονται. Δε μας λες βέβαια για τη ψύκτρα που έχεις, αλλά μάλλον είσαι με τη stock. Τώρα, γι αυτά που ρωτάς... τα ανεμιστηράκια καλύτερα να τα κουμπώσεις στη μητρική, καθαρά και μόνο για να έχεις και τους αισθητήρες σε λειτουργία. Κατα τ' άλλα δεν έχει διαφορά. Για τα βυσματα... δες το maual, λογικά θα σε βοηθήσει. Τώρα, αν κι απο εκεί δε βγάλεις άκρη, εγώ προσωπικά θα τα έβαζα στο FP-PWR/SLP. Για τον ήχο δε γνωρίζω. Μπορείς να τα συνδέσεις και να δείς με ποιό δουλεύει, αλλά δε ξέρω αν και τι διαφορά έχουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Δεκέμβριος 30, 2009 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2009 Κατ' αρχάς μπράβο για την συναρμολόγηση, καθώς θεωρώ ότι οι άνθρωποι που συναρμολογούν μόνοι τους υπολογιστές, πρώτον, είναι δημιουργικοί και δεύτερον, έχουν IQ υψηλότερο του μέσου όρου. Φαντάζομαι ότι έλεγξες την συμβατότητα των components μεταξύ τους και κυρίως των μνημών με την μητρική, όπου και συνήθως εμφανίζονται τα περισσότερα προβλήματα. Οι θερμοκρασίες φαίνονται καλές για idle λειτουργία. Η εφαρμογή λεπτού στρώματος θερμοαγώγιμης πάστας είναι απόλυτα σωστή. Από τεστ εκτέλεσε και ένα prime95 για να στρεσάρεις λίγο το σύστημα και να ελέγξεις απόδοση και θερμοκρασίες. Για τις επιλογές του PLED μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες ? Για τους ανεμιστήρες, το γεγονός ότι συνδέονται απευθείας στο τροφοδοτικό, σημαίνει 2 πράγματα: α. δεν έχουν ρυθμιζόμενες στροφές και β. δουλεύουν με τις μέγιστες στροφές τους. Αν λοιπόν δεν κάνουν θόρυβο, μπορείς να τους αφήσεις ως έχουν. Αν όμως έχουν ενοχλητικό θόρυβο, θα πρέπει να τους αντικαταστάσεις με νέους εφοδιασμένους με 3-pin καλώδιο, ώστε να ελέγχεις τις στροφές τους είτε από την μητρική είτε μέσω ενός fan controller. Τέλος για τα βύσματα του ήχου κουμπώνεις στη μητρική όποιου από τα δύο θέλεις να χρησιμοποιήσεις τον αντίστοιχο controller ήχου - είναι ένα ζήτημα καθαρά σχετικό και υποκειμενικό. Περισσότερες βέβαια πληροφορίες θα βρείς στο έγχειρίδιο της μητρικής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunatic89 Δεκέμβριος 31, 2009 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2009 Μια χαρα εισαι φίλε μου. Παλια ηταν πιο δυσκολη η συναρμολόγηση...Πλέον είναι όλα πολυ απλα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Δεκέμβριος 31, 2009 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2009 Κατ' αρχάς μπράβο για την συναρμολόγηση, καθώς θεωρώ ότι οι άνθρωποι που συναρμολογούν μόνοι τους υπολογιστές, πρώτον, είναι δημιουργικοί και δεύτερον, έχουν IQ υψηλότερο του μέσου όρου.Δεν το νομίζω !!!Sorry για το offtopic, on topic : Μια χαρά τα πήγες για πρώτη φορα, μπορείς να τσεκάρεις :- CPU/συστημα/θερμοκρασίες με Linpack (+ coretemp + CPUz)- VGA : 3Dmark λούπες, Furmark- μνημες με το memory test στο DVD των Vista/Seven & Memtest bootable CD Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadako Ιανουάριος 2, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 Επιστρέφω λοίπον με νεότερα.. Επιχείρησα για πρώτη φορά να κάνω video encoding, με το AviRecomp (που χρησιμοποιεί το VirtualDubMod). Έκανα και άλλα πράγματα παράλληλα, όχι τπτ πολύ απαιτητικό, μετέφερα αρχεία απο έναν USB σκληρό σε έναν άλλον (πάλι USB) και έπαιζα ένα παιχνίδι. Μετά απο κανα 10λεπτο, βγήκα προσωρινά απο το παιχνίδι, για να δω θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμα φαίνεται παρακάτω: Αυτό που με ανησύχησε πιο πολύ ήταν τα 80άρια που χτυπούσε στους cores (αν και δεν κατάλαβα γιατί στο CPU έδειχνε "μόνο" 67. Επειδή δεν έχω εμπειρία απο πολυπήρηνους επεξεργαστές, και επειδη η συναρμολόγηση έγινε απο μένα για πρώτη φορά (αν και όπου ρώτησα με τις θερμοκρασίες που είχα μου είπαν πως μάλλον καλά την έκανα), ήθελα να ρωτήσω αν είναι αποδεκτές οι θερμοκρασίες που ανέβασε, ή είναι κάτι που θα πρέπει να με ανησυχεί.. Το CPU load ητάν καθόλη την διάρκεια του encoding γύρω στο 66%.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιανουάριος 2, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 Η θερμοκρασία όντως ειναι υψηλή για 66% χρηση... Ανέβασε τις στροφές των ανεμιστήρων στις 1000 στροφες αρχικά και μετα σιγουρέψου οτι η ψήκτρα εχει πατήσει καλά στον επεξεργαστή σου. Μια φωτογραφία του κουτιου σου θα βοήθαγε Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Ιανουάριος 2, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 Πρόκειται για την δική του ψύκτρα, που έρχεται με την BOX έκδοση του επεξεργαστή..Ωχ, τώρα το πρόσεξα...Οι εργοστασιακές ψύκτρες που συνοδεύουν τους επεξεργαστές σε box συσκευασίες είναι από τις χειρότερες, όπως αποδεικνύουν και πολλά σχετικά συγκριτικά τεστ. Προτείνω ανεπιφύλακτα να την αλλάξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skate Ιανουάριος 3, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2010 Ωχ, τώρα το πρόσεξα...Οι εργοστασιακές ψύκτρες που συνοδεύουν τους επεξεργαστές σε box συσκευασίες είναι από τις χειρότερες, όπως αποδεικνύουν και πολλά σχετικά συγκριτικά τεστ. Προτείνω ανεπιφύλακτα να την αλλάξεις. ε όχι και απο τις χειρότερες.. για νορμάλ χρήση είναι ότι πρέπει.. εξάλλου δέν είναι φτιαγμένες για overclock.. τι περισσότερο θέλει ο απλός χρήστης που θέλει τον υπολογιστή του να μήν ακούγεται τόσο και να κρατάει τα επίπεδα ψύξης σχετικά κάτω απο 20 βαθμούς απο την θερμοκρασία περιβάλλοντος.. και στο θέμα του θορύβου το λέω αυτό γιατί επιτέλους συμμορφώθηκε η intel και βγάζει πλέον ψύκτρες για επεξεργαστές (κυρίως σε socket 775) που είναι αξιοπρεπή... όσο για την amd δέν είχα ποτέ παράπονο απο τις ψύκτρες της.. το ίδιο σου προτείνω και γώ με το φιλαράκι απο πάνω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Ιανουάριος 3, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2010 ε όχι και απο τις χειρότερες.. για νορμάλ χρήση είναι ότι πρέπει.. εξάλλου δέν είναι φτιαγμένες για overclock.. τι περισσότερο θέλει ο απλός χρήστης που θέλει τον υπολογιστή του να μήν ακούγεται τόσο και να κρατάει τα επίπεδα ψύξης σχετικά κάτω απο 20 βαθμούς απο την θερμοκρασία περιβάλλοντος..και στο θέμα του θορύβου το λέω αυτό γιατί επιτέλους συμμορφώθηκε η intel και βγάζει πλέον ψύκτρες για επεξεργαστές (κυρίως σε socket 775) που είναι αξιοπρεπή... όσο για την amd δέν είχα ποτέ παράπονο απο τις ψύκτρες της.. Επειδή τα λόγια είναι εύκολα (και τις περισσότερες φορές δεν στοιχίζουν), σε παραπέμπω στο PCWorld τεύχος 44, όπου οι επιδόσεις της εργοστασιακής ψύκτρας της Intel σε socket 775 και για idle λειτουργία είναι με διαφορά οι χειρότερες, σε τεστ μεταξύ 22 (!) ψυκτρών. Και επειδή όταν η θεωρία δεν συμφωνεί με την πράξη, τόσο το χειρότερο για τη θεωρία, εφόσον η εργοστασιακή ήταν καλή, όπως λες, μας εξηγείς τότε εσύ γιατί την άλλαξες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadako Ιανουάριος 3, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2010 Λοιπόν.. Έχω νεα, (θέλω να πιστεύω) καθησυχαστικά..Έκανα ένα μισάωρο τεστ με το Prime95 (την 64μπιτη έκδοση) στο small FFTs, που δούλευε την CPU με όλους τους πυρήνες στο 100%.. Παρακάτω παραπέμπω τις ενδείξεις που πήρα σε τακτά χρονικά διαστήματα με το Everest Ultimate 5.30Χρόνος: 0'CPU Temp: 37CPU #1 / Core #1: 40CPU #1 / Core #2: 40CPU #1 / Core #3: 36CPU #1 / Core #4: 36Χρόνος: 3'CPU Temp: 66CPU #1 / Core #1: 89CPU #1 / Core #2: 90CPU #1 / Core #3: 92CPU #1 / Core #4: 92Χρόνος: 5'CPU Temp: 72CPU #1 / Core #1: 92CPU #1 / Core #2: 91CPU #1 / Core #3: 95CPU #1 / Core #4: 95Χρόνος: 10'CPU Temp: 75CPU #1 / Core #1: 92CPU #1 / Core #2: 92CPU #1 / Core #3: 96CPU #1 / Core #4: 96Χρόνος: 15'CPU Temp: 76CPU #1 / Core #1: 93CPU #1 / Core #2: 94CPU #1 / Core #3: 97CPU #1 / Core #4: 97Χρόνος: 20'CPU Temp: 75CPU #1 / Core #1: 93CPU #1 / Core #2: 93CPU #1 / Core #3: 97CPU #1 / Core #4: 97Χρόνος: 25'CPU Temp: 75CPU #1 / Core #1: 93CPU #1 / Core #2: 93CPU #1 / Core #3: 97CPU #1 / Core #4: 97Χρόνος: 30'CPU Temp: 75CPU #1 / Core #1: 93CPU #1 / Core #2: 93CPU #1 / Core #3: 97CPU #1 / Core #4: 97Να πω πως για τα τελευταία 10 λεπτά, αν έπαιζαν καθόλου οι θερμοκρασίες στους πυρήνες, είναι για τους 1 και 2 μεταξύ 93-94 και για τους 3 και 4 μεταξύ 96-97, χωρίς να βγαίνουν ούτε μια φορά έξω απο αυτό το όριο.Κατ'αρχάς, για μένα, το πρώτο καλό σημάδι, είναι που δεν εξεράγη ο υπολογιστής (αστειεύομαι). Δεύτερον, το ότι μετα τα πρώτα 15 λεπτά σταθεροποιήθηκε. Θέλω να ακούσω και την δική σας γνώμη.Ξέρω πως οι περισσότεροι μπορεί να πείτε πως "θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα", αλλά με δεδομένο πως αυτήν την στιγμή τουλάχιστον δεν είναι καθόλου εύκολο να αλλάξει θέση το μηχάνημα ούτε να αλλάξω κουτί (και επειδή είναι καινούργιο και επειδή θα θυσίαζα την ηχομόνωση που παρέχει το κουτί με το μαύρο "αφρολέξ" που έχει στα τοιχώματα), θέλω να μου πείτε πόσο επικίνδυνο είναι να το κρατήσω έτσι όπως είναι.. Δεν ξέρω κιόλας αν θα χρειαστεί στην πράξη να το στρεσάρω τόσο ώστε να πιάσει η CPU 100%. Αλλά ακόμα και αν το κάνει, τι πιθανότητες έχω να πάθω ζημιά; Αφού μετά την πρώτη μισή ώρα σταθεροποιήθηκε, αυτό σημαίνει πως δεν θα ξεφύγει απο αυτές τις θερμοκρασίες ακόμα και μετά απο ώρες σε παρόμοιες συνθήκες χρήσης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Ιανουάριος 3, 2010 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2010 Εγώ προσωπικά θα έβγαζα την ψύκτρα του επεξεργαστή και θα έλεγχα αν όντως πατάει καλά επάνω του. Στη συνέχεια θα την καθάριζα καλά από θερμοαγώγιμες πάστες, θα έβαζα μια πολύ μικρή σταγόνα νερό και θα τη ακουμπούσα σε ένα εντελώς επίπεδο χοντρό τζάμι που έχω. Θα κοίταγα αν είναι εντελώς επίπεδη η κάτω επιφάνεια της ψύκτρας. Αν δεν ήταν θα την ίσιωνα με lapping (τρίψιμο με γυαλόχαρτο με συγκεκριμένη τεχνική).Όσο για το HD Audio και το AC'97, να προτιμήσεις σαφώς το HD Audio. Επειδή η μητρική σου είναι καινούρια, μάλλον θα έχει κάρτα ήχου High Definition. Οπότε η ενδεδειγμένη σύνδεση είναι με το βύσμα HD Audio. Δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες γιατί και πώς πάνω σε αυτό, αλλά έχω διαβάσει ότι έτσι πρέπει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos Ιανουάριος 3, 2010 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2010 Τι του λες του παιδιου για lapping αστον να μαθει να συναρμολογει πρωτα :crazy_pilot::crazy_pilot:Γενικα να ξερεις οι "μαμα" ψυκτρες ειναι μετριας αν οχι χειρότερης αποδοσης. μπορεις με 20-30 ευρω να παρεις μια αρκετα καλυτερη ψυκτρα που και πιο χαμηλες θερμοκρασιες θα εχεις και πιο ομορφη θα δειχνει ( ιφ γιου κερ)Στο 1ο πισι που ειχα φτιαξει ειχα βαλει μια akasa evo 33, ομορφη, αλλα εκανε πολυ θωρυβο. επομενη ηταν μια cnps 9700 ολη απο χαλκο.βρες μια που θα σου αρεσει, παρε και μια καλη θερμοαγωγιμη και καθαρισες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Ιανουάριος 3, 2010 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2010 Δεν μπορεί κανείς να σου πει τι πιθανότητες ακριβώς υπάρχουν να πάθεις ζημιά όταν λειτουργείς τον επεξεργαστή με τέτοιο στρεσάρισμα και σε τέτοιες θερμοκρασίες. Μπορεί και να μη πάθει ζημιά ποτέ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πιθανότητες αυτές αυξάνονται. Γενικά, όσο κρατάς τον επεξεργαστή σε χαμηλή θερμοκρασία, ακόμη και χωρίς να τον στρεσάρεις, τόσο μεγαλώνει και η διάρκεια της ζωής του. Και αυτό ισχύει για όλα τα components του υπολογιστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadako Ιανουάριος 3, 2010 Author #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2010 Τελικά, η πολλή σιγουριά μ'εφαγε.. Άνοιξα το κουτί για να το τραβήξω μερικές φωτογραφίες, και είπα να πιέσω λίγο τα κλιψάκια.. Και για κάποιο ανεξήγητο λόγο ( ) τα 2 απο τα δεξιά όταν τα πάτησα έκαναν ένα μικρο ΚΛΙΚ, και μπήκαν (πιο καλά) στην θέση τους.. Με ανοιχτό το κουτί στο τεστ στους 64 CPU και 80 οι πυρήνες, ενώ με κλειστό το κουτί ανέβηκε στους 68 CPU και 84 οι πυρήνες.. Τιμές φαντάζομαι καθόλα αποδεκτές.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cebit Ιανουάριος 3, 2010 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2010 Δώσε μια φωτό από το εσωτερικό (+1 SirDiman) να δούμε αν υπάρχει πρόβλημα πιθανόν με την ροή αέρα. Κάποιες πάστες για θερμο-απαγωγή λέγεται ότι χρειάζονται μερικούς κύκλους για να φτάσουν στην μέγιστη απόδοση.Με ανοιχτό το κουτί στο τεστ στους 64 CPU και 80 οι πυρήνες, ενώ με κλειστό το κουτί ανέβηκε στους 68 CPU και 84 οι πυρήνες.. Τιμές φαντάζομαι καθόλα αποδεκτές..IMHO, έχεις πλησιάσει στο όριο της απόδοσης της μαμά ψήκτρας. Το καλοκαίρι τί θα γίνει που η θερμοκρασία δωματίου τυπικά αυξάνεται ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Ιανουάριος 3, 2010 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2010 Η αλήθεια είναι ότι τα νουμεράκια είναι κάπως υψηλά και πως πράγματι το καλοκαίρι θα έχεις ένα ζητηματάκι με τις θερμοκρασίες!...Θα έλεγα ότι μία after-market ψήκτρα και μία καλή θερμαγώγιμη επιβάλλονται. Φυσικά και μία περιποίηση της ροής μέσα στο κουτί, έτσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιανουάριος 4, 2010 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2010 Για παστα θερμοαγωγημη παρε Artic silver ceramic, (μη ηλεκτρικά αγώγιμη δλδ και σιγουριά και καλη απόδοση σε σχεση με άλλες).Η διάταξη των ανεμιστήρων στο κουτι σου ποια είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skate Ιανουάριος 4, 2010 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2010 Επειδή τα λόγια είναι εύκολα (και τις περισσότερες φορές δεν στοιχίζουν), σε παραπέμπω στο PCWorld τεύχος 44, όπου οι επιδόσεις της εργοστασιακής ψύκτρας της Intel σε socket 775 και για idle λειτουργία είναι με διαφορά οι χειρότερες, σε τεστ μεταξύ 22 (!) ψυκτρών. Και επειδή όταν η θεωρία δεν συμφωνεί με την πράξη, τόσο το χειρότερο για τη θεωρία, εφόσον η εργοστασιακή ήταν καλή, όπως λες, μας εξηγείς τότε εσύ γιατί την άλλαξες ? πρώτα πρώτα μίλησα για την απαράδεκτη ψύκτρα της intel που έβγαζε μέχρι πρό λίγο καιρού.. γιαυτό και είπα ότι συμμορφώθηκε.. διότι στους τελευταίους υπολογιστές που έπεσαν στα χέρια μου (εννοώ που συναρμολώγησα όχι που εξέτασα) διαπίστωσα σχεδόν σημαντικές αλλαγές στις στοκ ψύκτρες της intel που κρατά τα επίπεδα θορύβου (πλέον) και στο θέμα της θερμοκρασίας ικανοποιητικά (μιλώντας πάντα για μία νορμάλ χρήση της (και επειδή κάτι μου λέει να μπώ σε λεπτομέρειες, αναφέρομαι σε θερμοκρασίες 35-50για την ίντελ με επίπεδα θορύβου 20-24, και για την amd 30-45 και με επίπεδα θορύβου 20-22..) εξάλλου η δουλεία της μαμάς ψύκτρας πιστεύω να αντιλαμβανόμαστε πως δέ χρειάζεται εξήγηση το γεγονός ότι δέν είναι σχεδιασμένη για να καλύπτει τις ανάγκες ακόμη και του αρχάριου αναβαθμιστή..) όσο γιά την amd πίστευα και πιστεύω ακόμη πως στον ίδιο τομέα έκανε και εξακολουθέι να κάνει την εξίσου άριστη δουλειά της... και νομίζω πως σου έλυσα την απορία σχετικά με την αλλαγή της δικής μου της ψύκτρας μιάς και το ανέφερες.. δέν είπα ότι είχα παράπονα από την μαμά, αλλά μεγάλωσα πλέον για να πίνω το γάλα της άν το πιάνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
chri5ti9 Ιανουάριος 4, 2010 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2010 αν εχεις ευρυχωρο κουτακι παρε v8 αν συμφωνει το σοκετ.τωρα αν δεν την χωραει προτεινω μια thermalight. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.