adpanos Ιανουάριος 25, 2010 Author #21 Ιανουάριος 25, 2010 snooze δεν είμαι τόσο σίγουρος πως έκατσαν και τέσταραν την κάρτα στο e-shop!!!! Ποια εταιρία θα κρατούσε πήρωνε τεχνικό για να ελέγξει έναν controler των 22€ ??? Από εκεί και πέρα, έβαλα WIN XP SP3 PROFESSIONAL γιατί τα SP1 δεν έλεγε σήμερα να τα πάρει ........:giveup::giveup: Τι να πω είναι με τις ημέρες του το pc ! Αυτή την στιγμή είναι εγκατεστημένα τα πάντα (δεν έχω βάλει drivers για τα via chipάκια north/south) και από το παρακάτω φαίνεται πως όλα είναι εγκατεστημένα με το cpu 500Mhz κλοκαρισμένο αλλά σταθερότατο! Αυτό γινόταν και παλιότερα βέβαια..... http://img691.imageshack.us/img691/8242/65016425.png Τώρα θα περιμένω να δω αν παγώσει, και την προηγούμενη φορά φαινόταν πως δούλευε ρολόι και στο τέλος θα περάσω και τον 4 IN 1 DRIVER της VIA για XP !
neuromancer Ιανουάριος 26, 2010 #22 Ιανουάριος 26, 2010 E ρε αθάνατο VIA KT400.... Κι εγώ "το έστειλα" με XP σε συγγενή πριν μερικές μέρες που εξέφρασε την επιθυμία να σερφάρει, τρομάρα του. Μπράβο πάντως για την κίνηση να το δώσεις εκεί που το έδωσες.
adpanos Ιανουάριος 26, 2010 Author #23 Ιανουάριος 26, 2010 Mπα αυτό εδώ προορίζεται για τα πάντα, από σερφάρισμα, παιχνιδομηχανή, να γράφουν κανένα cd μουσικής και να βλέπουν καμιά ταινία από torrentz, λίγο office κ.λ.π. !Να είναι καλά όλα τα παλιά παιχνίδια, age of empire 1/2, call 1/2, medal of honor κ.λ.π. που έχω από παλιά και τα έβαλα μέσα!Εντάξη τα παιδιά είναι 5-8 χρονών δεν θέλουν κάτι παραπάνω ..........για τώρα φυσικά ......!Κάτι που για εμάς είναι τελειωμένο μπορεί να δώσει στιγμές χαράς και γνώσης σε πολλούς που δεν μπορούν να το έχουν!
neuromancer Ιανουάριος 26, 2010 #24 Ιανουάριος 26, 2010 Ακριβώς παρόμοιο σκηνικό, μόνο που τα μικρά είναι ....πιο μικρά και τα games στοιχειώδη (tetris, μνήμης, κτλ). Να γράψουν CD δεν του "κόβω". Μιλάμε για μηδενική σχέση με τεχνολογία (οι γονείς). Ας "μολυνθούν" και βλέπουμε. CD writer υπάρχει πάνω και η Ti4200 παλεύει αρκετά old classics!
adpanos Ιανουάριος 26, 2010 Author #25 Ιανουάριος 26, 2010 Μιλάμε για μηδενική σχέση με τεχνολογία (οι γονείς). Μια από τα ίδια και εδώ! Τα μικρά ξέρουν να ανοίγουν και να κλείνουν το pc να βάζουν κανένα παιχνιάκι αλλά οι γονείς ούτε το καλώδιο στην πρίζα να γνωρίζουν να βάζουν :giveup::giveup::giveup::giveup:
Candyman Ιανουάριος 26, 2010 #26 Ιανουάριος 26, 2010 Μιλάμε για μηδενική σχέση με τεχνολογία (οι γονείς). Μια από τα ίδια και εδώ! Τα μικρά ξέρουν να ανοίγουν και να κλείνουν το pc να βάζουν κανένα παιχνιάκι αλλά οι γονείς ούτε το καλώδιο στην πρίζα να γνωρίζουν να βάζουν :giveup::giveup::giveup::giveup:Εύκολα!!! Έχεις πολύ δίκιο! Ο ανηψιός μου είναι 12 χρονών και έμαθε με την πρώτη να χρησιμοποιεί torrent client, torrent search engine, daemon tools, κ.λ.π.Μέσα σε 1 χρόνο παίζει το laptop του father στα δάχτυλα. Ε στο ίδιο laptop ο ίδιος ο father (το έχει 3 χρόνια), δεν ξέρει να κάνει ένα copy-paste.Σε κάτι άλλους δε, που έχω προσπαθήσει να εξηγήσω τα ίδια (άσχετοι επίσης, αλλά σε ηλικία 35+) μετά από 10 φορές, με ρωτάγανε πως θα κάνουν mount το iso.
dpolal Ιανουάριος 30, 2010 #27 Ιανουάριος 30, 2010 Λύθηκε το πρόβλημα ;;;;;Αν όχι και μιας και είπες ότι το πισί είναι κλοκαρισμένο θα πρότεινα να το αφήσεις default επειδή μπορεί να τρώει κόλλημα ο controller λόγο αυτού.(γενικά είμαι άσχετος με κλοκάρισμα παλιού amd αλλά έχω δεί διάφορα περίεργα να συμβαίνουν)
adpanos Ιανουάριος 30, 2010 Author #28 Ιανουάριος 30, 2010 Λύθηκε το πρόβλημα ;;;;;Αν όχι και μιας και είπες ότι το πισί είναι κλοκαρισμένο θα πρότεινα να το αφήσεις default επειδή μπορεί να τρώει κόλλημα ο controller λόγο αυτού.(γενικά είμαι άσχετος με κλοκάρισμα παλιού amd αλλά έχω δεί διάφορα περίεργα να συμβαίνουν)Oι παλαιοί ΑΜD είναι FSBάτοι και κλοκάρονται ακριβώς όπως οι intel! Το πρόβλημα λύθηκε και ήταν ο controler που άλλαξα! Το σύστημα δούλευε για χρόνια κλοκαρισμένο από το 1,5Ghz στα 2Ghz σταθερότατα με μοναδικό μειωνέκτημα πως δεν σε αφήνει από το bios να τρέξεις τις μνήμες στα 400 (ddr) όταν δουλεύεις με fsb 333 ! Μην νομίζεις πως δεν το έτρεξα και ακλοκάριστο, αλλά το ίδιο ήταν!
webhunter Αύγουστος 8, 2010 #29 Αύγουστος 8, 2010 Με συγχωρείτε που επαναφέρω το θέμα, αλλά αγόρασα και εγώ το συγκρεκριμένο controller και ήθελα να το εγκαταστήσω σε σχετικά παλιό AMD που τρέχει αυτή τη στιγμή Windows 2003. Ο λόγος ήταν φυσικά για να προσθέσω άλλους 2 δίσκους, γιατί οι υπάρχοντες έχουν γεμίσει και οι IDE είναι πανάκριβοι. Αυτό που μου κάνει είναι πως ενώ σε Safe Mode βλέπει τον controller (το Bios δεν έχει θέμα) με τους drivers του κανονικά, σε normal mode αρνείται να μπει. Σταματάει στην οθόνη που εμφανίζονται τα windows με τη μπάρα και κολλάει εκεί. Το έχω αφήσει και μια ώρα για να δούμε τι θα γίνει. Όλα τα παραπάνω χωρίς δίσκους επάνω, με δίσκους επάνω πάει σε μαύρη οθόνη αμέσως μετά τον έλεγχο των συσκευών από το BIOS και δεν συνέρχεται ποτέ. Από περιέργεια έβαλα τον controller και στο κανονικό μου σύστημα (asus p5q deluxe) και μου βγάζει χωρίς δίσκους το μήνυμα "Not enough space to copy PCI option to ROM [00:1F:02]". Με δίσκους συνδεμένους πάνω στον Sweex PU103 ακυρώνει το internal raid (βασικά το εξαφανίζει από το BIOS) και δεν με αφήνει να κάνω boot. Καμία ιδέα για το τι μπορεί να φταίει? Θα δοκιμάσω να flashαρω κάποια στιγμή το controller, αλλά θέλω να το αποφύγω για την ώρα.
papatsonis Αύγουστος 9, 2010 #30 Αύγουστος 9, 2010 εχω το "αδερφακι" του (σε pci-e/sil3132) και αν εξαιρεσω κατι περιεργα οταν εβαζα cd/dvd σε αυτον, με δισκους δεν ειχα προβλημα, δοκιμασε το flash και αν δε χρειαζεσαι το raid, βαλε το -basic- firmware της silicon image (αν μαντευω σωστα..) που τον μεtατρεπει σε απλο sata"ide mode" (ετσι τον εχω)
webhunter Αύγουστος 9, 2010 #31 Αύγουστος 9, 2010 Αυτό προσπαθώ να κάνω όλο το βράδυ, αλλά από τα win μάλλον δε το δέχεται το flash. Θα δοκιμάσω και από dos, αλλά μάλλον η sweex την έχει φροντίσει να μην δέχεται flashαρισμα.
papatsonis Αύγουστος 9, 2010 #32 Αύγουστος 9, 2010 απο win εχεις δικιο, δε το ειχα καταφερει με τπτ, απο dos το εκανα... και ριξε και απο πριν μια ματια στο τσιπακι του bios(σημειωσε το καπου) γιατι καποια στιγμη θα σου ζητησει να του πεις ποια epprom χρησιμιοποιει.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.