adpanos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Καλησπέρα σε όλους! Σήμερα ξεκίνησα να συναρμολογώ ένα παλιό συστηματάκι για να το κάνω δώρο σε δυο μικρά παιδιά στην γειτονιά που δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ένα σύστημα! Το παλιό σύστημα αποτελείται από:AMD ATHLON XP 1800GIGABYTE GA-7VA2X1GB DDR 400MHZGALAXY FX5500 256MB RAM AGPPSU 450 WATTDVD-RW SAMSUNG ATAPI---------------------------------------------Αν παρατηρήσετε στο παραπάνω σύστημα λείπει ο σκληρός δίσκος! Εχω πολλούς sata σκληρούς αλλά κανέναν ide οπότε σκέφτηκα να στραφώ στην λύση ενός PCI SATA-RAID CONTROLER ώστε να μπορέσω να βάλω επάνω έναν 250gb w.d sata σκληρό που μου περισσεύει! Αγόρασα λοιπόν τον παρακάτω controler:SWEEX 2 PORT SERIAL ATA RAID PCI CARDhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.803126Το πρόβλημα μου είναι πως κατά την εγκατάσταση των win και ενώ ο controler είναι εγκατεστημένος μαζί με τον δίσκο στο σύστημα, δεν φαίνεται να υπάρχει ο δίσκος στο pc !!!!! Ο controler αναγνωρίζεται κατά την εκκίνηση αφού μου ζητά το σύστημα να πατήσω Ctrl +S αν θέλω να κάνω raid με τον σκληρό.........................250gb ! Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια μεθοδος που πρέπει να ακολουθήσω για να καταλάβει τον σκληρό δίσκο το σύστημα ???
adpanos Δεκέμβριος 30, 2009 Author #3 Δεκέμβριος 30, 2009 Μακάρι να γινόταν αλλά ...... απλά δεν ανταποκρίνεται καθλόλου!
dimitris_s Δεκέμβριος 30, 2009 #4 Δεκέμβριος 30, 2009 Μακάρι να γινόταν αλλά ...... απλά δεν ανταποκρίνεται καθλόλου! Ποιο δεν ανταποκρίνεται; Κανονικά ο controller ήρθε με τους drivers σε floppy, πατάς F6 τους βάζεις και είσαι κομπλέ
adpanos Δεκέμβριος 31, 2009 Author #5 Δεκέμβριος 31, 2009 o controler ήρθε με ένα cd εγκατάστασης με drivers για win xp ,2000, vista και ένα manual για το πως θα κάνεις raid από win !Τίποτε άλλο! Λογικά πρέπει να φτιάξω δισκέτα για να φορτώσω τους drivers του controler κατά την εγκατάσταση των win ??
unstoppable Δεκέμβριος 31, 2009 #6 Δεκέμβριος 31, 2009 Μια απλή δισκετα με τους drivers χύμα μέσα χρειαζετε απλά.
adpanos Δεκέμβριος 31, 2009 Author #7 Δεκέμβριος 31, 2009 Βρέθηκε λύση! Αν πας να περάσεις το γνήσιο ΧP SP1 που έχω θέλει drivers από floppy, αν πας να περάσεις SP3 σπασμένο :worship::worship: περνά και drivers κ.λ.π. αυτόματα :flag: !! Με μικρά γράμματα στο manual αναφέρεται πως σε xp πρέπει να εγκατασταθεί η πλέον ενημερωμένη έκδοση για να τρέξει ο controler !unstoppable Δυστηχώς FLOPPY δεν έχει το μηχάνημα......... Θα έβαζα αν έβρισκα που έχω χωμένες τις δισκέτες......
chroma Δεκέμβριος 31, 2009 #8 Δεκέμβριος 31, 2009 Παίρνεις τους οδηγούς για ΧΡ:http://www.sweex.com/en/assortiment/connectivity/pci-cards/PU103/drivers_firmwareκατεβάζεις το nlite:www.nliteos.comκαι ένας οδηγός πώς θα τους ενσωματώσεις:http://paparadit.blogspot.com/2007/06/installing-sata-hard-drive-with-windows.htmlΌπως είσαι στο nlite, περνάς και το sp3 και καθάρισες.
dpolal Δεκέμβριος 31, 2009 #9 Δεκέμβριος 31, 2009 Όπως τα λέει ο Chroma... Το nlite με έσωσε πριν από ένα μήνα που έπρεπε να περάσω χρ σε netbook... Απλά θα σου πάρει σκάρτα 1 ώρα η διαδικασία να ετοιμάσεις καινούργιο σιντί ΧΡ ενημερωμένο με sp και drivers.
skate Ιανουάριος 2, 2010 #10 Ιανουάριος 2, 2010 το ίδιο έκανα και γώ σε κάθε laptop και παρόμοια κατάσταση.. και γιαυτό έκανα ένα dvd με όσους πραγματικά drivers με sata μπορούσα.. για να ξεφύγω από όλη αυτή τη βαβούρα! έχωσα μέσα και ότι θεωρούσα χρήσιμο, sp3 blah..blah..blah.. και λύθηκε.. πάντως θα μπορούσες να πάρεις και έναν μεταχειρισμένο δίσκο ide με 15 ευρώ, να τον τεστάρεις και μιά με το hdd regenerator και ιδού!
jmakro Ιανουάριος 5, 2010 #11 Ιανουάριος 5, 2010 παλικαρια χρονια πολλα καλη χρονια θελω την βοηθεια σας σε κατι μικρο προκειται να αλλαξω μητρικη συντομα και σε αυτη που εχω ηδη εχω τους σκληρους σε raid 0 2x250gbβλεπει τον ενα 416gb και τον αλλο 48gb.τωρα που θα βαλω την μητρικη που εχω στην υπογραφη μου θα πρεπει να στησω τα 7αρια 64μπιτα εχω απο την αρχη?θα χασω τα δεδομενα που εχω μεσα?
mech5107 Ιανουάριος 5, 2010 #12 Ιανουάριος 5, 2010 Η μητρική σου τώρα είναι intel? To raid ειναι σε ichr?Αν ναι, τότε είσαι κομπλέ...
jmakro Ιανουάριος 5, 2010 #13 Ιανουάριος 5, 2010 η μητρικη μου τωρα ειναι αυτη http://www.gigabyte.com.gr/products/mb/specs/ga-p35-ds4_10.html αυτο με το raid πρεπει να ειναι οπως μου το λες! εαν δεν ειναι?
mech5107 Ιανουάριος 5, 2010 #14 Ιανουάριος 5, 2010 Μια χαρά θα παίξουν όλα...αν δεν θές, δεν χρειάζεται να κάνεις και ξανά εγκατάσταση τα win...
jmakro Ιανουάριος 5, 2010 #15 Ιανουάριος 5, 2010 οκ σ ευχαριστω! πολυ θα ηθελα να αποφυγω οντως την εγκατασταση ολη απο την αρχη σε λιγο καιρο θα το κανω και θα ενημερωσω:worship:
adpanos Ιανουάριος 25, 2010 Author #16 Ιανουάριος 25, 2010 Eπανέρχομαι στο αρχικό θέμα ! Εφτιαξα το pc με :AMD ATHLON XP 1800+GIGABYTE GA-7VA REV.1 με τελευταίο bios F12KINGSTONE 2X 1GB DDR 400MHZGALAXY FX5500 256MB RAM AGPX8W.D. 250GB SATA 2 (με βραχυκυκλωμένα τα jumper 5-6 ώστε να παίζει με Max 150Μb/saec)SWEEX SATA RAID CONTROLER (150MB/SEC)DVD-RW IDE / FLOPPY450Watt PSU Mε τα πολλά έκανα εγκατάσταση των XP αλλά εκεί που έδωσα το pc μου είπαν πως κολλάει σε ανύποπτες στιγμές!Πήρα στο σπίτι το pc ξαναέκανα εγκατάσταση ΓΝΗΣΙΩΝ WIN XP SP1 HOME περνώντας τους drivers του SATA controler από δισκέτα κατά την εγκατάσταση! Αφού σέταρα πάλι το pc παρατήρησα πως κολλούσε !Ετρεξα HD-TUNE και σε σημεία με έντονο φόρτο του σκληρού το pc πάγωνε! Πήγα πίσω τον controler στο e-shop για έλεγχο και σήμερα μου έδωσαν καινούριο αφού μου είπαν πως ο παλιός είχε πρόβλημα! Βάζω επάνω τον νέο controler εκκινώ το pc και βλέπω να κρασάρουν τα win!Ξεκινάω ξανά νέα εγκατάσταση win περνώνατας πάντα τον driver του controler κατά την έναρξη της εγκατάστασης και στην πρώτη κατρέλα που εμφανίζεται στο pc η οποία ρωτά για :-----------------------------------------------------------1)_ εγκατάσταση των WIN πάτα ENTER2)_Επιδιώρθωση των Win πάτα R3)_ Εξοδος πάτα F3 -----------------------------------------------------------Το pc κολλάει και δεν αντιδρά! Τι γίνεται τώρα βρε παιδιά? Γιατί αυτό το πράγμα ??Εχει κανείς καμιά ιδέα ????
snooze Ιανουάριος 25, 2010 #17 Ιανουάριος 25, 2010 Μπορείς να δοκιμάσεις να εκκινήσεις με ένα ubuntu live cd? Από εκεί προσπάθησε να προσπελάσεις το δίσκο να δούμε αν γίνεται. Τουλάχιστον να ξέρουμε αν λειτουργεί ο controller. Επίσης θα πρότεινα να βρεις και να βάλεις SP2 win xp. Τα sp1 win xp έχουν πολλά προβλήματα.
adpanos Ιανουάριος 25, 2010 Author #18 Ιανουάριος 25, 2010 Στην πρώτη εγκατάσταση είχα περάσει sp3 στα οποία δεν χρειαζόταν floppy και οδηγοί! Είαν περαστεί έτσι!Την δεύτερη φορά πέρασα WIN XP SP1 γνωρίζοντας για τυχόν κολλήματα από αυτούς που το έδωσα και στην συνέχεια προσπαθώντας να περάσω το update του SP2 είχα κολλήματα! Μετά είδα πως με hd-tune σε έντονη πίεση δίσκου έπεφτε το σύστημα!Τώρα βλέπω πως κολλάει στο σημείο που προείπα με τον νέο controler! Ζήτησα να κάνει ένα format μέσα από το bios του controler στο σκληρό ώστε να μην υπάρχουν παλιές εγκαταστάσεις των win μέσα στο δίσκο, μήπως κολλούσε λόγω του ότι έβρισκε εγκατεστημένη έκδοση στο δίσκο!Μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο αλλά είναι τρελό.........................Αν δεν δω φως και με αυτό τον τρόπο θα κοιτάξω από ubuntu τι γίνεται! Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη παιδιά, γιατί έχω χρόνια να φάω τέτοιο κόλλημα........:suicide2:
snooze Ιανουάριος 25, 2010 #19 Ιανουάριος 25, 2010 Στην πρώτη εγκατάσταση είχα περάσει sp3 στα οποία δεν χρειαζόταν floppy και οδηγοί! Είαν περαστεί έτσι!Ε ναι, αλλά μας είπες ότι είχε πρόβλημα η κάρτα. Τώρα που έχεις άλλη κάρτα, δοκίμασες με sp2 ?Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη παιδιά, γιατί έχω χρόνια να φάω τέτοιο κόλλημα........Ένα καλό πήγες να κάνεις και εσύ και έμπλεξες...
2cpu Ιανουάριος 25, 2010 #20 Ιανουάριος 25, 2010 Δες μηπως και ο κοντρολλερ θελει bios update.Ενα μοντελο που ειχα παρει απο πλαισιο ηθελε αλλιως εκανε τα ιδια χαζα με τον δικο σου.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.