evolution Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Καλησπερα σε ολους χθες παρελαβα ενα υπολογιστη απο το plaisio το συστημα ειναι το εξηςCPU intel i7 920 DOMotherboard : asus P6T6 WS RevolutionSVGA : connect3d 5870 Ram : Corsair Dominator GT 6gb DDR3-1600PSU : Chieftec CFT 1200CPUCpu Cooler : Nexus FLC-3000(υπηρχε και για αρχη καλο πρεπει να ειναι)HDD : WD 750GB Caviar BlackEχω το εξης προβλημα απο το bios εβαλα τις μνημες στα 1600 (απο auto) που ηταν αλλα εχτος απο οτι μου βγαζει αρκετες μπλε οθονες τα windows διαβαζουν μονο 4GB ram(εχω windows 7 ultimate x64) Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Δεκέμβριος 30, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2009 Οταν τις βαλεις default τις βλεπει κανονικα? Κανε ενα clear cmos και δεν σου δουλεψει πηγαινε τις πισω.Δοκιμασε να τις βαλεις μια μια καθε φορα μπας και ειναι καμια καμμενη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Δεκέμβριος 30, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2009 Οταν τις βαλεις default τις βλεπει κανονικα? Κανε ενα clear cmos και δεν σου δουλεψει πηγαινε τις πισω.Δοκιμασε να τις βαλεις μια μια καθε φορα μπας και ειναι καμια καμμενη.Ναι οταν τις τη συχνοτητα τους τη βαλω auto τοτε τις βλεπει κανονικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Δεκέμβριος 30, 2009 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2009 Το ΧΜΡ profile το ενεργοποιεις ετσι? Αν παλι δε σου παιζει ισως να εχει καποιο προβλημα η μητρικη σ. Καλυτερα να πας ολο το Pc να το δουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Δεκέμβριος 30, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2009 Το ΧΜΡ profile το ενεργοποιεις ετσι? Αν παλι δε σου παιζει ισως να εχει καποιο προβλημα η μητρικη σ. Καλυτερα να πας ολο το Pc να το δουν.Το ενεργοποιησα αλλα μολις μπαινω στα windows διαβαζει μονο 4 gb ramΥπαρχει καποιο test gia na checkaro 1-1 ta chipakia τις ram μηπως ειναι απο εκει το προβλημα ?------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eνεργοποιησα το XMP profile και παταω save and exit κανει επανακινηση και ανοιγω το bios για να δω αν διαβαζει εκει κανονικα και τα 6 GB ram αλλα και εκει μου διαβαζει 4 GB ram αν διαλεξω το αυτο save and exit και μπω στο bios τοτε βλεπω κανονικα και τα 6GB ram Link to comment Share on other sites More sharing options...
skate Ιανουάριος 2, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 δοκίμασε να τρέξεις το memtest μήπως και σου βγεί κάποια μνήμη ελλατωματική αλλα νομίζω πως αλλού ειναι το πρόβλημά σου.. γιατί δέν σου κάνει το auto? άν τα ρυθμίσεις στα 1600 μόνο ζημία θα κάνεις.. αφού ούτως η άλλως δουλέυουν που δουλεύουν πάνω απο το FSB του επεξεργαστή.. τι θα καταφέρεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Ιανουάριος 2, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 δοκίμασε να τρέξεις το memtest μήπως και σου βγεί κάποια μνήμη ελλατωματική αλλα νομίζω πως αλλού ειναι το πρόβλημά σου.. γιατί δέν σου κάνει το auto? άν τα ρυθμίσεις στα 1600 μόνο ζημία θα κάνεις.. αφού ούτως η άλλως δουλέυουν που δουλεύουν πάνω απο το FSB του επεξεργαστή.. τι θα καταφέρεις?για αυτο ροταω για να μαθω τωρα τον επεξεργαστη τον εχω στα 3.8 και οι μνημες ειναι στα 154x (μονο του αλαξε την ρυθμυαη Link to comment Share on other sites More sharing options...
skate Ιανουάριος 2, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 απλά δέν αντέχουν οι μνήμες σου τέτοιο oc.. χαμήλωσέτες και άσε το fsb το ίδιο.. και δές έτσι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Ιανουάριος 2, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 απλά δέν αντέχουν οι μνήμες σου τέτοιο oc.. χαμήλωσέτες και άσε το fsb το ίδιο.. και δές έτσι..οταν λες δεν αντεχουν τετοιο overclock ? τοτε ποιο το νοημα να πληρωνεις 1600-1866-2000 και να μην βγαιναν μονο 1066 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skate Ιανουάριος 2, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 δέν αντιλέγω, απλά εγώ άν ήθελα να κάνω overclock θα επέλεγα μνήμες ίσων εργοστασιακών FSB.. και όχι διπλάσιας ++ που για μένα δέν έχει κάποιο νόημα.. αυτό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Ιανουάριος 2, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 δέν αντιλέγω, απλά εγώ άν ήθελα να κάνω overclock θα επέλεγα μνήμες ίσων εργοστασιακών FSB.. και όχι διπλάσιας ++ που για μένα δέν έχει κάποιο νόημα.. αυτό.. επειδη 1η φορα στην ουσια ασχοληθηκα με overclock μπορεις να μου εξηγησεις τι παιζει ? 1ον με το FSB τι παιζει ? καποιου διαβασα οτι με τους i7 ξεχναμε το fsb (αν και ποτε δν αναρωτηθηκα τι ακριβως ειναι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
skate Ιανουάριος 2, 2010 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2010 όντας με τον i7 είναι σα να μπήκες στα βαθιά γιατί δέν είναι μόνο το fsb.. αλλά με λίγο ψάξιμο όλα λύνονται.. http://thelab.gr/showthread.php?t=127&highlight=%EF%E4%E7%E3%FC%F2+overclocking υπάρχει και ένας οδηγός (νομίζω review είναι από το the lab που δέν μπόρεσα να το βρώ, καθώς και ένα review (αυτό σίγουρα υπάρχει ακόμα) για τα bsods..) για overclocking από το thelab και αυτό.. είναι ενδιαφέροντα και τα 2.. αν θές διάβασέ τα.. αξίζει τον κόπο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.