Jump to content

Αγορά φλας για Canon 1000D..

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλησπέρα, έχω την Canon 1000D εδώ και κάμποσο καιρό , αλλά δεν μπορώ να πω ότι την έχω αξιοποιήσει ιδιαίτερα... :) λόγω έλλειψης χρόνου και ψιλοβαρεμάρας...

Την χρησιμοποιώ γενικά σε εκδρομές αλλά και σε γιορτούλες , όταν κάνουμε πάρτυ στα ανηψάκια μου κλπ, όπου εκεί συνήθως φωτογραφίζω βράδυ με τα φώτα του δωματίου.

Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως αργεί να φορτώσει το φλας της μηχανής οπότε χάνεται "η στιγμή" και επίσης αν π.χ. τραβήξω όλο το δωμάτιο με τον κόσμο δεν τους καλύπττει όλους... φαίνονται πολύ σκοτεινά οι πιο πίσω.

Με την αγορά ενός φλας θα ξεμπερδεύω από αυτά τα προβλήματα; Η χρήση είναι καθαρά ερασιτεχνική, οπότε θα ήθελα κάποια πρόταση σε λογικά χρηματικά πλαίσια.. δεδομένου ότι δεν είμαι και φωτογράφος αξιώσεων :hehe:

Ευχαριστώ!

για να φανει το αποτελεσμα θα πρεπει να "ξεπερασεις" την ερασιτεχνικη χρήση.

Αν και καταλαβαινω με ποια εννοια το λες..απλα για να δειξει το αποτελεσμα θελει λιγο παραπανω προσοχη.

Φλασακι για δουλεια που τη θελεις..δυστηχως θα ξεπερασεις το 100Ε...

Μetz ,sigma ,canon...μερικες μαρκες που κοιτας.

ettl II ευπροσδεκτο αν και δεν 8α σε σωζει παντα.

Τitl&swivel ειναι must...θα το χρειαστεις οπωσδηποτε.

δυνατο δεν χρειαζεται...ουτως η αλλως για μεσα στο σπιτι το προοριζεις..δεν νομιζω να εχετε 10 μετρα οροφη..οποτε..και μικρο gn να εχει..(30-40) θα σε βολεψει.Αν εχει παραπανω ευπροσδεκτο.

Αν μπορεις να παιξεις και με την ενταση ακομα καλυτερα(1/2 - 1/4 - 1/8 - 1/16......1/128).

Τωρα το high speed sync ..οκ...δεν νομιζω να το εχεις αμεσα αναγκη..προφανως ευπροσδεκτο και αυτο.

μερικα που εχω σταμπαρει...canon 430 ex ,metz af 48 ,sigma 500/530 dg ...καλυτερα το super αλλα αν δεν απατωμαι και το ST θα σου κανει.

αυτααα...παιζουν και μεταχειρισμενα βεβαια...αν θυσιασεις το εττλ..θα βρεις και φτηνοτερα-παλιοτερα μοντελα

Ή μπορεις μεσω ebay να παρεις 3ες μαρκες..πχ sunpack ,nissin (θυσιαζοντας λιγο απο ποιοτητα και οχι το ettl..)

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση ΝTG και βέβαια έχεις δίκιο για την "ερασιτεχνική" χρήση, αλλά το παλεύω σιγά σιγά... θέλει διάβασμα ρε γμτ! :D

Τώρα όσον αφορά την αγορά από ξένα sites και e-bay δεν είμαι εξοικοιωμένος, οπότε προτιμώ να γίνει από Ελλάδα καλύτερα.

Απ' ότι καταλαβαίνω θα πρέπει να κινηθώ κάπου στα 200+ ευρώ για κάτι αξιόλογο και μάλλον αυτό θα κάνω... (μια ψυχή που 'ναι να βγεί.... :hehe:).

Τώρα η διαφορά σε τιμή στα 3 που πρότεινες δεν είναι μεγάλη απ' ότι βρήκα: 430 EX II NEW (το προτιμώ καθαρά επειδή είναι Canon και νομίζω το πιο μικρό σε διαστάσεις), Sigma EF-530 DG SUPER Canon

και Metz 48 AF-1 Canon digital

Εσύ ποιο προτείνεις; Να πάω για το Canon που σκέφτομαι ή έχει κάτι παραπάνω το sigma;

αποψη μου παρε το καλο τωρα...θα σου μεινει και θα εχει και μεταπωληση μετα.

το 530 super προσφερει ο,τι μπορει να ζητησει κανεις απο ενα φλασακι.

Δουλευει σαν master (θα ελεγα αρκετα προχωρημενη λειτουργια για αυτο που ζητας ,ισως να μην το χρειαστεις ποτε) ,ρυθμιζεις ενταση ,λειτουργια modeling μπλα μπλα μπλα ..τα κανει ολα και συμφερει.:p

Aν και ειναι στην ιδια κατηγορια τιμης..."προσπαθει" να χτυπησει το 580 ex.

To canon ειναι canon..δεν θα σου προσφερει κατι παραπανω σαν λειτουργια ,για την ακριβεια θα σου προσφερει λιγοτερα.

Παρολα αυτα ,ολα οσα χρειαζεσαι για τη δουλεια που το θες θα τα εχεις και αν θελησεις να το πουλησεις 8α φυγει πιο ευκολα λιγο κατω απο 150Ε...(αν οχι 150).

Mια απο τα ιδια και για το metz οσο αναφορα τις λειτουργιες.

Χανει στα σημεια λογω ονοματος (δεν ειναι canon) και λογω τιμης (ενα 20Ε πιο κατω απο το δημοφιλεστατο 430εχ)

Αρκετα αξιολογα και τα 3..οποιο και να παρεις ικανοποιημενος 8α μεινεις.

Σαν πιο λογικη αγορα βλεπω το canon..

Πας στα γνωστα μαγαζια..θα σου κανουν καλυτερη τιμη θα παρεις λιγο καλυτερης ποιοτητας flash και θα εχεις το πλεονεκτημα της αμεσης πωλησης οποτε το θελησης..

Τα μικρα flash της νικον/canon σαν ζεστα ψωμακια φευγουν ,ακομα και μεταχειρισμενα.Ολοι θελουν ενα εχτρα.

edit..

Ετσι για την ιστορια.. το nissin που ειχα στο νου μου υπαρχει και ελλαδα.

(αν θες κατι φτηνο δλδ ,σιγουρα δεν ειναι σαν πρωτη προτιμηση :p)

Ήσουν κατατοπιστικότατος :T:.... πάω για canon λοιπόν. Παρόλο που το sigma φαίνεται τίμια πρόταση, το πλεονέκτημα της μεταπώλησης και το μικρότερο μέγεθος του canon με συμφέρουν περισσότερο πιστεύω!

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις!

Αυτές οι ατάκες είναι όλα τα λεφτά....:D

Τα μικρα flash της νικον/canon σαν ζεστα ψωμακια φευγουν ,ακομα και μεταχειρισμενα.Ολοι θελουν ενα εχτρα.

καλοριζικο..

μη ξεχασεις και μια 4αδα επαναφορτιζομενες μπαταριες ΑΑ.

και μεγάλης χωρητικότητας (τουλάστιχον 2000mAh) :p

Ερώτηση επί του θέματος, πιθανότατα ψιλοχαζή, αλλά whatevah. Το Sigma λες ότι παίζει ως master. Μπορεί να συνεργαστεί και με το Canon 430exII ή μπα;

Τό nissin πού λέει ο NTG,τό κινηγάει όλη ή γερμανία,στά φόρουμ πού βγαίνει γιά πούλημα δέν μένει απούλητο πάνω από μέρα..........

τα δινουν και παμφθηνα ομως..κανενα 50αρη??

@deninho...

θα δουλεψει ..οχι ομως σε Εττλ .

εδιτ

Μπαταριες προτιμησα ενελουπ ωστε οταν χρειαστω το φλας να ειναι φορτισμενες.(btw sigma 500dg super)

Σκεψου το σαν εναλλακτικη αν θυμηθεις μετα απο κανενα 3μηνο οτι καπου εχεις ενα φλας:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.