Jump to content

Επαναφορά ρυθμίσεων σε postville 80GB

JohnG85

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά :D

Προσπάθησα να γράψω όσο καλύτερο τίτλο μπορούσα :p

Λοιπόν πήρα και εγώ έναν SSD της Intel πριν λίγο καιρό και πάνω που είχα setάρει τα πάντα και όλα πέταγαν άρχισα το σκάλισμα και κατέληξα με έναν Dynamic δίσκο ο οποίος αποτελείται από 2 partitions ένα 86MB το οποίο έχει ξεμείνει σαν system και δεν σβήνει με τίποτα και ένα κανονικό partition στο οποίο μπορώ να κάνω μόνο format.

Παίδες πως μπορώ να κάνω τον δίσκο μου όπως όταν τον πήρα ?! Ενα partition και basic ?! Οτι σκέφτηκα να κάνω εγώ κολλάει στο γεγονός του ότι είναι και καλά system disk. (O οποίος βέβαια έχει φάει format από το menu εγκατάστασης των windows και τα windows είναι τώρα σε άλλο δίσκο αλλά συνεχίζουν να τον βλέπουν σαν system disk...)

problemma.jpg

delete τα παρτιτιον ,οχι τα files και μετα active partiton recovery.

Aκυρο ,οποιος βιαζεται σκονταφτει :p

E βασικα αν bootαρεις με mini xp απο hiren's λογικα θα μπορεις να τα διαγραψεις.

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ ! Πιάνω δουλειά ! Πάντως levelOne δεν έχει πέσει το ματι μου στο εργαλείο που λες. Γιατί το είχα βάλει το δισκάκι και έλεγα δεν μπορεί να μην έχει ! Θυμάμαι είχα ψάξει στα εργαλεία του Repair my computer.

Οχι στο repair... Ξεκινάς κανονικά την διαδικασία εγκατάστασης και όταν σου βγάλει τους δισκους για να διαλέξεις που θα τα περάσεις, κάτω εχει κουμπάκι που λέει "Για προχωρημένους" η κατι τέτοιο.... Δε θυμάμαι ακριβώς, αλλα εχω ξεφορτωθεί αρκετά δύστροπα partitions με αυτό...

Να υποθεσω οτι ειχες εγκαταστησει Windows Vista/Win7 στον SSD,σωστα?

Το partition των 86ΜΒ που σου δειχνει ειναι το κρυφο partition των Windows οπου εκει μεσα μπαινουν τα system files.

Οταν ο δισκος ειναι bootable και εκκινει απο αυτον το λειτουργικο το συγκεκριμενο partition δεν φαινεται.

Αν τον βαλεις ομως δευτερο και εκκινησεις το συστημα απο αλλο δισκο το εμφανιζει κανονικα.

Αν τωρα θελεις να τον διαγραφεις τελειως το μονο που εχεις να κανεις ειναι να επιλεξεις με δεξι κλικ το partition και να κανεις delete volume.

H αλλαγη που εκανες στο να τον επαναφερεις απο dynamic σε basic γινεται μονο με format, απ'οσο λεει τουλαχιστον η Microsoft.

Με utilities δεν ξερω αν γινεται, παντως προσωπικη αποψη, κανε ενα καθαρο φορματ και στησιμο των Windows απο την αρχη.

Να ενημερώσω λοιπόν...

Κατ΄αρχήν σ΄ευχαριστώ Lazy Dog αλλά το Diskpart δεν παίζει. Το είχα δοκιμάσει και εγώ αλλά δεν με αφήνει να κάνω τίποτα. Ούτε χρησιμοποιώντας τις εντολές override και noerr.

Jax έτσι ακριβώς είναι, το έπιασες το σενάριο. Αδειαζα 3 μικρούς δίσκους που έχω σε έναν μεγάλο εξωτερικό για backup και μετά τους έκανα format από το disk management. Σε έναν από αυτούς είχα εγκαταστήσει κάποτε windows με αποτέλεσμα να έχει πάθει ότι και ο SSD τώρα. Το disk management όμως δεν σε αφήνει να κάνεις ούτε format ούτε delete το partition και έτσι μου ήρθε η φαεινή ιδέα να bootάρω με το dvd των windows 7 και να formάρω από εκεί. Ελα όμως που μέχρι να φτάσω στην οθόνη του format πείραξε το boot sector και δεν bootαρε από τον SSD. Ετσι σκέφτηκα να τα πετάξω σε έναν άλλο δίσκο και να formaρω τον SSD από το disk management. Πριν το κάνω αυτό έκανα format στον SSD από το menu εγκατάστασης των windows. Δεν ξέρω γιατί αλλά είχε μόνο την εντολή format ενεργή η οποία όμως δεν αναίρεσε το dynamic. Προφανώς αυτό έχει "κάτσει" στο partition των 86ΜΒ (100ΜΒ ήταν! Από τους πειραματισμούς να το σβήσω έμεινε 86ΜΒ!). Δεν υπήρχε η delete partition να βρω την υγειά μου.

Το αποτέλεσμα είναι ότι έχω καταλήξει με έναν SSD κομμένο στα δύο και dynamic, όπου από disk management, diskpart και μενού εγκατάστασης των windows 7 δεν μου επιτρέπει να κάνω τίποτα !! (Το menu που αναφέρει ο LevelOne δεν είμαι σίγουρος ότι το έχω δοκιμάσει!)

Τώρα πάω να δω με το hirens CD.

Εντάξει τις έκανα τις γκάφες μου αλλά υποτίθεται ότι η τεχνολογία προχωράει και διευκολύνει τα πράγματα ! Δεν μπορώ με κάποιο τρόπο να εκβιάσω το pc να σβήσει να ενώσει και να κάνει basic τον δίσκο ?! Μου φαίνεται θα μπουτάρω με δισκέτα windows 98 :p

Σοβαρά ?! Σε ευχαριστώ πολύ ! :D

Επειδή ένα μαζοχισμό τον έχω και μου αρέσουν τέτοια προβλήματα θα το παλέψω κανά 24ωρο ακόμα και αν δεν βγάλω άκρη με βλέπω για επίσκεψη :p

Υ.Γ: Από hirens cd...τα partition magic και Acronis disk manager δεν διαβάζουν λέει dynamic δίσκους. To HDD Erase δεν εκκινεί και τα mini XP τραβάνε κάποιο ζόρι και δεν βλέπουν κανένα δίσκο στο disk management. Επίσης το ανήκουστο ! Αν ήθελα να βάλω Windows XP δεν θα μπορούσα γιατί όταν έρχεται η ώρα επιλογής δίσκου δεν δείχνει κανέναν και πετάει μπλε οθόνη μετά από λίγο. Τέλος πάντων μπορεί να φταίει η κόπια μου...ή η τύχη μου :p

Καληνύχτες, επανέρχομαι αύριο !

Λοιπόν για μελλοντικούς πειραματιστές που θα κάνουν το δίσκο τους dynamic...

Δεν τον πειράζει το dvd εκκίνησης των windows (Windows 7 Ultimate). Ούτε format ούτε τίποτα. Επίσης δεν κάνουν εγκατάσταση γιατί λέει δεν υποστηρίζουν τέτοιους δίσκους.

Εαν ο δίσκος είναι system ή boot ή memory crush dump ή αν γενικότερα έχει σημαντικά αρχεία του λειτουργικού δεν μπορείς να πειράξεις τίποτα στο disk management (format, erase partition etc...)

Partition magic και Acronis disk director δεν υποστηρίζουν dynamic δίσκους οπότε πάλι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Δεν δοκίμασα Ubuntu live CD (Τώρα μου ήρθε. Ισως επειδή ένα live cd του Knoppix με "υποχρέωσε" :p)

Εμένα με έσωσε ένα παλιό dosάδικο πρόγραμμα που βρήκα μέσα στο hirens boot cd το οποίο να φανταστείτε το πιο σύγχρονο partition που μπορούσε να κάνει ήταν σε fat 16!! Και όμως και format έκανε και erase partition και τα πάντα όλα!

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια, να είστε καλά ! Καλές γιορτές ! :D :fun:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.