Jump to content

Αναβάθμιση σε laptop acer aspire 5650

F i L

Recommended Posts

Καλησπέρα έχω το προαναφερθέν φορητό ο οποίος φοράει το 945pm express chipset.

Πήγα και βρήκα το datasheet του chipset αλλά μπερδεύτικα.Λέει οτι υποστηρίζει:

1.1.1 Processor Support

• Intel® Core™2 Duo mobile processor, Intel® Core™2 Duo mobile processor LV

(Low Voltage), Intel® Core™2 Duo mobile processor ULV (Ultra Low Voltage)

• Intel® Core™ Duo processor, Intel® Core™ Duo processor LV (Low Voltage),

Intel® Core™ Duo processor ULV (Ultra Low Voltage)

• Intel® Core™ Solo processor ULV

• Intel® Celeron® M processor (Intel Core processor based), Celeron M processor

ULV

• 533-MHz and 667-MHz front side bus (FSB) support

• Source synchronous double-pumped (2x) Address

• Source synchronous quad-pumped (4x) Data

• Other key features are:

— Support for DBI (Data Bus Inversion)

— Support for MSI (Message Signaled Interrupt)

— 32-bit interface to address up to 4 GB of memory

— A 12-deep In-Order Queue to pipeline FSB commands

• AGTL+ bus driver with integrated AGTL termination resistors

Δεν μπορώ να βρω τι socket είναι(479 ή 775).Επίσης δεν καταλαβαίνω όμως ποιοι είναι οι Core 2 Duo Mobile.Αυτός κάνει; Μήπως κάνει και αυτός ή αυτός;

Γενικά θα ήθελα να βάλω οτι καλύτερο παίρνει...

RAM σίγουρα θα βάλω..σκληρό σε 1-2 χρόνια έναν καλό ssd και θα πηγαίνει σφαίρα..

Γενικά είμαι της λογικής ότι έχω να το κρατάω όσο παραπάνω γίνεται...

Τελικά ποιοι από τα παραπάνω links είναι συμβατοί; :Ρ

τα μόνα λεφτά που αξίζει να ρίξεις σε αυτό το φορητό είναι έναν Intel Postville 40gb @99euro

ο επεξεργαστής σου είναι s479....ο Τ5300 μπαίνει.....για τους Τ7ΧΧΧΧ δεν είμαι σίγουρος (εκτός αν αναφέρεται στο readme του latest bios)

μνήμη μπορεί να δεχθεί ως 2gb max.

εγώ σε αυτό το φορητό θα έριχνα λεφτά πρώτα για τον Intel SSD 40gb....λειτουργικό Windows7 και να φουλάρω τη μνήμη αν δεν είναι ήδη στο maximum.

Σύμφωνα με αυτό ναι η συμβατότητά σου είναι 100% σωστή.....παρόλαυτά μόνο με δοκιμή μπορείς να είσαι σίγουρος. Μου έχει τύχει 945PM να μην αναγνωρίζει σωστά επεξεργαστή της σειράς Τ7ΧΧΧΧ ακόμα και μετά από το πέρασμα του τελευταίου bios....

Στο θέμα των μνημών είναι ακόμα πιο τζόκερ η φάση.....Μπορεί το chipset να τα υποστηρίζει τα 4gb αλλά να είναι κομμένη η μητρική λόγω κατασκευαστή.

Μακάρι να είσαι 100% οκ με αυτά που θες να κάνεις αλλά κράτα και μια πισινή.

Γνώμη μου είναι βάλε πρώτα τον SSD με τα windows 7. και αν δεις οτι το μηχανάκι θέλει κι άλλο ξεμπούκωμα για τις ανάγκες σου τότε βάλε μνήμη πρώτα και τελευταίο τον επεξεργαστή. Στη θέση σου θα έβρισκα μεταχειρισμένο σειράς 5...π.χ. Τ5550 Τ5750....οι Τ7ΧΧΧΧ παραείναι ακριβοί για την αξία του laptop σου και είναι προτιμότερο να το πουλήσεις κάνα 250άρι ευρώ και με τα υπόλοιπα 100για ssd 20 για μνήμες και 50-100 για επεξεργαστή να πάρεις ένα καινούριο με 450-500 ευρώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.