ARMAGEDDON Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2009 καλημέρα θέλω να φτιάξω ένα w/c για τον ι7 920 το ταβάνι μου είναι στα 150 ευρώ . τι θα χρειαστώευχαριστώ εκ των προτέρων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Δεκέμβριος 28, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2009 καλημέρα θέλω να φτιάξω ένα w/c για τον ι7 920 το ταβάνι μου είναι στα 150 ευρώ . τι θα χρειαστώευχαριστώ εκ των προτέρων... καλως ηρθες φιλε Aρμαγεδδωνα η αληθεια ειναι οτι τα 150 ειναι λιγο ζορικο budget για custom υδροψυξη ι7 αλλα μια αρχη σιγουρα μπορεις να την κανεις. εαν θες απλα μια αθορυβη Plug n play λυση με επιδοσεις aftermarket αεροψυξης κοιτας κατι τετοιο στα 85€ εαν θες να ασχοληθεις με custom setup ξεκινας με ενα τετοιο combo tank-pump @ 55€ ενα Βlack ice pro II στα 40€ κι ενα aqua cuplex pro Rev.3 στα 30€ με τα περισσευουμενα 25€ παιρνεις υγρο, 2 μετρα σωληνα και τα απαραιτητα ρακορ ανεμιστηρες δεν συμπεριλαμβανονται οποτε υπολογισε και ακομα κανα 10ρικο για δυο αθορυβα Coolermaster εχε βεβαια υποψιν οτι με 35€ παραπανω πας σε dual extreme radiator ή triple pro και σε EK supreme LT acetal waterblock με συνολικα αρκετα καλυτερες επιδοσεις σαν συνολο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Δεκέμβριος 28, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2009 ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση σκεφτόμουνα τα παρακάτω ... Black Ice Radiator GTX 240 79ευρώ με τέσσερα ανεμιστηράκια push/push water block ENZOTECH SCW-REV.A CPU WATER BLOCK στα 55 ευρώ είναι 134 ευρώ κουτάκι έχω αυτό που έχει πάνω ιδρόψυξη αλλά είναι για μικρά πράγματα και σκέφτομαι να ενόσω το ψυγείο πάνω στην υπάρχουσα αντλία και ντεπόζιτο και το ψυγείο που έχει τώρα ξέχασα να αναφέρω σύστημα και πύργο ι7 920 @3.4 5870 6gb dominator 1866 mobo: ga-x58a-ud7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Δεκέμβριος 28, 2009 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2009 το sapphire που λες μπορει να μην ειναι το πιο δυνατο block για 1366αλλα για τα λεφτα του και για το γεγονος οτι δεν ειναι πολυ περιοριστικο σε θεμα ροηςαξιζει να το τσεκαρεις με την αντλια που εχεις (δεν βρισκω τι head pressure δινει η συγκεκριμενη)σε συνδυασμο με το Black ice Extreme βεβαιαπιθανοτατα καποια στιγμη θα χρειαστεις πιο δυνατη αντλια εαν θες να παρεις το μεγιστοαλλα αυτο θα το δεις εαν αξιζει, με βαση το αποτελεσμα που θα παρεις σε πρωτη φαση Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Δεκέμβριος 28, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2009 sapphire είναι η κάρτα γραφικών μου :yes4:στην κάρτα γραφικών δεν θα βάλω γιατί έχει καλές θερμοκρασίες με 20% το φανάκι έχει 30c ...τώρα με το υπάρχον σύστημα υδρόψυξης που έδινε το κουτί το έχω συνδέση με την μητρική να δω πως πάει..(η αντλία λέει από το site του κατασκευστει P500 500L/hr 12V)(είναι καλή ?)θα ενώσω το Black ice Extreme στο υπάρχον σύστημα και μετά στον επεξεργαστή και την μητρική και πάλι πίσω ...η αντλία έχει αρκετή δύναμη (500λίτρα την ώρα) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaotic1416003342 Δεκέμβριος 28, 2009 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2009 This is sapphire http://www.enzotechnology.com/scw_reva.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Δεκέμβριος 28, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2009 This is sapphire http://www.enzotechnology.com/scw_reva.htm ουπς αυτό δεν το ήξερα ... είμαι τελείως άσχετος από το water cooling .... ευχαριστώ που μου το είπες λέω να μην βάλω την enzo sapphire γιατί βλέπω ότι δεν είναι συμβατή με socket 1336 .... οπότε λέω να πάρω αυτήν εδώ1 ή αυτήν εδώ2 έχουν καμία διαφορά ? όσο για την αντλία είναι καλή η θα χρειατώ και άλλη ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Δεκέμβριος 29, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2009 παιδιά κανένα :help1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsouky3d Ιανουάριος 14, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 Τι θερμοκρασίες παρατηρείς στον επεξεργαστή σου?εγώ σκέφτομαι να βάλω την Hydro Series H50 της Corsair πάνω στο επεξεργαστή μου αλλά μου φαίνεται λίγο υπερβολή να βάλω στο δικό μου σύστημα υδρόψυξη λόγο και του κουτιού που έχω.(CoolerMaster Cosmos RC-1000). Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Ιανουάριος 14, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 Η υπάρχουσα αντλία της Tt μάλλον πρέπει να κάνει για αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Για το waterblock του επεξεργαστή ακολούθησε τις προτάσεις του "Κοπρίτη". Και επειδή είχα το ίδιο κουτί με την ίδια υδρόψυξη, τα άλλαξα γιατί θέλησα να επεκτείνω το σύστημα υδρόψυξης. Γιαυτό σου προτείνω και εγώ να πας σε customized λύση με δυνατότερη αντλία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carrion Ιανουάριος 14, 2010 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 Τι θερμοκρασίες παρατηρείς στον επεξεργαστή σου?εγώ σκέφτομαι να βάλω την Hydro Series H50 της Corsair πάνω στο επεξεργαστή μου αλλά μου φαίνεται λίγο υπερβολή να βάλω στο δικό μου σύστημα υδρόψυξη λόγο του κουτιού που έχω.(CoolerMaster Cosmos RC-1000).Για ποιόν λόγο είναι υπερβολή ένα σύστημα υδρόψυξης λόγο του Cosmos RC-1000 ;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsouky3d Ιανουάριος 14, 2010 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 carrion είναι λίγο υπερβολή γιατί το κουτί έχει μελέτηθεί πολύ καλα θερμοδυναμικά και έχει πάρα πολύ καλή απαγωγή θερμότητας.επίσης δεν το έχω ανεβάσει καθόλου και το καλοκαίρι με θερμοκρασια δωματίου 32c που το μετρούσα δεν είδα τιμες πάνω από τους 64c με πλήρες φορτίο σε όλους τους πυρήνες κατά την διάρκεια stability test.πάντα με την μαμα ψύκτρα της box συσκευασίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιανουάριος 14, 2010 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 carrion είναι λίγο υπερβολή γιατί το κουτί έχει μελέτηθεί πολύ καλα θερμοδυναμικά και έχει πάρα πολύ απαγωγή θερμότητας.επίσης δεν το έχω ανεβάσει καθόλου και το καλοκαίρι με θερμοκρασια δωματίου 32c που το μετρούσα δεν είδα τιμες πάνω από τους 64c με πλήρες φορτίο σε όλους τους πυρήνες κατά την διάρκεια stability test.πάντα με την μαμα ψύκτρα της box συσκευασίας.Eσυ δεν το χρειαζεσαι κατω απο αυτες τις συνθηκες...Δεν ειναι θεμα κουτιου και απαγωγης αλλα οτι τον εχεις default! Το νερο δεν αξιζει για cpu και μονο, πιστευω οτι με μια true black και αθορυβος εισαι αλλα και 4.2ghz τα εχεις για καθε μερα χαλαρα με πολυ καλες θερμοκρασιες.Αποψη μου το νερακι αξιζει μονο για την καρτα γραφικων οπου εκει θα δεις μεγαλη πτωση στη θερμοκρασια της καρτας, σκεψου οτι εγω με 2 x 5970 (1000/1200) με δυσκολια σε πληρη φορτιο περασανε τους 50 βαθμους καπου 52 εαν θυμαμαι καλα! Με αερα δεν επαιζαν κατω απο 100 βαθμους και το ανεμιστηρα σαν αεροπλανο....Σκεψου οτι εγω δεν εχω βαλει νερο στο cpu, τον εχω με true black με χωμα τα ανεμιστηρακια κατω απο 50 idl και δεν περναει κατω απο φυσιολογικες συνθηκες τους 65 αλλα και νερακι να εβαζα σημαντικη πτωση δεν θα ειχα!Eαν κανεις νερακι για cpu ΤΣΑΜΠΑ ΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ!θα σε χαλαγε το νερακι στην καρτουλα σου να τρεχει αθορυβα ενα 1000+ πυρηνα με max temp τους 40 βαθμους ???? Για βαλε 1000αρι τωρα στο πυρηνα και ακου πως ΣΚΟΥΖΕΙ!!! Τουλαχιστον η 5870 με 1000+ πυρηνα κανει αισθητη την παρουσια της και την θερμοκρασια να σκαρφαλωνει στους 85 βαθμους! Με το νερακι θα ειναι 35-40 σε stress !Seb speaking! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsouky3d Ιανουάριος 14, 2010 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 sebastian πάντα για το δικό μου σύστημα αναφέρομαι.όπως δουλεύω τωρα δεν την χρειάζομαι για το cpu.με καλο κουτι και μαμα ψυκτρα δεν εχω ζορι.μπορείς να μου πείς όμως αυτό με την κάρτα γραφικών λίγο ποιο λεπτομερώς?και επίσης αν ξέρεις κανένα προγραμμα για να δώ θερμοκρασία gpu γιατί μετά απο ενα update των οδηγών της κάρτας το real temp μου δείχνει συνεχώς 5242972°C.το everest ultimate edition όμως μου δείχνει 42°C αλλά δεν άλλαξε ποτέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carrion Ιανουάριος 14, 2010 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 carrion είναι λίγο υπερβολή γιατί το κουτί έχει μελέτηθεί πολύ καλα θερμοδυναμικά και έχει πάρα πολύ καλή απαγωγή θερμότητας.επίσης δεν το έχω ανεβάσει καθόλου και το καλοκαίρι με θερμοκρασια δωματίου 32c που το μετρούσα δεν είδα τιμες πάνω από τους 64c με πλήρες φορτίο σε όλους τους πυρήνες κατά την διάρκεια stability test.πάντα με την μαμα ψύκτρα της box συσκευασίας.Όπως είπε και ο sebastian.. δεν είναι ότι δεν το έχεις ανάγκη λόγο κουτιού.. αλλά επειδή δεν αξίζει κάτι τέτοιο σε ένα cpu μόνο και στα stock ρολόγια..Σε ambient θερμοκρασία 32c.. το να είναι το (stock)CPU στους 64 δεν είναι και κανένα κατόρθωμα τεράστιο.Οι λόγοι που μπορεί να βρει κάποιος για να δοκιμάσει την υδρόψυξη ποικίλουν και πέρα από το γνωστό θέμα απόδοσης θερμοκρασιών μπορεί να είναι και ο θόρυβος πχ.Ειδικά για τις κάρτες γραφικών και τα chipset οι διαφορές σε θερμοκρασίες και στον θόρυβο είναι τεράστιες!Και η δικιά μου ati στα ζόρια έκανε σαν πιστολάκι μαλλιών... όταν όμως δοκιμάστηκε να προστεθεί στο loop.. σε όλες τις καταστάσεις "μούγκα"..!! Για τις θερμοκρασίες δεν λέω κάτι γιατί τα είπε πολύ καλά ο sebastian παραπάνω.To riva tuner δεν δουλεύει με τους νέους drivers της Nvidia για να δεις temps; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsouky3d Ιανουάριος 14, 2010 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 εβαλα το riva tuner και δεν βλέπει και αυτό τίποτα.μου εβγαλε και μηνυμα οτι δεν εχει δοκιμαστει με του οδηγους που έχω τωρα.υδρόψυξη σε καρτα γραφικών γίνεται με τα έτοιμα κιτ που υπάρχουν στην αγορά ή πρέπει να φτίαξω custom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Ιανουάριος 14, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 sebastian :snap: η true black πως την έβαλες σε σοκετ 1366 ??? γιατί έχω μία (πρίν δύο χρόνια την είχα πάρει ... (λες να έχει χαλάσει ?)) άμα είναι να δω τι χρειάζομαι για να την βάλω πάνω στον ι7 ... mobo την ud7 έχωευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιανουάριος 14, 2010 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 "Το νερο δεν αξιζει για cpu και μονο, πιστευω οτι με μια true black και αθορυβος εισαι αλλα και 4.2ghz τα εχεις για καθε μερα χαλαρα με πολυ καλες θερμοκρασιες.""Eαν κανεις νερακι για cpu ΤΣΑΜΠΑ ΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ!"κρινεις με βαση τα δικα σου δεδομενα και παραπληροφορειςδεν παιζουν ολοι οι 920 @4.2 με true black με νορμαλ θερμοκρασιες σε καμια περιπτωσηθα σου προτεινα να προσθεσεις τουλαχιστον ενα "κατα την ταπεινη μου αποψη"καθως επισης δεν θελουν ολοι o/c στον cpu για να παιζουν παιχνιδιαοποτε το σεναριο υδροψυξης του επεξεργαστη και μονο για καποιους που ενδεχομενως δεν εχουν high end ζεστη vga, ειναι η ιδανικη λυση.kopros speaking! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Ιανουάριος 14, 2010 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 Κοπριτη ο i7 με μια true εκει παιζει 4,0 - 4,2 ghz εκει παιζουν οι θερμοκρασιες τους ..Μιλαω για τα D0 και χωρις HT...Aν δεν κανεις oc , ουτε λογος για νερο! Μια true black στο cpu ενα ανεμιστηρα στις 800 στροφες και εισαι τζιτζιλονι!Οσο για την καρτα μεινε οπως εισαι, ετσι και αλλιως 280,285,5870 δεν κανουν θορυβο σε καταστασεις no oc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kezm Ιανουάριος 19, 2010 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2010 Κοπριτη ο i7 με μια true εκει παιζει 4,0 - 4,2 ghz εκει παιζουν οι θερμοκρασιες τους ..Μιλαω για τα D0 και χωρις HT...Και με HT on παίζει άνετα σε θερμοκρασίες ~ 80C.Πάντως φίλε ARMAGEDDON η υδρόψυξη είναι και θέμα αισθητικής, και δεν υπάρχει καταλληλότερος άνθρωπος από τον Γιώργο (aka Κοπρίτης) για να σε συμβουλέψει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.