Jump to content

mail server

serpico75

Recommended Posts

Καλημέρα.

Θα ήθελα μία βοήθεια επάνω στο στήσιμο ενός mail server.

Σενάριο

Έχουμε δύο υπολογιστές:Α και Β και βρίσκονται και οι δύο στο τμήμα μιάς εταιρείας. Το τμήμα κάθε εταιρείας έχει το δικό του mail account (π.χ. άλλο mail έχει το τμήμα ειδήσεων, άλλο το τμήμα παραγωγής, άλλο το τμήμα marketing, κ.ο.κ.).

Στο τμήμα που με ενδιαφέρει υπάρχει, προς το παρόν, ένας υπολογιστής και σε λίγο θα έρθει και ένας δεύτερος. Αυτοί οι δύο υπολογιστές, λόγω του ότι ανήκουν στο ίδιο τμήμα, θέλω να βλέπουν τα mail του τμήματος από το MS Outlook.

Λήψη

Όποιος κατεβάσει πρώτος τα mail που υπάρχουν στον ISP (π.χ. ο "Α"), σβήνονται από κει. Έτσι ο "Β", για να τα δει, πρέπει να του τα κάνει προώθηση ο "Α" ή να προγραμματίσουμε το λογαριασμό σε κάθε PC να μη σβήνονται τα mail που θα κατεβάσει για ένα διάστημα.

Αυτό που θέλω εγώ είναι να γίνει mail server ο ένας υπολογιστής (π.χ. "Α") και να λαμβάνει τα mail που στέλνονται στο τμήμα, να σβήνονται εκείνη τη στιγμή από τον ISP αλλά να μπορεί να τα διαβάσει ο "Β" από τον "Α" χωρίς προώθηση.

Τώρα θα μου πείτε υπάρχει και η άλλη περίπτωση:Εάν ο χειριστής του "Α" λείπει και θέλει να δει τί mail υπάρχουν για το τμήμα ο χειριστής του "Β" (εννοείται χωρίς να μπορεί να ανοίξει το PC του "Α"), πώς θα γίνει αυτό;

Αυτά είναι πράγματα τα οποία δεν ξερω και εδώ θα ήθελα βοήθεια επάνω σε υλοποίηση mail servers.

Αποστολή

Το ίδιο θα ήθελα και σχετικά με την αποστολή mails.

Πού αποθηκεύονται; Αποθηκεύονται όλα στο mail server ή υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκεύονται τα απεσταλμένα mail ξεχωριστά στον υπολογιστή του κάθε χειριστή; Μπορεί ο κάθε χειριστής να ορίσει το δικό του display name στο mail account αλλά, εννοείται, ότι το mail address θα είναι το ίδιο και στους δύο υπολογστές;

Υ.Γ. Όλ' αυτά (το στήσιμο του mail server) θα ήθελα να γίνει χωρίς τη χρήση κάποιας ξεχωριστής εφαρμογής ή utility αλλά μέσα από MS Outlook.

Ευχαριστώ!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.