Jump to content

DTV@Greece

mech5107

Recommended Posts

Τα αρχικά κανάλια (σταρ,μεγκα,αντ1...) τα πιάνω τέλεια.Αλλά τα καινούργια κανάλια όχι.Ίσως επειδή μένω χαλάνδρι πιάνω σήμα από Υμηττό .Η κεραιούλα είναι και δίπλα στην οθόνη οπότε λίγο ζόρι να πιάσω από Αίγινα

• Replies 698
  • Created
  • Last Reply

Ακριβώς, λόγω περιοχής γίνεται αυτό, όχι λόγω της κεραιούλας.

Πάντως με την ψηφιακή αυξήθηκε κατακόρυφα η χρηστικότητα αυτών των κεραιών. Πριν την ψηφιακή, συνήθως τις πετούσαμε σε ένα συρτάρι, αφού σπάνια έκαναν αξιόλογη δουλειά.

Σε τηλεόραση τους βάλανε κάποιοι γνωστοί ένα καρτάκι.

Παρατήρησα ότι με αυτό αλλάζαν τα κανάλια με κάποια καθυστέρηση.

Είναι γενικό το φαινόμενο ή όχι; Οι εξωτερικοί-φέτες είναι εντάξει;

Με την κάρτα υπάρχει μια καθυστέρηση και ανάλογα με την τηλεόραση, άλλες φορές είναι πολύ μικρή και άλλες φορές πιο ενοχλητική.

Οι αυτόνομοι δέκτες συνήθως είναι πιο γρήγοροι. Και πάλι όμως εξαρτάται από το μοντέλο.

Τoυ πλαισίου ο HD έχει δοκιμαστεί από κανέναν; Έχει καθυστέρηση;

Έχω HD Ready TFT, θα εκμεταλλευτώ το HD του αποκωδικοποιητή;

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Sattelite-Equipment/Receivers/Turbo-X-HD-1000-Digital-Terrestrial-Receiver-HD-1000.htm

Οι HD δέκτες έχουν θύρα HDMI (σε αντίθεση με τους SD), οπότε νομίζω ότι έχει νόημα στην περίπτωση που ένας δέκτης αναπαράγει και αρχεία εικόνας.

Για τηλεοπτικό σήμα και μόνο δε ξέρω αν αξίζει, αλλά νομίζω πως θα έχεις καλύτερη εικόνα(λόγω σύνδεσης με HDMI) με εναν HD. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Εμένα η τηλεόραση δεν έχει HDMI αλλά είναι HD ready.

Από αυτά που είπατε σημαίνει ότι απλά η Digea δεν στέλνει HD οπότε άχρηστο.

Βέβαια ακόμα και αν έστελνε πάλι δεν απαντήσαμε αν η HD ready θα το εκμεταλλευόταν.

Άρα θα πάρω τον απλό. :hmm:

Για Digea δεν αξίζει HD και αν στο μέλλον χρειαστεί - σε 3-4-14 χρόνια - αγοράζεις έναν άλλον δέκτη ο οποίος ΚΑΙ θα είναι 100% σίγουρο ότι θα είναι συμβατός με το πρότυπο HD που θα επιλέξουν τότε και θα είναι και σε πολύ χαμηλή τιμή προσφέροντας ταυτόχρονα ως στάνταρ χαρακτηριστικά που σήμερα πληρώνονται εξτρά.

Εγω επιμένω περισσότερο για να βοηθηθεί ο φίλος, μα και για να το μάθω και εγω.

Εστω ενας HD δέκτης που αποκωδικοποιεί το ψηφιακό σήμα της Digea και προβάλλει εικόνα στην τηλεόραση μας.

Η εικόνα θα είναι ίδια είτε είναι συνεδεμένος με scart είτε με HDMI ;

Γιατί εγω εχω την εντύπωση (χωρίς να το εχω δοκιμάσει) ότι θα είναι καλύτερη με το HDMI.

Ίσως να είναι ανεπαίσθητη η βελτίωση και γι' αυτό να είναι υποκειμενικό το αν αξίζει ή οχι, αλλά καλύτερη νομίζω πως θα είναι.

Η ποιότητα SD θα είναι με όποιον τρόπο και αν το συνδέσεις. Αν λόγου χάριν με scart έχεις εικόνα με απόδοση 80% της θεωρητικής του SD, με το hdmi θα πιάνεις το 90% του SD σήματος. Δε θα δείς HD πάντως με τίποτα.

αν το καλωδιο "scart" δεν εχει απωλειες τοτε δεν θα υπαρχει καμια διαφορα

για τα τωρινά δεδομενα

και γενικος να εχει καποιες απωλειες σηματος (10% eg) δεν θα ειναι αντιληπτες με το ανθρωπινο ματι

(πχ χιονι, γραμμες, ειδωλα στην οθονη etc)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.