morfeas-dsl- Ιούνιος 10, 2010 #221 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2010 ΔΕΝ θα δει digea.. Το hdtv που κοιτας απλα λεει τι αναλυση υποστηριζει οχι τι σημα αποκωδικοποιει.. Mpeg2 μονο ert digital ητανε. Η digea ειναι mpeg 4 δηλαδη σημα πολυ καλυτερο απο mpeg 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Ιούνιος 11, 2010 #222 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 Το Η.264 θες να μου πεις δηλαδή ότι είναι ανάλυση και όχι κωδικοποίηση συμπίεσης;Πάντως με τα ίδια specs είναι το Volar HX με το οποίο βλέπει κανονικά Digea στη Θεσσαλονίκη παιδί από άλλο φόρουμ. Επίσης, απάντηση της Avermedia σε σχετική ερώτηση ήταν η εξής:Thank you for choosing AVerMedia.The AverTV Satellite Trinity (A707) is capable of receiving DVB-T broadcasting in MPEG4 - H.264 format. To be precise, all our DVB-T tuners do support this broadcasting format without any problems.If you have any further questions, please don't hesitate to let us know.(η ερώτηση είχε γίνει πριν 8 μήνες περίπου), κάτι που είναι λογικό, αφού το πρωτόκολλο εκπομπής είναι το ίδιο και για mpeg2 και για mpeg4 και ο δέκτης απλά λαμβάνει το σήμα. Τα υπόλοιπα τα κάνει το software.Όπως και να 'χει, σε μια βδομάδα θα ξέρουμε όλοι, αν και είμαι βέβαιος ότι θα παίξουν κανονικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιούνιος 11, 2010 #223 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 πολύ ενδιαφέρον, για να δούμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Ιούνιος 11, 2010 #224 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 θα με κάνετε να απλώσω το καλώδιο και να τσεκάρω right now στην aver της υπογραφής! stay tuned....update:Σκάναρα την ψηφιακή μπάντα και βρήκε διάφορα κανάλια... τα ψηφιακά της ΕΡΤ και 6-7 άλλα άσχετα που ούτε ήξερα ότι υπήρχαν (XTV, 9, TV THESSALONIKH, TIME CHANNEL, κτλ) χωρίς όμως να βρει τα γνωστά μεγάλα (MEGA, ANT, κτλ) που πιάνω στην TV. Ακόμη όμως και σε αυτά που βρήκε, η εικόνα δεν είναι καλή, παρόλο που παλαιότερα τα ψηφιακά της ΕΡΤ τα έπιανε καμπάνα. Το μόνο που άλλαξε στο setup είναι ότι μπήκαν 15 μέτρα εξτρα καλώδιο. Ίσως και στο PC να άλλαξε κάτι σε σχέση με τους decoders. Ίσως πρέπει να δοκιμάσω με updated εφαρμογή από avermedia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Ιούνιος 11, 2010 #225 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 update 2:Έβγαλα το παλιό λογισμικό και έβαλα το latest απο AverMedia και όλα παίζουν OK και καμπάνα. Το μόνο πρόβλημα είναι το ίδιο το λογισμικό που είναι ολίγο άθλιο για τα γούστα μου (η TV είναι χωμένη σε 5 στρέμματα γραφικό GUI που απλά πιάνει χώρο). Για αυτό το λόγο είχα βάλει παλαιότερα την TV από άλλη κάρτα της AverMedia που ήταν πολύ πιο πρακτική και λειτουργική, θυσιάζοντας το remote control που δεν ήταν συμβατό. Αυτός πρέπει να ήταν και ο λόγος που δεν έπιανα τα κανάλια πριν.Ξέρει κανείς με κάρτα AverMedia (της υπογραφή μου ή άλλη) αν υπάρχει εναλλακτικό software από το Aver Media Certer? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιούνιος 11, 2010 #226 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 thanx για την ενημέρωση και τα ευχάριστα νέα. η avermedia νομιζω δεν βγάζει άλλο λογισμικο αλλά μπορείς να ψαχτείς με το dscaler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Ιούνιος 11, 2010 #227 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 Εγώ απενεργοποιώ στο παράθυρο της τηλεόρασης όλα τα γύρω γύρω και βάζω auto hide στο περίγραμμα του πλαισίου, οπότε είναι οκ. Μένει μόνο το κομμάτι με την εικόνα. Επίσης κάνω hide και το dock με τις διάφορες λειτουργίες, συνήθως δε χρειάζεται.Λογισμικό δοκίμασε το DVB viewer. Εμένα παίζει άριστα με δύο usb αντάπτορες της avermedia.Τελικά λοιπόν avermedia + Digea = go, οπότε τυχεροί είμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Ιούνιος 11, 2010 #228 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 Whitesnake, εσύ νομίζω μου είχες υποδείξει το AverTV6 σε αντικατάσταση του Aver Media Center. Πολύ πιο βολικό και εύχρηστο το πρώτο. Aυτό που λες μάλλον δεν αφορά σε Aver Media Center. Είναι το AverTV. Το Media Center δεν έχει dock και τέτοια. Ίσως αποπειραθώ να το ξαναβάλω γιατί το media center μου κάθεται στο λαιμό (με εξαίρεση το picture in picture - διπλός δέκτης γαρ). Τα άλλα λογισμικά που λέτε είναι γενικού σκοπού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Ιούνιος 11, 2010 #229 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 Ναι κάτι θυμάμαι και ευτυχώς το ανέφερες, το AverTV6 έχω και αυτό εννοώ τόση ώρα. Μη μου πεις ότι με αυτό δεν έβρισκε τα ψηφιακά! Λογικά πρέπει να παίζει με την τελευταία έκδοση (6.0.18), αλλιώς dvb viewer.Τα άλλα ναι, είναι γενικής χρήσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Ιούνιος 11, 2010 #230 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2010 Είχα βάλει το AverTV6 πάνω από το Aver Media Center και με αυτό έπαιζα πάνω από χρόνο. Έχω όμως κάπου 10 μήνες που άλλαξα θέση το PC και δεν σύνδεσα κεραία (το ίδιο PC). Σήμερα προέκυψαν όσα λέω παραπάνω. Άρα μάλλον στην δική μου το AverTV6 δεν την παλεύει με το νέο σήμα, αλλά δεν ξέρω με νεώτερη έκδοση τι θα κάνει. Για την ώρα τα αφήνω ως έχουν. Ούτως ή άλλως δεν τη χρησιμοποιώ την TV (προς το παρόν). Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούνιος 13, 2010 #231 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Ξερετε αν εχουμε δοκιμαστική εκπομπή σήματος πριν τις 18? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Ιούνιος 13, 2010 #232 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Ξερετε αν εχουμε δοκιμαστική εκπομπή σήματος πριν τις 18? έχουμε εδω και καιρό δοκιμαστικές εκπομπές και κάποιοι εχουν δει και έχουν ποστάρει εντυπώσεις (που διίστανται btw) σε άλλα forums. Για να δείς βέβαια προϋποθέτει να ''την έχεις στημένη'' και να δοκιμάζεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, πράγμα που είναι too much για τα γούστα μου Θα περιμένω τις 18/6. Επίσης να σου πω ότι το διήμερο 11-13 Ιουνίου θα γίνονταν μεγάλης διάρκειας δοκιμαστικές εκπομπές Η ψηφιακή τηλεόραση ΜPEG-4 στην Αθήνα δε θα αρχίσει στις 18 Ιουνίου αλλά μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 11 Ιουνίου 2010.Η Digea, ο φορέας της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών της επικράτειας, θα «δοκιμάσει» τις πρώτες της εκπομπές κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Τηλεόραση 2010: 3D & Web ΤV» που θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 13 Ιουνίου στη «Τεχνόπολις» στο Γκάζι. Η Digea λαμβάνει μέρος στην έκθεση με τεχνικά σεμινάρια, ενημέρωση του κοινού και πολλές «live» δοκιμαστικές εκπομπές MPEG-4. Όσοι, λοιπόν, έχετε απορίες σχετικά με τη ψηφιακή τηλεόραση και τις εκπομπές MPEG-4 οι απαντήσεις θα δοθούν στο τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου στη Τεχνόπολις από τους ανθρώπους της Digea. Λέτε να έρθει και η οικογένεια Κλικλίκου; Πηγή: fullhd.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούνιος 13, 2010 #233 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Χρειάζεται να γυρίσουμε πουθενά την κεραία? νομίζω δεν εχει σημασία ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Ιούνιος 13, 2010 #234 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Aπ' ότι εχω καταλάβει οχι, αλλά στο λεω με επιφύλαξη γιατί ίσως παίζει ρόλο και από που θα γίνονται οι εκπομπές. Εσυ λογικά πιάνεις από Αίγινα. Αν οι δοκιμαστικές εκπομπές δε γίνονται globally αλλά μόνο από Πάρνηθα ή Υμηττό ας πούμε, τότε λογικά θα υπάρχει θέμα.Αυτό που εχω καταλάβει σίγουρα είναι ότι χρειάζεται να βάζεις το δέκτη σου να σκανάρει κάθε τόσο, μπααας και πετύχεις την εκπομπή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Ιούνιος 13, 2010 #235 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Αυτή τη στιγμή εκπέμπει η Digea. Με avermedia USB hybrid Volar πιάνω κανονικά τα κανάλια, με χρήση του AverTV 6.Λοιπόν, γενικά πεντακάθαρη η εικόνα από χιόνια κλπ (προφανώς). Δεν εντυπωσιάστηκα κι όλας όμως. Γενικά πάντως δεν είχαμε άσχημη λήψη και πριν, εκτός από συγκεκριμένα 2-3 κανάλια. Μου φαίνεται η εικόνα στα ίδια επίπεδα ποιοτικά, συγκριτικά με το καλύτερο κανάλι που είχα στην αναλογική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Ιούνιος 13, 2010 #236 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Εκπεμπει κανονικα εδω, εγω λαμβανω απο κεραια παρνηθας καθως μενω μεταμορφωση... Ποιοτητα νταξ δεν ξετρελαθηκα κιολας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Ιούνιος 13, 2010 #237 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Whitesnake ή petr00kosΜπορώ να έχω link σε latest version του AverTV γιατί στη δική μου βγάζει άλλα και δεν ξέρω σε ποιο μοντέλο να ψάξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Ιούνιος 13, 2010 #238 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 και εγω αυτα τα 8 πιανω.σταρ,ετ1,νετ και μεγκα δεν θα εκμπεμπει?EDIT: βασικα,απο οτι ειδα στο site ετ1 και νετ δεν θα εχει,θα εχει ομως μεγκα,σταρ και σκαι.οποτε αυτα τα 3 απο τις 18 του μηνα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Ιούνιος 13, 2010 #239 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 Κατεβάζω αυτό: AVerTV 6.3.1 που είναι λέει για Ρωσσία και τα πέριξ....!Σε άλλο μοντέλο (AVerTV Hybrid Speedy PCI-E) το δίνει παράλληλα με AVer MediaCenter 1.7.3 που έχω τώρα, οπότε λογικά θα παίζουν και τα δύο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Ιούνιος 13, 2010 #240 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2010 εγω χρησιμοποιω το avermedia media center 1.7.3 και λειτουργουν ολα μια χαρα.με avermedia twinstar dvb-t dual tuner Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.