Jump to content

cable management και airflow σε κουτι thermaltake v9

bi171184

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα,ειμαι κατοχος ενος κουτιου thermaltake v9 και εχω μερικες αποριες..ο επεξεργαστης μου ειναι i7 920 και εχω επισης και μια ψυκτρα scythe mugen 2 τοποθετημενη.διαβαζοντας διαφορα reviews,συνηδητοποιησα ενα προβληματακι στο airflow του κουτιου.οι 5 θεσεις για σκληρους δισκους που εχει χαμηλα το κουτι και οι μηχανισμοι στηριξης τους,μπαινουν ουσιαστικα εμποδιο στο airflow του κουτιου,αφου βρισκονται ακριβως μπροστα απο τον 12αρη ανεμιστηρα που τραβαει τον αερα στο εσωτερικο του συστηματος.δεδομενου οτι εγω χρησιμοποιω εναν μονο σκληρο τον οποιο τον εχω τοποθετησει στο ψηλοτερο σημειο,πως μπορω να βγαλω τις παρακατω θεσεις για να μπαινει ο αερας ελευθερα?

επισης,οσον αφορα στο cable management,θα ηθελα να ρωτησω το εξης:πανω ακριβως απο τις θεσεις των σκληρων δισκων,υπαρχει χωρος για τοποθετηση floppy disk.δεδομενου οτι εγω δεν εχω floppy disk,θα ηταν καλυτερα να στριμωχνα εκει περα τα καλωδια??η καρτα μνημης μου ειναι 9800gt οποτε δεν εχω προβλημα με το μηκος της..αν βαλω ομως μια ati 5850 θα χωρανε εκει??

2 φωτογραφιες για το τι λεω:

http://www.hardwaresecrets.com/fullimage.php?image=12611

http://www.hardwaresecrets.com/fullimage.php?image=12615

α) Ως διαχείριση καλωδίων νοούμε το συμμάζεμα/νοικοκύρεμα των διαφόρων καλωδίων μέσα στο κουτί του υπολογιστή, τα οποία σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό επηρρεάζουν αρνητικά την ομαλή ροή αέρα ή ακόμη και την παρεμποδίζουν. Πλέον, ως cable management νοείται και η αισθητική βελτίωση κυρίως με την προσπάθεια να τα "αποκρύψουμε" κατά το δυνατόν σε αθέατα σημεία του κουτιού, ώστε να α) να μην εμποδίζεται στο ελάχιστο η ροή αέρα και β) να "ξεκαθαρίζει" οπτικά το τοπίο ώστε, εκτός των άλλων, να μπορύμε να εργαζόμαστε μέσα στο κουτί με μεγαλύτερη άνεση.

β) Ο ανεμιστήρας στο κάτω εμπρός μέρος του κουτιού συνήθως τραβέι αέρα από το εξωτερικό, ενώ ο ανεμιστήρας στο πίσω άνω μέρος του κουτιού τραβάει τον ήδη ζεστό αέρα από το εσωτερικό δημιουργώντας έτσι ένα συνεχές ρεύμα αέρα που ψύχει σχεδόν όλα τα τμήματα. Αυτό είναι το βασικό σχήμα του airflow στα κουτιά ΑΤΧ.

γ) Τα καλώδιά σου μπορείς να τα διαχειριστείς με όποιον τρόπο θέλεις αρκεί να μην παρτεμβάλονται στη ροή τους αέρα.

δ) Η 5850 έχει καθαρό μήκος 24 εκατοστά, αν συνυπολογίσουμε και τους 2 6πινους ακροδέκτες τροφοδοσίας στο πίσω μέρος της μιλάμε χοντρικά για 26 εκατοστά τα οποία θα πρέπει να έχεις διαθέσιμα.

Ο αέρας θα εισρέει στο κουτί άσχετα με το πόσους σκληρούς θα έχεις. Ο σκοπός άλλωστε του μπροστινού ανεμιστήρα είναι να εισάγει αέρα στο κουτί και να ψύχει άμεσα ότι είναι πίσω του, δηλαδή συνήθως του σκληρούς δίσκους. Μη σε απασχολεί λοιπόν το γεγονός ότι μπορεί να μειωθεί το ρεύμα αέρος στο εσωτερικό του κουτιού αφού ελάχιστα συμβάλει στην άμεση και αποτελεσματική ψύξη των διαφόρων μερών του υπολογιστή. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, τα διάφορα μέρη του υπολογιστή έχουν δικά τους αυτοτελή συστήματα ψύξης.

Το θέμα τέλος της διαχείρισης καλωδίων είναι καθαρά υποκειμενικό και τις περισσότερες φορές έχει να κάνει με την αισθητική. Σε όποιο τρόπο διαχείρισης και να καταφύγεις (π.χ. κανάλια καλωδίων με πιάστρες ή δέστρες, cable wrapping, κλπ) το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι ένα βελτιωμένο και συμμαζεμένο εσωτερικό.

Τέλος, ακριβώς για λόγους αισθητικής, δεν θα στρίμωχνα καλώδια στο διαθέσιμο χώρο που έχεις για floppy.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.