HeaDChargR Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Γειά σας. Επί του θέματος. Πριν 3 χρονάκι είχα φτιάζει ενα pc για χρήση internet στο αγόρι τις sis μου.Με MB:915p Albatron,P4 3Ghz και 1giga μνήμη ddr1 στα 400Mhz. Με τα πολλά το παιδί για το οποίο το έφτιαξα το χρησιμοποιούσε μόνο για internet και δεν είχε ανάγκες και γι'αυτό του έδωσα "σκαρταδούρα". Τώρα ομώς ο πιτσιρικάς αδερφός του έχει μεγαλώσει και παίζει παιχνιδάκια.Πήρε μια 9600gt και άλλο ένα giga ram και λογικά έχει μια 19άρα tft, αλλά παραπονιέται πως τον κόβει πολύ ο P4. Σκοπεύω με κανά 150άρι+ να του κάνω μια αναβάθμιση του πιτσιρικά στα mb, cpu, ram από παλία μου parts που θέλω να σκοτώσω.Έτσι οι Eπιλογές μου είναι1η MB.P5K Asus CPU:E6600 RAM:Corsair 1066Mhz 2X2Gb 5-5-5-152η MB.P5K Asus CPU:E8400 RAM:Cellshock 1000Mhz 2X1Gb 4-4-4-12Δεν θα του βάλω ψύχτρα aftermarket και δεν θα το στήσω εγώ το μηχάνημα.Θα τα δώσω στον πιτσιρικά να τα στήσει μόνος του (μένει σε νησί). Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι να προτιμήσω να του δώσω ώστε να μην χρειαστεί και αυτός να τα αλλάξει πάλι σχεδόν αμέσως. Το θέμα μου είναι λίγο με τις Cellshock που δεν τις βρίσκεις πλέον για να έκανε μετά μόνος του αναβάθμιση με άλλα 2giga και ένα cooler για overclock.Αν πχ τον πάει τον 6600 στα 2,8 κατά πόσο χειρότερο θα είναι από τον 8400.Εγώ σε ένα μηχανημά μου έβαλα το COD4 όλα στα high 1920Χ1200 σε έναν 6850 με τις corsair και μόλις έβγαλα το 1 dimm (2gb) στα Win7 το παιχνίδι γονάτισε...Για'αυτό σας ρωτάω τι να προτιμήσω να του δώσω.Θα μπορούσα επίσης να του δώσω και ένα ΜΒ.P5K CPU:6850 3Giga RAM:4giga λίγο πιο ακριβά.Aπό ram έχω 3 σετάκια των 2Χ2 έχω τις Corsair και τις G.Skill στα 1066 και τις Α-data Vitesta Extreme Edition στα 800 οι οποίες κάνουν το καλύτερο οverclock από όλες και μου τρέχουν άνετα στα 1066 με 5-5-5-15 στον 6850 ενώ με τις Corsair στην P35-DS4 με τον 6850 δεν μπορώ (όλα στα default από voltage)!!!Όπως και να'χει θέλω καμία άποψη στο τι να του δώσω του παιδιού για να παλεύει καθόλου με κανά COD,NFS και λοιπά σε Win Xp...Nα είστε καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxagelos Δεκέμβριος 27, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2009 Ο 6600 κοντά στα 2.8 3.0 και με τις celshock μνήμες θα είναι σαν να πήγε απο autobianki σε ferrari σε σχέση με τον p4. Καλύτερα δώστου τις 2Χ1 αφού είναι με xp γιατί με τις Corsair θα χρειαστεί και 64Bit λειτουργικό. Απο κει και πέρα λογικά αν κρίνω απο την 19'' θα παίζει σε χαμηλές αναλύσεις άρα δεν θα έχει πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeaDChargR Δεκέμβριος 27, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2009 Μάλλον αυτή τη λύση θα προτιμήσω γιατί τώρα που υο σκέφτηκα φέτος τελειώνει σχολείο και ανεβαίνει Αθήνα. Ε, εδώ θα τα βρει τα μηχανηματάκια του δεν θα έχει πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.