dimitris_s Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2009 Χαιρετώ.Έστησα το PC του brother το οποίο αποτελείται από:ECS 8200a Black Edition (rofl - Η ανάγκη με έσπρωξε γιατί πίστευα ότι το DFI ήταν καμένο ενώ τελικά ήταν οι RAM καμένες - δεν είχα spare parts να τεστάρω - και το Πλαίσιο που δυσ-φημίζεται για τη ποικιλία του είχε μόνο 2 μάπες mobo για AM2+)Phenom 9850OCZ Reaper 1066 5-5-5-18ATI HD3870X2Corsair 750Wόλα αυτά σε ένα HAF932 (άσχετο).Το μηχάνημα κατα τ' άλλα πετάει, δεν χάνει ούτε καρέ σε Dirt2 και MW2 στα 1680x1050 της 22άρας Benq.Το θέμα είναι ότι τρέχει τις μνήμες στα 800MHz DDR. Όταν τις βάζω manual στα 533 (1066ΜΗz DDR), τότε σε 5 δευτερόλεπτα έχω error σε Prime95 στο τεστ που τεστάρει και lots of ram. Στα 800MHz DDR βγάζει Prime για μέρες.Λοιπόν... Τι έχω δοκιμάσει ως τώρα:- Ganged/Unganged- 2.33V στις RAM- Tσίμπημα στα V του NB από 1.13 στο 1.20.- Έβαλα manual τα multiplier και τα V για τoν Phenom- Το ΒΙΟS δίνει 3 modes για τις RAM (Auto/Limit/Manual). Στο Auto τις βλέπει στα 400MHz, στο Manual στα 533 τρώει φρίκη, και εάν το βάλω Limit στα 533 τότε τις βλέπει τότε πάλι στα 400MHz.- BIOS που να διορθώνει κάτι δεν παίζει, καθώς η ECS έχει βγάλει δύο τα οποία δεν αναφέρουν τίποτα για RAM.Έχω μια καλή υποψία ότι φταίει o IMC του Phenom. Αν θυμάστε κάποιοι είχα κάνει ένα topic πριν μήνες όταν είχα τον ίδιο phenom επάνω σε μια DFI 790FX M2R LP και παραπονιόμουν για coil whine. Όταν βάζω τις μνήμες στα 533MHz, τότε ακούγεται σχετικά ανεπαίσθητα "coil whine" από τη CPU.Έχει κάποιος αυτό το mobo και το δουλεύει στα 1066 να μου πει;Ευχαριστώ προκαταβολικά, και Χρόνια Πολλά σε όλους.
adpanos Δεκέμβριος 27, 2009 #2 Δεκέμβριος 27, 2009 Οι μνήμες αυτές δεν κάνουν για AMD σύστημα! 2,33v στον memory controler του phenom για ram μάλλον θα τον ψήσουν! Μην δίνεις παραππανω από 2,0v στις μνήμες!!! Δεν είναι θέμα επεξεργταστή είναι θέμα μνημών!Επίσης μου φαίνεται πως η 8200 δεν υποστηρίζει τον 9850 που είναι 125Watt επεξεργαστής.... ή κάποιους από τους 9850!Για κοίταξέ το βάση κωδικού του cpu σου!
adpanos Δεκέμβριος 27, 2009 #3 Δεκέμβριος 27, 2009 Όπως είπα και πριν μόνο τον 9850 των 95Watt που βγήκε τελευταίος υποστηρίζει η μητρική!!! Αυτός βγήκε για τους κατασκευαστές έτοιμων συστημάτων και δεν κυκλοφόρησε στα καταστήματασ!!!!!Δες παρακάτω!http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Support/CPU_Support_Model.aspx?detailid=873&MenuID=69&LanID=0Και παρακάτω βάση κωδικού βρες ποιον 9850 έχεις !!!http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUResult.aspxΑν όλα όσα λέω ισχύουν, πήγαινε την μητρική πίσω στο πλαίσιο.......!
dimitris_s Δεκέμβριος 27, 2009 Author #4 Δεκέμβριος 27, 2009 Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε. Η αλήθεια είναι ότι η αγορά είχε γίνει με εμένα κοιτώντας το site και τον αδερφό μου στο τηλ στο stand του Πλαίσιο, και έγινε λίγο άρπα κόλλα.Οι μνήμες δεν δουλεύουν στα 2.33. Τις τσίταρα εγώ λίγο μια φορά. Κανονικά παίζουν στα 2.1/2.2V.Η μητρική έχει 4πινο για τροφοδοσία και όχι 8πινο. Απ' όσο γνωρίζω πάντως δεν έχει πρόβλημα στο να δουλέψει και τους 125W, απλά ο/c ούτε για αστείο. Η μητρική οδηγεί μια χαρά τη CPU.Έχω και την DFI 790FX M2R να κάθεται, την οποία δεν έβαλα εξαρχής γιατί είχα/έχω την εντύπωση ότι είχε κάποιο πρόβλημα.Quot-άρω από legitreviews:There is one other thing that we need to consider. The specs for this board say that the ECS 8200A motherboard supports CPUs up to 95W TDP. That means that we are out of luck IF we have, or want to have one of the 125W TDP processors. With the 95W TDP, that leaves out a few Phenom CPUs including the X4 9750, X4 9850 BE, X4 9950, and the Phenom II X4 920, 940 and 945. This is certainly not a deal killer for this board, but is something that you need to know as you make your purchases. Certainly, it is. Μα'στα. Τον δικό μου τον 125W πως τον δουλεύει κανονικά; Να την πάω πίσω Πλαίσιο, και να το στήσω με την DFI είναι μια καλή προοπτική. Με ποια δικαιολογία θα τη γυρίσω πίσω όμως; Πάνε και 2 βδομάδες+ από την αγορά της.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.