Jump to content

Κινήσεις κατά των διοδίων

darthtony

Recommended Posts

• Replies 1,2k
  • Created
  • Last Reply

Ελεος πια...μπορει να μην εχω περασει ποτε απο διοδια ως οδηγος καθως μονο στην αθηνα κυκλοφορω,αλλα να περνανε νομους για να ικανοποιησουν τα συμφεροντα και να μας το τριβουν και στη μουρη παραπαει.οπως λεει και στο αρθρο που εβαλε ο darien "Καθήκον κάθε πολίτη είναι να ανατρέψει την Χούντα." 1η μαρτη θα κατεβω και εγω κεντρο και αν γινει της πο@τ@νας θα ειμαι και εγω μεσα.δεν εχω κατεβει τοσες φορες αλλα εφτασε ο κομπος στο χτενι πιστευω...

Πλεον ετσι οπως το εχουν κανει και με την οικονομικη κατασταση της χωρας,μου θυμιζει περιπτωση ασθενη που ειναι κλινικα νεκρος(ελλαδα) και οι τιμιοι γιατροι(βουλευτες) ζητανε λεφτα για να κανουν εγχειρησεις(νομοσχεδια,μεταρυθμισεις κτλ) για να τον σωσουν και καλα...για αλλη μια φορα ελεος.:angry:

αντισυνταγματικο.αντικειται στην αρχη της αναλογικοτητας.Δεν μπορει να χρεωνεσαι 200 ευρα επειδη αρνηθηκες να πλερωσεις 2-3-4.Απλα μενει καποιος να το κυνηγησει στο δικαστηριο.ΕΑΝ βγει αποφαση ΣΤΕ που τον κηρυσσει αντισυνταγματικο ΤΟΤΕ υποχρεουνται οι δημοσιες αρχες να μην το εφαρμοζουν.

νομιζω πως αντικειται και στην αρχη της ισοτητας του αρθρου 4.Δηλαδη ,αν εχω μια μικρη ΑΕ και μου χρωστα ενας τυπος 4 ευρω,δεν τιμωρειται με προστιμο 200 ευρα.Γιατι να τιμωρειται με προστιμο 200 ευρα καποιος που χρωστα 4 ευρα σε μια αλλη ΑΕ,και να κανει το κρατος τοσο ευχερη για αυτον την εισπραξη των εσοδων?

Δεν νομίζω να κριθεί η διάταξη αυτή καθ αυτή ως αντισυνταγματική . Απλά είναι μια διάταξη του ΚΟΚ δεν λέει για τα ιδιωτικά διόδια μπορεί να μιλά γενικά για τα δημόσια και να ενσωματώνει και τα ιδιωτικα . Το διοικητικό πρόστιμο , ποινή 200 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος , αναφέρεται για την αποφυγή της πράξης . Δεν νομίζω να αναλωθεί κάποιος στο γεγονός να κινηθεί δικαστικά για την τροπολογία του κοκ αλλά για την σύμβαση παραχώρησης εκεί υπάρχουν αρκετά ερίσματα όπως η παραχώρηση δημόσιου δρόμου σε ιδιώτη η νομή που αποκτά απο την άσκηση των δικαιωμάτων παραχώρησης ή μη ύπαρξη παραδρόμων και εναλλακτικών οδών κτλ υπάρχουν ιδέες πολλές . Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι οι μαζικές προσφυγές τόσο στο ΣΤΕ όσο και αγωγές για διελευση οχημάτων για μικρές αποστάσεις . Τα είχα πεί στο πανελληνιο συντονιστικό να γίνει μια νομική ομαδα για ολα αυτά αλλά όλοι είχαν εφισυχαστεί στο γεγονός ότι είναι παράνομα τα διόδια και αει θα σηκώνουμε την μπάρα . Τα λεώ αυτά γιατί τώρα που το κίνημα έχει μέλη και είναι ενδυναμωμένο μπορούμε να χαράξουμε μια πορεία και να την ακολουθήσουμε . Εχω την εντύπωση οτι το να περνάς την μπάρα θα σταματήσει αργά ή γρήγορα .......

απο οτι καταλάβατε η τροχαία δεν θα είναι στα διόδια αλλά απλά οταν θα περνάς χωρίς να πληρώσεις θα παίρνουν τηλέφωνο και θα σε σταματούν να σου ζητήσουν το χαρτάκι . Αν δεν το έχεις , πρόστιμο 200 ευρώ , αφαίρεση πινακίδας και διπλώματος για 20 ημέρες .

και που θα σε περιμενει?που ξερει σε ποια εξοδο θα βγεις?:nothing:

Τι λέτε ; Το ψήνουμε το παρακάτω ;

Να κανονίσουμε να πάμε μαζί όλοι;

Καλή ευκαιρία να γνωριστούμε, να φτιάξουμε ενα ειρηνικό αλληλοπροστατευόμενο γκρουπάκι μακριά από μπάχαλους και να διαμαρτυρηθούμε για τα καθάρματα που έχουν νομιμοποιήσει την κλεψιά.

Είτε επι τόπου, είτε σε άλλο thread να ορίσουμε ενα σημείο συνάντησης και είμαστε έτοιμοι.

αντισυνταγματικο.αντικειται στην αρχη της αναλογικοτητας.Δεν μπορει να χρεωνεσαι 200 ευρα επειδη αρνηθηκες να πλερωσεις 2-3-4.Απλα μενει καποιος να το κυνηγησει στο δικαστηριο.ΕΑΝ βγει αποφαση ΣΤΕ που τον κηρυσσει αντισυνταγματικο ΤΟΤΕ υποχρεουνται οι δημοσιες αρχες να μην το εφαρμοζουν.

νομιζω πως αντικειται και στην αρχη της ισοτητας του αρθρου 4.Δηλαδη ,αν εχω μια μικρη ΑΕ και μου χρωστα ενας τυπος 4 ευρω,δεν τιμωρειται με προστιμο 200 ευρα.Γιατι να τιμωρειται με προστιμο 200 ευρα καποιος που χρωστα 4 ευρα σε μια αλλη ΑΕ,και να κανει το κρατος τοσο ευχερη για αυτον την εισπραξη των εσοδων?

σίγουρο αυτό? γιατι μου φαίνεται αντίστοιχο του προστίμου στα εισιτήρια στα μμμ που εφαρμόζεται χρόνια τώρα (π.χ. στα πατρινά μμμ είναι 40x)

Επιτροπές Ακρίβεια-Stop

Επιτροπές Ενάντια στην Ακρίβεια * info@akribeia-stop.gr * τηλ. 6974-072825, 6972-738059

Ανακοίνωση

ΡΕΠΠΑΣ – ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ – ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΑΣ

Στην προσθήκη του υπό ψήφιση νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες, την οποία κατέθεσαν χτες οι υπουργοί Ρέππας, Παπουτσής και Καστανίδης, αναφέρεται:

«Η λαθρεπιβίβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς θέτει υπό σοβαρή διακινδύνευση την οικονομική και λειτουργική βιωσιμότητα του συστήματος των δημοσίων συγκοινωνιών της χώρας. Η ηθική απαξία της συμπεριφοράς αυτής είναι ιδιαίτερα μεγάλη, δεδομένου ότι η εν λόγω παραβατικότητα επηρεάζει εν τέλει και έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας.»

Αυτό που θέτει «υπό σοβαρή διακινδύνευση τη βιωσιμότητα των δημοσίων συγκοινωνιών» είναι η από το 1988 άρνηση των αλλεπάλληλων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να καταβάλουν στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς τις προβλεπόμενες από το νόμο αντισταθμιστικές εισφορές (τις οποίες καταβάλλουν ανελλιπώς, για παράδειγμα, στους εφοπλιστές) και η βούλησή τους να διαλύσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, δίνοντας τα φιλέτα σε ιδιώτες και καταδικάζοντας το επιβατικό κοινό σε νέα χαράτσια για χειρότερες υπηρεσίες.

Όσο για την «ηθική απαξία της συμπεριφοράς αυτής» αποτελεί χυδαίο ανέκδοτο όταν εκστομίζεται από εκπροσώπους του παρόντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος, οι οποίοι έχουν μετατρέψει το κοινοβούλιο σε πρωτοκολλητή της τρόικας και σε εκδοτήριο απαλλαγής ευθυνών και διαρκούς ασυλίας των πολιτικών και των επιχειρηματιών για τις ρεμούλες δεκάδων δισεκατομμυρίων των τελευταίων δεκαετιών (από τα πάρτι του Χρηματιστηρίου και των Ολυμπιακών Αγώνων ως τις μίζες της Siemens, τα δομημένα ομόλογα και τα Βατοπέδια).

Εάν η απειλή τρίμηνης φυλάκισης όσων αγωνίζονται για να ανακληθούν οι προκλητικές αυξήσεις σε εισιτήρια και κάρτες και για να διασφαλιστούν οι δημόσιες-ποιοτικές-φτηνές συγκοινωνίες υπερψηφιστεί από αυτούς που κορδώνονται ότι είναι εκπρόσωποι του λαού, ενώ έχουν καταπατήσει όχι μόνο τις υποσχέσεις τους αλλά και την ίδια την εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια, θα καταρριφθεί στην πράξη από το ειρηνικό μαζικό κίνημα των πολιτών. Ο αγώνας μας θα είναι επίπονος και παρατεταμένος, αλλά τελικά θα δικαιωθεί.

Όσον αφορά την εξίσου προκλητική μετατροπή του κρατικού μηχανισμού σε άθλιο υπηρέτη και φοροεισπράκτορα των αεριτζήδων μεγαλοεργολάβων που ως τώρα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν νομικά (διότι ηθικά δεν θα μπορέσουν ποτέ!) το κίνημα κατά των διοδίων, δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων μέχρι την οριστική κατάργηση των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών στους μεγαλοεργολάβους.

Αθήνα, 10/2/2011

Καλή ευκαιρία να γνωριστούμε, να φτιάξουμε ενα ειρηνικό αλληλοπροστατευόμενο γκρουπάκι μακριά από μπάχαλους και να διαμαρτυρηθούμε για τα καθάρματα που έχουν νομιμοποιήσει την κλεψιά.

Είτε επι τόπου, είτε σε άλλο thread να ορίσουμε ενα σημείο συνάντησης και είμαστε έτοιμοι.

Μέσα, κάνε νέο θέμα στο offtopic

Χαχαχα!!! Να δω πανό "Thelab.gr" σε πορεία και live ενημέρωση σε thread εδώ από thelabήτες στην πορεία με smartphones και τι στον κόσμο.. Αν είναι να γίνει κάτι τέτοιο θα ανέβω Αθήνα από Κρήτη

"Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή, αγώνας, ρήξη, κλοκια στην AMD"

Συγνώμη για το double post

ενημέρωση από smartphones για τέτοιες εκδηλώσεις σε πραγματικό χρόνο, γίνεται εδώ και πολύ καιρό, με τη βοήθεια του twitter. #griots είναι το σύνηθες hashtag για τις ενημερώσεις στις πορείες στην Ελλάδα.

ενημέρωση από smartphones για τέτοιες εκδηλώσεις σε πραγματικό χρόνο, γίνεται εδώ και πολύ καιρό, με τη βοήθεια του twitter. #griots είναι το σύνηθες hashtag για τις ενημερώσεις στις πορείες στην Ελλάδα.

Προτιμώ το indymedia μόνο και μόνο για να μαθαίνω πολύ γρήγορα αν γίνοντε επεισόδια, αλλά τώρα που το είπες θα ψάχνω και το twitter.

Υπόψην οτι δεν χρειάζονται φωνές και χαζομάρες. Καθηστική διαμαρτυρία είναι ο καλύτερος τρόπος. Δεν σε αγγίζουν δεν έχουν δικαίωμα να σου κάνουν τπτ.

Αν αρχίσουν πάλι μολότοφ κλπ μλκιες... φέρτε και το κράνος παρέα.

Δεν νομίζω να κριθεί η διάταξη αυτή καθ αυτή ως αντισυνταγματική . Απλά είναι μια διάταξη του ΚΟΚ δεν λέει για τα ιδιωτικά διόδια μπορεί να μιλά γενικά για τα δημόσια και να ενσωματώνει και τα ιδιωτικα .

Let me Tsakona that for you

με το συμπαθειο,αλλα δεν νομιζω πως εχεις διαβασει και σχετικες δικαστικες αποφασεις για να εισαι σε θεση να πιθανολογησεις αν κατι ειναι αντισυνταγματικο η οχι.Κανε τον κοπο αν θες να διαβασεις το αρθρο 25 του συνταγματος και το παραδειγμα του κανονιου και του σπουργιτιου (το γαλλικο παραδειγμα της θεωριας για την αναλογικοτητα)

Δεν νομίζω να αναλωθεί κάποιος στο γεγονός να κινηθεί δικαστικά για την τροπολογία του κοκ

Ναι,δεν προκειται να αναλωθει κανεις,επειδη λογω του αρθρου 26 του συνταγματος δεν μπορεις να προσβαλεις αφηρημενα εναν νομο στο δικαστηριο (παρεμπιπτων/διαχυτος ελεγχος της συνταγματικοτητας)

Εαν ομως προσβαλεις με προσφυγη την πραξη επιβολης προστιμου ενωπιον του κατα τοπον αρμοδιου διοικητικου πρωτοδικειου -αυτο της αθηνας βρισκεται στην Λουιζης Ριανκουρ,εκει που εβαλαν την βομβα- τοτε εχεις σοβαρες πιθανοτητες να πετυχεις κατι.Δεν θελει κοπο και μπουρδολογια,θελει μεθοδο και Τσακωνα.

δρόμου σε ιδιώτη η νομή που αποκτά απο την άσκηση των δικαιωμάτων παραχώρησης ή μη ύπαρξη παραδρόμων και εναλλακτικών

αρχηγε μου παλι με το συμπαθειο,αλλα λες ασχετα πραγματα.Εδω ειναι θεμα δημοσιου δικαιου,εσυ κλοπυπασταρεις κατι ασχετο απο ιδιωτικο και ταχεις ανακατεψει ολιγον.

σίγουρο αυτό? γιατι μου φαίνεται αντίστοιχο του προστίμου στα εισιτήρια στα μμμ που εφαρμόζεται χρόνια τώρα (π.χ. στα πατρινά μμμ είναι 40x)

εκει ειναι νομικο προσωπο δημοσιου δικαιου νομιζω και αλλαζει (πολυ) το πραγμα.

και που θα σε περιμενει?που ξερει σε ποια εξοδο θα βγεις?:nothing:

η τροπολογια μιλάει για κλειστό αυτοκινητόδρομο αρα αυτόματα δεν έχει ισχυ στη Πατρών εκει βαράμε τις μπάρες , αν τύχει και περάσουμε . Δεν χρειάζεται να σε πετύχει σε έξοδο μέτα τις αφίδνες ας πούμε εντός της Αθηνών - Λαμίας σου κάνει σήμα σταματάς και σου λέει χαρτάκι . Απο που να πεις οτι μπήκες αφού παντού έχει διόδια απο κάπου θα έπρεπε να πάρεις ενα χαρτάκι . Την τροπολογία δεν την σκέφτηκε ο ρεππας μόνος του οι εταιρίες την πρότειναν με τους νομικούς τους . Αν τώρα ΄σε κάποιοα διόδια (τραγάνα , αγ .τριαδα) σπρώξεις την μπάρα και η τροχαία σε σταματήσει μετά τον αγ. κωνσταντίνο ας πουμε καμμένα βούρλα λες οτι μπήκα απο αγ. κωνσταντίνο ή απο θερμοπύλες εκεί δεν μπορεί να σου κάνει τίποτε . Πραγματι θα παρουσιαστούν τέτοια φαινόμενα αλλά οι εταιρίες επειδή τα έχουν καλά με τους μπάτσους (τους βάζουν βενζίνη στα περιπολικά service κα) θα δείς ενα περιπολικό μονίμως στην ακρη του δρόμου δίπλα στα διόδια .

Κοίταξε κίνηση της στιγμής είναι , ήδη προσεφυγαν κάποιοι για την κατάργηση των συμβάσεων τι θα προκύψει και πόσο θα το τραβήξουν θα πάρει χρόνια να το ξεκαθαρίσουμε .

Εαν ομως προσβαλεις με προσφυγη την πραξη επιβολης προστιμου ενωπιον του κατα τοπον αρμοδιου διοικητικου πρωτοδικειου -αυτο της αθηνας βρισκεται στην Λουιζης Ριανκουρ,εκει που εβαλαν την βομβα- τοτε εχεις σοβαρες πιθανοτητες να πετυχεις κατι.Δεν θελει κοπο και μπουρδολογια,θελει μεθοδο και Τσακωνα.

Κοίταξε , κατά γενική ομολογία τα διοικητικά δικαστήρια είναι εισπράκτορες του δημοσίου σε αυτά τα ζητήματα, και οι δικαστές παίζουν τον ρόλο του ελεκτή εισητηρίων στα κτελ. Δυστηχώς έχασα πολύ χρόνο και χρήμα σε παρόμοιες υποθέσεις και βγήκα χαμένος . Δεν αξίζει να σου πάρουν το δίπλωμα και τις πινακίδες για 20 ημέρες να πληρώσεις 200 ευρώ γιατί δεν θα μπορείς να πάρεις φορολογική ενημερότητα και να πας σε διοικητικό να πείς τον πόνο σου . για κανένα μετανάσταση ναι είναι συμπονετικά στην προκυμένη περίπτωση μάλλον είναι για γέλια . Ηδη κάπου διάβασα οτι το ΙΝΚΑ κατέθεσε αγωγή όπως αναφέρει

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ Β.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ ενάντια στα ΔΙΟΔΙΑ: Αγωγή για τα διόδια κατέθεσαν ενώσεις καταναλωτών πιο πολλά δεν ξέρω να σου πώ για το περιεχόμενο . Οσο αφορά την τροπολογία που αναφέρεις σου εξέφρασα την απόψη οτι στο στε δεν κερδίζεις τίποτε και δεν αξίζει να αναλωθείς εκεί την στιγμή που οι συμβάσεις είναι διάτρητες και εκεί μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα . think about it .... Τιμώρησε τους πολιτικά με την ψήφο σου είναι δωρεάν και δεν κοστίζει τίποτε .

Ακόμη και ο δικηγορικός σύλλογος βόλου κάπου διάβασα οτι εναντίον των συμβάσεων κινείται πλέον .

Είναι κάποιες κινήσεις που έπρεπε να είχαν γίνει πριν 1 χρόνο και γίνονται τώρα , οι αποφάσεις των δικαστηρίων θα βγούν σε 2 - 3 χρόνια μέχρι τότε οι μπόμπολες τα εχουν πάρει τα λεφτά και άντε βρές τους .Δεν νοείτε πλεον συνάδελφος οδηγός η μέλος του κινήματος να λέει σε κάποιον μην πληρώνεις και ας σου επιβάλουν τις διοικητικές ποινές και πήγαινε στα δικαστήρια το βλέπω λίγο άτοπο . Ενω ως κίνημα πλέον που αριθμεί κάποιες χιλιάδες μέλη μπορεί να προσφύγει με θεαματικά αποτελέσματα .

Πράγματι έχουν εκφραστεί στις συνελεύσεις πολλά τρελά του στυλ ας πούμε να πάμε να κάψουμε τα γκισέ , να τα γκρεμίσουμε και ολα αυτά , και μην νομίζεις θα ειπωθεί και το μην πληρώνεις και ας υποστείς τις διοικητικές συνέπειες ή τις ποινικές οσο αφορά τις αστικές , μμμ .

λίγο ψυχραιμία και λογική ΄....

Επειδη εχω μπερδευτει λιγο με τις εξελιξεις μερικες ερωτησεις?

1. Περναμε απο τα διοδια (χωρις να πλερωσουμε εννοειται!)?

2. Εχουν δικαιωμα να μας σταματησουν τα οργανα?

3. Αν μας σταματανε τι λεμε? Οτι ειναι αντισυνταγματικοι?

4. Αν μας επιβαλλουν προστιμο τι κανουμε? Τους παμε στα δικαστηρια?

Κοίταξε , κατά γενική ομολογία τα διοικητικά δικαστήρια είναι εισπράκτορες του δημοσίου

Τι να σου πω αρχηγε μου,αυτην την κυρια γενικη ομολογια δεν την ξερω εγω,παντως διοικητικα δικαστηρια εχουν βγαλει τις αποφασεις που προανεφερα και απαγορευουν σε ιδιωτικες εταιριες την εισπραξη προστιμων.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.