Jump to content

Κινήσεις κατά των διοδίων

darthtony

Recommended Posts

• Replies 1,2k
  • Created
  • Last Reply

Δεν νομίζω.

ΑΠλά δοκίμασε να διαβάσεις αυτά που σου γράφουμε γιατι δεν απαντάς σε τίποτα.

ίσως να μην μπορείς γιατί να έχει καμία πορεία απο τσάκωνες στο keyboard σου οπότε πάσο.

Δεν με νοιάζει τι έγινε, δεν ξέρω γιατί τσακώνεστε, αλλά από τα 2-3 ποστ που διάβασα (πότε γεμίσατε τόσες σελίδες δεν κατάλαβα), νομίζω καλά του έκαναν... Σαν βουλευτής του πασοκ (όλοι ίδιοι είναι, απλά αυτοί τώρα τυχαίνει και κυβερνάνε) έχει υπερψηφίσει όλες τις διατάξεις που είναι ενάντια στον λαό και στην χώρα και θα τον λυπηθούμε κιόλας που δεν τον άφησαν να πλερώσει τον κακομοίρη...? Και όσοι μιλάνε περί δημοκρατίας κλπ, αυτό δεν υπάρχει πρώτα από αυτούς, θα υπάρξει από εμάς...? Άντε ρε... όλοι στην θάλασσα οι προδότες...

Σοβαρά πιστεύεις Κλεισθένη ότι ο συγκεκριμένος είχε την πρόθεση να πληρώσει;

Γιατί αν καταλαβαίνεις ότι πήγε προβοκατόρικα εκεί και παραγκωνίζοντας την πραγματικότητα υπερασπίζεσαι το δήθεν , πέτυχε απόλυτα το στόχο του ο μάγκας.

και ξαναλέμε το πολύ απλό......αν ήθελε να πληρώσει να σταμάταγε στη βοηθητική λωρίδα των διοδίων και να πήγαινε να ζητήσει χαρτί επι πιστώσει.......

έπρεπε να κάνει μανούρα επειδή είναι βουλευτής για τους κλασσικούς λόγους όμως.....

σαν την άλλη την μαργιόλα στο μετρό...πήγαν οι δε πληρώνω και έβαλαν κόλλες α4 με σελοτέηπ στα ακυρωτικά και πήγαινε και τα σκιζε.

αν ήθελε να πληρώσει η βρωμόκοτα ας πήγαινε στον υπεύθυνο του σταθμού 2μέτρα παρακάτω που ήταν παρών να πληρώσει σε αυτόν.......

αλλά έχετε μπερδέψει λίγο τις έννοιες......

απεργία, κατάληψη, ακτιβισμός, συμβολικές πράξεις για να μην εξαπλωθεί η πανούκλα.....και αντί να τους χτυπήσει κάνα καμπανάκι η ιδέα/κίνηση τους χτυπάει απλά το νευρικό σύστημα και τσαμπουκαλεύονται......

σε τέτοιες περιπτώσεις όποιος θέλει να κάνει επεισόδιο και να σπάσει την κίνηση φαίνεται εξαρχής..........σε αντίθετη περίπτωση με μια όμοφη κουβέντα 2λεπτών θα μπορούσε άνετα να πληρώσει με διαφορετικό τρόπο εκείνη τη μέρα ΧΩΡΙΣ να επηρεάζει και την κατάληψη/κίνηση/αγώνα.

αν από όλα τα παραπάνω κοιτάτε μόνο την αντισυνταγματικότητα των αντιρρησίων τότε καιρός να αναθεωρήσετε........αλλιώς δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα.

Σοβαρά πιστεύεις Κλεισθένη ότι ο συγκεκριμένος είχε την πρόθεση να πληρώσει;

Γιατί αν καταλαβαίνεις ότι πήγε προβοκατόρικα εκεί και παραγκωνίζοντας την πραγματικότητα υπερασπίζεσαι το δήθεν , πέτυχε απόλυτα το στόχο του ο μάγκας.

Ούτε κάν!

Εγώ ενίσταμαι, στο ότι στον βωμό της «κατάληψης» που ανάθεμα αν υπάρχει σε οποιοδήποτε πολιτισμένο ή μη κράτος σαν όρος, κάνουμε ΟΤΙ θέλουμε.

Τον μ**** που πήγε να το παίξει νομοταγείς τον χ*** και όλο του το σόι.

Αλλά το αυταρχικά εμποδίζω άλλους συμπολίτες μου να πληρώσουν αφού ΑΥΤΟΙ θέλουν με τρελαίνει γιατί παρεμβαίνει την προσωπική μου ελευθερία.

Και για αυτό του είπα και το παράδειγμα με την γυναίκα του πιο πάνω.

Τι λες ρε Γιώργο; Δεν κάνω όχι δυο μέτρα, ούτε δυο εκατοστά για την παύλα του καθενός. Είχαμε τσολια στα @@ μας τα καμαρια της βουλής τώρα θα έχουμε και τον κάθε ξεκαρφωτο; Ο με το ζόρι σωτήρας δεν απέχει και παρά πολύ απο τον μέσο κ@ριολη που σήμερα βριζουμε. Η όπως είπαν και στο dark knight κάθε ήρωας που ζει πολύ θα δει τον εαυτό του να γίνεται τυραννος.

ο κάθε ξεκάρφωτος, η φωνή του και ο αγώνας του είναι η τελευταία σου ελπίδα απέναντι στα καμάρια της βουλής και προσπαθούν να σε ξυπνήσουν πριν ο τσολιάς κάτσει σε κάθε σου τρύπα πέρα από τα @@ που κάθεται τώρα.

δε ξέρω τι λέει ο dark knight και η καθε χολυγουντιανή π@π@ριά αλλά χωρίς ήρωες δε θα ζούσαμε καν.

Πολεμά για όλους τους άλλους ρε φίλε και μένα ασε με στη μοίρα μου. Με το ζόρι σωσιμο δε γίνεται. In fact μου φέρνει αλλεργία όπως καθετί υποχρεωτικό. Κανονιστε να κάνετε ενα κίνημα που στην αρχή ελλαχε καθολικής αποδοχής σαν τα μούτρα του Αλέξη και της Αλέκας και μετα καθίστε να αναρωτιεστε "γιατί ο κόσμος παίζει το παιχνίδι του Μπομπολα"

συγγνώμη αλλά η συζήτηση παραπέμπει σε παιδική χαρά.....

ο βουλευταράς ήθελε να πληρώσει ΜΕΣΑ στους καταληψίες σπρώχνοντας......με τσαμπουκά γιατί είναι ο μαμάο-τάο........50μέτρα άνοιγμα έχουν τα διόδια .......δε μπορούσε να πάει πιο δίπλα και να πληρώσει?

αν είσαι συνάνθρωπος και σέβεσαι την ελευθερία της έκφρασης και της άποψης και βλέπεις οτι υπάρχουν 10-50-100 άνθρωποι που διεκδικούν κάτι μαζικά άστους να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται......

τράβα με τη λιμουζινάρα 5μέτρα πιο άκρη και πλήρωσε με καθυστέρηση πιστωτικού 5λεπτών.....αλλά ναι ξέρω.....βουλευταράς είσαι...που χρόνος για χάσιμο

απεναντίας.......δε πας πιο πέρα που είναι το μόνο εύκολο αλλά διογκώνεις την ένταση και το πρόβλημα γιατί είπαμε.....είσαι ο μαμάο-τάο.

Σύνελθε Γιάννη. Δε του βαλαν το πιστόλι στο κρόταφο να μην πληρώσει....εκείνος χώθηκε στο μπούγιο γιατί είναι βουλευταράς. Λύσεις για συνεννόηση πάντα υπάρχουν......

η ασέβεια όμως προς το δίκαιο αγώνα του συνάνθρωπου.....και πολύ περισσότερο όταν έχεις και μια βολική θέση (του βουλευτή) είναι αν μη τι άλλο κατακριτέα........

τα χουμε πει από κοντά παλαιότερα......το ξέρω οτι διαφωνούμε σε αρκετά......αλλά μην κάνεις το άσπρο-μαύρο......απλά δεν γίνεται.

Ρε Γιώργη Γ τον βουλευτή. Δεν είναι αυτο το θέμα μου. Και γω αν πήγαινα να πληρώσω (για οποιοδήποτε λόγο μου καπνίσει) και μου μπαινε μπροστά ο οποιοσδήποτε θα μανουριαζα. Δεν είναι το θέμα μου τα 5 μέτρα η τα 5 εκατοστά. Το πρόβλημα είναι ότι θέλω να είμαι νόμιμος, θέλω να παρακολουθήσω μάθημα, θέλω να δουλέψω και ο κάθε _______πατέρας νομίζει ότι έχει το δικαιωμα να με εμποδίζει. Και η πλάκα είναι ότι του περνάει! Και αυτο επειδη προφανώς αυτο το κωλοχανειο που ζείτε και που ζούσα έχει ακόμα μεταπολιτευτικά συμπλέγματα που μας ωθούν να βαφτιζουμε το παράνομο, νόμιμο (νόμος είναι το δίκιο του εργάτη κτλ) προκειμένου να μη μας κοτσαρουν την ταμπέλα του φασιστα. Δεν ξέρω αν τα φάγαμε πάρεα με τον Πάγκαλο αλλα σίγουρα όλοι μαζί τα κάναμε μαντάρα.

Όταν αποφασίζεις να πληρώσεις όμως, στην ουσία υποστηριζείς και συντηρείς τον θεσμό των διοδίων. Και αυτό παραβιάζει την ελευθερία όσων δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν. Και στο κάτω κάτω, αν θες να πληρώσεις υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, αν δεν θες να πληρώσεις δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περάσεις τον δρόμο.

1)δε στο κάνει με το ζόρι.

2)....τράβα στο δίπλα γκισέ που στέκεται ο υπέυθυνος διοδίων και πες...μεγάλε εγώ θέλω να πληρώσω....τι κάνουμε τώρα που οι αρνητές διοδίων έχουν καταλάβει το σταθμό?

3)σεβάσου τον συνάνθρωπο που διαμαρτύρεται για τα συνταγματικά του δικαιώματα που του τα χουν διαλύσει.......εκείνος αγωνίζεται για τα δικαιώματα των αδύναμων.

4) εσύ που προφανώς δε σε νοιάζει ο συνάνθρωπος αλλά η πάρτη σου και η ''τυπικότητα'' στον ''αντισυνταγματικό'' νόμο και συμβάσεις των διοδίων τι κάνεις για την κατάσταση? διαφωνείς? ωραία......πλήρωσε και 1 φορά με διαφορετικό τρόπο που δεν επηρεάζει την κίνηση εκείνων που αδικούνται (αν δεν ανήκεις σε όσους αδικούνται).....

άσχετα λοιπόν αν συμφωνείς ή διαφωνείς με το να μην πληρώσεις......

...θεωρείς οτι δεν αδικείσαι και τα συνταγματικά σου δικαιώματα είναι καλά?

θεωρείς οτι αυτοί οι άνθρωποι άδικα φωνάζουν φέρτε πίσω τα κλεμμένα και πάγκαλε τα έφαγες εσύ και οι όμοιοί σου και όχι ο μικροαστός με τη φαμίλια που του έχεις υποθηκεύσει ακομα και τα δισέγγονα?

νομίζω τελικά Γιάννη οτι αν το πρόβλημά σου δεν είναι ιδεολογικό.....είναι ηθικών αξιών.

4 σελίδες χωρίς νόημα, πραγματικά σε πολλά μου θυμίζουν τα μαιλ της σχολής σε μερικές καταλήψεις της (λίγους μήνες πριν η πιο πρόσφατη), ακόμα χειρότερα κάποια ποστς μου θύμισαν της λ@λ@κίες που μου έλεγαν όταν ήμουν απουσιολόγος στο γυμνάσιο "αν φύγουμε όλοι, ακόμα και εσύ, τότε κανείς δεν θα πάρει απουσία!".

Λοιπόν, γνώμη μου, κάνεις κατάληψη στα δίοδια (και πολύ καλά κάνεις), λες στον κόσμο να μην πληρώνει και τον ενημερώνεις σχετικά (νομικά πως να την γλυτώσει, γιατί είναι παράνομα τα δίοδια κτλ..) και όλοι δεν πληρώνουν και όλα πάνε καλά.

Εμφανίζεται λοιπόν κάποιος διεστραμμένος πολίτης ή πολύ νομοταγής ή βούρλο ή βιαστικός ή οτιδήποτε και σου λέει "Εγώ θέλω να πληρώσω, δεν με πείθεις", έ άσε τον να πληρώσει, ας πάει κάπου που να μην εμποδίζει και να τα σκάσει, τι σε νοίαζει εσένα κύριε Diodiastop666, από την τσέπη σου είναι? Κανείς δεν θα κρατήσει τις πινακίδες όοοοολων των άλλων και θα αφήσει αυτόν.

Τώρα, εμφανίζεται κάποιος Βουλευτής, οποιουδήποτε κόμματος, εν προκειμένου του κυβερνητικού κόμματος, είτε είναι ο Πάγκαλος, είτε είναι ο Μαγκούφης που δεν τον ξέρει κανείς, πάντα υπάρχει περίπτωση να αναγνωριστεί, ΠΡΟΦΑΝΩΣ θέλει την θέση του στους 300 της βουλής και την επόμενη 4ετία και δεν υπάρχει περίπτωση να δοκιμάσει να περάσει τσάμπα. (φανταστείτε να μην ήταν ο Μαγκούφης που δεν τον ξέραμε και από εχτές αλλά ο Ρέππας ας πούμε ή ο Παπακωνσταντίνου και περνούσε τσάμπα τι θα γινόταν).

Οπότε έχεις την επιλογή να του πεις, οκ, πάνε στο γκισέ και πλήρωσε, όχι όμως τώρα, ο τύπος είναι βουλευτής και δεν θα έχει την ίδια μεταχείριση. Και εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα, αυτός ο άνθρωπος ψήφισε για τα διόδια, αυτός ο άνθρωπος έχει μερίδιο ευθύνης στην κατάντια μας, και κάνει τον νόμιμο με τα δικά μας λεφτά (έχουν δωρεάν μετακινήσεις), ε κάτσε! Δεν θα τον αφήσεις να φύγει έτσι, λογικό θα ήταν να του πετάξεις γιαούρτια και αυγά που είναι της μόδας, αλλά μάλλον δεν θα είχες μαζί σου, θα μπορούσες να τον αναγκάσεις να κάνει μεταβολή και να φύγει πίσω (χωρίς βία, απλά κάτσε μπροστά στο αυτοκίνητο του), ή θα μπορούσες να του πρίξεις τα @@ με ένα πολιτικότατο λογίδριο που να του λέει, " Όχι, δεν τα πληρώσεις 2-3 ευρώ με τ δικά μας λεφτά, θα πληρώσεις εμάς για όσα μας έχεις κάνει παλιολαμόγιο!" (στην ουσία του ζητάς ένα ποσό ίσο με τους κομμένους μισθούς και συντάξεις απο τότε που ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία για τον κάθε παρεβρισκόμενο, που προφανώς δεν θα έχει να δώσει και δεν θα δώσει, αλλά καταφέρνεις να τον καθηστερήσεις πάρα πολύ και τελικά να μην πληρώσει, με τσαμπουκά και ότι άλλο διαθέτεις)

Για τις καταλήψεις στα ακυρωτικά μηχανήματα, η απάντηση από τον Greekfragma ήταν πολύ σωστή, όσο για τις καταλήψεις στις σχολές το πράγμα εκεί είναι διαφορετικό για πολλούς λόγους και θα βγω offtopic, όσων αφορά την βία ναι, κάποιες φορές πρέπει να χρησιμοποιήται, αν πάει κάποιος να σου τον ακουμπήσει δεν θα χρησιμοποιήσεις βία εναντίον του? Τι θα κάνεις? θα τον αφήσεις να στον ακουμπάει μέχρι να έρθει η αστυνομία?

Τέλος για την πολυφορεμένη λέξη "Δημοκρατία", δεν έχουμε δημοκρατία, καταλαβετέ το, όταν μία πολιτική παράταξη, πέρνει σε ψήφους <50% των ψηφισάντων και κυβερνάει στην βουλή με >50% δεν υπάρχει δημοκρατία στην κορυφή του κράτους, γιατί να υπάρξει στα χαμηλότερα επίπεδα και στις άλλες εκφάνσεις της δήμοσιας και κοινωνικής ζωής.

Όχι. Απλά είμαι νόμιμος. Δεν απαγορευω σε κανέναν να κάνει ότι θέλει. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν κάποιος παει με το ζόρι να μου υποδείξει τι θα κάνω.

εισαι νομιμος πληρωνοντας κατι παρανομο?

τα διοδια δε θα πρεπε να υπαρχουν η στη χειροτερη να υπαρχουν με αλλη μορφη

[ame]

[/ame]

1. Δε θα βγάλουμε άκρη.

2. Μια φορά που πέρασα σε διόδια με κατάληψη φυσικά και πέρασα στο τσάμπα. Αλλα δεν είδα κανένα γκισέ ανοιχτό απο το οποίο και θα μπορούσα να πληρώσω αν ήθελα. Τι διάφορα σου κάνει ρε Γιώργο να εχεις σηκωμενη τη μπάρα (όχι αυτή για τα 18χρονα) αλλα οποίος θέλει να σταματάει και να πληρώνει εκει;

3. Τον σέβομαι όσο δεν παει αρκεί να σέβεται και αυτός τα δικά μου δικαιώματα

Και για τα υπόλοιπα. Ακόμα και αν όπως λες τα συνταγματικά μου δικαιώματα καταπατούνται(τα οποία έρμα έχει γίνει παπατζα στο στόμα πολλών που δεν μπορούν ούτε να καταλάβουν τι διαβάζουν) τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς να έρχεσαι και να τους κανείς πάρεα στο καταπατημα; Μάθανε ότι μαμιομαστε πλακωσαν και οι γυφτοι ενα πράγμα;

Αν με ενοιαζε η πάρτη μου και δεν είχα αλλεργία στη λοβιτουρα δε θα έπαιρνα τα μπογαλακια μου για άλλες παραλίες το 2005 όταν η ΝΔ ήταν στα πάνω της αλλα θα καθομουν Ελλαντα και θα βολευομουν. Είχα το κιουπι με το μέλι μπροστά μου αγαπητέ και τους είπα που να το βάλουν. Δεν ξέρω πόσοι wannabe Βελουχιωτηδες απο τους κολλητούς σου με τιγκα ηθικές αξίες θα έκαναν το ίδιο σε αντίστοιχη περίπτωση, πάντως Εγώ τα έχω καλα με τον εαυτό μου.

@ Diodiastop. Μην μπερδευεις τη νομιμότητα με την ατιμωρησία. Δε σας εξαναγκαζουν σε πρόστιμα όχι επειδή τα διόδια είναι παράνομα αλλα επειδή υπάρχει παραθυράκι στο νομό.

Και όπως είπα δεν είμαι αντίθετος με τον αγώνα σας. Συμφωνώ. Αλλα λόγω ιδιοσυγκρασιας αν μπροστά απο μένα ένας καψερος θελήσει να πληρώσει και τον μανουριασετε το μέρος του θα πάρω.

Τρανή απόδειξη; Στις τόσες σελίδες του τοπικ δεν είδα κανέναν να εκφράζει σκεπτικισμό για το όλο κόλπο. Αλλα πολλοί χαλαστηκαμε όταν είδαμε το τσαμπουκά του στυλ δε θα πληρώσεις, δε θα κανείς μάθημα, δε θα δουλεψεις. Αν το forum είναι κατα Ενα τροπο μικροκοσμος της κοινωνίας μας αυτο θα πρέπει να σας βάλει σε σκέψεις για το πως θα αντιμετωπίζετε τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον προκειμένου να έχετε και σεις τη συμπαράσταση που ελπιζετε να έχετε.

όσων αφορά την βία ναι, κάποιες φορές πρέπει να χρησιμοποιήται, αν πάει κάποιος να σου τον ακουμπήσει δεν θα χρησιμοποιήσεις βία εναντίον του?

99.9999% ομως οι προυποθεσεις χρησης της βιας αυτης ελεγχονται απο μια μικρη ομαδα.Οταν αυτο συμβαινει σε μικρη κλιμακα το λεμε "συμμορια".Σε μεσαια κλιμακα "κομμα".Σε μεγαλη κλιμακα "δικτατορια".

Τρανή απόδειξη; Στις τόσες σελίδες του τοπικ δεν είδα κανέναν να εκφράζει σκεπτικισμό για το όλο κόλπο. Αλλα πολλοί χαλαστηκαμε όταν είδαμε το τσαμπουκά του στυλ δε θα πληρώσεις, δε θα κανείς μάθημα, δε θα δουλεψεις. Αν το forum είναι κατα Ενα τροπο μικροκοσμος της κοινωνίας μας αυτο θα πρέπει να σας βάλει σε σκέψεις για το πως θα αντιμετωπίζετε τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον προκειμένου να έχετε και σεις τη συμπαράσταση που ελπιζετε να έχετε.

ΑΚΡΙΒΩΣ.

και εδω ειναι το crash test για το κινημα διοδια στοπ....

επιλογη 1)Θα λειτουργησει μεταφεροντας τις γνωμες απο κατω προς τα πανω και κανοντας προσαρμογη στο τι πιστευει/αισθανεται ο απλος κοσμος?

επιλογη 2)Η θα εμφανιστει ενα ολιγομελες ιερατειο που θα βαλει ταμπελα "πουλημενοι - βολεμενοι - λακεδες του διεθνους κεφαλαιου κλπ" σε οσους διαφωνουν με το περιστατικο με τον βουλευτη ,θα καλλιεργησει ενα κλιμα αυθεντιας και θα αρχισει να θαυμαζει τον εαυτο του για τα κατορθωματα του (λυση ιδιαιτερα προσφιλης σε αριστερα σχηματα)-->καποιοι ,χωρις να ανηκουν σε τετοια ιερατεια,αρχισαν να εμφανιζουν την δυναμικη της επιλογης 2-->πχ φραγμας :"ΛΛ ΝΕΟ εχεις ηθικα θεματα" μουτουρουντου "τσακωνα εχεις ξεφυγει"

τσακ.......ενταξει δικηγόρος είσαι και σαφέστατα δε μπορώ να τα βάλω μαζί σου σε μια λεκτική αντιπαράθεση μιας και το χεις σπουδάσει το θέμα.

από την άλλη το Γιάννη ούτε πουλημένο τον είπα ούτε βολεμένο ούτε λακέ του διεθνούς κεφαλαίου, ούτε άλλη ταμπέλα του βαλα.

οπότε please gimme a break.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.