Jump to content

Κινήσεις κατά των διοδίων

darthtony

Recommended Posts

• Replies 1,2k
  • Created
  • Last Reply
Οι άνθρωποι αυτοί καταστρέφουν ζωές πίνοντας τον πρωινό τους καφέ, λες να τους πειράξει ένα τσούρμο που φωνάζει έξω από την πύλη της βίλας του...? Σε 5 λεπτά θα έχουν σκάσει 10 διμοιρίες ματ και φεύγοντας θα έχουν σφουγγαρίσει κιόλας τα αίματα...

γιαυτό έγραψά παραπάνω ότι βαράνε το σαμάρι και όχι το γαιδούρι. Ετσί και η γάτα μου κάνει ''επανάσταση''...

Η ψήφος πάντα ήταν, δεν είναι καινούργια... απλά στα χέρια λάθος ανθρώπων, δεν έχει ουσιαστική χρήση...

''λάθος άνθρωποι''... καταντήσαμε λάθος άνθρωποι γιατί η παιδεία εν γένει είναι κοπιαστική εργασία, και είναι εύκολο να αφεθεί κανείς, αρκούμενος στην προσωρινή (απο ότι φάνηκε) ευδαιμονία. Αντί πολίτες, γίναμε πελάτες. Και όταν λέω παιδεία δεν εννοώ την απόκτηση-εξαγορά γνώσεων. Παιδεία είναι απο το ότι δεν πρέπει να αδείαζεις το τασάκι της μερσεντές στην άσφαλτο, μέχρι την συνειδητοποίηση ότι αν δεν είσαι έτοιμος να διοικήσεις πρέπει να είσαι έτοιμος να διαλέξεις ποιος θα σε διοικεί για να προκόψει η κοινωνία και κατ' επέκταση και εσύ που αναγκαστικά είσαι μέρος της. Κάτι που προϋποθέτει το λιγότερο ενασχόληση με τα κοινά, στοιχειώδη μνήμη και στοιχειώδη λογική. Τίποτα απο αυτά δεν αγοράζεται μήτε σπουδάζεται. Γιαυτό βλέπεις σήμερα ανθρώπους που άγονται και φέρονται επειδή ''κονομηθήκανε'' ή ψωνίσανε πτυχίο, αλλά τελικά το μόνο που πετυχαίνουν είναι η άθλια επείδηξη αρχοντοχωριατισμού

Στο τελευταίο που λες θα διαφωνήσω, γιατί όταν όλοι βρεθούν στο ίδιο τσουβάλι, τότε θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλο και θα ενωθούν γιατί θα είναι απελπισμένοι... Απλά επειδή χάλαγα αρκετά την ζαχαρένια μου τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να καταλάβω τι φταίει και είναι όλος ο κόσμος εγκεφαλικά νεκρός, έχω καταλάβει ότι για να αλλάξει ο Έλληνας, πρέπει το κακό να του χτυπήσει την πόρτα, να μπει μέσα κιόλας και να του τον "φορέσει", τότε μόνο... θα δεις που πρώτα οι μετανάστες θα επαναστατήσουν και μετά εμείς, το χει η μοίρα μας... Πάντως βλέπω ότι είναι νωρίς για επαναστάσεις, ακόμα το αίμα δεν έχει βράσει...

μακάρι αλλά κρατάω μικρό καλάθι για τέτοιου είδους συμπεριφορά. Ποτέ πιο πριν δεν έχουμε να επιδείξουμε τέτοιο αλτρουισμό.

Νομίζω ότι έχουμε δείξει καλά δείγματα όσων αφορά την ενότητα, αλλά όχι με τον τρόπο και στον βαθμό που χρειάζεται για να την καταλάβει ο περισσότερος κόσμος... λίγες είναι οι φορές που σε μια καταστροφή ή ανάγκη πάρα πολύς κόσμος έχει σπεύσει να βοηθήσει...? Ξεχνάτε με τις φωτιές στην Πελοπόννησο (που είναι και από τα πρόσφατα) που ο κόσμος έδωσε πολλά λεφτά στους λογαριασμούς για την αποκατάσταση των ζημιών...? Άλλο που οι τράπεζες που με την συνοχή του κράτους, έφαγαν τα λεφτά και δεν τα έδωσαν ποτέ... Ή τους σεισμούς και τους πολέμους, που οι εκκλησίες και οι δήμοι γεμίζουν τρόφιμα και ρούχα που έφευγαν με καραβιές... Και είναι και άλλα παραδείγματα, υπάρχει εστία δεν είναι όλα μαύρα, απλά δεν είναι η ώρα ή καλύτερα δεν έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες ακόμα που να το φανερώνουν...

@@ θα υπάρχουν όσο η Γη γυρίζει και επειδή οι περισσότεροι είναι φανφάρες, πομπώδεις και εφήμεροι κάνουν την παρουσία τους πιο έντονα γνωστή, αλλά υπάρχει και ένας τελείως διαφορετικός κόσμος που απλά κοιμάται και ξυπνάει μόνο σε πολύ έντονες καταστάσεις, αλλά τώρα σιγοβράζει στο ζουμί του... Μην πάτε μακρυά, δεν είστε ξεχωριστοί που σας ενοχλούν κάποια πράγματα, το ίδιο ενοχλούν όλους, αλλά δεν υπάρχει η παιδεία και το πνευματικό επίπεδο ακόμα, να καταλάβουν για ποιο λόγο βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση... σιγά-σιγά, έρχεται η ώρα...

Μια ζωή τα ίδια.... βαράνε το σαμάρι επειδή δε φτάνουν να βαρέσουν το γαιδούρι.

Γιατί δεν πάνε στο σπίτι του Μπόμπολα να του τα πούνε κατ' ιδίαν ???

αν εμενες αθηνα εσυ θα πηγαινες?

μαλιστα.κραζεις τους αλλους που δε κανουν αυτο που θες,αλλα εσυ δε κανεις τιποτα.

Μάλιστα. Κράζω αυτούς μόνο (από ότι φαίνεται και στο βίντεο είναι και λίγοι) που έφαγαν την τρίπλα που τους έπαιξαν, και ξεκίνησαν να εναντιώνονται σε άλλους επαγγελματίες, και όχι σε αυτόν που είναι υπεύθυνος για την ταλαιπωρία που βιώνουν. Πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι αυτός ήταν ο αντικειμενικός τους σκοπός (των κυβερνώντων) όπως τόσες άλλες φορές ??

όσον αφορά εμένα, τι θα θεωρούσες πρέπον ?? να ανεβοκατεβαίνω 1000 χλμ. για να φωνάξω σε κάποιον ο οποίος αφενός κάνει τη δουλειά του και αφετέρου δεν αποτελεί κομμάτι της λύσης του προβλήματος ?

Την πεμπτη κατα την εξοδο μου απο την αθηνα.

Απο τον σταθμο των ΚΤΕΛ ακουγα συζητησεις οτι τα παιδια του "δεν πληρωνω" ειναι στα διοδια αφιδνων.

Φτανουμε στα διοδια και παρατηρω περιπου 20-25 ατομα να κρατουν σημαιες ΚΚΕ.

Κανενας δεν κρατουσε κατι σχετικο με το "δεν πληρωνω"

WTF? ειδαν τα κομματα οτι πιανει στον κοσμο και το ειδαν μοδα τωρα ? :fist:

Κλασσικοί "αριστεροί"... Με την πρώτη ευκαιρία πάνε να πάρουν μερίδιο...

Θυμάμαι όταν είχα πάει σε μια αυθόρμητη καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, έσκασαν σε κάποια φάση ένα τσούρμο με πανό και σημαίες και φώναζαν αριστερά συνθήματα... μέχρι εκείνη την ώρα απλά ήταν κόσμος (πολύς κόσμος) που μίλαγε ο ένας με τον άλλο... Έφαγαν τέτοιο γιουχάισμα που απομακρύνθηκαν με το βλέμμα της αγελάδας, δεν μπορούσαν να διανοηθούν πως γίνεται ο κόσμος να τους γιουχάρει, γιατί είχαν συνηθίσει να γιουχάρουν αυτοί...

Στην Ελλάδα μας έχει φάει ο κομματισμός, έχεις ακούσει αριστερό να συμφωνεί σε τίποτα, όσο λογικό και να είναι... είναι μια αυτοματοποιημένη άρνηση στα πάντα, αν διαφωνήσουν δυο αριστεροί μεταξύ τους ανοίγει μαύρη τρύπα από το loop της αντίθεσης στην αντίθεση και ρουφάει οποιαδήποτε λογική...

Μάλιστα. Κράζω αυτούς μόνο (από ότι φαίνεται και στο βίντεο είναι και λίγοι) που έφαγαν την τρίπλα που τους έπαιξαν, και ξεκίνησαν να εναντιώνονται σε άλλους επαγγελματίες, και όχι σε αυτόν που είναι υπεύθυνος για την ταλαιπωρία που βιώνουν. Πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι αυτός ήταν ο αντικειμενικός τους σκοπός (των κυβερνώντων) όπως τόσες άλλες φορές ??

όσον αφορά εμένα, τι θα θεωρούσες πρέπον ?? να ανεβοκατεβαίνω 1000 χλμ. για να φωνάξω σε κάποιον ο οποίος αφενός κάνει τη δουλειά του και αφετέρου δεν αποτελεί κομμάτι της λύσης του προβλήματος ?

οι επαγγελματιες που λες ειναι τσιρακια του υπευθυνου.απο τη στιγμη που τον φυλανε πως περιμενεις να φτασουν σε αυτον?

Χωρίς να έχει καμιά ουσιαστική αξία αυτό που θα πω για την ουσία του προβλήματος, αλλά έτσι για το γαμώτο. Για ψαχτείτε λίγο για το πότε έχουν πραγματικά ξεκινήσει κινητοποιήσεις σε διόδια από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Ξαναλέω, χωρίς να έχει καμιά σημασία αυτό. Επειδή μπαίνετε στη λογική "finders keepers".

Δεν θα το ψάξω Cherryman, δεν άκουσα ποτέ το ΚΚΕ να το κάνει αυτό, αντιθέτως θυμάμαι συνέντευξη της Κανελη για το θέμα πριν κάποιο καιρό που ήταν στο κλασικό ΚΚΕ-στυλ "Δεν είμαστε εμείς, και αφού δεν είμαστε εμείς και δεν έχει αγνά λαικά χαρακτηριστικά δεν πρόκειται να πετύχει, αν μαζευτείτε όλοι στο ΚΚΕ τότε και μόνο θα πετύχει" Ελεος...

Τώρα για το θέμα, και το κίνημα "Δεν πληρώνω", και το "Δεν πληρώνω Διόδια" και το "Δεν Πληρώνω εισητήριο" ξεκίνησαν από κάποιο κομματικό φορέα, δεν θα πω ποιον, μετά όμως άγγιξε περισσότερο κόσμο, πολύ παραπάνω από τον φορέα και εξαπλώθηκε και ξέφυγε τελοίως από τον οποιοδήποτε έλεγχο (η λέξη έλεγχος ακούγεται άσχημα, στην πραγματικότητα δεν υπήρξε κανένας έλεγχος, μόνο μια προτροπή ας πούμε) και πολύ καλά έκανε που ξέφυγε, και ο κομματικός φορέας χαρούμενος έμεινε για διάφορους λόγους, ένα κίνημα δεν πρέπει να βασίζεται σε κόμματα, τα κόμματα προκαλούν τρόμο όταν είσαι απέξω.

οι επαγγελματιες που λες ειναι τσιρακια του υπευθυνου.απο τη στιγμη που τον φυλανε πως περιμενεις να φτασουν σε αυτον?

Είμαι σίγουρος ότι για αυτό που γράφεις έχεις και τα αντίστοιχα στοιχεία (μισθοδοσίες και τέτοια), και δεν είναι φτηνά επιχειρήματα.

Παρ' όλα αυτά επέτρεψέ μου να επιμείνω ότι με τέτοιες ακριβώς ενέργειες, ξεκινάτε (αν οι εν λόγω κύριοι εκφράζουν την πλειοψηφία του κινήματός) ακόμα ένα κυνήγι μαγισσών το οποίο θα έχει ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια κατάληξη που είχαν μέχρι τώρα όλοι οι ''δίκαιοι'' αγώνες.

Εγώ απο πλευράς μου, θα σηκώνω μπάρες όπου μπορώ μόνος μου. Εσείς πλεόν έχετε άλλες δουλειές τώρα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.