Jump to content

Κινήσεις κατά των διοδίων

darthtony

Recommended Posts

Η πολύ απλά λες ότι πέρασες απο e-pass οπότε δεν έχει χαρτάκι...

Η μαγκιά θα είναι να πλακώθούμε με τροχούς γεννήτριες και να ανοίξουμε τους παραδρόμους προς εθνική.

Εκεί να δω

Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει απο 'δω και πέρα.

Μεσα σε λιγες ωρες θα υπαρχουν νεες μπαρες. :rubik:

• Replies 1,2k
  • Created
  • Last Reply
ΤΟ κίνημα επίσημα τι κάνει η ετοιμάζεται να κάνει;

θα καταφυγουμε στο σ.τ.ε..

συγκεκριμενα

εγραψε ο Iosif-Joseph Papadopoulos

Σήμερα μίλησα με τον φιλο μου δικηγόρο, ο οποίος είναι όσο αποφασισμένος είμαι και εγώ με την υπόθεση των διοδίων, και μου είπε τα εξής : Μόλις δημοσιευτεί ο νέος νόμος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορούμε να καταθέσουμε αμέσως προσφυγή στο Σ.τ.Ε. και να ζητήσουμε να χαρακτηριστεί αντισυνταγματικός. Συγχρόνως μπορούμε να καταθέσουμε και ασφαλιστικά μέτρα, οπότε η εκδίκαση της προσφυγής μας θα είναι πολύ σύντομη (μέσα σε λίγες ημέρες).

Ο φίλος μου δεν θέλει ούτε ένα ευρώ σαν αμοιβή. Θα πρέπει να καταθέσουμε μόνο τα έξοδα της προσφυγής τα οποία θα κυμανθούν από 1.200 - 1.500 ευρώ. Ο φίλος μου θα το κάνει αφιλοκερδώς, αφ' ενός μεν για μένα και αφ' ετέρου γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι θα δικαιωθούμε και θέλει να έχει συμμετάσχει κι' αυτός με τον τρόπο του σ' αυτή την νίκη.

Μένει λοιπόν να μαζευτούμε και να βάλουμε ρεφενέ για να συγκεντρωθεί το ποσό των 1.500 ευρώ. Όσο πιο πολλοί είναι αυτοί που θα συνεισφέρουν, τόσο πιο μικρό θα είναι το αντίτιμο της συμμετοχής. Βάλτε λοιπόν τώρα που γυρίζει. Εγώ είμαι ο πρώτος.

στο προηγουμενο ανοιγμα πολυς κοσμος ειχε κανε δωρεες στο κινημα και αγορασε και μπλουζακια.

τα περισσοτερα λεφτα πηγαν σε εκτυπωση φυλλαδιων.

τωρα προσπαθουμε να μαζεψουμε τα απαιτουμενα για την προσφυγη στο στε.

οποιος θελει μπορει να δωσει οτιδηποτε.το πως,το ψαχνουμε ακομα:)

επισης

Αστυνομικοί:Αδυνατούμε να φυλάμε τα διόδια.

Ούτε θέλουμε , ούτε μπορούμε να γίνουμε εισπράκτορες..."

Αστυνομικοί:"Αδυνατούμε να φυλάμε τα διόδια".

Δ. Γεωργαντάς:

Η τροπολογία μπορεί να ψηφίστηκε αλλά χρειάζεται και αστυνομία για να βεβαιώνει παραβάσεις στα διόδια.

Αυτό ίσως είναι ένα από τα πλέον ευάλωτα σημεία εφαρμογής της σχετικής διάταξης.

Γιατί η δύναμη της Αστυνομίας και μικρή είναι και χωρίς εξοπλισμό.

Όπως δηλώνει στον FΜ-1 ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπάλληλων Φθιωτιδας Δημήτρης Γεωργαντάς , είναι αδύνατον να εφαρμοσθούν οι διατάξεις της τροπολογίας αφού δεν επαρκεί το προσωπικό της τροχαίας για τέτοιους έλεγχους .

Γενικά οι αστυνομικοί αρνούνται να μετατραπούν σε εισπράκτορες υπέρ των εταιριών που εκμεταλλεύονται τα διόδια.

΄Αλλωστε και να το ήθελαν δεν φτάνουν οι δυνάμεις της Φθιώτιδας για καθημερινές και σε 24ωρη βάση βάρδιες στους τρεις σταθμούς διοδίων του νομού με παράλληλη φύλαξη όλων των άλλων πιθανών και απίθανων στόχων..

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

diodiastop.gr , ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ Β.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ ενάντια στα ΔΙΟΔΙΑ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/2 ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση και οι πολιτικοί υπηρέτες των μεγαλοσυμφερόντων και των μεγαλοεργολάβων, νομοθετούν και ψηφίζουν την ουσιαστική ποινικοποίηση του κινήματός μας. Ενός κινήματος μαζικού, δίκαιου, ακομμάτιστου, ενός κινήματος που τολμά να τα βάζει με μεγαλοεργολάβους στοιχειοθετώντας καταγγελίες για το κερδοσκοπικό πάρτι που στήνεται σε βάρος των πολιτών και της οικονομίας της χώρας.

Το κίνημά μας θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην ύπαρξη διοδίων γιατί πληρώνουμε για δρόμους υφιστάμενους, τους οποίους έχουμε προπληρώσει και γιατί πληρώνουμε, μέσω των τελών κυκλοφορίας που είναι πανάκριβα, αλλά και των ενσωματωμένων φόρων στα καύσιμα για να γίνονται δημόσια έργα συντήρησης, βελτίωσης και επέκτασης του οδικού δικτύου.

Το κίνημά μας θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τους πραγματικούς τζαμπατζήδες, τους megaλοεργολάβους, που εισπράττουν διόδια τόσο για δρόμους που δεν έχουν κατασκευαστεί, όσο και για εκείνους τους δρόμους που έχουν ήδη εξοφληθεί (Αττική οδός). Ακόμα και έτσι όμως, οι εν λόγω επενδυτές - τζαμπατζήδες συνεισφέρουν στην κατασκευή των έργων με ίδια κεφάλαια που κυμαίνονται μεταξύ 5-10% του κόστους. Τα υπόλοιπα είναι ενισχύσεις από το δημόσιο, την ΕΕ ή δάνεια από τράπεζες.

Το κίνημά μας θα συνεχίσει να αποκαλύπτει το όργιο παρανομιών από τους μεγαλοεργολάβους όπως τη μη ύπαρξη ή το κλείσιμο των παραδρόμων, τη μη τήρηση προδιαγραφών αυτοκινητοδρόμου, τις πολεοδομικές παραβάσεις, τη μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων, τις υποτιμημένες παραδοχές κυκλοφοριακού φόρτου για επιμήκυνση του χρόνου είσπραξης διοδίων κλπ.

Το κίνημά μας παλεύει για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια υπερασπιζόμενο το σύνταγμα και τις διατάξεις περί ελεύθερης μετακίνησης. Παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους και τους αγρότες ενάντια στην κερδοσκοπία και την ασυδοσία και απευθύνει κάλεσμα σε όλους για την κινητοποίηση της 20 Φλεβάρη και για κοινούς αγώνες για να αποτραπεί το ξεπούλημα και η ισοπέδωση της χώρας.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος του κράτους, τότε η ανυπακοή σε αυτούς τους νόμους είναι όχι απλά δικαιολογημένη αλλά και αποτελεί και υποχρέωση των πολιτών.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (περιλαμβάνεται η Αττική Οδός) από τις 14.00 ως τις 18.00.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μαζικοποιώντας και κλιμακώνοντας τις διαμαρτυρίες μας και χρησιμοποιώντας όλους τους ενδεδειγμένους τρόπους για να πετύχουμε την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων και των διοδίων (δημόσιων και ιδιωτικών).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Ξάνθη: 6944729569, 6973824308 , Καβάλα: 6937226098, Θεσσαλονίκη: 6974479243, 6974447447, 6977034350, Κοζάνη: 6945842572, 6977727541, Πιερία: 6973380700, 6944755220 , Γιάννενα: 6972255216 , Λάρισα: 6976864058 , Τρίκαλα: 6977403340 , Καρδίτσα: 6977962095 , Βόλος: 6973477772 , Λαμία: 6944749515, 6979115156 , Θήβα : 6937087198, 6973991637, 6932198633 , Αφίδνες: 6944298970 , Αττική: 6974072825, 6972738059, 6932690387 , Αρκαδία: 6944774005 , Αργολίδα: 6946901764 , Λακωνία : 6932619014 , Μεσσηνία: 6974073849, Κόρινθος: 6977137090, Πάτρα: 6973426334, Γέφυρα Ρίου : 6972525676

θα καταφυγουμε στο σ.τ.ε..

συγκεκριμενα

εγραψε ο Iosif-Joseph Papadopoulos

στο προηγουμενο ανοιγμα πολυς κοσμος ειχε κανε δωρεες στο κινημα και αγορασε και μπλουζακια.

τα περισσοτερα λεφτα πηγαν σε εκτυπωση φυλλαδιων.

τωρα προσπαθουμε να μαζεψουμε τα απαιτουμενα για την προσφυγη στο στε.

οποιος θελει μπορει να δωσει οτιδηποτε.το πως,το ψαχνουμε ακομα:)

επισης

Αστυνομικοί:Αδυνατούμε να φυλάμε τα διόδια.

φτιαξτε ενα paypal.πλεον ολοι εχουν

θελω να βαλω και εγω

Δεν ξερω αν γινεται,απλα μια σκεψη

Βαζεις E-pass (με τις ελαχιστες μοναδες/λιγα χρηματα)

Μολις "αδειασει", περνας σηκωνοντας τη μπαρα και αν σε σταματησουν και σου ζητησουν το χαρτακι,του λες/δειχνεις οτι εχεις e-pass οποτε "ντεν εκω χαρτακι καρντια μου"

παιδιά θέλω κάποιος που να ξέρει τι γίνετε φτιάξει έναν χάρτη και να βάλει όλα τα διόδια και να λέει τα κίτρινα,φούξια είναι ιδιωτικά δεν πληρώνουνε εκει ....

γίνετε αυτό ?

που πιστεύω θα θέλουν και οι υπόλοιποι να μάθουν που δεν πληρώνουν (και αυτοί που δεν οδηγάνε)

με τα μέχρι τώρα δεδομένα (μάλγαρα, πολύμυλος, άκτιο => κρατικά) φαίνονται εποπτικά πιο κάτω.

Σταθμοί Διοδίων (updated) - Google Maps

diodia.jpg

(Η επιλογή των χρωμάτων ήταν τυχαια... :haha:

εδώ σε μορφή poi για iGO με τα αντίστοιχα εικονίδια (τα αντιγράφετε στον αρχικό φάκελο του igo ή κάνετε edit το .kml και ορίζετε το path που θέλετε, μετακινώντας τα αντίστοιχα)

οι θέσεις των διοδίων και το πρωτότυπο kml, από το index.pois.gr

edit: δοκίμασα να τον κάνω embed με [gmap] , αλλά δεν.. ή κάτι μου διαφεύγει, ή δεν είναι "ενεργοποιημένο"(?)

Χθες περασα απο τα διοδια αφιδνων.

Υπηρχαν καποια ατομα με ταμπελες δεν πληρωνω.

Περνουσε κοσμος χωρις να πληρωσει και δυο περιπολικα απλα παρακολουθουσαν.

Αναρωτιεμαι ομως, αφου πλεον σε πολλα διοδια ειναι σπασμενες οι μπαρες τα λεοφορεια γιατι σταματανε κ πληρωνουν ακομα κ εκει που δεν υπαρχει μπαρα ???

με τα μέχρι τώρα δεδομένα (μάλγαρα, πολύμυλος, άκτιο => κρατικά) φαίνονται εποπτικά πιο κάτω.

Σταθμοί Διοδίων (updated) - Google Maps

diodia.jpg

(Η επιλογή των χρωμάτων ήταν τυχαια... :haha:

εδώ σε μορφή poi για iGO με τα αντίστοιχα εικονίδια (τα αντιγράφετε στον αρχικό φάκελο του igo ή κάνετε edit το .kml και ορίζετε το path που θέλετε, μετακινώντας τα αντίστοιχα)

οι θέσεις των διοδίων και το πρωτότυπο kml, από το index.pois.gr

edit: δοκίμασα να τον κάνω embed με [gmap] , αλλά δεν.. ή κάτι μου διαφεύγει, ή δεν είναι "ενεργοποιημένο"(?)

στα πράσινα δεν πληρώνουμε ?

στα πράσινα δεν πληρώνουμε ?

μπορεί το color code να παραπέμπει σε φανάρια..:magic:, αλλά το "index" του χάρτη λέει ακριβώς τι και πώς.. (και φυσικά με βάση αυτά που "ακούγονται", σε καμία περίπτωση δε θα τα θεωρούσα 100%..) , ποια είναι κρατικά και ποια είναι ιδιωτικά, τπτ παραπάνω.. ;)

Αν είναι δυνατόν.

Φταίει να βρεθεί κανένας να πάρει έναν στύλο και να τον χώσει εκεί που ξέρει σε αυτόν/αυτούς που διέταξαν να γίνει αυτό ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.