Jump to content

Κινήσεις κατά των διοδίων

darthtony

Recommended Posts

Οι σκέψεις μου είναι πρώτον ότι δεν υπάρχει , και ούτε υπήρχε , ανεξάρτητη δικαιοσύνη

δεν ξερω τι "σκεψεις" εχεις εσυ,εγω εχω κουοταρει σε ποστς (συντομα κι εδω) στο seatnet.gr αποσπασματα δικαστικων αποφασεων που απαγορευσαν σε ιδιωτικες εταιριες επιβολη προστιμων σε ιδιωτες.3695/2005 διοικητικο εφετειο αθηνων - 1934/1998 Συμβουλιο της Επκρατειας 288/1997 Διοικητικο πρωτοδικειο πειραια .Απλα και συγκεκριμενα.

Δεύτερον δεν είναι ακόμη γνωστό αν εχει γίνει αίτηση διαταγής πληρωμής από εταιρία και έχει απορριφτεί .

σε τραπεζα δουλευα,διαταγες πληρωμης τις ξερω καλυτερα κι απο τις τσοντες.Κοιτα να δεις λοιπον:Διαταγη Πληρωμης Ακομη κι αν εκδοθει,δεν μπορεις να την προχωρησεις να εισπραξεις,αν δεν επιδοσεις 2 φορες στον οφειλετη.Εαν ειχε επιδοθει θα ειχε κυκλοφορησει σε ολο το ιντερνετε.Το μονο που εχω στα χερια μου ειναι απλη επιστολη ειδοποιηση απο εταιρια διοδιων.2ον για τετοια γελοια μικροποσα εκδιδεται τσακ μπαμ.Εαν λοιπον υπηρχε θα την ειχαμε δει ηδη

ενώ τα δικά τους αδικήματα δύσκολα αποδεικνύονται

αυτοφωρο - παρακωλυση συγκοινωνιων/η-και παρανομη κατακρατηση.Υπαλληλος διοδιων ειναι ηδη υποδικος σε ποινικο δικαστηριο.Δεν ειναι γνωστο το ονομα λογω νομοθεσιας προσωπικων δεδομενων.

αλλά για δηλώσεις στα κανάλια , στον τύπο και στο ραδιόφωνο επικαλούμενες συκοφαντική δυσφήμιση .

με το συμπαθειο,αλλα εχεις χασει λιγο τον μπουσουλα.Η μονη αγωγη που υπαρχει ειναι στο ειρηνοδικειο,για ποσα,και οχι για συκοφαντικη δυσφημιση.Και απο κει και περα αγωγες για δυσφημισεις κλπ ειναι καθημερινοτητα.Στην ελλαδα βρισκομαστε.Δεν σημαινει οτι θα "περπατησουν"....

Περιμένω απαντήσεις γιατί δημιουργώ καλύτερη αντίληψη των πραγμάτων ….

ευχαριστώ

ΟΚ ,καιρια επιχειρηματα,με απλα λογια και με τσακωνουπογραφη

1)Δεν ειναι ποινικο αδικημα να μην πληρωσεις στα διοδια.Ακομη και αν γινει με νεο νομο,απαγορευεται να διωχθεις αναδρομικα.

2)Αντιθετως ειναι ποινικο αδικημα για τον υπαλληλο να μην σε αφηνει να φυγεις και πρεπει να παρεις την αστυνομια.

3)Εαν δεν σου ερθει εξωδικο η αγωγη σπιτι ,μαλλον οι εταιριες τα βρισκουν λιγο σκουρα

4)Το 20πλασιο δεν εχει εγκριθει ακομη απο ελληνικο δικαστηριο.Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να κριθει αντισυνταγματικο

5)Με το να μην πληρωσεις στα διοδια ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.Ειναι σαν να χρωστας σε εναν οποιονδηποτε ιδιωτη.

6)Ελληνικα δικαστηρια εχουν κρινει στο παρελθον οτι απαγορευεται ιδιωτικη εταιρια να επιβαλει προστιμα σε ιδιωτες

• Replies 1,2k
  • Created
  • Last Reply
«Δε θα αναλάβει το Δημόσιο την είσπραξη των διοδίων των συμβάσεων παραχώρησης. Ούτε το θέλουμε ούτε μπορούμε νομικά να το κάνουμε», δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Ι. Μαγκριώτης, προαναγγέλλοντας την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και κοινοπραξιών που κατασκευάζουν τα μεγάλα οδικά έργα, με στόχο ως τον προσεχή Μάρτιο, να υπάρξει μείωση των τιμών των διοδίων και των έμμεσων φόρων που τα συνοδεύουν.

20πλάσιο πρόστιμο για όσους δεν πληρώνουν διόδια

Ενστάσεις νομικών για το "Big Brother" των διοδίων

Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη με "ανοιχτά" διόδια την Κυριακή (09/01)

Σε δηλώσεις του στο "BHMAonline" (08/01), ο κ. Μαγκριώτης κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι προχώρησε σε προβληματικές συμβάσεις γεμάτες λάθη.

"Από το 2008 είχα επισημάνει ότι θα αντιμετωπίσουμε τέτοια προβλήματα", είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας από τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να δείξουν κατανόηση ως τη λύση του ζητήματος.

Σε ό,τι αφορά την κοινοποίηση των στοιχείων των οδηγών που δεν πληρώνουν τα διόδια, ο κ. Μαγκριώτης επισημαίνει ότι, σύμφωνα με απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, είναι νόμιμο να δίνονται τα στοιχεία αλλά και οι φωτογραφίες των οχημάτων.

Όλα τα διόδια φωτογραφίζονται και η μετάδοση και πιστοποίηση γίνεται απευθείας με ηλεκτρονικό τρόπο (real time). Ετσι, για όποιον φωτογραφίζεται να μην καταβάλλει διόδια τα στοιχεία του καταχωρούνται και παίρνουν τη νόμιμη οδό.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή (09/01) κινήσεις οργανωμένων πολιτών σε όλη την Ελλάδα, που αντιδρούν στην καταβολή του αντιτίμου των διοδίων, καλούν τους οδηγούς των περιοχών όπου υπάρχουν νέοι σταθμοί, να σηκώσουν τις μπάρες.

Την ίδια ώρα, οι 5 κοινοπραξίες (Ολυµπία Οδός, Μορέας, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός και Αυτοκινητόδροµοι Αιγαίου) εξετάζουν τη διαμόρφωση κοινού και ενιαίου μετώπου, για την εξασφάλιση των αντιτίμων, ενώ μέχρι στιγμής, µόνο η “Ολυµπία Οδός” έχει στραφεί δικαστικά εναντίον 25 οδηγών, που δεν πλήρωναν διόδια, έχοντας πάρει τα στοιχεία των οδηγών από την ειδική φόρµουλα που συµπλήρωναν οι ίδιοι οι οδηγοί, προκειµένου να περάσουν χωρίς να πληρώσουν.

“Τους προκαλούµε να µας πάνε στα δικαστήρια για να µπορέσουµε να αποδείξουµε ποιος είναι ο παράνοµος”, δήλωσε στα “Νέα” (07/01) το µέλος της Κίνησης Φορέων ΒΑ. Αττικής Ενάντια στα διόδια, Γιάννης Γερµανός.

Cosmo.gr - Διαπραγματεύσεις για μείωση των διοδίων

Παράθεση:

«Δε θα αναλάβει το Δημόσιο την είσπραξη των διοδίων των συμβάσεων παραχώρησης. Ούτε το θέλουμε ούτε μπορούμε νομικά να το κάνουμε», δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Ι. Μαγκριώτης,

Τα λεγε ο τσακωνας...Ετσι κι αλλιως,ετσι εχουν υπογραψει και στην συμβαση (νομος 3555/2007),γιατι να ανακατευτει το δημοσιο σε κατι που ειναι "καυτη πατατα"????

Ναι αλλά γιατί λέει ότι υπάρχει απόφαση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, όταν αυτή δεν υπάρχει και είναι γνωμοδότηση που δεν περιλαμβάνει τις φωτογραφίες?

Ψεύδεται ο κ. Μαγκριώτης?

Αν ναι, γιατί δεν το βγάζουν στη φόρα?

Γιατι αμα πουνε την αληθεια θα "πεσει ξυλο" απο τις κατασκευαστηκες.

Το " ή goodbay ή Dubai" του Μπομπολα στον χοντρο για τον βασικο μετοχο δεν το θυμασαι;

Πολυ απλα, ΚΑΙ το κρατος χανει απο την αρνηση πληρωμης διοδιών και ειναι φυσικο και επομενο να μην θελει να πει στον κοσμο "καλα κανετε και δεν πληρώνετε".

Ναι αλλά γιατί λέει ότι υπάρχει απόφαση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, όταν αυτή δεν υπάρχει και είναι γνωμοδότηση που δεν περιλαμβάνει τις φωτογραφίες?

Ψεύδεται ο κ. Μαγκριώτης?

Αν ναι, γιατί δεν το βγάζουν στη φόρα?

γιατι ρε λατρεια,εχεις δει ποτε να κατσουν να κανουν ακριβεις επιστημονικες αναλυσεις σε οτιδηποτε τα ΜΜΕ?απλα κανουν μια περιγραφη καφενειου που δεν ειναι 100% ψεμα αλλα ουτε και 100% αληθεια.Η αρχη ειπε απλα "δεν χρειαζεται η αδεια μου"

Πολυ απλα, ΚΑΙ το κρατος χανει απο την αρνηση πληρωμης διοδιών και ειναι φυσικο και επομενο να μην θελει να πει στον κοσμο "καλα κανετε και δεν πληρώνετε".

το μονο που χανει το κρατος ειναι το φπα

αλλα απο τη στιγμη που δε δινω λεφτα στο διοδιο,δεν ειναι χαμενο φπα,μιας και θα το φαω πιο κατω στο σουβλακερι του μπαμπη του σουγια

το μονο που χανει το κρατος ειναι το φπα

αλλα απο τη στιγμη που δε δινω λεφτα στο διοδιο,δεν ειναι χαμενο φπα,μιας και θα το φαω πιο κατω στο σουβλακερι του μπαμπη του σουγια

Δεν ειναι λογικη αυτο το πραγμα ειναι εκλογικευση. Το κράτος χανει δυνητικό εσοδο (οχι οτι με πειράζει, δεν πληρωνω ουτε εγω).

Όσο αφορά την είδηση ότι η Αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα έδωσα πριν έγγραφο της αρχής που μου γνωστοποίησε ότι η ιόνια οδός γράφει κασέτες σε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης με βάση τις γενικές διατάξεις του 2472/1997 .

Η απάντηση δόθηκε στις 01-10-2010 από εκεί και μετά δεν ξέρω τι αλλαγές υπάρχουν .

Με βάση τον 2472/1997 το υποκείμενο , ο οδηγός που αρνείται να πληρώσει δηλαδή και κάθε οδηγός , έχει το δικαίωμα της αντίρρησης (αρ. 13)

1. Το υποκείμενο των δεδομένων έχει δικαίωμα να προβάλλει οποτεδήποτε αντιρρήσεις για την επεξεργασία δεδομένων που το αφορούν. Οι αντιρρήσεις απευθύνονται εγγράφως στον υπεύθυνο επεξεργασίας και πρέπει να περιέχουν αίτημα για συγκεκριμένη ενέργεια, όπως διόρθωση, προσωρινή μη χρησιμοποίηση, δέσμευση, μη διαβίβαση ή διαγραφή. Ο υπεύθυνος επεξεργασίας έχει την υποχρέωση να απαντήσει εγγράφως επί των αντιρρήσεων μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών. Στην απάντησή του οφείλει να ενημερώσει το υποκείμενο για τις ενέργειες στις οποίες προέβη ή, ενδεχομένως, για τους λόγους που δεν ικανοποίησε το αίτημα. Η απάντηση σε περίπτωση απόρριψης των αντιρρήσεων πρέπει να κοινοποιείται και στην Αρχή.

2. Εάν ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεν απαντήσει εμπροθέσμως ή η απάντησή του δεν είναι ικανοποιητική, το υποκείμενο των δεδομένων έχει δικαίωμα να προσφύγει στην Αρχή και να ζητήσει την εξέταση των αντιρρήσεών του. Εάν η Αρχή πιθανολογήσει ότι οι αντιρρήσεις είναι εύλογες και ότι συντρέχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης του υποκειμένου από την συνέχιση της επεξεργασίας, μπορεί να επιβάλλει την άμεση αναστολή της επεξεργασίας έως ότου εκδώσει οριστική απόφαση επί των αντιρρήσεων.

3. Καθένας έχει δικαίωμα να δηλώσει στην Αρχή ότι δεδομένα που τον αφορούν δεν επιθυμεί να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας από οποιονδήποτε, για λόγους προώθησης πωλήσεως αγαθών ή παροχής υπηρεσιών εξ αποστάσεως. Η Αρχή τηρεί μητρώο με τα στοιχεία ταυτότητας των ανωτέρω. Οι υπεύθυνοι επεξεργασίας των σχετικών αρχείων έχουν την υποχρέωση να συμβουλεύονται πριν από κάθε επεξεργασία το εν λόγω μητρώο και να διαγράφουν από το αρχείο τους τα πρόσωπα της παραγράφου αυτής.

Αρα δηλαδή η εταιρία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το αρχείο της για έκδοση διαταγής πληρωμής και το θέμα άρνησης παραμένει μετέωρο .

Δεν νομίζω η εταιρία να έχει πάρει την έγκριση που προβλέπει ο 3555/2007 και πιθανότητα θα στερούσε το δικαίωμα αντίρρησης , αυτό θα το μάθουμε σύντομα .

Εγω προσωπικά την Τρίτη ταξιδεύω εθνική οδό . Την Δευτέρα κοινοποιώ με την πιο άνω διαδικασία το δικαίωμα άρνησης μου στην ιόνια οδό .

ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΩ ΜΟΝΟς ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ

Σε περίπτωση που η εταιρία μου στείλει χαρτί είσπραξης στο σπίτι κάνω αμέσως αναφορά στην Αρχή

δηλαδη αν αποφασισω να αγορασω μια τηλεοραση,και τελικα την βρω προσφορα σε αλλο καταστημα θα ειμαι παρανομος επειδη πληρωσα λιγοτερο?(και το κρατος εχασε φπα?):nothing:

Γιατι παιζει προσφορα πιο φθηνα διοδια;

Ειτε σου/μου αρεσει ειτε οχι, το γεγονος οτι αρνουμαστε να πληρώσουμε (και οπως φαινεται μεχρι στιγμης δικαιως) διοδια σε ιδιωτικες εταιρίες στερει εσοδα απο το κρατος. Και επαναλαμβανω: δεν λεω οτι πρεπει να πληρώνονται διοδια σε ιδιωτικες εταιρίες, απλα περιγραφω ενα γεγονος.

:)

Γιατι παιζει προσφορα πιο φθηνα διοδια;

Ειτε σου/μου αρεσει ειτε οχι, το γεγονος οτι αρνουμαστε να πληρώσουμε (και οπως φαινεται μεχρι στιγμης δικαιως) διοδια σε ιδιωτικες εταιρίες στερει εσοδα απο το κρατος. Και επαναλαμβανω: δεν λεω οτι πρεπει να πληρώνονται διοδια σε ιδιωτικες εταιρίες, απλα περιγραφω ενα γεγονος.

:)

οχι παιζει προσφορα δωρεαν διοδια:hehe:

το φπα το πληρωνεις οταν δινεις λεφτα καπου.απο τη στιγμη που δε δινω λεφτα καπου δεν πληρωνω φπα αρα δε χανει το κρατος λεφτα γιατι αυτα τα λεφτα θα τα δωσω αλλου.

Το κράτος δεν χάνει ποτέ, φπα... σου φορολογεί 20-30% τον μισθό σου, από αυτά ότι αγοράσεις ξανα-φορολογήσαι 23% ή 13% και από αυτά ξανα-φορολογείται ο έμπορας που το πούλησε...

Πάντως για τα διόδια καλά κάνουν... δεν είχα δει τι παίζει, αλλά προχθές πήγα Σχηματάρι για μια δουλειά και πάρα πολύς, αλλά πάρα πολύς κόσμος, απλά κατέβαινε, γκραπ μια στην μπάρα, άντε γεια... μετά από λίγο έβγαινε ένας με μπλε γιλέκο, συναρμολογούσε ξανά την μπάρα...

Καλά τους κάνουν...

Επίσης πόσο ηλίθιοι είναι που ακόμα και εντός νομού έχουμε διόδια... για ποια αποκέντρωση μιλάνε οι καθυστερημένοι, που σε λίγο θα βάλουν και διόδια ακόμα και ανάμεσα στις πόλεις του νομού (όχι ότι η αττική οδός δεν είναι κάτι τέτοιο)... Δωσμένοι και εξαρτημένοι από τους εργολάβους είναι οι 300... τώρα ακόμα δεν έχουν τόσο μεγάλη χασούρα οι εργολάβοι, αλλά αν συνεχίζει να το κάνει ο κόσμος, θα εισπράτουν το αντίτιμο των διοδίων τα ΜΑΤ... πληρώνεις ανεβαίνει το κλομπ περνάς, δεν πληρώνεις κατεβαίνει το κλομπ περνάς με ασθενοφόρο...

σου φορολογεί 20-30% τον μισθό σου, από αυτά ότι αγοράσεις ξανα-φορολογήσαι 23% ή 13% και από αυτά ξανα-φορολογείται ο έμπορας που το πούλησε...

και στον λογαριασμο κινητης τηλεφωνιας,σου βαζει φορο κινητης τηλεφωνιας (2-3 ευρω ο χαμηλοτερος,και οσο ανεβαινει ο λογαριασμος ανεβαινει και ο φορος),και μετα σου βαζει φορο (ΦΠΑ) επι του φορου κινητης τηλεφωνιας για να βγει η τελικη σουμα.Και μετα φορολογει και την βονταφον πχ.

yo dawg we put a tax in your tax so you can pay while you pay.

Όπως το ίδιο φρίκη είναι και ο αναλυτικός λογαριασμός της ΔΕΗ... λεφτάααααα... φόοοοροι... τα παίρνουν από παντού, αλλά έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι για να το καταλάβουμε... μας έχουν ριμάξει στους φόρους...

Αυτό που με τρελαίνει δε, είναι ότι για ότι πάρω πρέπει να πλερώσω το 1/4 της τιμής αυτού που θέλω να αγοράσω νταβατζιλίκι... το 1/4... είναι πάρα πολλά λεφτά και ακριβαίνουν πάρα πολύ το προϊόν... στα 2000 ευρώ να πληρώνεις 500 στο κράτος...? κάτσε ρε ποιοι είναι...? Τι μας παρέχουν με αυτά τα λεφτά...? Υπηρεσίες..? Υγεία...? Μόρφωση...? Ποιότητα ζωής...? Τίποτα δεν παρέχουν, όλα τα παραπάνω τα πληρώνουμε 2 και 3 φορές, μια στο κράτος και 1-2 φορές μετά σε μια ιδιωτική επιχείρηση που τελικά θα κάνει την δουλειά...

Ακόμα και το κράτος με 1.2 εκατομμύρια υπαλλήλους, δίνει σχεδόν τα πάντα υπεργολαβίες σε ιδιώτες, γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους... και πληρώνουμε και τους μεν και τους δε...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.