Jump to content

Κινήσεις κατά των διοδίων

darthtony

Recommended Posts

3 φορες που ανέβω-κατέβηκα θεσσαλονικη-βολο μετα την κατολίσθηση πλήρωσα διοδια μονο στα μαλγαρα.

Διοδια που πληρωσες εσυ??

Σε ολη την διαδρομη Γιωργο, απο Αγ. Στεφανο στην αθηνα μεχρι τα τελευταια πριν την Θεσσαλονικη.

Το ιδιο ακριβως εγινε και στην καθοδο προς Αθηνα (λογικα εχω καπου και της αποδειξεις)

• Replies 1,2k
  • Created
  • Last Reply
Σε ολη την διαδρομη Γιωργο, απο Αγ. Στεφανο στην αθηνα μεχρι τα τελευταια πριν την Θεσσαλονικη.

Το ιδιο ακριβως εγινε και στην καθοδο προς Αθηνα (λογικα εχω καπου και της αποδειξεις)

Παρασκευη 18/12 Ξανθη-Βολος μεσο Αγιοκαμπου

Κυριακη 20/12 Βολος-Θεσσ μεσο Αγιοκαμπου

Τεταρτη 23/12 Θεσσ-Βολος μεσο Αγιοκαμπου

Πληρωσα μονο στα Μαλγαρα που ακομα ειναι κρατικα..ουτε καν στου Βολου δεν πληρωσα.

Σε ενα δεν ειχε καν υπαλληλους,ενω σε μερικα υπηρχαν αλλα ελεγαν περαστε ελευθερα.

Την περιοδο των εορτων (δεν θυμαμαι ποιες μερες ακριβως και σε ποιες εορτες συγκεκριμενα),θυμαμαι οτι παλαιοτερα τα αφηναν ελευ8ερα.

Ισως για αυτο να μην πλερωκες Γιωργη

δηλαδη ειπες δε πληρωνω ;

ετσι απλα ;

Το μετά είναι το θέμα για μένα τουλάχιστον.

Δηλαδή οκ, να δώσω 5-10 ευρώ διόδια είναι προτιμότερο από το να τρέχω να βγάλω την εταιρία κλέφτρα.

Το να τρεχεις να βγαλεις την εταιρεια κλεφτρα ειναι και πιο "ενδιαφερον" για μενα (μαζοχας mode on? :mamba: ) αλλα και σε τελικη αναλυση πιο ουσιαστικο.

Αν υπολογισεις λογικα πως,οπως και σε αναλογες περιπτωσεις,δεν θα εισαι ο μονος που θα τους πας δικαστικα υπαρχει και το κινητρο του "οχι ρε γμτ,δεν θα μου τα φατε ρε κουφαλες λογω κοινωνικης αδρανειας και αναλγησιας".

Και για μενα ειναι το μετα το θεμα,σιγουρα και προσπαθω να βγαλω ακρη τι παιζει,αλλα ειμαι σχεδον απολυτα σιγουρος πως αν περασω απο διοδια (ιδιωτικα) θα τα πιστολιασω.

Και το λεω αυτο με την επιγνωση πως δεν τα περναω συχνα.

Ναι, απλά εγώ δεν θα νοιώσω δικαιωμένος αν κερδίσω 5-10 ευρώ.

Θα ένοιωθα δικαιοσύνη αν αυτόν που ξεπούλησε τους δρόμους (=δημόσια περιουσία και δημόσιο δικαίωμα) στην εκάστοτε ΑΚΤΩΡ (είναι κάτι σαν το ACME στα looney tunes) τον κρεμούσανε στο Σύνταγμα. Επειδή αυτοί που θέλουν κρέμασμα χαίρουν ασυλίας, προσωπικά δεν σπαταλάω τον πολύτιμο χρόνο μου για μικροπαίγνια με τους ελεγχόμενους φορείς απόδοσης "δικαιοσύνης".

Θα ένοιωθα δικαιοσύνη αν αυτόν που ξεπούλησε τους δρόμους (=δημόσια περιουσία και δημόσιο δικαίωμα) στην εκάστοτε ΑΚΤΩΡ (είναι κάτι σαν το ACME στα looney tunes) τον κρεμούσανε στο Σύνταγμα.

Και αυτό που με εξοργίζει εμένα, είναι ότι αυτός που περιγράφεις, θα πάει να κόψει και την κορδέλλα με ύφος holywood star κατά την παράδοση του έργου.

Ναι, απλά εγώ δεν θα νοιώσω δικαιωμένος αν κερδίσω 5-10 ευρώ.

Θα ένοιωθα δικαιοσύνη αν αυτόν που ξεπούλησε τους δρόμους (=δημόσια περιουσία και δημόσιο δικαίωμα) στην εκάστοτε ΑΚΤΩΡ (είναι κάτι σαν το ACME στα looney tunes) τον κρεμούσανε στο Σύνταγμα. Επειδή αυτοί που θέλουν κρέμασμα χαίρουν ασυλίας, προσωπικά δεν σπαταλάω τον πολύτιμο χρόνο μου για μικροπαίγνια με τους ελεγχόμενους φορείς απόδοσης "δικαιοσύνης".

οσες πιθανοτητες εχει να γινει αυτο εχει να ξαναπλευσει και ο τιτανικος

:offtopic2:

Πάντως πολύς κόσμος μπερδεύεται με τα διόδια. Τα πληρώνει και μετά συμπεριφέρεται σαν να αγόρασε το οδόστρωμα. Προσπεράσεις σε διπλή διαχωριστική, υπερβολική ταχύτητα, μηδενικές αποστάσεις.

Ναι είναι τραγικό να πληρώνεις ένα δρόμο πριν φτιαχτεί αλλά δε σημαίνει ότι μέχρι να φτιαχτεί πρέπει να οδηγείς χωρίς αύριο μόνο και μόνο για να κερδίσεις 20 λεπτά απ' το χρόνο σου.

Sorry για το offtopic. Τα είπα και ξελάφρωσα.

• 8 months later...

Επαναφέρω το θέμα καθώς πριν 3 μέρες πέρασα από διόδια Αφιδνών και αρνήθηκα να πληρώσω και στις 2 μεριές.

Με ρώτησαν αν γνωρίζω τη διαδικασία και τους απάντησα τη γνωρίζω.πήγα το αυτοκίνητο πιο κοντά στη μπάρα για να φωτογραφηθεί η πινακίδα από την κάμερα. Δεν άφησα κανένα άλλο στοιχείο και δεν υπέγραψα τίποτα. Απλά φωτογραφήθηκε το αυτοκίνητο στο πίσω μέρος της πινακίδας. Οι υπάλληλοι ευγενέστατοι.

Αν μου ρθει κάνα μπιλιετάκι θα σας ενημερώσω.

:)

Σε περιπτωση που ερθει καμπανα, ποσα θα ζηταει? Υπαρχει νομος που οριζει την τιμη κλπ?
Στο άρθρο 24.1.5(2), εδάφια (i) και (ii), προβλέπεται ότι ο Παραχωρησιούχος μπορεί να απαιτήσει από το χρήστη που δεν πλήρωσε, την καταβολή του 20πλάσιου του αντιτίμου σαν αστική ποινή με τις ακόλουθες προϋποθέσεις και διαδικασίες:

α) Πρέπει να έχει πάρει άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να εγκαταστήσει και να χρησιμοποιεί κάμερες.

β) Να στείλει στο αρμόδιο Υπουργείο την φωτογραφία των πινακίδων με σημείωση του χρόνου διέλευσης. Το υπουργείο πρέπει μέσα σε 5 ημέρες να του παρέχει τα στοιχεία του κατόχου του οχήματος. Στη συνέχεια, ο Παραχωρησιούχος μπορεί να ζητήσει την έκδοση διαταγής πληρωμής, εφ΄όσον περάσουν 15 ημέρες και ο χρήστης δεν έχει πληρώσει.

Η διάταξη όμως αυτή του άρθρου 24.1.5 είναι αντισυνταγματική γιατί:

α) δεν παρέχει στον πολίτη το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης (άρθρο 20.2), και

β) γιατί παρέχει στο προσωπικό του Παραχωρησιούχου (ο οποίος μπορεί να προσλαμβάνει οποιονδήποτε, για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα και με ανεξέλεγκτα προσόντα και ιδιότητες) αρμοδιότητες δημοσίου υπαλλήλου (άρθρο 103.1 του Συντάγματος).

Στο ίδιο άρθρο, ρητά αναφέρεται ότι το Δημόσιο (Αστυνομία, Τροχαία και Δ.Ο.Υ.) δεν έχει καμία ανάμειξη στη διαδικασία επιδίωξης είσπραξης του αντιτίμου και της αστικής ποινής, πρόκειται δηλαδή για μια οικονομική διαφορά μεταξύ του ιδιώτη χρήστη και του ιδιώτη ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

σε απλά ελληνικά.....

και άδεια από την Α.Π.Π.Δ. για κάμερες να έχουν πάρει και να φωτογραφίσουν το όχημα......

τα διόδια είναι παράνομα ακόμα και στη διαδικασία είσπραξης του αντιτίμου της αστικής ποινής γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να επιβάλλουν αστικές ποινές μέσω υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί με απλή σύμβαση συγκεκριμένης ή απροσδιόριστης διάρκειας.

επίσης είναι παράνομα γιατί τα χρήματα του αντιτίμου των διοδίων πάνε σε έργα για άλλες περιοχές της Ελλάδος.......είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να εισπράτεις διόδια και τα χρήματα να μην διατίθενται για το έργο που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις αλλά να μεταφέρονται σε άλλους νομούς και περιοχές για νέα έργα.

είναι παράνομο δηλαδή να με υποχρεώνει η κάθε Νεα Οδός να πληρώνω για έργα που κάνει η εταιρία στην Μεσσηνία ή στην Αλεξανδρούπολη ενώ είμαι δημότης Αθηναίων. Τα χρήματά μου είναι υποχρεωμένοι να τα διαθέτουν για έργα μόνο εντός του δήμου/ νομού που ανήκω.

δε καταλαβαίνω την ερώτηση σου. είναι παράνομοι. τους έχω και έχουμε χιλιοπληρώσει και εδώ και 10 χρόνια πάω στο χωριό μου στην Αιτωλοακαρνανία με την ψυχή στο στόμα για τα 330χιλιόμετρα στη διαδρομή Αθήνα-Μεσολόγγι.

Στη συνέχεια, ο Παραχωρησιούχος μπορεί να ζητήσει την έκδοση διαταγής πληρωμής, εφ΄όσον περάσουν 15 ημέρες και ο χρήστης δεν έχει πληρώσει.

+τα εξοδα για την διαταγη πληρωμης ειναι....μεγαλυτερα απο το ποσο των διοδιων...

Επαναφέρω το θέμα καθώς πριν 3 μέρες πέρασα από διόδια Αφιδνών και αρνήθηκα να πληρώσω και στις 2 μεριές.

Με ρώτησαν αν γνωρίζω τη διαδικασία και τους απάντησα τη γνωρίζω.πήγα το αυτοκίνητο πιο κοντά στη μπάρα για να φωτογραφηθεί η πινακίδα από την κάμερα. Δεν άφησα κανένα άλλο στοιχείο και δεν υπέγραψα τίποτα. Απλά φωτογραφήθηκε το αυτοκίνητο στο πίσω μέρος της πινακίδας. Οι υπάλληλοι ευγενέστατοι.

Αν μου ρθει κάνα μπιλιετάκι θα σας ενημερώσω.

:)

το σαββατο ειχαμε μαζευτει να ανοιξουμε τα διοδια αφιδνων και προχωρησαμε μεχρι θεσσαλονικη(εγω πηγα μεχρι τα 3 πρωτα)

οι αντιδρασεις των οδηγων ηταν κατα 99% θετικες και το υπολοιπο 1% αδιαφορο,συνηθως γεροι που δε νιωθαν τι γινοταν και σταματαγανε στα κλειστα γκισε και κορναρανε :haha: ενω οι μπαρες ηταν ανεβασμενες

θεικες ατακες που ειπαν μερικοι "να ρθετε και αυριο που θα ξαναπερασουμε!", "Εγω δε πληρωνω και τους γραφω εδω και καιρο","Σπαστε τα καφτε τα"

μολις πριν 5 λεπτα ειδα με εκπληξη στη νετ οτι αναφεραν θεμα διοδιων.συγκεκριμενα για την εγνατια που τη πρωτη μερα λειτουργιας των διοδιων μαζευτηκαν οδηγοι φορτηγων και τα κλεισαν και περναγαν ολοι τσαμπα.

τα περισσοτερα λεφτα των διοδιων πανε στην πολυεθνικη ισπανικη cintra η οποια εχει δεχτει τις ιδιες πιεσεις και αντιδρασεις και στην ισπανια για τα διοδια που βαζει,αλλα και στο τεξας!(!)πηγαν να βαλουν διοδια σε ηδη φτιαγμενους χρονια δρομους...

εκει οι κατοικοι που ειναι και λιγο βλαχοτρελλοι τα πηραν στο κρανιο και τα ξηλωσαν ολα.

τα μοναδικα δημοσια διοδια ειναι στη θεσσαλονικη στα μαλγαρα,αλλα τελος του μηνα θα γινουν και αυτα ιδιωτικα...

επισης θα μπουνε διοδια στη κρητη,στη κηφισια,τη μεταμορφωση και τη βαρυμπομπη

διαβασα μια καταγγελια στο τρομακτικο,(δε ξερω αν ισχυει) οτι στη κρητη φτιαξαν κατι αυτοσχεδια διοδια με μια μπαρα και 2 δημοτικους υπαλληλους και ζηταγανε 2 ευρω ανα αυτοκινητο για να περασει σε μια παραλια...:giveup:

επισης μου ειπαν οτι η συμβαση της αττικης οδου προεβλεπε να περασει προωρα στα χερια του δημοσιου οταν ειχε πιασει ενα συγκεκριμενο αριθμο εσοδων,πραγμα που δεν εγινε φυσικα για ευνοητους λογους.

δειτε αυτο το βιντεακι

περα απο ενημερωμενος ο τυπος ειναι και τερμα ετοιμολογος

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=VBjGJCemsds&feature=player_embedded]YouTube - ΞΡν ΟληΟΟΞ½ΞΏΟΞΌΞ΅ ΟΞ±ΟΞ¬ΟΟΞΉ ΟΟΞ·Ξ½ ΞΞΈΞ½ΞΉΞΊΞ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.