achrig Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2009 Όπως φαίνεται και από τον τίτλο δεν μπορώ να αποφασίσω ανάμεσα στα Thermaltake VI VG4000SWA και CoolerMaster Cosmos S RC-1100-KKN1-GP για να στήσω ένα νέο μηχάνημα και θέλω την συνδρομή σας.Τι προτείνετε?
tasatva Δεκέμβριος 25, 2009 #2 Δεκέμβριος 25, 2009 Προσωπική μου άποψη είναι ότι η ποιότητα των Thermaltake είναι απαράδεκτη σε αυτά τα λεφτά.Χρειάζεσαι τόσο ακριβό κουτί ?Τι μηχάνημα θα στεγάσεις ?
achrig Δεκέμβριος 25, 2009 Author #3 Δεκέμβριος 25, 2009 Intel Core I7-920 (s1366, 2.66 GHz, Cache 8MP, Box) Scythe Orochi Rev.B Cpu Cooler Gigabyte GA-X58A-UD7 (s1366, DDR3, X58) Gigabyte 5970 R597D5-2GD-B (PCI-Express) Corsair Dominator 6GB DDR3-1600 Ram Kit (PC3-12800, 7-7-7-20, TR3X6G1600C7D) Zalman ZM1000-HP PSU (1000W) Intel Postville 80GB SSD (2.5", Retail) Western Digital RE3 1TB HDD (Sata II , WD1002FBYS) x2 Samsung SM-XL2370 LED Monitor 23'' LG BH08LS20 RW + / - BD-DVD Rom LG LS GH22LS50 DVDRW + / - (Sata, Bulk)Microsoft Windows 7 Ultimate 64bit Greek/Eng OEM Logitech Wave PRO Aσύρματο Πληκτρολόγιο
JeRiChO Δεκέμβριος 25, 2009 #4 Δεκέμβριος 25, 2009 Thermaltake=Πλαστικό που αμα πέσει κάτι πάνω τήν πάτησες.(Έχω το Element S)Coolermaster=Καλά υλικά,πολυφιμισμένο κουτί και με πολλές τροποποιήσεις.Πάντως τσέκαρε και αυτόhttp://www.thelab.gr/showthread.php?t=66586&highlight=stacker
snooze Δεκέμβριος 25, 2009 #5 Δεκέμβριος 25, 2009 Εδώ που ρωτάς όλοι CM θα σου πούνε... Πάει με το thelab επειδή είναι οc forum ...Παρόλα αυτά εγώ θα προτείνω το TT κουτί, επειδήα) στο TT έχεις όμορφο και βολικό σύστημα τοποθέτησης δίσκων (κάθετη τοποθέτηση στο κουτί και όχι παράλληλα, όπως στο CM)β) έχεις sliding panel (βγάζεις με μια κίνηση όλο το mobo σαν συρτάρι)γ) στο CM ΔΕ χωράει ψήκτρα πάνω από 145mm (άρα ούτε και η orochi που έχεις αγοράσει)Thermaltake=Πλαστικό που αμα πέσει κάτι πάνω τήν πάτησες.(Έχω το Element S)Coolermaster=Καλά υλικά,πολυφιμισμένο κουτί και με πολλές τροποποιήσειςΥπερβολές τουλάχιστον. Και το TT είναι όλο αλουμίνιο και μια χαρά είναι τα υλικά του... Εγώ έχω χρόνια TT, πολλά πράγματα έχουν πέσει πάνω και δεν έχει πάθει τίποτα... Τι εννοείς δηλαδή? Έχεις κάνει κάποιο τεστ και τα TT είναι πιο "εύθραυστα" από τα CM ? Τι αηδίες είναι αυτά? Απλά η CM έχει "φήμη" και momentum από τα παλιά stacker που ήταν για w/c και μόντες και πρέπει να της κάνουμε και τεμενάδες... Όχι ευχαριστώ, δε θα πάρω. :big_boss:
petran_x13 Δεκέμβριος 25, 2009 #6 Δεκέμβριος 25, 2009 Εδώ που ρωτάς όλοι CM θα σου πούνε... Πάει με το thelab επειδή είναι οc forum ...Παρόλα αυτά εγώ θα προτείνω το TT κουτί, επειδήα) στο TT έχεις όμορφο και βολικό σύστημα τοποθέτησης δίσκων (κάθετη τοποθέτηση στο κουτί και όχι παράλληλα, όπως στο CM)β) έχεις sliding panel (βγάζεις με μια κίνηση όλο το mobo σαν συρτάρι)γ) στο CM ΔΕ χωράει ψήκτρα πάνω από 145mm (άρα ούτε και η orochi που έχεις αγοράσει)Υπερβολές τουλάχιστον. Και το TT είναι όλο αλουμίνιο και μια χαρά είναι τα υλικά του... Εγώ έχω χρόνια TT, πολλά πράγματα έχουν πέσει πάνω και δεν έχει πάθει τίποτα... Τι εννοείς δηλαδή? Έχεις κάνει κάποιο τεστ και τα TT είναι πιο "εύθραυστα" από τα CM ? Τι αηδίες είναι αυτά? Απλά η CM έχει "φήμη" και momentum από τα παλιά stacker που ήταν για w/c και μόντες και πρέπει να της κάνουμε και τεμενάδες... Όχι ευχαριστώ, δε θα πάρω. :big_boss:Μα γιατί λες ανακρίβειες του παιδιού? στο s χωράνε όλες η ψήκτρες άμα βγάλεις τον πλαϊνό ανεμιστήρα επίσης w/c και cosmos s =βόλεμα ψάξε λίγο και θα βρείς πολλά. Oσο για tt είχα και εγώ δεν συγκρίνονται είναι πολύ το χρήμα για αυτά που δίνη. Γενικά η cm έχει βγάλει προϊόντα σταθμούς στην πληροφορική.
snooze Δεκέμβριος 25, 2009 #7 Δεκέμβριος 25, 2009 Μα γιατί λες ανακρίβειες του παιδιού?Ποιες είναι αυτές ;στο s χωράνε όλες η ψήκτρες άμα βγάλεις τον πλαϊνό ανεμιστήραείπα εγώ κάτι διαφορετικό? Μόνο που πρέπει να βγάλεις τον πλαϊνό ανεμιστήρα και άρα να χάσεις σημαντικά σε air flow. Απλά να το ξέρει.επίσης w/c και cosmos s =βόλεμα ψάξε λίγο και θα βρείς πολλά.Δε διαφωνώ, αλλά όπως βλέπεις από το setup του, δε θα βάλει w/cOσο για tt είχα και εγώ δεν συγκρίνονται είναι πολύ το χρήμα για αυτά που δίνη.Εγώ αντίθετα πιστεύω ότι έχουν πολύ τίμιες τιμές.Γενικά η cm έχει βγάλει προϊόντα σταθμούς στην πληροφορική. Και τι έγινε? Σημαίνει αυτό, ότι αυτομάτως κάθε κουτί CM είναι καλύτερο από κάποιο ανταγωνιστικό ?
petran_x13 Δεκέμβριος 25, 2009 #8 Δεκέμβριος 25, 2009 Ποιες είναι αυτές ;είπα εγώ κάτι διαφορετικό? Μόνο που πρέπει να βγάλεις τον πλαϊνό ανεμιστήρα και άρα να χάσεις σημαντικά σε air flow. Απλά να το ξέρει.Δε διαφωνώ, αλλά όπως βλέπεις από το setup του, δε θα βάλει w/cΕγώ αντίθετα πιστεύω ότι έχουν πολύ τίμιες τιμές.Και τι έγινε? Σημαίνει αυτό, ότι αυτομάτως κάθε κουτί CM είναι καλύτερο από κάποιο ανταγωνιστικό ?καταρχάς άμα βγάλεις τον πλαϊνό ανεμιστήρα φτιάχνεις το airflow δεν το χαλάς. Eπίσης το cosmos s και με αέρα τρώει όλα τα tt τις αγοράς χωρίς καμια εξαίρεση, τα tt είναι πανάκριβα για αυτά που δίνουν ας πάρουμε τα soprano που εκαναν ένα 100σταρικο και μέσα ήταν ακριβώς όπως ένα heroichi midi tower του 45ευρου μαζί με τροφοδοτικό, αυτό ασπουμε δεν είναι υπερτίμηση?
snooze Δεκέμβριος 26, 2009 #9 Δεκέμβριος 26, 2009 Τα επιχειρήματά μου για το δίλημμα του thread είναι πολύ απλά :α, β, γ, http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062736595&postcount=5cosmos S ~ 195 euro vs TT VI ~ 220 euroΣτο μεν cosmos θα ξηλώσεις τον τεράστιο πλαϊνό ανεμιστήρα, στο δε TT έχεις όμορφο πλαϊνό τζαμάκι (γούστα είναι αυτά), + sliding mobo tray + κάθετη τοποθέτηση δίσκων + πιο ελαφρύ από το Cosmos + μπορείς να ψύξεις όλους σου τους δίσκους και όχι μόνο 3 όπως στο cosmos. Το γιατί είναι υπερτιμημένο, μένει να μου το εξηγήσεις.Και εν πάση περιπτώσει αν θες value for money και πάλι ανώτερο case από το cosmos (κατά τη γνώμη μου πάντα) παίρνεις αυτό :THERMALTAKE VH6000BWS ARMOR+ WINDOW BLACK @ 165 euroΕπίσημο site
petran_x13 Δεκέμβριος 26, 2009 #10 Δεκέμβριος 26, 2009 Τα επιχειρήματά μου για το δίλημμα του thread είναι πολύ απλά :α, β, γ, http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062736595&postcount=5cosmos S ~ 195 euro vs TT VI ~ 220 euroΣτο μεν cosmos θα ξηλώσεις τον τεράστιο πλαϊνό ανεμιστήρα, στο δε TT έχεις όμορφο πλαϊνό τζαμάκι (γούστα είναι αυτά), + sliding mobo tray + κάθετη τοποθέτηση δίσκων + πιο ελαφρύ από το Cosmos + μπορείς να ψύξεις όλους σου τους δίσκους και όχι μόνο 3 όπως στο cosmos. Το γιατί είναι υπερτιμημένο, μένει να μου το εξηγήσεις.Και εν πάση περιπτώσει αν θες value for money και πάλι ανώτερο case από το cosmos (κατά τη γνώμη μου πάντα) παίρνεις αυτό :THERMALTAKE VH6000BWS ARMOR+ WINDOW BLACK @ 165 euroΕπίσημο siteΠρέπει να καταλάβεις ότι η tt δεν έχει βγάλει ποτε κάτι ανώτερο από το cosmos και ποτε κάτι volue for money. Επίσης το παλιό armor είναι πολύ πιο ωραίο από το καινούργιο και με καλύτερα υλικά κατασκευασμένο...
tasatva Δεκέμβριος 26, 2009 #11 Δεκέμβριος 26, 2009 Κάτοχος του Cosmos S, σε αυτά τα λεφτά θα έπαιρνα τώτα το http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Lian-Li-PC-A70F-Aluminum-Black-Case.htmή το Ravenή το κατά πολύ φθηνότερο HAFhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/with%28CASE_TYPE=Full%20Tower%29/with%28sort=priceasc%29/with%28x=40%29.htmΚατά την γνώμη μου το haf δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από το Cosmos, και είναι ο ορισμός του value for money
petran_x13 Δεκέμβριος 26, 2009 #12 Δεκέμβριος 26, 2009 Κάτοχος του Cosmos S, σε αυτά τα λεφτά θα έπαιρνα τώτα το http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Lian-Li-PC-A70F-Aluminum-Black-Case.htmή το Ravenή το κατά πολύ φθηνότερο HAFhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/with%28CASE_TYPE=Full%20Tower%29/with%28sort=priceasc%29/with%28x=40%29.htmΚατά την γνώμη μου το haf δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από το Cosmos, και είναι ο ορισμός του value for moneyμε την ίδια λογική ας κοιτάξει κάτι πολύ καλύτερο από haf το stacker: http://www.multirama.gr/products/product?pid=0254273&catid=020700
JeRiChO Δεκέμβριος 26, 2009 #13 Δεκέμβριος 26, 2009 Υπερβολές τουλάχιστον. Και το TT είναι όλο αλουμίνιο και μια χαρά είναι τα υλικά του... Εγώ έχω χρόνια TT, πολλά πράγματα έχουν πέσει πάνω και δεν έχει πάθει τίποτα... Τι εννοείς δηλαδή? Έχεις κάνει κάποιο τεστ και τα TT είναι πιο "εύθραυστα" από τα CM ? Τι αηδίες είναι αυτά? Απλά η CM έχει "φήμη" και momentum από τα παλιά stacker που ήταν για w/c και μόντες και πρέπει να της κάνουμε και τεμενάδες... Όχι ευχαριστώ, δε θα πάρω. :big_boss:Αγόρασα το Element S το οποίο ειναι υποθετικά αθόρυβο κουτί σύμφωνα με την ΤΤ,τον 2ο μήνα λειτουργίας άρχισαν να τρίζουν κάτι πλαστικά,μου έπεσε ενα τασάκι πανω και έφυγε ενα πολύ μεγαλο κομάτι πλαστικό αρα ουτε αθόρυβο το λες ουτε οτι αντέχει.Δεν λεω ομως το κουτι σαν κατασκευή είναι πολυ καλό απο αποψη οτι εχει root guides για τα καλώδια και καλη ψύξη αλλά δεν άξιζε τα 130 ευρώ.Ουτε και εμένα μου αρέσουν τα CM αλλά όπως λένε και οι αλλοί ειναι value for money.
kezm Δεκέμβριος 26, 2009 #14 Δεκέμβριος 26, 2009 εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις με το pc σου.Από κεί και πέρα θα προσμετρήσεις και παραμέτρους όπως, θέμα χώρου, ποιότητας υλικών, εργονομίας, σχεδίασης, θορύβου, ροής αέρα κτλπ. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να το έχεις δει και από κοντά το κουτάκι γιατί μια photo στο internet δεν λέει και πολλά σε σχέση με την πραγματικότητα.Αποψή μου είναι HAF 932 ή TT SPEEDO.Τα +:Είναι τεράστια από θέμα χώρωνΔιαθέτουν πολλά ανεμιστήρια που σου εξασφαλίζουν φοβερό air flow και άρα μικρότερες θερμοκρασίες.Είναι σχετικά φτηνά με αυτά που προσφέρουν.Τα -:Είναι Λαμαρινοντενεκέδες γεμάτοι τρύπες που μεταφέρουν σκόνη.Ελπίζω να βοήθησα.
achrig Δεκέμβριος 26, 2009 Author #15 Δεκέμβριος 26, 2009 Σκέψεις:Μελλοντικά θέλω υδρόψυξη, απλά δεν βγάινω τώρα γιατί το σύστημα στήνεται από το 0.Cosmos:Στα -Σε πολλά forum έχω διαβάσει για πρόβλημα στο cable management και συγκεκριμένα ότι το πλαϊνό πίσω από την mobo δεν κλείνει εύκολα λόγω των καλωδίων και ότι τα πλαϊνά γενικά ανοίγουν έυκολα.Το κουμπί αφής που ανοίγει και κλέινει τον υπολογιστή είναι μπελάς και ότι ή δεν λειτουργέι σωστα-χαλάει έυκολα ή με το παραμικρό και κατα λάθος κλείνεις και ανοίγεις τον υπολογιστή.Γνωρίζω για το πρόβλημα με τον πλαϊνό ανεμιστήρα και με ενοχλεί που θα πρέπει να τον αφαιρέσω για να βάλω την ψύκτρα.Η τοποθέτηση των δίσκων οπως είπε και ο φίλος παραπάνω και το γεγονός ότι πρέπει να πάρω και extra cage για περισσότερους σκληρούς (μελλοντικά).Διάβασα σε πολλά reviews ότι πάιζει πρόβλημα με το χρώμα του (ξεφλουδίζει εύκολα)Thermaltake:Στα -Οι θήκες που μπαίνουν οι σκληροί και το πλαστικό τους μου φαίνεται φτηνιάρικο και ότι μετά από λίγο καιρό θα τρίζει...Είναι δυνατόν να έχει φίλτρα για τη σκόνη μόνο μπροστά στις 5.25" θέσεις και όχι από κάτω, πίσω, πάνω και πλάι στους ανεμιστήρες και στις σχάρες?Το removable tray του αν και με ενθουσιάζει, με κάνει να αναρωτίεμαι και για τη σταθερότητα του και για πιθανό τρίξιμο μετά από καιρό.Θα επανέλθω και με άλλο post αύριο, δεν προλαβαίνω τώρα! Αυτά ως τώρα για προβληματισμό!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.