Jump to content

Audigy 2 Platinum + Dolby digital activation??

anthis

Recommended Posts

Χρονια πολλα σε ολους!

Εστησα για αλλη μια φορα το HTPC με μια x38 μητρικη που πηρα καινουρια και μια καρτα ηχου audigy 2 zs platinum (με εξωτερικο πανελ)

Λειτουργικο ειναι win 7 x64 και drivers τελευταιοι απο daniel_k

Ο ηχος παει με optical toslink σε εξωτερικο ενιχυτη 5.1

Παλια ολα δουλευαν ρολοι με μια gigabyte 965P DQ6 χωρις επιπλεον καρτα ηχου, απλα ειχα βαλει drivers και παιζανε ολα ομορφα και ωραια

Τωρα ποιο ειναι το θεμα.. Με το υπαρχων setup παιζει ενταξει τα δικαναλα αρχεια βιντεο, εκεινα ομως που ειναι encoded με 6 καναλια και Dolby digital δεν τα αναπαραγει σωστα, παιζει την μουσικη ας πουμε και τις φωνες των ηθοποιων δεν τις παιζει! Παιζει καποια ηχητικα εφε αλλα οχι ολα.. Γενικα δεν γινεται να παρακολουθησεις ταινια ειναι χαλια.. Πηγα στις ρυθμισεις δοκιμασα με passthrough δοκιμασα και με internal decoder τιποτα!

Ενω παλια παιζανε ολα σωστα με την gigabyte και την onboard realtek μουφα καρτα

Εχω δει οτι και καλα η creative θελει να πληρωσεις 5 δολλαρια για να αγορασεις ενα activation code για το dolby digital.. Αυτο φταιει τωρα? Δηλαδη καρτα 200 ευρω (του 2005) θελει να δωσω και 5 δολλαρια online μηπως παιξει το spdif optical out με dolby digital????

Αλλη λυση δεν υπαρχει?

Το supreme FX II της P5E δεν το εχω ωστε να επαιζα ηχο απο κει (και δεν μπαινουν οι driver του αν δεν ειναι συνδεδεμενο ωστε να παιζει ο ηχος απο την onboard spdif optical out θυρα στο backplate)

δυστυχως φοβαμαι πως βρηκες τοιχο.Πριν κανα χρονο τα σπασανε creative-dolby και η creative ειχε απενεργοποιησει με ντραιβερς καποια features και στις Χφι.Οποτε μαλλον τις εξυπναδες τους πληρωνεις τωρα.

Θες να εκβιασω τον Τζακο να σου γραψει εναν καστομ οδηγο?

Να την πας πίσω να να πάρεις μία "ξεκλειδωτη"... Ακόμη και γω που είμαι άσχετος γύρω από τις εξελίξεις στις κάρτες ήχου ήξερα ότι οι νεότερες Creative είναι κλειδωμένες. Προ 2ετίας σχεδόν πάθαμε το ίδιο με pc φίλου και όταν πήραμε πρέφα τι παίζει, τσιμπήσαμε μία Terratec και ησυχάσαμε!

Δεν ξέρω ειλικρινά τι παίζει με τις κάρτες, κάποιος ίσως γνωρίζει αν π.χ οι Xonar διαθέτουν το πολυκάναλο ελεύθερο.

Αν ειναι δυνατον δηλαδη!! Αν πληρωσω αυτα τα 5 δολλαρια και μου δωσουν serial ας πουμε και κανω activate θα δουλεψει??

Δεν θελω να βαζω και πιστωτικες τωρα στο ιντερνετ γιαυτο δεν το εχω κανει

EDIT: Αν κανω φορματ και βαλω XP 32 bit SP3 θα βρω λυση?? Τι driver nα περασω??

τωρα θα δοκιμασω και αυτο

http://www.free-codecs.com/download/ac3_filter.htm

Το AC3 filter επαιξε τις φωνες ολες και τους διαλογους αλλα οχι σε 5.1

Βαζω 5.1 output με 5.1 input αρχειο και βγαζει στερεο, το βλεπω και απο τα γραφηματα που εχει αλλα και πρακτικα

Καποια βελτιωση ειναι αυτη φυσικα, αλλα το θεμα ειναι να εχουμε 5.1 ηχο μην παει τσαμπα και το ηχοσυστημα..

Δεν ξέρω τι να σου πω, θεωρώ μεγάλο νταβατζιλικι να πληρώσει κάποιος έστω και μισό ευρώ για να κάνει πολυκάναλη την κάρτα του τη στιγμή που ακόμη και οι on-board το έχουν για πλάκα...

Δε θα μπω στο τρυπάκι της "ποιότητας" και της "πιστότητας" (στο 99,995% οι aftermarket, στο 99,980% οι on-board...), οπότε δεν είμαι και ο καλύτερος να σε συμβουλέψει. Στη θέση σου θα μάθαινα ποιά είναι ξεκλείδωτη και θα σούταρα την (κατά τα άλλα) εξαιρετική Audigy.

Ένας λόγος που κρατάω την "παλιά" μου Audigy ZS με τα 6 αναλογικά κανάλια και το fire-wire είναι ακριβώς γιατί είναι από τις τελευταίες all-inclusive.

Ειναι καλο κομματι η συγκεκριμενη γιατι εχει midi in out spdif in out και ενα καρο συνδεσεις μπροστα που βολεβει.. Και χρησιμοποιω το midi για μουσικα οργανα κλπ (αν και αυτο θελει μαιμουδιες για να δουλεψει σε win 7)

http://www.driverheaven.net/general-discussion/90887-redocnexk-released-realtime-5-1-ac3-encoder.html

Δοκιμαζω αυτο τωρα, αλλιως θα περασω XP σε αλλο δισκο να δω μηπως και παιξει.. Αν δεν γινει τιποτα θα αγορασω κλειδι τι να κανω.. Αν δεν δουλεψει ουτε τοτε... ε ρε γλεντια τι θα γινει.... θα φυγει απτο μπαλκονι:dance3:

Χμμμμ, εφόσον χρησιμοποιείς και το midi αλλάζει το πράμα. Ίσως θα πρέπει να καταβάλεις τα όβολα... Αλλά ψάξτο λίγο πρώτα για να μάθεις τα τι και τα πως...

Θα ρηξω και ενα φορματ γιατι το χω λιωσει στα hacked ac3 decoders χαχαχαχ λογικα θα βαλω XP 32bit ειναι η καλυτερη λυση για HTPC (2gb ram εχει)

Και λογικα θα καταβαλω τον οβολο τι να κανω

EDIT:

Τελικα πληρωσα, πηρα τον κωδικο εκανα ενεργοποιηση.. Εβγαλε ενα επιπλεον tab στο audio console για το dolby digital.. Επιτελους επαιξε ομορφα το 5.1 με ολες τις φωνες μεσα απο toslink!!!

Βεβαια επειδη περασα πενηντα hack πιο πριν μεσα τα οποια ποιος ξερει τι ειχαν μεσα θα κανω ενα φορματ τωρα αναγκαστικα καθως εχει γινει μπαχαλο απο codecs και Drivers

Πιστευω μετα θα παιζει μια χαρα.. Το ποσο τιποτενιο για το feature που αποκοπτει, ειδικα αν το χρειαζεσαι!!

Απλα ενταξει το βρισκω λιγο απαραδεκτο απο την creative σε top ακριβα μοντελα να ζηταει ας πουμε επιπλεον για ενα feature που υποτιθεται απο μονο του να εχει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.