Jump to content

Blender 3d modeling

Volrath

Recommended Posts

Έχει ασχοληθεί κανείς με το blender; Είπα να δοκιμάσω λίγο την τύχη μου, μην έχοντας ιδιαίτερη εμπειρία με τον χώρο του 3D Modeling και μπορώ να πω ότι είναι απίστευτο πρόγραμμα και ΔΩΡΕΑΝ :D.

Το παρακάτω μοντέλο μου πήρε 3 ώρες modeling και 3 ώρες texturing (με το gimp, άλλο απίστευτο δωρεάν πρόγραμμα)

mvks5i.jpg

Είναι low poly (~1200 quads) και δεν έχει spec/normal maps..ακομα

Πολύ ωραίο το μοντέλο σου...μου κάνει εντύπωση που το έκανες στο Blender.:D

Εγώ αν και έχω κάποια εμπειρία με τον Cinema 4d το Blender το βρήκα απάλευτο. Εξαιρετικά δύσκολο το interface.

Την προηγούμενη Κυριακή πήγα σε ένα σεμινάριο του Blender που έγινε στο Παν. Μακεδονίας από το http://www.greeklug.gr/. Ουσιαστικά ήταν γρήγορη εισαγωγή και τα πραγματικά μαθήματα θα ακολουθήσουν στην πορεία.

Θα ήθελα πολύ να πάω, αλλά πέφτει λίγο μακριά η Σαλόνικα.

Όσον αφορά το UI, να σου πώ την αλήθεια, άμα έχεις τα shortcuts σε 2ρη οθόνη βοηθάει πολύ :p. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι έχει συνεχώς απαιτήσεις από το αριστερό χέρι (ctrl/shift/w/e), οπότε άμα ασχοληθείς πάνω από 3-4 συνεχόμενες ώρες σε πιάνει το χέρι σου.

Αριστερό γιατί με το δεξί χειρίζεσαι το ποντίκι ενώ με το αριστερό(+κλικ ποντικιού) shortcuts στο πληκτρολόγιο και όχι επειδή είναι κομμουνιστικά τα προγράμματα...:haha:

Νομίζω όλα τα προγράμματα κάνουν για serious modeling απλά τα περισσότερα από τα κλασσικά χρειάζονται κάποια ανανέωση στα εργαλεία modeling και στο interface.

Τώρα βγαίνουν νέα προγράμματα όπως Modo και Silo που είναι πολύ γρήγορα στο modeling ακόμα σε σχέση με τα γνωστά θηρία.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.