Jump to content

Πρόβλημα με XMP

Joker

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά μόλις έφτιαξα ενα pc και του έβαλα μνήμες corsair 3x2gb 1600. σε μια gigabyte x58 ud5. Ενεργοποιώ απο το BIOS το ΧΜΡ γιατί είναι disable.Οταν λοιπον ειναι ενεργοποιημένο και βρίσκομαι στα windows κάνει συχνά restart το pc ενώ όταν είναι απενεργοπιημένο λειτουργεί άψογα το σύστημα.Αν έχει κάποιος μια ιδέα...

Ευχαριστώ

Αυτό στο κάνει γιατι οι μνήμες υποτροφοδοτουνται... Δοκίμασε να ανεβάσεις δυο κλικ το ρεύμα τους και να δεις αν βελτιωθηκε η κατάσταση... Αν και πάλι δεν δεις ασπρη μέρα, δοκίμασε να δώσεις ενα κλικ ρεύμα στο Vtt του επεξεργαστή...

Πρόσθεση: Για πάν ενδεχόμενο πέρνα και το τελευταίο BIOS της μητρικής σου...

Eπισης, το ιδιο παθενα και γω γιατι ειχε βαλει το uncore στα 4+ ghz. Κανονικα ειναι 2χ ταχυτητα της μνημης. Κοιταξε το!

Ακομα, κοιτα να ναι ΟΛΑ συμφωνα με τα στανταρ της μνημης σου. π.χ. αμα κλοκαρεις στα 4 ghz η μνημη ανεβαινει αυτοματα και παει κοντα στα 2ghz και πρεπει να την κατεβασεις μαζι με το uncore παλι.

update για το bios δεν υπαρχει!δλδ δε σηκώνει τις μνήμες με xmp?δεν ξέρω να πειράξω τα ρευματα απο μέσα?

εντυπώση μου έκανε οτι με το easytune το πη΄γα στα 3ghz και ενεργοποίησε το xmp και δεν ειχα πρόβλημα...συνεπώς κολλάει μονο οταν το γυρίζω μόνος μου απο το bios και όλο το υπόλοιπο pc λειτουργει default!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.