Beast Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2009 Γεια σας παιδες!Εχω ενα προβληματακι και θα ηθελα την βοηθεια σας.Πριv 2 μερες εκγατεστισα 2 ssd g.skill falcon 64gb σε raid=0 και το προβλημα ειναι στο οτι πιανει πολυ χαμηλες reading ταχυτητες.--------------------------------------------------CrystalDiskMark 2.2 © 2007-2008 hiyohiyo-------------------------------------------------- Sequential Read : 251.578 MB/s Sequential Write : 190.336 MB/s Random Read 512KB : 247.544 MB/sRandom Write 512KB : 170.500 MB/s Random Read 4KB : 25.874 MB/s Random Write 4KB : 21.421 MB/s Test Size : 100 MBΣτο pc εχω τα παρακατοcpu:intel i7 920/motherboard:foxxcon flamming blade/ram:corsair dominator 1600/hard drives:2xssd's Gskill falcon 64gb raid=0/2xcaviar black 620gb raid=0/psu:seasonic 750/gpu gtx285 palit 1mb/os/win7x64 ultimateΣας εκανα post τα παραπανο μηπως κ σας βοηθηση στο να μου απαντησετε.Eυχαριστω για το χρονο σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Δεκέμβριος 24, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2009 Λογικά μου φαίνονται όλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Δεκέμβριος 24, 2009 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2009 Αν ειναι με τον Indillix Barefoot controller, δεν ειναι καθολου λογικα τα νουμερα. Τα Sequential (Read,Write) θα επρεπε να ειναι διπλασια.Stripe size στο Raid0 τι εχεις βαλει? το καλυτερο νομιζω ειναι 128 στους συγκεκριμενους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beast Δεκέμβριος 24, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2009 Αν ειναι με τον Indillix Barefoot controller, δεν ειναι καθολου λογικα τα νουμερα. Τα Sequential (Read,Write) θα επρεπε να ειναι διπλασια.Stripe size στο Raid0 τι εχεις βαλει? το καλυτερο νομιζω ειναι 128 στους συγκεκριμενους.Εχω βαλει 128 strip size ps. Δεν πολυ ασχολουμε παιδια. Το pc μου λειτουργει by default.Και το εχω στησει συμφωνα με τα manuals,ψαχνοντας forums etc.Απλα αν ηταν να βγαζει 250 εκανα τελειος λαθος επιλογη των απλα δεν νομιζο να εχει το ιδιο read speed me tous caviar black mou. Δεν εχω βρει πουθενα αλλου benchmarks απο ιδιου τυπου ssd. Αν εχετε κανα info θα το εκτιμουσα παρα πολυ!Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Δεκέμβριος 24, 2009 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2009 Οι GSkill Falcon είναι ίδιοι με τους OCZ VERTEX. Κοίτα στο forum της OCZ, υπάρχουν πολλά post και μετρήσεις από χρήστες, τι νούμερα δίνουν 2χVertex 60GB σε raid0 πάνω σε ICH10R. Προσωπικά μου φαίνονται μικρά τα νούμερά σου για τους συγκεκριμένους SSD στο setup αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beast Δεκέμβριος 24, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2009 Οι GSkill Falcon είναι ίδιοι με τους OCZ VERTEX. Κοίτα στο forum της OCZ, υπάρχουν πολλά post και μετρήσεις από χρήστες, τι νούμερα δίνουν 2χVertex 60GB σε raid0 πάνω σε ICH10R. Προσωπικά μου φαίνονται μικρά τα νούμερά σου για τους συγκεκριμένους SSD στο setup αυτό.Ναι ρε φιλε κ εγω ξενερωσα ασχημα στην αρχη. Γιατι στην ουσια το μονο που εκανα improve ηταν το acces time apo 13sec > 0.1 που εχει ο ssd. αν ηταν ετσι δεν θα εδινα 260euro τσαμπα :Swhatever ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Δεκέμβριος 24, 2009 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2009 Γιατι στην ουσια το μονο που εκανα improve ηταν το acces time apo 13sec > 0.1 που εχει ο ssd. Μην γίνεσαι υπερβολικός, σε σχέση με 2 HDD @ raid0 ΟΛΑ τα νούμερα του setup σου είναι παραπάνω, ακόμα και το sequential. Ειδικά τα random ειναι 100φορές επάνω. Αυτό είναι το ζητούμενο για τους SSDs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beast Δεκέμβριος 24, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2009 Μην γίνεσαι υπερβολικός, σε σχέση με 2 HDD @ raid0 ΟΛΑ τα νούμερα του setup σου είναι παραπάνω, ακόμα και το sequential. Ειδικά τα random ειναι 100φορές επάνω. Αυτό είναι το ζητούμενο για τους SSDs.Φιλε αδικο δεν εχεις απλα περιμενα το διπλασιο read αυτο ειναι ολο >.< Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Δεκέμβριος 25, 2009 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2009 Δωσε ενα screenshot απο το HDTach 3.0 να δουμε κατι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgesod Δεκέμβριος 25, 2009 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2009 Έχεις enable to volume write back cache στο intel matrix; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Δεκέμβριος 27, 2009 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2009 Εδώ φίλε μου είναι ένας αναλυτικός οδηγός για να στήσεις τα indilinx-based Vertex SSDs σε raid0 στον ICH10R απ το forum της OCZ.Τσέκαρε επίσης τα AHCI μέσα στα windows και τις ρυθμίσεις του bios.Καλά αποτελέσματα. Και μην είσαι "νουμεράκιας" κάνε τις δουλειές που έκανες πριν με τους απλούς μηχανικούς δίσκους και έτσι οριοθέτησε τις διαφορές.Τα μετροπρογράμματα είναι μεν αντιπροσωπευτικά αλλά όπως έχει αποδειχτεί σπάνια ρεαλιστικά.http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=52912 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beast Δεκέμβριος 27, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2009 Δεν ειμαι νουμερακιας απλα θελω να δουλευει το pc σωστα Ευχαριστω παιδια γιατι βοηθεια να στε καλα κ καλες γιορτες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Δεκέμβριος 28, 2009 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2009 Εχεις απενεργοποιημενο το write back cache.Ανοιξε τον Intel Matrix Storage Manager.Πηγαινε στο View --> Advanced Mode (ελληνικα: Προβολη --> Λειτουργια για προχωρημενους).Απο την λιστα που θα εμφανιστει κανε δεξι κλικ πανω στο RAID0 array σου (οχι στους δισκους) και απο τις επιλογές πάτα πανω στο Enable Write Back Cache (ελληνικά: ενεργοποίηση προσωρινης μνημης ετερόχρονης εγγραφης τόμου).Ξανατρεξε τα benches.Αν δεν εχεις τον Intel Matrix Storage Manager εγκατεστημενο κατέβασέ τον απο εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.