Jump to content

Αναβάθμιση!!! Da dum !

dexter20csgr

Recommended Posts

Καλημέρα!

Σκέφτομαι να αναβαθμίσω το σύστημα μου (signature) και είμαι στο εξής δίλημμα... cpu ,+2gb μνήμες , καρτα γραφικών,monitor...

Για να πω την αλήθεια οι μνήμες είναι γύρω στο 50ευρω οπότε θα μπούν ούτως ή άλλως...To budget είναι περί τα 250-300 euro.Το pc είναι gaming pc αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο από την gpu μου.Πιο πολύ θα έλεγα ότι με ενοχλούν διάφορα κολληματάκια κατά το άνοιγμα/κλείσιμο/λειτουργία εφαρμογών που υποθέτω ότι είναι θέμα cpu...

Έστω τώρα ότι αναβαθμίζω μνήμες 50 euro και monitor 200 euro (έχω υπόψην την εξής οθόνη)

Δεν θα έχω πρόβλημα τότε στην απόδοση gpu/cpu εφόσον θα μεγαλώσει η ανάλυση που θα τρέχουν τα games?Αυτό που θέλω να πω είναι ότι , σιγουρα θα αυξηθούν οι απαιτησεις αλλά θα αυξηθούν τόσο ώστε να μου είναι απαραίτητη η αντικατάσταση cpu/gpu.

Eυχαριστώ και καλές γιορτές. :)

F117 αν κατάλαβα διαβάζοντας το thread , αυτό που προτείνεις είναι να ρίξω τα λεφτά σε κάρτα γραφικών;

Με προβληματίζει πολύ ο αδύναμος cpu μου και η μνήμη μου...Αυτός ο επεξεργαστής αξίζει για καλή απόδοση σε games

Intel-Core-2-Duo-8500-Box-S775-3-16-Ghz-6-Mb-BX80570E8500 σε συνδιασμό με άλλα 2gb ram;Έχετε κάποια καλύτερη πρόταση σε αυτά τα λεφτά;Η μητρική μου είναι αυτή http://www.gigabyte.com.gr/products/mb/cpulist/ga-p35-ds4.html και υποστηρίζεται ο παραπάνω cpu.

Το θέμα είναι ότι έχω μόνο τις βασικές γνώσεις σε o/c και όχι κάτι εξειδικευμένο ώστε να σπρώξω το μηχάνημα στα όριά του.

Στα παιχνίδια η 8800 έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια της καλώς ή κακός.. δεν θα σε πάει πολυ μακριά για καιρό. Ειδικά αν πας σε 1920χ1080 ανάλυση.

Ο 8500 μαμά είναι πιο αργός για παιχνίδια. Αν τον πάς στα 4 (πάει εύκολα) τότε ναι. Αλλά αν με ρωτάς 8500 στα 4, και 8800 ή 3,2 τον δικό σου και καινούργια κάρτα για 1920 θα διάλεγα ΠΑΝΤΑ καινούργια κάρτα... μαζί με άλλα 2 γίγα είσαι τζέτ.

Ahmm...Μάλιστα...Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται να πάω σε καινούρια καλή καρτα και monitor ταυτόχρονα...Γιαυτό εξετάζω το ενδεχόμενο αγοράς monitor (που αν μη τι άλλο έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια αξιοποίησης από μία κάρτα γραφικών) και στην επόμενη αναβάθμιση πάμε σε gpu...Παρ'όλα αυτά σε κάρτα γραφικών τι θα προτείνατε;Μιλάμε για ~200 euro...

Στα παιχνίδια η 8800 έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια της καλώς ή κακός.. δεν θα σε πάει πολυ μακριά για καιρό. Ειδικά αν πας σε 1920χ1080 ανάλυση.

Εξαρτάται τι παίζεις.... cod mw2 όλα full χωρία ΑΑ (δεν το χρειάζομαι σε τέτοια ανάλυση και 24άρι monitor) πάει σφαίρα....

Φίλε dexter έχω παρόμοιο setup και ελπίζω να σε διαφωτίσω.

Είμαι με Ε6700/3,2ghz+p35+4gb ram+GTX285 και παίζω τα πάντα (πλην κάποιων γνωστών απάλευτων) σε 1680Χ1050 με 16ΧΑΑ ή 8ΧΑΑ στη χειρότερη.

Ο επεξεργαστής σου μπορεί να εκμεταλευτεί μια ισχυρή κάρτα γραφικών. Χωρίς να τον πουσάρεις και στα όρια του όπως λες. Τα 3,2 είναι ενα sweet spot, καθώς από τις δοκιμές που έχω κάνει στα 3,4 και 3,6, το κόστος σε θερμοκρασίες/θόρυβο είναι δυσανάλογο του κέρδους σε fps.

Παρ' ολα αυτά, η άποψη μου είναι πως είναι καλύτερο να πάρεις μια οθόνη+2gb ram.

Η 8800gt βέβαια, θα ''ασθμαίνει'' αν πας σε 24άρα, αλλά με λίγο(ή πολύ) πετσόκομα στα φίλτρα, θα κερδίσεις πολύτιμο χρόνο μέχρι την κυκλοφορία του Fermi, και την αναμενόμενη πτώση στις τιμές των τωρινών high end καρτών.

Στο λεω με την έννοια, ότι οι αγορές κάρτας και οθόνης είναι σχετικά αλληλένδετες στην περίπτωση σου. Αν πάρεις τώρα μια ισχυρή κάρτα, θα ψάχνεσαι για οθόνη σε λίγο καιρό.

Χρονικά πιστεύω πως είναι καλύτερο να πάρεις τώρα την οθόνη, και να ψαχτείς για την κάρτα σε λίγο καιρό.

Έχει κανείς κάποια πρόταση για κάρτα γραφικών Nvidia αντάξια ή καλύτερη της HD4890 1GB?

Εννοείται με τιμή κοντά σε αυτήν της 4890 (~160+- euro) edit: αυτή τι λέει ;TwinTech GTX260 SVGA (PCI-Express, 216core, 896MB) έχει χαμηλότερη συχνότητα engine clock και 896mb αντί 1gb...

Και έστω ότι αλλάζω και κάρτα...την 8800gt 512mb θα μπορέσω να την πουλήσω;

Στα 160€ κάρτα nVidia αντάξια ή καλύτερη της 4890 αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να υπάρχει. Γενικά αυτές τις τελευταίες εβδομάδες (μην πω μήνες) η nVidia έχει χτυπήσει εξαφάνιση και η ΑΤΙ με τις διάφορες 5ΧΧΧ αλωνίζει. Αν θέλεις σώνει και καλά "Πράσινη", θα περιμένεις κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι να βγει η νέα της γενιά και να ρίξει τις τιμές στις τρέχουσες high-end. Μέχρι 160€ η μόνη αξιόλογη nVidia αυτή τη στιγμή είναι η 260 (η οποία βέβαια τρώει ξύλο από την ακριβότερη 4890).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.