HuLuVuZ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2009 Καταρχήν καλημέρα!!!! Αυτό που θέλω μα ρωτήσω είναι το εξής.Ένας φίλος (δε ξέρω γιατί) 'εχει εγκαταστήσει στον ένα σκληρό τα xp και θέλω να εγκαταστήσει στον δεύτερο τα win 7. Όταν θα bootari θα του βγάζει επιλογη για dual boot ή πρέπει να κάνει τπτ άλλο??? έψαξα στο forum κάτω απο το θέμα "Double OS boot" (http://www.thelab.gr/showthread.php?t=69856&highlight=double+boot) και είδα σχόλιο του φίλου nickstamat "Όχι, το boot menu θα σου δείξει τα εγκατεστημένα λειτουργικά ακόμα κι αν είναι σε διαφορετικούς δίσκους." και ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει αυτό. Thanks προκαταβολικά για την βοήθεια!!!!
AGGANIS13 Δεκέμβριος 25, 2009 #2 Δεκέμβριος 25, 2009 Νομιζω οτι σε διαφορετικους δισκους δεν γινεται να βγαζει menou. Απλα μπορεις να αλλαζεις καθε φορα απο ποιον δισκο θα μπουταρει απο το boot options.
ProPitsiriko$ Δεκέμβριος 26, 2009 #3 Δεκέμβριος 26, 2009 Εγω που ειχα συνδεμενο επανω στο συστημα σκληρο με XP και οταν τον ειχα επανω φορμαρα τα 7αρια εβγαζε μενου! και ας ειχα πρωτο σε προτιμιση τον δισκο με τα7αρια!
_Chris_ Δεκέμβριος 26, 2009 #4 Δεκέμβριος 26, 2009 Ακριβως το ιδιο κι εγω με xp και vista.Πες του παντως να εγκατεστησει τα se7en μετα τα xp (μην κανει κανενα format δλδ αφου εχει ηδη περασμενα τα xp) γιατι απο τον bootloader των xp δεν μπορουν να φορτωσουν τα vista/7. Αλλιως πρεπει να κανεις edit to boot.ini μεσω του bcdedit απο command prompt
Tzimmys Δεκέμβριος 27, 2009 #6 Δεκέμβριος 27, 2009 Το έγραψα εγώ σε άλλο forum πριν καιρό. Είναι ακριβψς για την περίπτωσή σουΟδηγός: Dual Boot Vista/7-XP με διαφορετικούς δίσκουςΘα δεχτούμε ότι τα xp είναι ήδη εγκατεστημένα, αλλά η διαδικασία είναι ίδια όποιο λειτουργικό και να είναι εγκατεστημένο.*Καταρχήν αποσυνδέστε τον δίσκο των xp. Εγκαταστήστε τα 7 στον δίσκο που θέλετε. *Ξανασυνδέστε τον δίσκο των XP και πλέον μπορείτε να επιλέγετε το σε ποιο λειτουργικό θα μπουτάρετε με βάση το ποιον δίσκο επιλέγετε σαν first boot device.*Ας το κάνουμε πιο ενδιαφέρον και ας κάνουμε αυτή τη διαδικασία αυτόματη. Επιλέξτε σαν first boot device τον δίσκο που έχει τα xp και μπουτάρετε σε αυτά.*Επιλέξτε να φαίνονται όλα τα αρχεία (κρυφά και προστατευόμενα) από τις επιλογές φακέλων.*Από τον δίσκο που έχετε εγκαταστήσει τα 7άρια, αντιγράψτε στο "C: \" τον φάκελο "Boot" και το "bootmgr".*Τώρα λογικά στο C: \ θα έχετε αυτά τα αρχεία και τους φακέλους: Boot , bootmgr , boot.ini , ntldr, ntdetect.com*Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Vista Boot Pro Tool*Πάτε στη καρτέλα "Bootloader". Επιλέξτε “Reinstall the Vista bootloader” και πατήστε apply.*Το πρόγραμμα θα δει ότι έχετε εγκαταστήσει τα Vista. Ας προσθέσουμε τώρα χειροκίνητα την εγκατάσταση των Windows XP.*Πάτε στο "Manage OS Entry". Επιλέξτε "Add new operating system entry" επιλέξτε "Legacy OS" (οπωσδήποτε!) και ονομάστε το "Windows XP"Αυτό είναι όλο. Τα παραπάνω τα βρήκα πριν από πάρα πολύ καιρό από ένα Έλληνα τύπο που ονομάζεται AZRAEL και απλά τα μετέφρασα και το έκανα λίγο πιο κατανοητό για όλους γιατί ο op θεωρούσε κάποια πράγματα αυτονόητα. Ο οδηγός ήταν για Dual boot των xp με vista, αλλά δουλεύει μια χαρά και με τα 7άρια. Το τσέκαρα.
HuLuVuZ Ιανουάριος 4, 2010 Author #7 Ιανουάριος 4, 2010 ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια παιδιά!!!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.