Vagelis2000 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2009 Σκέφτηκα να φτιάξω το εξής για να ψύξω αθόρυβα την κάρτα γραφικών Να βάλω στο διπλανό slot δίπλα στην κάρτα γραφικών μια παλαιά κάρτα (οτιδήποτε) με πολύ μικρή πλακέτα της οποίας θα ξύσω τα άκρα που μπαίνουν μέσα να μη υπάρχουν, και να προσαρμόσω πάνω της (να φυσάει προς την ψύκτρα της κάρτας γραφικών) έναν αθόρυβο 120ρη, αφού βέβαια βγάλω τον ανεμιστήρα της μαζί με το πλαστικό κάλυμα:clap:. Ευτυχώς η κάρτα γραφικών μου , βγάζοντας το πλαστικό κάλυμα βγαίνει και ο ανεμιστήρας της Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Δεκέμβριος 23, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2009 για τη κάρτα λες να ψήξεις? γιατί οι μοντέρνες έχουν πλαστικά enclosures που δεν θα έχεις κάποιο όφελος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Δεκέμβριος 23, 2009 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2009 Για ποιά κάρτα γραφικών μιλάμε? Για ποιό κουτί μιλάμε κτλ κτλ κτλ.Ποιά άκρα θέλεις να ξύσεις και για ποιό λόγο?... Για ρίξε και κάνα σχεδιάγραμμα ή καμία φωτό με "ζωγραφιά" του θέλεις να φτιάξεις και πως γιατί έτσι όπως το φαντάζομαι εγώ από τις περιγραφές σου για fail μου φαίνεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagelis2000 Δεκέμβριος 23, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2009 Palit GTS 250 η κάρτα.Εχει πλατικό κάλυμα το οποίο βγαίνει μαζί με τον ανεμιστήρα και έτσι μένει μόνο με την ψυκτρα. Τα ακρά που θα ξύσω εννοώ της πλακέτας που θα βάλω στο slot με για να στηρίξω τον ανεμιστήρα, μη αρχίσει και δουλεύει και αυτή Απλά για να καταλάβετε θα βάλω ένα 120ρη ανεμιστήρα αθόρυβο στις 1000 στροφές απέναντι στην κάρτα γραφικών να την φυσάει.Για να μη τον στηρίξω πάνω στην κάρτα μου γιατί δεν γίνεται, θα τον στηρίξω στο επόμενο slot με μια παλίά πακέτα (ή κάρτα ΄γραφ ή ήχου κλπ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Δεκέμβριος 23, 2009 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2009 Δεν ξέρω αν το πέτυχα το σχήμα, αλλά εγώ κάτι τέτοιο φαντάζομαι ότι θέλεις να κάνεις. Δλδ αν κατάλαβα καλά, θέλεις να γυνμώσεις την κάρτα γραφικών να μείνει μόνο με το heat-sink και "απέναντί" της σε κάποιο διπλανό σλοτ να βάλεις κάποια άλλη ανενεργή κάρτα πάνω στη οποία θα έχεις προσαρμώσει 12άρη ανεμιστήρα που θα φυσάει προς τη VGA. Σωστά? EDIT: τώρα είδα την ολοκληρωμένη απάντησή σου, άρα σωστά κατάλαβα... ΟΠΟΤΕ θα είχα να πω τα ακόλουθα: ως ιδεά είναι στη βάση της καλή, εγείρονται όμως δύο ζητήματα κατά την ταπεινή μου άποψη: α) ο 12άρης από που θα τραβάει αέρα για να τον στείλει στη VGA? θέλω να πω, ποιά θα είναι η απόστασή του από την κάρτα PCI πάνω στην οποία θα είναι προσαρμοσμένος? Θα έχεις αρκετό κενό από πίσω για να εξασφαλίζεται επερκές airflow και αν αποφεύγονται οι "στραγγαλισμοί" και οι στροβιλιμοί? β) ποιά θα είναι η απόσταση του 12άρη από τη VGA? γιατί ναι μεν ο 12άρης θα παράγει μεγαλή ροή, αλλά αν δεν εφάπτεται σχεδόν στην ψήκτρα της VGA και αν δεν είναι στοχευμένη η ροή του με κατάλληλο τρόπο, έχω την υποψία ότι θα έχεις μεν ησυχία, αλλά η Palit θα γίνει... grill! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagelis2000 Δεκέμβριος 23, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2009 Τ οσχέδιο σου σωστό α.Η παλαιά καρτα που θα βάλω είναι πολύ λεπτή (3 εκ) μηδαμινή επιφάνεια πίσω απο τον 120ρη. β. Δεν τίθεται θέμα απόστασης του 120ρη αφού και η ψύκτρα της κάρτας έχει πάχος και ο 120ρης είναι 25mm.Iσα ίσα που σκέφτομαι αν θα χωράει κιόλας.Το πιθανότερο είναι πάντως να έρχεται κολλητά με την ψύκτρα.:beer: Αρκεί να μπορέσω να βιδώσω έστω και 2 ή 3 βίδες του 120ρη με την πλακέτα, έστω και προσθέτοντας κάποιες λάμες Και επίσης ευτυχώς δεν έχω άλλη κάρτα στα επόμενα slots και έχει και τρύπουλες κάτω κάτω στο πλαί του κουτίού Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Δεκέμβριος 23, 2009 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2009 Το θέμα είναι πως ο αέρας αυτός ΔΕΝ θα βγαίνει απο το κουτί αφενός, και αφετέρου σου ζεστένετε ΤΟΣΟ πολύ η 250 που θες εξτρά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Δεκέμβριος 23, 2009 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2009 ...........και πάλι δε μπορώ να μπω 100% στο σκεπτικό σου: ο 12άρης από που θα τραβάει αέρα? Υπάρχει περιθώριο για να ρουφάει αέρα ή θα εφάπτεται στην PCI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagelis2000 Δεκέμβριος 23, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2009 Το θέμα είναι πως ο αέρας αυτός ΔΕΝ θα βγαίνει απο το κουτί αφενός, και αφετέρου σου ζεστένετε ΤΟΣΟ πολύ η 250 που θες εξτρά?Είπαμε δν είναι έξτρα.Θα βγάλω τον μάμα θορυβώδη ανεμιστήρα.Ολα αυτά γίνονται στο πλαίσιο ενός αθόρυβου υπολογιστή.Μέχρι στιγμής το μόνο που ακούγεται λίγο είανι η κάρτα γραφικών Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagelis2000 Δεκέμβριος 23, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2009 ...........και πάλι δε μπορώ να μπω 100% στο σκεπτικό σου: ο 12άρης από που θα τραβάει αέρα? Υπάρχει περιθώριο για να ρουφάει αέρα ή θα εφάπτεται στην PCI?Είπαμεα.Η παλαιά καρτα που θα βάλω είναι πολύ μικρή (3 εκ) μηδαμινή επιφάνεια πίσω απο τον 120ρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Δεκέμβριος 23, 2009 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2009 Οκει σε πιάνω.Τότε ίσως να γίνεται ναι. Κοίτα ο ανεμιστήρας να ψήχει την ίδια ή μεγαλύτερη επιφάνεια, και φαντάζομε ίσως γίνει. Πολύ προσοχή σε θερμοκρασίες γιατί δεν θα μπορείς να κάνεις regulate τον ανεμιστήρα το ίδιο εύκολα με αυτόν που έχει πάνω μαμά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Δεκέμβριος 23, 2009 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2009 OK, κατάλαβα. Η κάρτα που θα υποστηρίζει τον 120άρη έχει πολύ μικρό μήκος και θα καλύπτει πολύ μικρή επιφάνειά του...Δώσε μόνο προσοχή στη στόχευση της ροής του 120άρη: ως γνωστόν το "μάτι" κάθε φυγοκεντρικού/συμβατικού ανεμιστήρα είναι νεκρό από air-pressure. Φρόντισε αυτό το σημείο να στοχεύει σε τμήμα της ψύκτρα που είναι σχετικά άφοβο για υπερθέρμανση. Ναι μεν θα καλύπτεις μεγάλη επιφάνεια, αλλά τι να την κάνεις αν η ροή πέφτει σε άσχετα σημεία και όχι πάνω στα φλέγοντα? σσ. Επειδή στο παρελθόν έχω δοκιμάσει άπειρες τέτοιες πατέντες (αλλές με μεγάλη, άλλες με μικρή επιτυχία), θα σου πρότεινα να τσιμπήσεις μία after-market ψήκτρα με θερμαγωγούς και να της ρίξεις πάνω τον ανεμιστήρα που γουστάρεις. Ξέρω ότι το κόστος ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερο και σίγουρα σου στερώ τη μισή χαρά της πατέντας και της μοντίφας, αλλά θα αυξήσεις σημαντικά τις πιθανότητες για καλό και αηιόπιστο αποτέλεσμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagelis2000 Δεκέμβριος 23, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2009 Ειναι γεγονός πως η κάρτα δεν ζεστένεται πολύ.Το φαν απ΄οτι βλέπω δουλεύει συνεχώς στο 35% παρόλου που είναι 70ρη και η θερμοκρασίες απο 40 - 47.Νομίζω με το 120ρη θαναι καλύτερα.Εξάλου δεν θα χρειαστεί να βγάλω ψύκτρα κλπ.Δεν χάνουμε τίποτα να δοκιμάσουμε κι άν δεν πετύχει, ... υγεία και καλή καρδιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsadler Δεκέμβριος 30, 2009 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2009 η πατεντα ειναι κατοχυρομενη σε μια 6600 που ειχε κολλησει το τοσο δα μικρουλι ανεμηστηρακι της. κριμα ηταν να την πεταξω οποτε να σου το κολπο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Δεκέμβριος 30, 2009 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2009 Γουστάρω τρελά side-fan και τρελό avatar!!!!!!! :banging: Πολύ περιποιημένη πατεντούλα, μπράβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagelis2000 Δεκέμβριος 31, 2009 Author #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2009 η πατεντα ειναι κατοχυρομενη σε μια 6600 που ειχε κολλησει το τοσο δα μικρουλι ανεμηστηρακι της. κριμα ηταν να την πεταξω οποτε να σου το κολπο Μπράβο φίλε.Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν να κάνω αλλα ακόμη δεν βρήκα ευκαιρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Ιανουάριος 1, 2010 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2010 Κοίτα πάντως και αυτό:http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p7730_Scythe-Kama-Stay.htmlή και αυτό:http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p5516_slot-mount-for-80mm-fans.html:happy2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.