Guest Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2009 σχόλια, απόψεις, τα πάντα.Πριν καιρό είχα δει τη ανάλογη διαφήμιση και μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Βέβαια πρόσφατα θυμήθηκα να τη ψάξω να τη δω online. Στη προσπάθεια ευρεσής της στο google, το μάτι μου έπεσε σε διάφορα blogs με τίτλο να διακοπεί η εκπομπή.Λόγοι γελοίοι βέβαια..Τα υπόλοιπα δικά σας
Goku Δεκέμβριος 22, 2009 #2 Δεκέμβριος 22, 2009 2 φορες την εχω παρακολουθησει για να δω μήπως εφταιγε το 1ο επεισόδιο.Άτομα ανεύθυνα που στουθοκαμηλίζουν.οκ φυσικα και ειμαστε ανθρωποι και φυσικα μπορει σε αλλους μας να βρεθουμε σε πολυ ασχημη οικονομικη θεση (αλλωστε μεγαλη μπουκια φαε), ομωςτο να εχει μια μανα 25 πιστωτικες για να ειναι ο γιος κυριλέ και χάι δεν το δεχομαι.Στα 2 επεισοδια που ειδα κλασσικη κατασταση:1)τραγικη κατασταση2)ατομα που δεν αναλαμβανουν ευθυνη των πραξεων και αποποιουνται πασας ευθυνης3)τελειωνει η εκπομπη χωρις να ξερουμε τι εγινε με το εκαστοτε περιστατικο.
Karavaneas Δεκέμβριος 22, 2009 #3 Δεκέμβριος 22, 2009 τι διαφορα εχει απο το love bites και απο αυτο με τις πολλες ξανθιες?
Κοπρίτης Δεκέμβριος 22, 2009 #4 Δεκέμβριος 22, 2009 τι διαφορα εχει απο το love bites και απο αυτο με τις πολλες ξανθιες? μετα τις γυναικες και τη μασα των αλλων δυο εκπομπων αυτη πραγματευεται το τριτο αγαπημενο χομπυ του Ελληνα, τα φραγκα... (ειδικα αυτα που ξοδευει χωρις να εχει) περα απο την πλακα, νομιζω οτι κανει καλο να παιζουν τετοιες εκπομπες εστω κι ενας στους 100 να ξεστραβωθει να συνειδητοποιησει προς τα που οδευει βλεπωντας παραδειγματα αντιστοιχων καταστασεων. και ενδεχομενως να κατσει να τα βαλει κατω και να σωσει οτιδηποτε σωζεται κερδος θα ειναι κατα την αποψη μου.
astrolabos Δεκέμβριος 22, 2009 #5 Δεκέμβριος 22, 2009 Σαφώς και δε θα σου δώσει λεφτά για να ξελασπώσεις. Το θέμα είναι - πιστεύω - να δείξει στον παθών ότι τις "βρωμιές" του θα τις καθαρίσει μόνος. Και από όσο βλέπω, προσπαθεί χρησιμοποιώντας γνωριμίες και την αναγνωρισιμότητα του μέσου που εκπροσωπεί, να καταφέρει συμφωνίες με τις τράπεζες, τις οποίες μόνος του ο "παθών" δε θα μπορούσε να καταφέρει.
Guest Δεκέμβριος 22, 2009 #6 Δεκέμβριος 22, 2009 Έτσι ακριβώς. Μπορεί το μισό επεισόδιο να είναι μελόδραμα αλλά το υπόλοιπο έχει πραγματική ουσία. Τα άτομα (που μπράβο τους για το θάρρος να δημοσιοποιήσουν το "χάλι" τους) μπορεί να έχουν πράξει ανεύθυνα, απερίσκεπτα, επιπόλαια, εγωιστικά ή κάπως αλλιώς αλλά δεν αναιρεί το γεγονός πως η πλειοψηφία των ελλήνων είναι στο ίδιο αδιέξοδο (άλλοι δεκάδες χιλιάδες ενώ άλλοι εκατοντάδες χιλιάδες χρέη) και, κακά τα ψέμματα, θα μπορούσαν να ήταν συγγενείς/στενοί φίλοι μας. Το να ρίξουμε ευθύνες είναι το μόνο εύκολο. Από την μάνα για την υπερβολική αγάπη προς τον γιο της μέχρι τον πατέρα που χαλάει 300ρικα σε βενζίνες αλλά στη κόρη του δίνει μόνο 50€ για το μήνα. Ακραία κατάσταση η μία, ακραία και η άλλη. Φυσικά υπάρχουν και πιο "ήπιες" καταστάσεις που έγιναν από λάθος διαχείριση και συναισθηματισμούς-αυθορμητισμούς. Αυτό που πραγματικά μου έχει ελκύσει το ενδιαφέρον είναι πως ο "σύμβουλος" βρίσκει "ξαφνικά" ρεαλιστικές-υλοποιήσιμες λύσεις για την ξεχρέωση των εκατοντάδων χιλιάδων χρεών και τους περισεύει κι ένα μπουρμπουάρ. Φυσικά οι λύσεις-κατευθύνσεις που συμβουλεύει φαίνονται πολύ φυσικές, λογικές αλλά απαιτεί λίγη οικονομική επιμόρφωση, κάτι που δεν διδάσκεται σχεδόν πουθενά. Ουδείς γεννήθηκε με 500 PetaByte μόρφωση.
Arxagelos Δεκέμβριος 22, 2009 #7 Δεκέμβριος 22, 2009 Και μετά αναρωτιέσαι απο που προήλθε η κρίση. Δεν είναι δυνατόν κάποιος με 2-3 δάνεια να κάνει έγκριση για 4ο-5ο και οι τράπεζες να του το εγκρίνουν. Δεν φταίει μόνο ο κοσμάκης αλλά και τα λαμόγια οι τραπεζίτες. Και στην τελική οι μεν πήραν 28δις επιχορήγηση και οι δε τα @@ τους. (άσχετο) Απο την άλλη πραγματικά απορώ με την αναισθησία μερικών που δεν ξέρουν καν! πόσα χρωστάνε. Εγώ αμα χρωστάω δεν μπορώ να κοιμηθώ που λέει ο λόγος και άλλοι είναι στα χρέη μεχρι το λαιμό και στα @@ τους. τι να πεις. Αυτό το επεισόδιο με τον κανακάρη γιο με την BMW και την μάνα ήταν για κλάματα, αυτές είναι που λένε "αμαρτίες γονέων".
Κοπρίτης Δεκέμβριος 22, 2009 #8 Δεκέμβριος 22, 2009 Και μετά αναρωτιέσαι απο που προήλθε η κρίση. Δεν είναι δυνατόν κάποιος με 2-3 δάνεια να κάνει έγκριση για 4ο-5ο και οι τράπεζες να του το εγκρίνουν. Δεν φταίει μόνο ο κοσμάκης αλλά και τα λαμόγια οι τραπεζίτες. Και στην τελική οι μεν πήραν 28δις επιχορήγηση και οι δε τα @@ τους. (άσχετο)Απο την άλλη πραγματικά απορώ με την αναισθησία μερικών που δεν ξέρουν καν! πόσα χρωστάνε. Εγώ αμα χρωστάω δεν μπορώ να κοιμηθώ που λέει ο λόγος και άλλοι είναι στα χρέη μεχρι το λαιμό και στα @@ τους. τι να πεις. Αυτό το επεισόδιο με τον κανακάρη γιο με την BMW και την μάνα ήταν για κλάματα, αυτές είναι που λένε "αμαρτίες γονέων". εχεις δικιο εν μερει αλλα ας μην το πιασουμε εδω αυτο το θεμα... στο Αμερικα παντως ααν θυμαμαι καλα εχει δικαιωθει τετοια υποθεση ο καταναλωτης μηνυσε την τραπεζα με το σκεπτικο "μου προεγκρινετε δανειο ενω βλεπετε ξεκαθαρα οτι αδυνατω να αποπληρωσω αυτα που ηδη εχω παρει νωριτερα" κοινως του τραβαν τον κοκκορα στο πιστολι της αυτοκτονιας
Dolly Δεκέμβριος 23, 2009 #9 Δεκέμβριος 23, 2009 Είναι πολλές οι συνιστώσες δυστυχώς που συμβάλουν άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο για την κατάσταση των ζευγαριών που δείχνει ο Σαμουίλης αλλά και άλλων ν+1 ζευγαριών που ΔΕΝ δείχνει. Τα επεισόδια αυτά δείχνουν την ποικιλομορφία, τις αδυναμίες και την ματαιοδοξία της ανθρώπινης φύσης. Ακόμα δείχνουν πως αυτό που θεωρούμε «κοινή λογική» δεν είναι και τόσο κοινή στο τέλος της μέρας.Το άλλο καλό που κάνει η εκπομπή είναι να πραγματεύεται καταστάσεις και υποδομές διαφορετικών προβλημάτων και αιτιών που οδηγούν το εκάστοτε ζευγάρι να «ζητήσει βοήθεια». Έχουμε τεμπέλη πατέρα (πιτσαρία στο νησί), μάνα χωρίς οικονομικές γνώσεις με μεγάλα ανοίγματα (φούρνος σε κάργα κεντρικό σημείο), και πατέρα παθιασμένο με τον τζόγο (ξόδεμα για «ωραία πράγματα για τον εαυτό μου» από το τελευταίο επεισόδιο, και διάφορα άλλα. Παρόλο που δεν συμφωνώ πάντα με ότι προσφέρει σαν λύσεις ο Σαμουίλης (ο οποίος έχει μια d εμπειρία από αυτά φυσικά, και σίγουρα ΠΟΛΥ μεγαλύτερη από αυτούς που νουθετεί), στο τέλος της μέρας νομίζω πως οι απλές λύσεις που προσφέρει (που μπορεί να φαίνονται απλές και οφθαλμοφανείς σε εμάς, αλλά όχι σε όλο τον κόσμο) είναι το καλύτερο γιατί ο κοσμάκης που παρακολουθεί και είναι σε μια παρόμοια κατάσταση, παίρνει μηνύματα πως με μερικές φαινομενικά και πρακτικά απλά κινήσεις μπορούν να μπουν σε μια ρώτα τα προβλήματα τους. Και αυτό είναι το σημαντικό. Αν έβγαινε και τους έλεγε πως θα σορτάρετε double barrier options με λήξη τον Φεβρουάριο ανάθεμα αν κανείς θα έπαιρνε κάτι από αυτή την εκπομπή.Πιστεύω πως αν κάποιος την δει προσεχτικά μπορεί να του ανοίξουν λίγο τα μάτια, και βγει από τον κυκεώνα των χρεών του σιγά σιγά, με 2-3 απλές διορθωτικές κινήσεις. Σε σχέση με τόσα άλλα σκουπίδια και αυνανίες που έχει η τηλεόραση η εκπομπή αυτή μπορεί δυνητικά κάτι να προσφέρει και για αυτό και της δίνω το thumbs up.
ΝTG Δεκέμβριος 23, 2009 #10 Δεκέμβριος 23, 2009 Σαμο-ιλης.. χωρις "υ".. Δεν εξηγεις αυτο το double barrier κομματι?Ενδιαφερον μοιαζει..
Dolly Δεκέμβριος 23, 2009 #11 Δεκέμβριος 23, 2009 πάρε λίγο το απλό barrier και μετά κάντο χ2 με 5-6 διαφορετικές μεθόδους κοστολόγισης για το double (δεν ποστάρω pricing γιατί θα φάω πέρμα μπαν - αν θες σου στέλνω την πτυχιακή μου )
RootX Δεκέμβριος 23, 2009 #12 Δεκέμβριος 23, 2009 Σαν το Double Penetration είναι, απλά αφορά οικονομικά.
ΝTG Δεκέμβριος 23, 2009 #13 Δεκέμβριος 23, 2009 Σαν το Double Penetration είναι, απλά αφορά οικονομικά. ....ascii code πανω σε αυτο δεν εχει??..
Petrossortep Δεκέμβριος 23, 2009 #14 Δεκέμβριος 23, 2009 πάρε λίγο το απλό barrier και μετά κάντο χ2 με 5-6 διαφορετικές μεθόδους κοστολόγισης για το double (δεν ποστάρω pricing γιατί θα φάω πέρμα μπαν - αν θες σου στέλνω την πτυχιακή μου ) Η λύση για ανθρώπους με υψηλά χρέη δεν είναι τα παράγωγα που εκ φύσεως εμπεριέχουν ρίσκο. Η λύση συνοψίζεται στην ακόλουθη κινέζικη παροιμία. "Όταν βρεθείς σε έναν λάκο, σταμάτα να σκάβεις." Κοινώς, άρχισε να κόβεις μέχρι να βρεθείς χωρίς χρέη. Είχα δει σε ένα ντοκυμαντέρ της ΝΕΤ αποσπάσματα από την πρωτότυπη εκπομπή(σε αμερικανικό κανάλι). Ο σύμβουλος έδινε και εκεί τις ίδιες κατευθύνσεις. Δραστική περικοπή όλων των πολυτελειών που αποκτήθηκαν με δανεικό χρήμα. Έτσι οι άνθρωποι ξελάσπωναν και τους δινόταν η δυνατότητα να ξαναρχίσουν την βελτίωση της ζωής τους χωρίς δανεικά. Τέτοιες εκπομπές επιτελούν άγιο έργο γιατί μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της ύπαρξης ζωής μετά τραπεζών και δανείων.
Dolly Δεκέμβριος 23, 2009 #15 Δεκέμβριος 23, 2009 ε δεν είπα κάτι άλλο, το οφθαλμοφανές είναι η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις απλά πολλοί δεν το βλέπουν.τα παράγωγα τα ανέφερα σαν παράδειγμα επιμορφωτικό στον NTG που έχει ανησυχίες.
Petrossortep Δεκέμβριος 23, 2009 #16 Δεκέμβριος 23, 2009 Στο double barrier που ανέφερες, το ποσό που ρισκάρεις αν χάσεις είναι το premium; Edit: Δηλαδή ποντάρεις ταυτόχρονα πτώση και άνοδο όχι πάνω από π.χ. 500μονάδες του ΓΔ και αν φτάσει στις +300 ας πούμε εσύ τον πουλάς και κερδίζεις αφού τον έχεις αγοράσει χαμηλότερα(χάρη στο δικαίωμα αγοράς του option). Αν ξεπεράσει τις 500μον χάνεις το δικαίωμα οπότε έχεις την ζημιά αγοράς του premium σωστά;
Dolly Δεκέμβριος 23, 2009 #17 Δεκέμβριος 23, 2009 Αν είσαι Long ναι ΕΔΙΤ Ναι σοζ το είδα ένα ένα. Το double barrier είναι 2 single με άλλα strike ουσιαστικά.
jpavly Δεκέμβριος 23, 2009 #18 Δεκέμβριος 23, 2009 Πάντως όταν είδα την εκπομπή, για πρώτη φορά έκατσα και υπολόγισα τα πάντα. Πόσα έρχονται, πόσα φεύγουν και πόσα είναι σύνολο. Δεν το είχα ξανακάνει κι ας είναι το πιο απλό πράγμα, τουλάχιστον "πήρα κάτι" για πρώτη φορά από τηλεοπτική εκπομπή.
Nephiλiμ Δεκέμβριος 23, 2009 #19 Δεκέμβριος 23, 2009 τουλάχιστον "πήρα κάτι" για πρώτη φορά από τηλεοπτική εκπομπή.Γιαυτο επιμενω οτι λειπει εκπομπη τυπου "Ζευγαρι της Χρονιας" απο την σημερινη Ελ.τιβι.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.