Jump to content



Facebook: Αθώο ή κάτι άλλο ;


hayabusa

Recommended Posts

Mε βάση δύο άρθρα, ένα που είχα λάβει παλαιότερα και ένα που διάβασα σήμερα, νομίζω πως θα είχε πολύ ενδιαφέρον να γινει κουβέντα γύρω από το κατα τα άλλα δημοφιλέστατο facebook.

Νο.1

Στο facebook έχω μόλις 30 και κάτι φίλους. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, αρκεί να πιστεύεις πως διαθέτεις περισσότερους στην πραγματική ζωή. Η καλή υπηρεσία μού προώθησε μία διαφήμιση με την οποία με προτρέπει να αγοράσω ένα βιβλίο προκειμένου, εύκολα και γρήγορα, να διπλασιάσω τον αριθμό των ηλεκτρονικών μου φίλων. Δεν θέλω, αν και για τα ήθη του δικτύου θα έπρεπε.

Είναι, τουλάχιστον, υποτιμητικό να διαθέτεις μόλις κάτι παραπάνω από 30 φίλους σε ένα περιβάλλον 60 εκατομμυρίων ανθρώπων. Το facebook θα ήθελε να γίνουμε όλοι φίλοι μεταξύ μας. Ει δυνατόν, όλοι οι άνθρωποι που περπατούν και αναπνέουν στον πλανήτη.

Να αναρτήσουμε φωτογραφία, στοιχεία ταυτότητας και να συμμετέχουμε με χαρά στις ηλεκτρονικές εφαρμογές που μας ζητούν να δηλώσουμε ποια είναι η αγαπημένη μας στάση στο σεξ. Εκ των πραγμάτων, για αρκετούς ανθρώπους που περνούν τη μέρα τους στο facebook η αγαπημένη τους στάση είναι το 11, κοινώς δύο κορμιά παραλλήλως ξαπλωμένα χωρίς καμία απολύτως επαφή. Αλλά, μισό λεπτό, εδώ χρειάζονται κάποιες εξηγήσεις, αν και όσοι δεν γνωρίζετε τι ακριβώς είναι το facebook θα ήταν καλύτερο να προσπεράσετε το κείμενο.

Όμως, σας θέλουμε εδώ. Το facebook, λοιπόν, περιγράφεται εύσχημα ως μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν με τους φίλους τους, να δημιουργήσουν καινούργιες σχέσεις, να συγκροτήσουν ομάδες κοινού ενδιαφέροντος. Ο μέσος χρήστης ξοδεύει 20 λεπτά τη μέρα στο facebook. Τις τρεις πρώτες εβδομάδες, όμως, διαθέτει ώρες ολόκληρες αναζητώντας φίλους και ανταλλάσσοντας μηνύματα. Αυτή είναι η καλή επεξήγηση της υπηρεσίας. Η κακή λέει πως το facebook είναι ένα παγκόσμιο φακέλωμα προς χάρη των μεγάλων πολυεθνικών και των διαφημιστών, που αποθεώνουν τα εξειδικευμένα δημογραφικά στοιχεία. Φιλικό στο χρήστη. Μπορείτε να δημιουργήσετε μία προσωπική σελίδα, η οποία ουσιαστικά υποδηλώνει το δικτυακό σας στίγμα. Αν θέλετε, όμως, να σας βρουν οι παλαιοί συμμαθητές και οι φίλοι, είστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσετε το όνομα που αναγράφεται στην ταυτότητά σας. Για πρώτη φορά στην Ιστορία τόσα εκατομμύρια άνθρωποι έδωσαν με προθυμία το αληθινό τους όνομα σε ένα μέσο που είναι προσβάσιμο από όλους. Η εγγραφή, όμως, δεν μπορεί να γίνει χωρίς μία έγκυρη ηλεκτρονική διεύθυνση. Έχουμε, λοιπόν, περίπου 60 εκατομμύρια ονόματα που αντιστοιχούν σε ίδιο αριθμό ηλεκτρονικών διευθύνσεων. Το σύστημα σε προτρέπει να αναρτήσεις τη φωτογραφία σου και φωτογραφίες φίλων.

Χαριτωμένο; Όχι και τόσο. Το facebook είναι η μεγαλύτερη φωτογραφική βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε ποτέ. Στους υπολογιστές του είναι αποθηκευμένες 2 δισεκατομμύρια φωτογραφίες, ούτε το σύστημα συνοριακών ελέγχων των ΗΠΑ δεν έχει τόσες. Μέχρι να διαβάσετε αυτήν την πρόταση στη βάση θα έχουν προστεθεί εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες. Κάθε μέρα 14 εκατομμύρια φωτογραφίες εμπλουτίζουν το φωτογραφικό άλμπουμ της υπηρεσίας. Η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών έχει τοποθετήσει προσωπική φωτογραφία. Μπορεί να είναι και η δική σας κάπου εκεί, εν αγνοία σας και μάλιστα ταυτοποιημένη στο πρόσωπό σας. Πώς; Κάποιος φίλος σας «ανέβασε» φωτογραφία σας στο προσωπικό του άλμπουμ, χρησιμοποίησε τη δυνατότητα λεζάντας και έτσι όταν ο δείκτης του mouse περάσει πάνω από το πρόσωπό σας, αποκαλύπτεται και το όνομά σας. Οι χρήστες έχουν κάποιους περιορισμούς στην περιήγηση των προφίλ. Ούτως ή άλλως, δεν μπορείς να βουτήξεις σε εκατομμύρια εγγραφές, θα πνιγείς. Αλλά το facebook μπορεί να τους δει όλους. Και να τους περάσει από λεπτό κόσκινο. Ως υπηρεσία είναι εξαιρετικά εύχρηστη ως και χαριτωμένη.

Διατίθεται ένα πλήθος εφαρμογών με τεστ προσωπικότητας, τα οποία σου αποκαλύπτουν πόσο καλός εραστής είσαι ή σε ποιο είδος καταστροφής αντιστοιχείς. Για να δεις, όμως, τα αποτελέσματα, θα πρέπει να καλέσεις και άλλους είκοσι φίλους να ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι, δηλαδή να χρησιμοποιήσουν την ίδια εφαρμογή. Έτσι, όσο εσύ απαντάς σε ερωτηματολόγια για να μάθεις με ποιον τρόπο φιλάς, προσφέρεις στην καλή υπηρεσία την ευκαιρία να μάθει όχι μόνο τα δημογραφικά σου στοιχεία, αλλά και από ποιο πλευρό κοιμάσαι το βράδυ. Και φαίνεται ότι κοιμάσαι βαθιά.

Δωρεάν τυρί

Το facebook δεν κρύβει πως δωρεάν τυράκι σερβίρεται μόνο σε ποντικοπαγίδες.Οι μεγαλύτερες εταιρίες μετρήσεων συνεργάζονται μαζί του, όπως, βέβαια, και οι ισχυρότερες πολυεθνικές, αφού διαπιστώνουν ότι μπορούν να κατευθύνουν τη διαφημιστική τους καμπάνια στο πλέον εξειδικευμένο κοινό που δημιουργήθηκε ποτέ. Ήδη οι μεγαλύτερες εμπορικές επωνυμίες του πλανήτη έχουν υπερήφανα ανακοινώσει τη συνεργασία τους με την υπηρεσία. Μπορείτε, όμως, να δοκιμάσετε και εσείς να διαφημιστείτε σε κοινό της επιλογής σας με προσιτό κόστος. Η διαφημιστική πλατφόρμα του facebook είναι τόσο έξυπνη που το μήνυμά σας θα φτάσει μόνο στους σωστούς αποδέκτες. Μεταξύ μας, πρόκειται για ένα τεράστιο πείραμα του σύγχρονου καπιταλισμού. Μπορείς να κάνεις λεφτά από τη φιλία; Ναι, μπορείς, αρκεί να αντικαταστήσεις τα λόγια από τον ήχο του πληκτρολογίου. Αρκεί να δείξεις πως το εύρος της δικτυακής κοινωνικότητας είναι σημαντικότερο από την ουσία της πραγματικής επαφής. Έτσι, διαβάζουμε στις τελευταίες μελέτες για το φαινόμενο πως η επιτυχία του βασίζεται στην τάση των ανθρώπων να ομαδοποιούνται και να μιμούνται ο ένας τον άλλο. Ο ένας φίλος προσελκύει τον άλλο.

Για τις νεαρές ηλικιακά ομάδες η εγγραφή στο facebook είναι τόσο απαραίτητη όσο η κατοχή κινητού τηλεφώνου. Αφού είναι όλοι εκεί! Οι άνθρωποι λένε τα πάντα στο facebook και τα υπογράφουν με το πραγματικό τους όνομα, την ηλεκτρονική διεύθυνση και τη φωτογραφία τους. Και το facebook διαθέτει τεράστια μνήμη και όλη την καλή διάθεση για να συνεργαστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αν του ζητηθεί. Δεν χρειάζεται να σας το πει κάποιος τρίτος, το λέει και η άδεια χρήσης της υπηρεσίας, εκείνο το μακρύ κείμενο κάτω από το οποίο πάντα δηλώνουμε πως συμφωνούμε με όσα γράφει. Μεταφράζουμε: «Όταν χρησιμοποιείτε το facebook ίσως δημιουργήσετε το προσωπικό σας προφίλ, σχέσεις, ανταλλάξετε μηνύματα και κάνετε χρήση των εφαρμογών του διοχετεύοντας προσωπικές πληροφορίες σε διάφορα κανάλια.

Εμείς συλλέγουμε αυτές τις πληροφορίες για να σας προσφέρουμε εξατομικευμένες εφαρμογές». Τι μας λέει; Πως επεξεργάζονται προσωπικά στοιχεία. Το κάνουν όλοι, αλλά στο facebook οι χρήστες κάνουν μια καθημερινή online ψυχανάλυση καταθέτοντας τις προτιμήσεις τους ακόμα και για τα πλέον προσωπικά θέματα.

Το facebook δεν χρειάζεται να δημιουργεί περιεχόμενο για να προσελκύσει χρήστες. Οι χρήστες δημιουργούν περιεχόμενο και αυξάνουν τον αριθμό των συνδέσεων. Το facebook μόνο ρωτάει με έξυπνο τρόπο.

Ρωτάει αλλά δεν ξεχνάει:

«Όταν τροποποιείτε τις προσωπικές πληροφορίες που έχετε διαθέσει, το facebook κρατάει αντίγραφο των προηγούμενων πληροφοριών για ένα εύλογο χρονικό διάστημα». Ευτυχώς, όμως, μας λέει πως πρέπει να έχουμε κατά νου ότι τα προσωπικά μας δεδομένα μπορεί να εκτεθούν σε κακόβουλα μάτια: «Δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα εκτεθούν σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Αντιλαμβάνεστε και αποδέχεστε ότι ακόμα και αν διαγράψετε τις προσωπικές σας πληροφορίες, αυτές μπορεί να έχουν μείνει αποθηκευμένες σε σελίδες τρίτων». Θέλετε ένα παράδειγμα; Πολύ πρόσφατα γόνοι γνωστών πολιτικών και επιχειρηματικών οικογενειών της χώρας είδαν να ξετυλίγεται στις σελίδες κυριακάτικης εφημερίδας όλο το κουβάρι των κοινωνικών γνωριμιών τους. Οι περισσότεροι χρήστες δεν αξιοποιούν τη δυνατότητα να απομονώσουν το προφίλ τους, επιτρέποντας την προβολή του μόνο στους φίλους τους.

Αν, όμως, έχουμε να κάνουμε με εξουσιοδοτημένες κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, τότε το facebook θα χαρεί να εξυπηρετήσει:

«Χρησιμοποιώντας το facebook συμφωνείτε στη μεταφορά προσωπικών σας δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Μπορεί να υποχρεωθούμε να διαθέσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία έπειτα από νομικές αιτήσεις ή δικαστικές αποφάσεις. Αυτό μπορεί να σημαίνει τη διανομή πληροφοριών σε τρίτες εταιρίες, δικηγόρους ή πράκτορες κυβερνητικών υπηρεσιών».

Στο facebook θα παραμείνεις έστω και νεκρός. Μπορεί να ακούγεται γλυκό καθώς οι φίλοι σου σπεύδουν στη σελίδα σου και γράφουν διάφορα όμορφα, αλλά από ένα σημείο και μετά γίνεσαι ένας ηλεκτρονικός βρικόλακας. Η υπηρεσία θέλει στοιχεία και ένα φορτίο χαρτιά για να διαγράψει το προφίλ ενός ανθρώπου που πέθανε. Ίσως να είναι, τελικά, η σύγχρονη εκδοχή της έννοιας για τη μετά θάνατο ζωή, που μπορεί να είναι και καλύτερη από μια ζωή στο facebook.

Οι άνθρωποι πίσω από το facebook

Το facebook δεν πωλείται, τουλάχιστον προς το παρόν. Η κεφαλαιοποίησή του αποτιμάται στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Έχει προσελκύσει τις μεγαλύτερες εταιρίες της δικτυακής οικονομίας, αλλά περιόρισε τη συμμετοχή τους σε μικρό ποσοστό των μετοχών.

Ακούστηκαν αρκετές ενδιαφέρουσες φήμες περί εξαγοράς, αλλά καμία δεν ανταποκρίνεται, όπως φαίνεται, στην αλήθεια. Εξίσου ενδιαφέρουσα, όμως, είναι η πραγματικότητα για τη μετοχική σύνθεση της εταιρίας. Ο σταρ, αυτός που αναλαμβάνει να δανείζει πρόσωπο και φωνή στο facebook, είναι ο Μαρκ Ζούγκεμπεργκ, ο πρώην φοιτητής που δημιούργησε την υπηρεσία. Ο ίδιος έχει κατηγορηθεί πως «έκλεψε» την ιδέα από μια άλλη υπηρεσία.

Στο διοικητικό συμβούλιο υπάρχουν άλλοι δύο άνδρες. Ο Τζιμ Μπρέιερ, που εκπροσωπεί ένα venture capital, και ο Πίτερ Θίελ. Ο Θίελ ξέρει από επενδύσεις. Είχε συμμετάσχει στη δημιουργία της πετυχημένης υπηρεσίας ηλεκτρονικών πληρωμών, του paypal. Έτσι, δέχθηκε να τοποθετήσει και 500.000 δολάρια στο facebook. Σήμερα το μερίδιό του αξίζει πάνω από 1 δισ. δολάρια.

«Μπορείς να έχεις μια τράπεζα που δεν κινδυνεύει από επανάσταση, αρκεί να την εγκαταστήσεις στο Βανουάτου», λέει ο Θίελ, που λατρεύει τους φορολογικούς παραδείσους και μισεί τους φόρους. Δεν είναι ο μόνος που το πιστεύει. Πιστεύει και άλλα. Πως ο ιδανικός κόσμος είναι έξω από τα όρια του πραγματικού, είναι εικονικός και ελέγχεται από μηχανές με νοημοσύνη υψηλότερη της ανθρώπινης. Αν πείτε πως λέει βλακείες, θα σας απαντήσει ότι με κάτι τέτοια έγινε πλούσιος και δεν θα έχει άδικο.

Ας δούμε και το τρίτο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, τον Τζιμ Μπρέιερ. Ο Τζιμ, μέσω των συμμετοχών του σε άλλες εταιρίες, είναι στενά, πολύ στενά, συνδεδεμένος με την Q-Tel. Τι είναι πάλι αυτό; Είναι ένα venture capital, ένα επενδυτικό κεφάλαιο, που ελέγχεται, επισήμως, από τη CIA. Σκοπός του είναι να συνδέει την καλή υπηρεσία με την τεχνολογία αιχμής, επενδύοντας σε εταιρίες με αντικείμενο χρήσιμο για τα ζωτικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αν μη τι άλλο, φακέλωμα τέτοιου μεγέθους έχει και ενδιαφέρον, αλλά και ζωτική χρησιμότητα για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αμερικανικά πανεπιστήμια έδειξε πως το facebook είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, μαζί με το σεξ και την μπίρα. Πρώτο είναι το ipod. Κάθε μέρα 200.000 άνθρωποι δημιουργούν σελίδα στην υπηρεσία. Κάθε χρήστης «ανεβάζει» κατά μέσο όρο 44 φωτογραφίες συνδεδεμένες με το προφίλ του. Το facebook είναι ο έκτος δημοφιλέστερος δικτυακός τόπος στο Internet. Χώρες με τους περισσότερους χρήστες: ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Αυστραλία, Τουρκία.

Νο.2

έτρητες ώρες από τη ζωή τους αφιερώνουν στο Facebook τα 350 εκατομμύρια μέλη του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου, προκειμένου να επισκεφτούν το προφίλ των φίλων τους, να ενημερώσουν το δικό τους προφίλ, να ανεβάσουν φωτογραφίες αλλά και για άλλες δραστηριότητες.

Οι ώρες όμως που αφιερώνουν οι έφηβοι στο Facebook έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις επιδόσεις τους στο σχολείο και τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να αναγκάζονται να βάλουν κάποια όρια σε αυτή τη μανία.

Πολλοί έφηβοι, για παράδειγμα, ανταλλάσσουν κωδικούς πρόσβασης προκειμένου ο ένας να ελέγχει τον άλλο και να συνδέονται με την αγαπημένη τους σελίδα μία φορά την εβδομάδα ή ακόμη λιγότερο.

Άλλοι απενεργοποιούν εντελώς το προφίλ τους ή εμπιστεύονται τη διαχείριση του λογαριασμού τους σε κάποιον άλλο μέχρις ότου να αισθανθούν έτοιμοι να εμπλακούν πάλι ενεργά.

"Ό,τι ισχύει και για τις υπόλοιπες μορφές εθισμού ισχύει και για το Facebook", επισημαίνει η ψυχολόγος Κίμπερλι Γιανγκ, διευθύντρια στο Κέντρο Απεξάρτησης από το Διαδίκτυο του Μπράντφορντ.

Πηγή: http://www.skai.gr/articles/news/technology/EφηβοικαιαπεξάρτησηαπότοFacebook21122009/

Ας καταθέσουμε λοιπόν γνώμες και επιχειρήματα. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 117
  • Created
  • Last Reply

για το mail αυτό θα συμφωνήσω εν μέρει μαζί σου γιατί κρατάω και εγώ ορισμένες επιφυλάξεις.

Στο δεύτερο απόσπασμα όμως παρατείθεται και η γνώμη ενός επιστήμονα και αυτο προσωπικά με προβληματίζει περισσότερο από πράγματα τα οποία στην τελική μπορεί να τα γράψει όποιος θέλει ανώνυμα :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν φταίει το FB ή το WoW ή το L2 για τους πιτσιρικάδες που περνάνε τις ώρες τους μπροστά από το pc.

Φταίνε όσοι θεωρούν πως κρατώντας το παιδί απασχολημένο στο σπίτι στο "pc", είναι ασφαλές.

Link to comment
Share on other sites

Δεν φταίει το FB ή το WoW ή το L2 για τους πιτσιρικάδες που περνάνε τις ώρες τους μπροστά από το pc.

Φταίνε όσοι θεωρούν πως κρατώντας το παιδί απασχολημένο στο σπίτι στο "pc", είναι ασφαλές.

Και η γενια μας ειχε την τιβι ,και οι παλιοτεροι το ραδιοφωνο και οι ακομη παλιοτεροι τα βλασφημα βιβλια.

Με τη δαιμονοποιηση δεν καταφερνεις τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι δεν κατάλαβες νομίζω(που δαιμονοποίησα το μέσο ; ).

Στα μέσα που ανέφερες τον έλεγχο τον είχαν οι γονείς πχ. Δεν έβλεπα τιβι χωρίς να το ξέρουν οι γονείς μου και χωρίς να ξέρουν τι βλέπω.

Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είτε λόγω άγνοιας, είτε υπερπροστασίας, το παιδί μένει σπίτι όλο το απόγευμα/βράδυ και παίζει wow ή χαζεύει στο FB.

Επειδή ακριβώς είναι παιδί, δεν περιμένεις να καταλάβει το κακό που κάνει και το τι στερείται - αυτά θα βγουν στην πορεία.

Ως γονέας, κηδεμόνας, υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό για τον χαρακτήρα που θα διαμορφώσει το παιδί σου αύριο, θα έπρεπε να σε απασχολεί πολύ σοβαρά το τι κάνει τις 4-5 ώρες που κάθεται στο πισι και να μην σε καθησυχάζει το ότι είναι μία πόρτα μακρυά.

Link to comment
Share on other sites

για να λεμε και του στραβού το δίκιο πάντως δεν φταίνε μόνο τα παιδιά που πάνε και αποβλακώνονται όλη μέρα μπροστά από μια οθόνη. όσες φορές έχει τύχει να δω πιτσιρίκια στο δρόμο να παίζουν μπάλα ο κάθε μπάρμπας (και όχι μόνο) που του χαλάνε τη ζαχαρένια τους αρχίζει στο βρίσιμο κλπ. ε, εισπράτωντας από παντού μια απόρριψη λογικό είναι να ψάξουν να βρουν άλλες διεξόδους

Link to comment
Share on other sites

Το facebook δεν είναι κακό, όπως τίποτα από μόνο του δεν είναι κακό. Το θέμα είναι πως το χρησιμοποιείς (κάτι λέει στο κείμενο για μόλις 30 φίλους, εγώ έχω 19 :p )

για να λεμε και του στραβού το δίκιο πάντως δεν φταίνε μόνο τα παιδιά που πάνε και αποβλακώνονται όλη μέρα μπροστά από μια οθόνη. όσες φορές έχει τύχει να δω πιτσιρίκια στο δρόμο να παίζουν μπάλα ο κάθε μπάρμπας (και όχι μόνο) που του χαλάνε τη ζαχαρένια τους αρχίζει στο βρίσιμο κλπ. ε, εισπράτωντας από παντού μια απόρριψη λογικό είναι να ψάξουν να βρουν άλλες διεξόδους

Και παλιά υπήρχαν αυτοί οι μπαρμπάδες. Πηγαίναμε αλλού, του χτυπάγαμε το κουδούνι για εκδίκηση κλπ (τώρα παίζει να πηγαίνεις και φυλακή για τέτοιο αδίκημα). Αλλάξαν οι καιροί, όχι τα παιδιά.

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη παιδια αλλα εγω συμφωνω απολυτα σχεδον με ολα αυτα που διαβασα στα 2 αρθρα.και σε τελικη αναλυση δεν υπαρχει κανενας απολυτως κανενα λογος να γραφτεις σε μια τετοια σελιδα.πραγματικα γελαω οταν βλεπω κατι φιλους μου να λιωνουν με τις ωρες και προσπαθω να καταλαβω τι κανουν.ειναι εντελως αχρηστο

Link to comment
Share on other sites

εδω φοβουμαστε πλεον ως ενηλικεσ να κυκλοφορουμε εξω μονοι μας ποσο μαλλον μικρα παιδια να ειναι εξω και να παιζουνε στο δρομο και στις γειτονιες εχουνε αλλαξει τα πραγματα προσ το χειροτερο δυστηχως , εχουνε κλεισει το κοσμο στα σπιτια και τους "μορφωνουνε" απο τη τηλεοραση !!!

Link to comment
Share on other sites

και ενα τελευταιο.την πεμπτη ηταν κλειστη η σχολη μου και ουτε mail μου ηρθε ουτε τπτ.ρωραω εναν φιλο απο που το εμαθε και μου λεει ε μας εστειλαν message στο facebook.εκει φτασαμε?αν δεν εχεις facebook δεν σε κανουμε παρεα.απλα ελεος

Link to comment
Share on other sites

Δε ξερω κατα ποσο φταινε οι γονεις,οταν δε ξερουν πως ανοιγει καν το pc.Μαλλον φταινε και τα παιδια.Μπορει να παει να το πει το παιδι στο γονιο και να το συζητησουν.Αμα φτιαχνει το καθε παιδι τωρα facespace,ο γονιος που να το ξερει,ωστε να παρει τις καταλληλες προφυλαξεις για το παιδι του?:crazy:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είμαι υπέρ του facebook και το βλέπω πολύ θετικά...

κρατάει σε ένα σημείο συγκεντρωμένους όσους το χρησιμοποιούν, οπότε λιγοστεύουν οι πιθανότητες να τους συναντήσω κάπου αλλού... :hehe:

Για να γίνω συγκεκριμένος, σκεφτείτε, τώρα στο off-topic του lab πχ να ξεκατινιάζονται δυο αδερφές, για το ποια κάνει τα καλύτερα τσιμπ...ήματα... (αν και τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, ίσως να μη με χάλαγε)

Τέλος πάντων, ο καθένας χρειάζεται το playground του, για να ξεχνιέται από 1002 πράγματα, ας είναι αυτό το δικό τους...

Link to comment
Share on other sites

Θυμαμαι οτι ειχα διαβασει σε αρθρο, οτι πλεον στο Αμερικα 40% των εταιριων που ψαχνουν για προσωπικο, μετα απο συνεντευξη με υποψηφιο, ελεγχουν το προφιλ στο Facebook.

This is bad news....

Link to comment
Share on other sites

Αμα φτιαχνει το καθε παιδι τωρα facespace,ο γονιος που να το ξερει,ωστε να παρει τις καταλληλες προφυλαξεις για το παιδι του?:crazy:

Και στα πιο παλιά χρόνια (έλεος, μόλις 23 είμαι και μου φαίνεται λες και μιλάω για άλλη εποχή :cry: ), είμασταν όλη μέρα έξω και δεν ήξεραν οι γονείς μας με ποιους "αλήτες" κάνουμε παρέα. Αλλά και πάλι μας συμβούλευαν για να κάνουμε το σωστό (που δεν το κάναμε πάντα, αλλά έτσι είναι η ζωή :D )

Link to comment
Share on other sites

Σωστα,θα συμφωνησω.Ετσι ειναι η ζωη οπως και αν τη ζει ενα παιδι.Ειτε μια αλανα ειτε το facebook.Αλλα,(παντα φερνω μια αντιρηση-ειμαι λιγο εγωιστης μου φαινεται :p) προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι φταει και η κοινωνια μας.Ποσες φορες ειπα οτι θα κοψω τις πολλες ωρες στον Η/Υ και οτι θα αρχισω να διαβαζω βιβλια...

Αλλα ειναι κατι σαν μαγνητης.Μια μερα πολυ θα το θελα να το σπασω.Ηδη κατηργησα το κινητο τηλεφωνο.Δεν εχω ουτε ασπρομαυρο.Οποιος θελει με βρισκει.Δε καταλαβα οι παλιοι πως ζουσαν...

Σε λιγα χρονια θα μαστε ρομποτ ετσι οπως παμε....

Link to comment
Share on other sites

Έλα ρε, τόσα γκομενάκια παίζουνε στο fb και μου λέτε για αντικοινωνικότητα? Μάλλον δε έχετε αξιοποιήσει πλήρως τις υπηρεσίες του... Ή μάλλον δεν έχετε το απαραίτητο ταπεραμέντο που γουστάρουνε οι γκόμενες... ΣΚλήρα λέμε!

Link to comment
Share on other sites

Όπως γράφει ο Jaco και συμφωνώ, το πιθανότερο είναι το γκομενακι που θα ρίξεις στο fb να είναι πιο προικισμένο από σένα σε ότι αφορά το μήκος.

Δεν κατακρίνω την διαφορετικότητα, αν είναι επιλογή σου, αλλά αν δεν είναι, ψαρεύεις στο σιντριβάνι τσιπούρες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω διαβάσει όλο το θρέντ, απλά να απαντήσω στον Γιάγκο.

Ναι το facebook είναι το μοντέρνο IRC που η Μαρία19 είναι κάλλιστα ο Βαγγέλης 20 και σε δουλεύει ψηλό γαζί, αλλά γενικά έχει ΑΠΕΙΡΟ κόσμο (θηλυκά included) που ψάχνετε εκεί μέσα, και βγάζεις γκομενέ(ς) αν θέλεις και το κυνηγάς σχετικά εύκολα.

Δεν αρνούμαι βέβαια πως 1 στα 3 παίζει να σου σκάσει μια παρέα μαλλιάδες.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.