Jump to content

Πρόβλημα με κάρτα γραφικών

stathid90

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα καταρχήν,

σήμερα είπα να πάω την κάρτα μου για rma. την έβγαλα κανονικά από το pc , αλλά για να συνεχίσω να χρησιμοποιώ το pc μου είπα να βάλω πάνω την παλιά. Τότε άρχισαν τα προβλήματα! Συνδέω την οθόνη ανοίγω τον υπολογιστή και απο εικόνα τίποτα. Η κάρτα δουλεύει κανονικά πάνω σε άλλον υπολογιστή , γι αυτό και είμαι σε απόγνωση τώρα. Την έβγαλα και την ξαναέβαλα , είχα εικόνα αλλά μονο για το post screen[έκανα και ένα bios reset]. Οποιαδήποτε ιδέα θα μου ήταν πολύ χρήσιμη.

ναι , έβγαλα τελείως τους οδηγούς και ήμουν έτοιμος να περάσω τους καινουργιους μώλις άνοιγα τον υπολογιστή

Η άλλη κάρτα τι είναι?

Θέμα τροφοδοτικού δεν έχεις φαντάζομε ?

Δοκίμασε και Driver Sweeper για να είσαι σίγουρος, ΜΕΤΑ το unistall.

από ατι 4870 , έβαλα ατι χ1950προ οπότε θέμα τροφοδοτικού δεν παίζει με τίποτα.

και θέμα drivers ήταν , πάλι το post screen θα έπρεπε να μου το δίχνει κάθε φορά και όχι μία φορά και αυτό μετά από 10 προσπάθιες, σωστά ?

υπάρχει περίπτωση να κάικε η θύρα pci-express τις μητρικής μου ? γιατί κάτι τέτοιο υποπτεύομαι

Η 1950pro δούλευε παλιότερα στην ίδια μητρική ;

Αν οχι, μπορεί να έχεις πέσεις σε καμμία περίεργη ασυμβατότητα.

Υποθέτω πως έχεις εξαντλήσει τα βάλε - βγάλε της κάρτας, για το ενδεχόμενο να μην πατάει καλά.

Για τη pci θύρα που λες, θα πρέπει να δοκιμάσεις κάποια άλλη κάρτα.

Υ.Γ : Η κάρτα που λες ότι πήγες για rma, τα ίδια συμπτώματα εμφάνιζε ;

Η 1950pro δούλευε παλιότερα στην ίδια μητρική ;

Αν οχι, μπορεί να έχεις πέσεις σε καμμία περίεργη ασυμβατότητα.

Υποθέτω πως έχεις εξαντλήσει τα βάλε - βγάλε της κάρτας, για το ενδεχόμενο να μην πατάει καλά.

Για τη pci θύρα που λες, θα πρέπει να δοκιμάσεις κάποια άλλη κάρτα.

Υ.Γ : Η κάρτα που λες ότι πήγες για rma, τα ίδια συμπτώματα εμφάνιζε ;

όχι τελείως διαφορετικά συμπτώματα

η κάρτα σίγουρα είναι συμβατή[ήταν πάνω στο σύστημα για 1.5 χρόνο]

την κάρτα δεν την πήγα για rma τελικά με όλο το μπέρδεμα , θα την δοκιμάσω τώρα για να δω το πρόβλημα αν ειναι στην μητρική ή στην κάρτα

edit : και με την 4870 τίποτα , νομίζω ότι η μητρική έχει βγει off

υπάρχει περίπτωση να κάικε η θύρα pci-express τις μητρικής μου ? γιατί κάτι τέτοιο υποπτεύομαι

Δες αν η θύρα pci-e που "κάθεται" η κάρτα γραφικών, είναι μαυρισμένη. Δες επίσης και στα ποδαράκια της κάρτας γραφικών. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να μην έχεις επάνω στη μητρική κάρτα γραφικών και να ανοίξεις τον υπολογιστή. Κανονικά θα πρέπει να αρχίσει να κάνει το χαρακτηριστικό μπιπ. Μπες στο bios και κοίταξε μήπως στη μητρική (είτε έχει είτε δεν έχει η μητρική σου Onboard κάρτα γραφικών) υπάρχει κάποια ρύθμιση για την κάρτα γραφικών που να γύρισε στο off όταν αφαίρεσες την κάρτα από πάνω. Δηλαδή ψάξε λίγο και στο bios.

Αν δε σου κάνει κόπο ρίξε μια ματιά στα καλώδια ειδικά στο 20/24pin και στο 4πινο του επεξεργαστή, μήπως κατά λάθος τα έβγαλες έστω και λίγο και δεν πάει όσο ρεύμα πρέπει στη μητρική ή στον επεξεργαστή σου.

Δες αν η θύρα pci-e που "κάθεται" η κάρτα γραφικών, είναι μαυρισμένη. Δες επίσης και στα ποδαράκια της κάρτας γραφικών. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να μην έχεις επάνω στη μητρική κάρτα γραφικών και να ανοίξεις τον υπολογιστή. Κανονικά θα πρέπει να αρχίσει να κάνει το χαρακτηριστικό μπιπ. Μπες στο bios και κοίταξε μήπως στη μητρική (είτε έχει είτε δεν έχει η μητρική σου Onboard κάρτα γραφικών) υπάρχει κάποια ρύθμιση για την κάρτα γραφικών που να γύρισε στο off όταν αφαίρεσες την κάρτα από πάνω. Δηλαδή ψάξε λίγο και στο bios.

Αν δε σου κάνει κόπο ρίξε μια ματιά στα καλώδια ειδικά στο 20/24pin και στο 4πινο του επεξεργαστή, μήπως κατά λάθος τα έβγαλες έστω και λίγο και δεν πάει όσο ρεύμα πρέπει στη μητρική ή στον επεξεργαστή σου.

είδα τα καλώδια , όλα είναι οκ

η pci-e δεν είναι καθόλου μαυρισμένη

τα ποδαράκια τα τσέκαρα και είναι οκ

η μητρική δεν κάνει κανένα μπιπ όταν δεν έχω την κάρτα γραφικών επάνω

άσε που το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω σήμα στην οθόνη , οπότε ούτε στο bios μπορώ να μπώ

Δεν κάνεις κάνα clear cmos καλού κακού με τα τζαμπεράκια; ;)

πάνω στην απελπισία μου το δοκίμασα και αυτό :rant:

θα κάνω μία τελευταία δοκιμή τις κάρτες στο άλλο μου pc[να δω ότι δεν τα έπαιξαν αυτές τελικά]

και μετά μάλλον γι αυτήν

είδα τα καλώδια , όλα είναι οκ

η pci-e δεν είναι καθόλου μαυρισμένη

τα ποδαράκια τα τσέκαρα και είναι οκ

η μητρική δεν κάνει κανένα μπιπ όταν δεν έχω την κάρτα γραφικών επάνω

άσε που το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω σήμα στην οθόνη , οπότε ούτε στο bios μπορώ να μπώ

Κατάλαβα....Το τελευταίο που μπορώ να προτείνω είναι να δεις μήπως και δε σύνδεσες καλά την οθόνη στην κάρτα γραφικών. Κάνε ακόμη μία προσπάθεια μήπως (μακάρι δηλαδή) και δεν έγινε σωστή σύνδεση....

Κατάλαβα....Το τελευταίο που μπορώ να προτείνω είναι να δεις μήπως και δε σύνδεσες καλά την οθόνη στην κάρτα γραφικών. Κάνε ακόμη μία προσπάθεια μήπως (μακάρι δηλαδή) και δεν έγινε σωστή σύνδεση....

συγκεκριμένο το τσέκαρα άπειρες φορές και επειδή κιόλας νόμιζα οτι η οθόνη τα έφτυσε, δοκίμασα και την δεύτερη οθόνη με το ίδιο αποτέλεσμα όμως.

βγαλε ολες τις συσκευες απο την μητρικη -δισκους,dvd, usb συσκευες-και αφησε μονο πληκτρολογιο κ mouse

Οπως το βλεπω μαλλον πας για αλλη μητρικη.Δοκιμασε και με 1 ram καθε φορα να δεις αν εχει χτυπησει καμια μνημη.Και μακρια απο msi μητρικες! εχω δει πολλα σ αυτες!

τελικά έφταιγε μία μνήμη και όπως ήταν φυσικό πήρε πόδι. σας ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια σας :jump1::jump1:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.