Jump to content

Better Sound Card

lazarosleon

Recommended Posts

Εχω την Sound Blaster Creative X-Fi, συνδεδεμενη με οπτικη ινα στα Logitech Z 5500.

Παρα του οτι παιζουν ωραια τα παιχνιδια, εχω παραπονα απο την μουσικη. Δεν εχω σωστη απεικονιση ηχου, δεν εχω σωστη αναπαραγωγη. Δοκιμαζω να τα ακουσω απο PS3/360 και τα ακουω τελειως Φλατ, με ρυθμισεις χαλια, αρα απορριπτονται οι 2 πηγες αυτες.

Αρα συνεχιζω με το PC. Μα και στα 7 και στα ΧΡ και στα Σβυστα, παντου εχω την ιδια απεικονιση ηχου, ειτε με Media Player, ειτε με αλλους Player. Ετσι αναγκαστηκα να φερω στο σπιτι, καποιον πιο σχετικο(DJ επαγγελματια) και εφοσων μου απεριψε με την μια λογω μικρου δωμματιου την αλλαγη ηχοσυστηματος 5.1 μαζι με ενισχυτη, απλα μου προτεινε μια αλλη καρτα ηχου, η οποια υποθετουμε θα δωσει αλλη χροια, αλλος βαθος, αλλο χρωμα και ποιοτητα στον ηχο που θελω.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522749 η Προτεινομενη.

H παρουσα http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=872&product=16559&listby=usage και την εχω 7 μηνες περιπου.

Ακουω προτασεις παιδια. :red:

φιλε η καρτα που σου προτεινε εχει μονο 2καναλη εξοδο, για ακουστικα ειναι φτιαγμενη. Δεν υποστηριζει ηχεια 5.1 -.-

Η καρτα που σου προτεινω εγω ειναι αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522561 που οντως θα δεις διαφορα στον ηχο. την εχω σε pci-e εκδοση ( Xonar D2X ) , αναβαθμιση απο x-fi που εχεις και εσυ και οντως ο ηχος ειναι τελειος :kiss:

125 Ευρω μονο???

Εν τελη δεν ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις??? Γιατι την δικια μου την πληρωσα κανα 200.

Απο λογισμικο, προγραμματα, τι λεει?? Εχει τα ιδια η παραπανω η κατι αλλο σε σχεση με την δικια μου???

Και που θα δω πιο πολυ διαφορα..??

οι drivers ειναι αριστοι και λειτουργικοι, και συνοδευεται μαζι με ωραιες εφαρμογες που δεν μπορω να θυμιθω xD

τη διαφορα θα τη δεις φυσικα στη ποιοτητα ηχου. καμια σχεση με την x-fi ;)

σου προτεινω να παρεις ομως καλυτερα αυτην

http://acornshop.gr/view_product.php?productid=16328&idcat=8&idsubcat=5&idsubsubcat=57&key=4437297ffc3b6c410f7d51d39fb729de&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

η οποια ειναι η ιδια, απλα σε pci-express (αυτην εχω) . ειναι και λιγο καλυτερη απο την αλλη :D

Καλη φαινεται.

Μακαρι να ειναι καλυτερη παντως απο την παρουσα που εχω, γιατι ακομα δεν μπορω να χωνεψω πως με πολυ λιγοτερα χρηματα θα επαιρνα καρτα καλυτερη.

Αληθεια, οπτικη ινα εχει αυτη??? Δεν φαινεται στην φωτο. ?????

οπτικη=χρησιμοποιεις τα ηχεια για encoding οχι την καρτα.

Εγω παντως προσωπικα εχω βαλει στα ιδια ηχεια μια Xonar DX και με λιγο πειραγμα στο equalizer η μουσικη "χρωματιστηκε" φοβερα και απεκτησε τρομερες δυναμικες και το woofer καλυτερο "ελεγχο".

Και γω για dx2 πηγαινα αλλα σε αυτα τα ηχεια ΔΕΝ θα ακουγα τη διαφορα και αν αυτη υπηρχε δεν αξιζε τη χρηματικη διαφορα.

δες και αυτο

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=67503&highlight=xonar

Ρε παιδιά, όταν μας πέφτουν τα παντελόνια, δεν κοντένουμε τα μπατζάκια, αλλά αντιθέτως τραβάμε τις τιράντες...

Αγορίνα, περιμένεις ποτέ να ακούσεις μουσικό ήχο, να απολαύσεις μουσική σκηνή και απεικόνιση με σύστημα 5.1? ? ? Και μάλιστα Z5500?

Αυτού του είδους τα ηχεία είναι φτιαγμένα πρωτίστως για εφφετζίδικες καταστάσεις με πολυκατευθυντικό ήχο (βλέπε games), όπου και διαπρέπουν! Για μουσική όμως είναι fail για πολλούς και διάφορους λόγους: το στερεοφωνικό σήμα ποτέ δε μπορεί να "διαχωριστεί"/κωδικοποιηθεί σωστά από το κλασικό "αριστερό-δεξί κανάλι" και να ακουστεί όμορφα/"φυσιολογικά" από 5.1/7.1 και δε συμμαζεύεται. Ούτε καν στις ακριβότερες/hifidelλίστικες υλοποιήσεις δεν επιτυγχάνεται αυτό στο 100%. Εξορισμού δλδ, η μουσική εικόνα είναι διασκορπισμένη σε επίπεδο "ότι να'ναι", οπότε αν συνυπολογίσουμε και τις επίσης μη συμμετρικές θέσεις των ηχείων.... :suicide:

Επιπλέον, ο διαχωρισμός συχνοτήτων είναι από ανύπαρκτος εώς γελοίος: 5 wideband συνθέτουν τους δορυφόρους με άγνωστο υψιπερατό και ποιότητα demi-sec (δε μιλάω για την ποιότητα κατασκευής, αλλά για την ικανότητά τους να αναπαράγουν πιστά μουσική) τη στιγμή που για να βρεις καλό wideband (για αρμονικά μεσαία-πρίμα, για μπάσο φυσικά ούτε λόγος) πρέπει να σπρώξεις τόσο μαλλί όσο κοστίζει ολόκληρο το 5500. Από την άλλη, έρχεται να κολλήσει ένα βροντερό και dominant μπάσο με επίσης άγνωστη συχνότητα βαθυπερατού (αν και υποψιάζομαι πως εκτείνεται αρκετά και στην περιοχή των μεσαίων...).

Όλα αυτά συνθέτουν μια ζοφερή εικόνα για την κατάσταση "μουσική".

Έχω την αμυδρά εντύπωση ότι ΔΕ φταίει η κάρτα ήχου (αφού και η πιο μπαζοενσωματωμένη κάνει τρελή δουλειά σε αυτόν τον τομέα), αλλά αντιθέτως τα ΗΧΕΙΑ (και ο εκάστοτε ενισχυτής). Εκεί ψάξου...

Φιλικά, Ε.

o επαγγελματιας dj ..(κατι μου κανει ο "τιτλος" :p ) σου προτεινε να πεταξεις το 5.1 και να το γυρισεις απλα σε δικαναλο..και με το σκεπτικο αυτο σου προτεινε (ενδεχομενως) την καλυτερη επιλογη για καρτα ηχου.

Ναι κανει και για ακουστικα οπου ενδεχομενως να ειναι παλι μια απο τις κορυφαιες επιλογες..αλλα ετσι οπως το βλεπω μοιαζει να ειναι πολυ καλη επιλογη να οδηγησεις με αναλογικο τροπο 2 ηχεια.

εξαλλου ...(ακολουθει copy paste)

"The New ST's main feature is the new pin header which allows the card to connect to the H6 DAC expansion card"

..και να παρεις και τον πολυκαναλο ηχο αν σε ενδιαφερει.

To πιο πιθανο ειναι να θες αλλα ηχεια..

Πάρε ένα σοβαρό ζευγάρι ακουστικά. Μια χαρά είναι η ωωωτιτζι. Άμα θες "σοβαρή" μουσική, μην ασχολείσαι με το πισι. Εκτός άμα παίζεις μόνο με flac οπότε πάω πάσσο.

Παρεπιπτώντος ο σωστός ήχος είναι αυτός που περιγράφεις, αχρωμάτιστος. Μετά μπαίνουν οι προσωπικές εκτιμήσεις στο παιχνίδι.

Συμφωνώ με όσους πρότειναν να συνδέσεις τα ηχεία αναλογικά και να παίξεις με τις ρυθμίσεις.

Με οπτική σύνδεση κάνεις απλά bypass την κάρτα ήχου και όσο καλή κι αν είναι δεν αξιοποιείται καθόλου.

Επίσης συμφωνώ και με την άποψη για την ποιότητα των ηχείων που έχεις γενικότερα.

Τέλος, αν επιμένεις να αλλάξεις κάρτα κοίτα και τις υλοποιήσεις των Audiotrak (prodigy) και ESI (maya) από το eshop και αυτές.

πριν κανεις παλι ασκοπες αγορες (βλεπε ψυκτρακια απο Thermalright για την M2F)

Γιορτινο μαχαιρωμα καρδιας μου ριξες :suicide::wall::wall:

Την συνεδεσα αναλογικα, διαφορα δεν ειδα παιδια, πραγματικα. Τι να δω?? το 0.005 %???

Αλλαζω τις ρυθμισεις σε Στερεο, Στερεο Χ2, και ακουγεται καπως καλυτερα. Με την ψηφιακη συνδεση ακριβως τα ιδια, απλα αλλαζει το εφε, κατι το οποιο δεν γουσταρω καθολου, θελω καθαρο Στερεο Χ 2 ηχο.

Τωρα βρε παιδια, για ηχεια ειμαι???? :rip:

Ποιος γκρεμιζει επιπλα, κλπ κλπ??? :weep::weep::weep::weep:

Για καθαρό στέρεο χ2 ήχο (δεν μιλάμε όμως μόνο για mp3 έτσι ;;;;; ) κάνε ένα search και θα δείς μπόλικα θέματα με προτάσεις στο forum.

Για μένα είναι μονόδρομος το σέτ ενισχυτής εξωτερικός + ηχεία... (καλές αγορές :beer: )

Για καθαρό στέρεο χ2 ήχο (δεν μιλάμε όμως μόνο για mp3 έτσι ;;;;; ) κάνε ένα search και θα δείς μπόλικα θέματα με προτάσεις στο forum.

Για μένα είναι μονόδρομος το σέτ ενισχυτής εξωτερικός + ηχεία... (καλές αγορές :beer: )

Αυτο ακριβως. Βρηκα παρα πολλες λυσεις, πανικος γινεται απο προτασεις. Ξερεις ομως, τωρα ειμαι αναγκαστικα στριμωγμενος με τον παροντα χωρο. Και δεν μπορω να βαλω το παραμικρο. Ειχα ακουσει ομως σε μια καρτα ηχου Yamaha με τα ιδια τα 5.500 και επαιζε μακραν καλυτερα απο εμενα.

εν τελη, στο παρων θεμα, δεν αξιζει στο να αγορασω μια καρτα ηχου??? Αυτη που μου λετε??? Και να δω και καποια καλυτερη διαφορα στις ταινειες????

Εγω προτεινω ανεπιφυλακτα την Xonar STX απο τη στιγμη που εχεις ψηφιακα ηχεια τα οποια θα συνδεσεις μεσω οπτικης ινας στην καρτα ηχου. Δεν υποστηριζει αναλογικο πολυκαναλο ηχο μονο. Ειχα παλιοτερα την X-Fi Elite Pro και εχει σημαντικη διαφορα τουλαχιστον με τα Logitech Z 2300 που εχω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.