serpico75 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2009 Καλησπέρα.Θέλω να κάνω update σε ένα mobo της ASUS με το utility ASUSupdate που δουλεύει σε περιβάλλον Windows και επιλέγεις το .rom αρχείο BIOS που έχεις κατεβάσει απ' το site.Ερώτημα:Αν δοκιμάσω να τρέξω το πρόγραμμα και να εκτελέσω τη διαδικασία σε safe mode, θα δουλέψει ή θα χαλάσει η μητρική;Ευχαριστώ!!
SirDiman Δεκέμβριος 20, 2009 #2 Δεκέμβριος 20, 2009 Καν το απο flashακι/δισκετα αλλιώς το παιζεις κορώνα γράμματα
serpico75 Δεκέμβριος 20, 2009 Author #3 Δεκέμβριος 20, 2009 Το mobo δεν έχει floppy controller.Από flashάκι, πώς;Πώς θα φτιάξω bootable flash και πως θα ορίσω στο BIOS να κάνει boot απ' το flash;Μπορώ να αποθηκεύσω τα αρχεία της διαδικασίας της δισκέτας όλα στο flash και να κάνω παιχνίδι μόνο μ' αυτό;
narta Ιανουάριος 6, 2010 #4 Ιανουάριος 6, 2010 Google HP USB FORMATING TOOL. Εγκατεστησε το και ακολουθα τις οδηγιες για να φτιάξεις bootable usb. Κανε restart και ορισε στο BIOS το φλασακι σαν 1st boot device στο boot priority (αναλογα με τι μητρικη εχεις διαφερουν οι ονομασιες). Save & Exit και το μηχανημα θα μπουταρει σε dos απο το φλασακι. Μετα ακολουθεις την διαδικασια του κατασκευαστη για flash-αρισμα
i-VTec Ιανουάριος 6, 2010 #5 Ιανουάριος 6, 2010 Ανάλογα το mobo, αν είναι σχετικά καινούργιο έχω την εντύπωση ότι μπορείς απλά να βάλεις το BIOS στο stickaki και έχει ειδικό utitily πού το ενεργοποιείς μέσω BIOS ή κατά το POST και από εκεί κάνεις το flash. Πάντως εγώ όποτε έκανα BIOS flash μέσω Windows δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το utility, ακόμα και όταν έκανα rollback.
serpico75 Ιανουάριος 9, 2010 Author #6 Ιανουάριος 9, 2010 Ευχαριστώ για την κατεύθυνση και την πολύτιμη βοήθεια!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.