goku_dbz Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2009 Για να απαντησουμε σε αυτη την ερωτηση θα χρειαστουμε: 1. AMD Athlon II 240 X2 2,8Ghz 2. 2X1GB DDR3 1333 CL7 3. Asrock 785GMH AM3 4. Sapphire 5850 1GB 5. Ενα καλο τροφοδοτικο ~600W (Zalman HP-600 στην περιπτωση μου) 6. Στοιχειωδεις γνωσεις σε θεματα o/c! Οπως καταλαβατε, θα δουμε αν ενα πισι των 200Ε (cpu-ram-mobo-psu) μπορει ή οχι να οδηγησει μια high end καρτα γραφικων για να μας δωσει μια καλη παιχνιδομηχανη! Ας προχωρησουμε στο ζουμι... Ολα τα benches εγιναν σε μια 22" οθονη,1680*1050! Οδηγος καρτας γραφικων: Ati Catalyst 9.12 Λειτουργικο: Windows 7 Ultimate 64bit Εγιναν μετρησεις σε default ρολογια (cpu και gpu) καθως και σε υπερχρονισμενα! Για τον επεξεργαστη απλα ανεβασα το bus speed (απο 200 σε 250 αρα 3,5Ghz) παιζοντας με τους πολλαπλασιαστες για να διατηρηθουν σταθερα τα HT Link και Memory speed! Εβγαλε 1 ωρα occt και 10Χ intel burn test χωρις προβληματα (max temps δεν εχω γιατι εχει χαλασμενα sensors!) Δεν πειραξα καθολου ρευματα και ψυκτρα η στοκ! Για την 5850 ανεβασα ταση με το msi afterburn στα 1,2v και με το amd gpu clock tool την ανεβασα στα 950/1200! Η ταση και τα ρολογια ρυθμιστηκανε αυθαιρετα! Εβγαλε 10' furmark χωρις προβληματα, max temp 77! Ψυκτρα η στοκ σε 100%! Λογικα παιζουνε και τα 2 (cpu&gpu) με πιο χαμηλα ρευματα αλλα λογω περιορισμενου χρονου δεν ασχοληθηκα! 1. 3D Mark Vantage Gpu score σε default ρυθμισεις: 2. Crysis Warhead ambush DX10, no AA, enthusiast: Εδω τα min fps δεν βγαιναν ποτε σταθερα οσες φορες και να ετρεχα το bench οποτε και τα παρελειψα (το πιο ψηλο παντως ηταν 25.11fps σε 950/1200 @ 3,5ghz και 17.53fps σε 950/1200@ 2,8Ghz ) 3. Unigine DX11, Anisotropy 16X, no AA: 4. Call of Duty World At War ολα maxed out (οι μετρησεις εγιναν με fraps στην 1η πιστα-Semper Fi): 5. Dirt 2, DX11, 8X AA, ολα maxed out (οι μετρησεις εγιναν με fraps στην πρωτη πιστα): 6. Far Cry 2 DX10 8X AA ολα maxed out (μετρησεις με fraps-πρωτη πιστα): 7. Devil May Cry 4 Benchmark, DX10, 8X AA, ολα maxed out: 8. GTA IV ολα maxed out εκτος 1. View Distance: 26, 2. Detail Distance: 51, 3. Vehicle Density: 31, 4. Shadow Density: 4 Για το GTA IV να σημειωσω τα εξης: 1. Στην αρχη προσπαθησα να κανω in game benching και καταγραφη με το fraps, αλλα τα αποτελεσματα ηταν τραγικοτατα και με μεγαλες διαφορες η μια μετρηση απο την επομενη (σε ιδιες ρυθμισεις παντα!) Τελικα ανακαλυψα πως το παιχνιδι ρουφουσε στην κυριολεξια την μνημη του συστηματος (να τονισω εδω πως η συνολικη μνημη ειναι 2GB) με αποτελεσμα το παιχνιδι να ειναι unplayable (~20fps avg)! Τελικα, με καλυτερη διαχειριση των πορων (κλεινωντας οτι μπορουσα απο processes ) πηρα τα πιο πανω αποτελεσματα με την χρηση του ενσωματωμενου bench tool! Θα δοκιμαστει παλι με 4GB μεχρι το τελος της εβδομαδας...ελπιζω! 2. Στο συγκεκριμενο παιχνιδι η καρτα πνιγοτανε με τον αθλονα στα 2,8Ghz (και με τα 2GB μνημης) γι'αυτο και δεν ειχε καμια διαφορα οταν υπερχρονιστηκε μονη της η καρτα....Μονο οταν υπερχρονιστηκε ο επεξεργαστης ανεβηκαν τα fps!!! 9. GTA IV ολα maxed out εκτος View Distance=29(*): (*): Οταν το βαλω πανω απο 29 μου βγαζει "Your graphics settings are near, or exceed, the suggested resource limits for your system. It is recommended that you reduce your graphics settings in order to play the game optimally". (μεχρι το 43 αφηνει να benchαρω αλλα για πιο αξιοπιστες μετρησεις το αφησα στα 29 οπου και η μνημη (VRAM) που δεσμευεται ειναι 987 απο 1009ΜΒ...)Ολα τα υπολοιπα στο full καθως και τα εξης: 1. Detail distance: 100 2. Vehicle density: 100 3. Shadow Density: 16 Μεγαλη εκπληξη οι διαφορες (~5fps @2,8 και ~10fps @3,5) στα 2 σετ μετρησεων μετα τις αλλαγες σε View distance, Detail distance, Vehicle density και Shadow density! 10. Resident Evil 5 Benchmark, DX10, 8X AA, ολα τα αλλα maxed out: 11. Street Fighter 4 Benchmark, 8X AA, Texture Filter 16X, ολα τα αλλα maxed out: 12. Call of Juarez DX10, 4X MSAA, Shadowmap size 2048X2048, High: 13. F.E.A.R. Perseus Mandate, 4X FSAA, Anisotropic 16X, ολα maxed out: Συμπερασματα δικα σας! ΥΓ: Super Pi 1M @2,8Ghz---->27,313s Super Pi 1M @3,5Ghz---->22,509s δηλαδη ~21,3% διαφορα! edit: δυστυχως τα World in conflict, Company of Heroes και Left 4 Dead δεν εφθασαν ποτε οποτε και οι μετρησεις απο αυτα αναβαλλονται μεχρι νεωτερας! το μονο που μενει πλεον (οπως σωστα ανεφερε και o NTG) ειναι μια συγκριση με ενα τερατακι i7 ή εναν phenom II X4 (o/ced και οι 2) για να "δουμε" ποσο κερδος θα εχουμε σε fps και ο καθενας να κρινει κατα ποσο αξιζει τα εξτρα $...μπορειτε να δειτε αλλα reviews με 5850 και τους πιο πανω επεξεργαστες και να συκρινετε (εχει και ενα εκπληκτικο review o pslord εδω με εναν q9550@4Ghz σε 1920*1080 ομως) ή να περιμενετε κανα μηνα να παρω στα χερια μου κανα phenom Χ4 965 UPDATE (17/01/10): Τελικα δεν πηγα σε PII X4 965 αλλα σε i7 860! Μητρικη η Asrock P55M Pro (φτηνη αλλα αστερι) και RAM 2X2GB Crucial DDR3 1333. Το υπολοιπο συστημα το ιδιο! Οπως καταλαμβαινετε, cpu-mobo-ram-psu καινουργια εχουν ~500Ε δηλαδη 300Ε ακριβοτερα (ή αν θελετε 2.5Χ της αξιας) του 1ου συστηματος της δοκιμης! Οι δοκιμες εγιναν με τον επεξεργαστη στα 4ghz με Hyperthreading ON και Turbo OFF! Η 5850 στα ιδια ρολογια (950/1200)! Οι μετρησεις εγιναν ΟΛΕΣ στις ιδιες ρυθμισεις (αναφερονται στους πινακες πιο πανω) και παρουσιαζονται πιο κατω υπο μορφη πινακα συγκρινοντας στην μια στηλη τον Athlon II X2 240@3,5Ghz και στην αλλη τον i7 860@4Ghz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Δεκέμβριος 20, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2009 Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι για games όλα τα λεφτά πρέπει να πάνε σε gpu. Μόνη εξαίρεση θεωρώ τις περιπτώσεις σε multi-gpu enviroment όπου εκεί χρειάζεσαι περισσότερη δύναμη απο αυτή που μπορεί να δώσει το 2-πύρηνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Δεκέμβριος 20, 2009 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2009 Πολύ ενδιαφέρουσα και καλή δουλειά! Δλδ, με στοχευμένες επιλογές των 200-300€ ας πούμε συν κλοκάρισμα μπορεί να φτάσει κανείς τις επιδόσεις ενός συστήματος με το διπλάσιο κόστος? Το "διπλάσιο κόστος" το αναφέρω λόγω κάποιου ανάλογου συστήματος που με απασχολεί αυτές τις μέρες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Δεκέμβριος 20, 2009 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2009 Θελει πολυ δουλεια ακομη ωστε να γινει αντιπροσωπευτικο αυτο το mini test που εκανες.Οφειλεις να δοκιμασεις πολλα παιχνιδια ακομη.Δεν ειναι ολοκληρωμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Δεκέμβριος 21, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2009 εχει δουλεια ακομη, συμφωνω! θα δοκιμαστουνε και αλλα παιχνιδια που κλασσικα ευνοουν τετραπυρηνους οπως GTA IV, Far Cry 2 και Left 4 Dead το οποιο περιμενω απο ebay! Θα κατσω μεσα στην εβδομαδα και ελπιζω μεχρι την Πεμπτη να εχω βγαλει "υλη":D Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι για games όλα τα λεφτά πρέπει να πάνε σε gpu. Μόνη εξαίρεση θεωρώ τις περιπτώσεις σε multi-gpu enviroment όπου εκεί χρειάζεσαι περισσότερη δύναμη απο αυτή που μπορεί να δώσει το 2-πύρηνο. ετσι φαινεται μεχρι τωρα...μολις συμπληρωθει η λιστα με τα παιχνιδια και θα εχουμε ολικη εικονα θα ξερουμε σιγουρα! ΥΓ: αν εχετε προτασεις και λινκς για free benching tools (που δουλευουν χωρις το παιχνιδι) στειλτε κανα πμ και θα συμπεριληφθουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Δεκέμβριος 21, 2009 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2009 ΥΓ: αν εχετε προτασεις και λινκς για free benching tools (που δουλευουν χωρις το παιχνιδι) Resident Evil 5 Benchmark Street Fighter 4 Benchmark Devil May Cry 4 Benchmark Call Of Juarez Benchmark τελικα τσαμπα στηνουμε pc "κτηνη" για gaming μου φαινεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Δεκέμβριος 21, 2009 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2009 Πιο πολύ ψυχολογικοί είναι οι λόγοι. Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν μας κολλάει κάποιο υποσύστημα. Συν ότι οι πιο πολλοί εδώ μέσα είμαστε και κ@υλωμένοι με τα pc. Για τον περισσότερο κόσμο εκει έξω οι δικές μας επιλογές δεν υφιστανται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 21, 2009 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2009 H σωστη λεξη ειναι πωρωμενοι...Αν και το ολο σκεπτικο ειναι ακομα μισο...μιας και με 25% αυξηση στη συχνοτητα του επεξεργαστη ,χωρις μαλιστα να συνοδευεται απο 25% αυξηση στα επιμερους συστηματα (μνημες πχ) μιας και επαιξε(ς) με διαιρετες , θα ηταν ευχης εργο να βλεπαμε και 25% αυξηση στις επιδοσεις.Θεωρητικα μιλωντας λοιπον λειπει απο την εξισωση ενα τερατακι...i7 default kai oced@4gμε ιδιο το υπολοιπο setup/settings να δουμε ακριβως τις διαφορες.Θα συμφωνησω βεβαια οτι παιζοντας σε αναλυσεις μεγαλυτερες και απο 1680*1050 μια καλη καρτα ειναι περισσοτερο αναγκαια απο εναν καλο επεξεργαστη ,ποσο μαλλον οταν μιλαμε για gaming rig. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Δεκέμβριος 21, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2009 επαιξα με διαιρετες απλα για να εχω ολες τις αλλες παραμετρους σταθερες! το μονο που αλλαζει ειναι η συχνοτητα επεξεργαστη, οποτε βλεπουμε ποσο, αυτο και μονο, επηρεαζει ενα game!αμα βρω χρονο θα επαναλαβω μερικες μετρησεις με ολο το συστημα σε 25% o/c να δουμε και ποσο επηρεαζουν οι μνημες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 21, 2009 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2009 για να σε προλαβω ..και να το κανεις δεν προκειται να δεις τα νουμερα να εκτινασοντε στα υψη.Cpu dependant παιχνιδι που να ανεβαζει αναλογικα τα frames καθως ανεβαινουν τα mhz δυσκολα θα βρεις.Αντε να βρεις 1-2 frames ακομα και αν..Απλα ο τιτλος λεει ποσο καλο μπορει να ειναι ενα φτηνο gaming rig.Προς το παρων ειδαμε το φτηνο @default και oced.Λειπει το ακριβο και ο,τι αυτο μπορει να προσφερει.Υ.ΓΕτσι για την ιστορια ..τρεξε ενα superpi στις δυο ρυθμισεις που ηδη ποσταρες (default kai @3.5 με τους διαιρετες που ειχες)-καλο θα ηταν μετα απο bootarisma να το τρεξεις 3 φορες για πιο σταθερο νουμερο- Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Δεκέμβριος 21, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2009 Απλα ο τιτλος λεει ποσο καλο μπορει να ειναι ενα φτηνο gaming rig.Προς το παρων ειδαμε το φτηνο @default και oced.Λειπει το ακριβο και ο,τι αυτο μπορει να προσφερει.εχεις δικαιο! θα ακολουθησω τα benches βαση σχεδιου:yes4:υγ: θα ακολουθησει και 2ο σκελος της παρουσιασης σε κανα μηνα οταν θα παω σε 4πυρηνο (μαλλον Phenom II 965!) υγ2: θα ποσταρω Pi scores το βραδυ μαζι με μερικες ακομα μετρησεις:yes4: Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Δεκέμβριος 22, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2009 προστεθηκανε μερικες μετρησεις ακομα καθως και super pi scores... θα επανελθω αυριο με περισσοτερα!!! παω για υπνο:bye: υγ: το dirt 2 απλα παιχνιδαρα!!! πορωση το μονο που με χαλα ειναι που τρως τοση ωρα στα videos, ενδιαμεσα των αγωνων Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManolisX Δεκέμβριος 22, 2009 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2009 Πώς είναι δυνατών η 5850 σου με τον athlon στο IV να σου δίνουν τόσα fps;Εγώ σε q6600 στα 3,6 και 5870(default ρολόγια),ingame έχω 30-40 fps και καμμιά φορά πάνε και 20 άμα λάχει!!Τα distances πόσο τα είχες;Αν κλοκάρω την δικιά μου θα ανέβουν τα fps λογικά έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Δεκέμβριος 22, 2009 Author #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2009 Πώς είναι δυνατών η 5850 σου με τον athlon στο IV να σου δίνουν τόσα fps;Εγώ σε q6600 στα 3,6 και 5870(default ρολόγια),ingame έχω 30-40 fps και καμμιά φορά πάνε και 20 άμα λάχει!!Τα distances πόσο τα είχες;Αν κλοκάρω την δικιά μου θα ανέβουν τα fps λογικά έτσι;παιδια, εχει δικαιο ο ManolisX...δεν το προσεξα καθολου!οι ρυθμισεις ειναι ολες maxed out οπως γραφω και στο πρωτο ποστ ΕΚΤΟΣ :1. View Distance: 262. Detail Distance: 513. Vehicle Density: 314. Shadow Density: 4τις οποιες δεν πειραξα καθολου...ειναι τα defaults δηλαδη!Εχω διορθωσει και το 1ο ποστ! Θα γινουνε καινουργιες μετρησεις με ΟΛΑ αυτη την φορα maxed out και θα αναρτηθουνε! Με συγχωρειτε για οποια παραπληροφορηση:sorry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Δεκέμβριος 22, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2009 Και μερικες ακομα μετρησεις Πώς είναι δυνατών η 5850 σου με τον athlon στο IV να σου δίνουν τόσα fps;Εγώ σε q6600 στα 3,6 και 5870(default ρολόγια),ingame έχω 30-40 fps και καμμιά φορά πάνε και 20 άμα λάχει!!Τα distances πόσο τα είχες;Αν κλοκάρω την δικιά μου θα ανέβουν τα fps λογικά έτσι; εχω τρεξει και σημερα το bench tool με τις χθεσινες ρυθμισεις (26-51-31-4) και τα νουμερα τοσο μου βγαινουν οσο εχω και στο 1ο chart...δοκιμασε αμα μπορεις το bench tool (Options>Graphics>Benchmark) σημειωση: τρεξε ενα τεστ στην αρχη και μην το λαβεις υποψην σου (εμενα ειναι παντα 5-6 fps κατω σε σχεση με τα επομενα!) Μετα βγες απο το παιχνιδι τελειως και ξαναμπες! Κανε 2-3 μετρησεις, συγκρινε αυτες και πες μας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManolisX Δεκέμβριος 22, 2009 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2009 Ολα maxed shadows,filtering,reflection,texture , και 32 view distance,71 detail distance,78 wehicle density ή όπως αλλιώς το λένε,και 10 shadows desinty...54 fps avg ακλοκάριστη ή κάρτα.Θα την ανεβάσω τώρα και θα σου πώ τα fps Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Δεκέμβριος 22, 2009 Author #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2009 ωραιος! τωρα για το κλοκαρισμα της καρτας δεν ξερω κατα ποσο θα σε βοηθησει...σε εμενα τουλαχιστον, αν δεν ανεβαζα cpu δεν καταλαμβαινε τιποτα το παιχνιδι! πολυ cpu-bound! απο την αλλη εσυ εισαι με 4πυρηνο....δες και πες μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManolisX Δεκέμβριος 22, 2009 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2009 Τα ίδια...55 fps..1 fps ανέβηκε με το o/c της κάρτας!:tongue: Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Ιανουάριος 17, 2010 Author #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2010 προστεθηκε ενας πινακας με τον i7 860 που στην περιπτωση μας αντιπροσωπευει το "τερας μηχανημα"! νομιζω τωρα εγινε πιο ολοκληρωμενο και πιο σφαιρικο το ολο εγχειρημα! αφησα τα συμπερασματα σε σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MV040 Μάρτιος 5, 2010 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2010 Σε crossfire δεν παίζει ρόλο ο CPU? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.