Jump to content

Kingston ssd 40gb.

mathewgx

Recommended Posts

Παιδια , θα ηθελα μια ακομη φορα την βοηθεια ας.

Λεω να ξαναδωσω στους ssd δισκους μια ακομη ευκαιρια , καθως η προηγουμενη εμπειρια μου με εναν ocz vertex 32gb δεν ηταν αυτη που περιμενα. Επειση ο δισκος θα χρησιμοποιηθει για λειτουργικο (windows 7) σκεφτομαι να παρω αυτον : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.345271 , μιας και ειναι rebranded intel που θεωρειται ο καλυτερος για τετοια χρηση (τον intel δεν μπορω να τον παρω λογω οικονομικου). Τα 40gb δεν αποτελουν προβλημα μιας και δεν παιζω παιχνιδια.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οι "πετσοκομμενες" επιδοσεις του στο write (40 MB/sec). Θα επηρεασουν καθολου την αποδοση του λειτουργικου; Εχει αγορασει κανεις τον συγκεκριμμενο δισκο (η' και τον αντιστοιχο Intel) να μου πει τις εντυπωσεις του ;

Επισης , ξερετε ποια ειναι η διαφορα μεταξυ αυτων των δισκων http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.345271 και http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.345270 ;

Ευχαριστω και περιμενω τις αποψεις σας , κατα πασα πιθανοτητα λεω να τον παραγγειλω αυριο.

Και γώ σκέφτομαι σοβαρά να πάρω έναν τέτοιο...

Τα 40mb write, μπορεί να φαίνονται λίγα, αλλά σε σχέση με έναν μηχανικό δεν είναι άσχημα...

Οι 2 εκδόσεις, λογικά είναι με το cloning software (achronis νομίζω) και τις βάσεις από 3,5 σε 2,5" και χωρίς αυτά...στιλ retail και bulk. Το BD σημαίνει desktop bundle

το BD θεωρειται dekstop kit και παιρνεις μερικα συμπραγκαλα ακομα..

(υπαρχει και το BN που ειναι λαπτοπ κιτ)

και το s2 ειναι απλα ο δισκος...

Δες και το gifaki ..

v_series_show.gif

απο εδω...-> http://www.kingston.com/ukroot/ssd/v_series.asp

Δεν ξερω ακριβως που εγκειτε η κακη εμπειρια με τον vertex αλλα "ενδεχεται" να μην δεις κατι παραπανω εκτος αν κανεις κατι συγκεκριμενο (boot contest ,disk bench κλπ).

εδιτ....

εεε δευτερος..what else is new?

Τα 40mb write, μπορεί να φαίνονται λίγα, αλλά σε σχέση με έναν μηχανικό δεν είναι άσχημα...

Σε σχεση με τον velociraptor που εχω τωρα ειναι αρκετα χαμαλα. Γι'αυτο ηθελα να ρωτησω , ενταξει τα 40mb/s θα δημιουργουν περιορισμους κατα την αντιγραφη - επικολληση αρχειων προς τον δισκο. Σε ποια αλλη περιπτωση ομως ενδεχεται να καθυστερησουν το συστημα ;

Ενω αυτος ο δισκος φαινοταν τρομερη ιδεα αρχικα, αφου συνδιαζε την εγγυηση της intel (που εχει σαρωσει με τους 80αρηδες σε ΟΥΣΙΑ, και ας εχουν χαμηλο write συγκριτικα με τον ανταγωνισμο) με μικρο μεγεθος (επαρκες για λειτουργικο ομως) και αρα τιμη, τελικα και αφουδιαβαζοντας αναμεικτα reviews αποθαρρυνθηκα εγω.

Δυστυχως οι επιδοσεις ειναι αρκετα πετσοκομμενες απο τον 80αρη...δινεις τα μισα λεφτα μεν, αλλα δε παιρνεις μονο το μισο μεγεθος, παιρνεις και μισες επιδοσεις :(

Τουλαχιστον αμα ηταν ακομα πιο φτηνος και μπορουσες με ~120 ευρω να παρεις 2 για raid0, τοτε θα ηταν πολυ καλυτερη η κατασταση, αλλα με την τιμη των 2 να φτανει τον 80αρη δεν εχει κανενα νοημα. Οι επιδοσεις του δυστυχως ειναι σε επιπεδα δισκων προηγουμενης γεννιας που μπορεις να βρεις και φτηνα οπου υπαρχουν και να παρεις και μεγαλυτερο μεγεθος ετσι... (πχ εβλεπα στο ebay Samsung SLC με επιδοσεις read σαν του kingston και write διπλασιες, σε περιπου 100 ευρω....ειναι δισκος 2 ετων ξερωγω, και οι επιδοσεις χειροτερες απο σημερινους MLC, αλλα και παλι καλυτερες απο του kingston, και παιρνεις και SLC!)

Τελικα πιστευω οτι δεν ειναι κακη αγορα, απλα δεν ειναι το διαμαντι που θα μπορουσε να ειναι, ηθελε 2 clicks παραπανω σε ταχυτητα ή σε (χαμηλοτερη) τιμη για να το πετυχει αυτο. Και με βαση την κακη εμπειρια σου με τον vertex θα συνιστουσα ή να πας σε μοντελο που 100% θα σε ικανοποιησει και θα ειναι πιο ακριβο, ή να το αναβαλεις για αργοτερα...

Λιγο υπομονή κάνε και σε 10 ημέρες ακριβώς θα κυκλοφορήσει ο Postville ο 40GB στα 99€ .

Κυκλοφορει ηδη εδω : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305111.

Το θεμα ειναι οτι θα εχει διαφοες στην ταχυητητα απο τον kingston ; Ιδιοι δεν ειναι ;

Συγνωμη που επανερχομαι αλλα ενω ειχα πει να αναβαλλω την αγορα , ειδα τον intel ssd 40gb στα 99ευρω και καταλαβαινετε ...

Ηθελα να ρωτησω ξανα κατι στο οποιο δεν πηρα απαντηση. Τα χαμηλα write speeds τι επιδραση θα εχουν στο λειτουργικο ; Αυτο που θελω εγω ειναι να δωσω εναν "αερα" στο συστημα μου , να εχω αυτην την αμεση αποκριση που αναφερετε οσοι εχουν τον postville. Θα την εχω η' τα write speeds θα εχουν αρνητικη επιδραση ;

Αν καποιος εχει στην κατοχη του εναν τετοιο δισκο , θα εκτιμουσα πολυ την προσωπικη του εμπειρια. Δυστυχως τα οικονομικα μου δεν φτανουν για τον 80αρη.

Οσοι δεν περνουν 80αρη postville ειναι οτι σκεφτονται τα 200 ευρουλακια, και οσοι δεν περνουν τον 40αρη ειναι τα 40mb write... αν ο 40αρης ειχε τα write του 80αρη, θα γινοταν πραγματικα αναρπαστος, αλλα ισως η intel το κανει και σκοπιμα για να μπουμε σε διλλημα και να παρουμε 80αρη... :sarcastic:

Να μου πειτε τωρα, ειναι περιορισμος των channels μιας και για να εχει 40gb αφαιρεσαν τα 5 απο τα 10 nand και ετσι εχουμε 5-channel αντι για 10.

Παω στοιχημα πως μπορουσε να βαλει 10 nand μικροτερης χωρητικοτητας (10x4 αντι για 5x8 ;) ) !

Οσοι δεν περνουν 80αρη postville ειναι οτι σκεφτονται τα 200 ευρουλακια, και οσοι δεν περνουν τον 40αρη ειναι τα 40mb write... αν ο 40αρης ειχε τα write του 80αρη, θα γινοταν πραγματικα αναρπαστος, αλλα ισως η intel το κανει και σκοπιμα για να μπουμε σε διλλημα και να παρουμε 80αρη... :sarcastic:

Να μου πειτε τωρα, ειναι περιορισμος των channels μιας και για να εχει 40gb αφαιρεσαν τα 5 απο τα 10 nand και ετσι εχουμε 5-channel αντι για 10.

Παω στοιχημα πως μπορουσε να βαλει 10 nand μικροτερης χωρητικοτητας (10x4 αντι για 5x8 ;) ) !

Μα 10 κανάλια είναι πάλι, όπου το write είναι κομμένο από το firmware στο μισό του Χ25-Μ. Πως αλλιώς εξηγείς ότι το read είναι στα ίδια επίπεδα; ;)

Μα 10 κανάλια είναι πάλι, όπου το write είναι κομμένο από το firmware στο μισό του Χ25-Μ. Πως αλλιώς εξηγείς ότι το read είναι στα ίδια επίπεδα; ;)

Τσοσενα, το read ειναι πεσμενο κατα 90MB/s περιπου.

260 ο Χ25-Μ, 170 ο 40αρης νεοπας.

Τσοσενα, το read ειναι πεσμενο κατα 90MB/s περιπου.

260 ο Χ25-Μ, 170 ο 40αρης νεοπας.

Κι αυτό κομμένο, με 22-26Mb/sec max ανά NAND φλασάκι δε βλέπω πως μπορεί να φτάσει τα 170 με 5 κανάλια. Επίσης, είναι πολύ πιο φτηνό να χρησιμοποιήσουν την ίδια πλατφόρμα για όλους τους SSD και να κόβουν ανάλογα με την τιμή και τα επιθυμητά specs, παρά να βγάζουν εντελώς διαφορετικά προϊόντα. Όπως και με τους επεξεργαστές της :)

Καπου ειχα διαβασει πως ο x25v εχει 5 καναλια... στο google βγαζει οτι νανε αποτελεσματα του x25-v , δε μπορω να βγαλω ακρη :boxed:

Επειδη ενδιαφερομαι και εγω για εναν 40αρη, μπορει οποιος τον παρει να μας πει εντυπώσεις, ταχύτητα και επιδόσεις; Ακομα καλύτερα, σύγκριση με εναν x25-m! Οτι πρεπει για ενα review :p

Κι αυτό κομμένο, με 22-26Mb/sec max ανά NAND φλασάκι δε βλέπω πως μπορεί να φτάσει τα 170 με 5 κανάλια. Επίσης, είναι πολύ πιο φτηνό να χρησιμοποιήσουν την ίδια πλατφόρμα για όλους τους SSD και να κόβουν ανάλογα με την τιμή και τα επιθυμητά specs, παρά να βγάζουν εντελώς διαφορετικά προϊόντα. Όπως και με τους επεξεργαστές της :)

εχει λογικη αυτο που λες, και μακαρι να ισχυει μηπως και φτασουμε σε καμια φαση "αλλαξε firmware και ενεργοποιησε ολη την αποδοση".

Ωστοσο ολα τα reviews μιλανε για 5 καναλια....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.