Jump to content

Καρτα Γραφικων Για Παιχνιδια & Directx 11

σωληνας!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδια!

Συνθετω τωρα ενα νεο pc και εχω καταληξει ότι θελω καρτα γραφικων ATI με directx 11 και μνημη 1GB που να ειναι καλη για βαρια παιχνιδια οπως Need For Speed κλπ.

Η οθονη μου ειναι LG 23".

Εχετε ιδεα αν υπαρχει κατι τετοιο και αν ναι θα ηθελα να μου προτεινετε καποια.

Οσον αφορα τα χρηματα ας το αφησουμε λευκο και βλεπουμε.

Χρειαζομαι αμεσα τη γνωμη σας. Εχω ανοιξει ήδη ενα τοπικ με θεμα συνθεση υπολογιστη εως 600€ αλλα ακομα δεν εχω καποια απαντηση δυστυχως και ακομα ψαχνομαι...

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!!!

Φίλε μου με αυτά που ζητάς, και με την ανάλυση που θα παίζεις, φωτογραφίζεις δυο κάρτες :

5850<5870

Αποφάσισε ανάλογα με το budget σου. Θα σε καλύψει άνετα και η 5850. Αν θέλεις να βάζεις πολλά φίλτρα και να πας σε μια πιο future proof κατάσταση, τότε κοιτάς τη 5870.

Υ.Γ : Το άλλο topic που λες για το στήσιμο του υπολογιστή το εχω δει προσωπικά, αλλά νομίζω πως πρέπει να ανεβάσεις το budget σου για τις πλατφόρμες που αναφέρεις. Αν δείς και τις τιμές των καρτών που συζητάμε, θα το καταλάβεις και μόνος σου.

Φίλε μου με αυτά που ζητάς, και με την ανάλυση που θα παίζεις, φωτογραφίζεις δυο κάρτες :

5850<5870

Αποφάσισε ανάλογα με το budget σου. Θα σε καλύψει άνετα και η 5850. Αν θέλεις να βάζεις πολλά φίλτρα και να πας σε μια πιο future proof κατάσταση, τότε κοιτάς τη 5870.

Υ.Γ : Το άλλο topic που λες για το στήσιμο του υπολογιστή το εχω δει προσωπικά, αλλά νομίζω πως πρέπει να ανεβάσεις το budget σου για τις πλατφόρμες που αναφέρεις. Αν δείς και τις τιμές των καρτών που συζητάμε, θα το καταλάβεις και μόνος σου.

Σε ευχαριστω παρα πολυ που μου απαντησες!

Ναι μολις πριν απο λιγο τις ειδα και οι τιμες τους ξεκινουν απο 120 € περιπου αναλογα με τη μαρκα και κατ'επεκταση καταστημα που θα επιλεξεις.

Μαλλον θα επιλεξω την 5750 λογω κοστους...

:OT:Το κακο ειναι οτι καποιες που μου φαινονται καλες και φθηνοτερες οπως οι POWERCOLOR RADEON UD5750 (120€) υπαρχουν στο eshop αλλα οχι στο plaisio...Και αντιστροφα. Ξερεις αν επιλεξω ενα καταστημα και τους ζητησω να παραγγειλουν θα το κανουνή φερνουν μονο συγκεκριμενα προϊόντα?

Ξερεις καποιο καταστημα που να το κανει αυτο?:OT:

Τελος, εσυ ποια φθηνη μαρκα θα μου προτεινες στις καρτες γραφικων ή δεν παιζει ρολο η μαρκα?

Εγω σου είπα για 58ΧΧ. Αν πας για 57ΧΧ, τότε κοίτα για τη 5770.

Αφιέρωσε αν θέλεις λίγο χρόνο για να πάρεις μια γενική ιδέα σχετικά με τη δύναμη των καρτών. Πήγαινε εδω και δες το πινακάκι κάτω - κάτω που περιγράφει τη σημασία των frames per second.

Μετά πήγαινε εδω και ρίξε μια ματιά στα γραφήματα. Πηγαίνεις πάλι στο κάτω μέρος της σελίδας, και επιλέγεις την επόμενη σελίδα για να δείς το επόμενο γράφημα.

Εγω σου είπα για 58ΧΧ. Αν πας για 57ΧΧ, τότε κοίτα για τη 5770.

Αφιέρωσε αν θέλεις λίγο χρόνο για να πάρεις μια γενική ιδέα σχετικά με τη δύναμη των καρτών. Πήγαινε εδω και δες το πινακάκι κάτω - κάτω που περιγράφει τη σημασία των frames per second.

Μετά πήγαινε εδω και ρίξε μια ματιά στα γραφήματα. Πηγαίνεις πάλι στο κάτω μέρος της σελίδας, και επιλέγεις την επόμενη σελίδα για να δείς το επόμενο γράφημα.

Ωχ ναι το διαβασα λαθος...Σορρυ!

Παντως βλεποντας τιμες στο eshop ειναι φθηνοτερες οι 5770...

Θα μελετησω τα διαγραμματα αμεσα!

Και παλι ευχαριστω!

Ηθελα να σε ρωτησω κατι βασικα...

Λοιπον, ειδα τα γραφηματα και νομιζω οτι η αποδοση της 5750 δεν ειναι ασχημη και απο τα χαρακτηριστικα της οπως τα ειδα στη φθηνοτερη στο plaisio - Connect3D - μου φαινεται ικανοποιητικη.

Γιατι πιστευεις οτι πρεπει να παρω 5770? Ακουγεται χαζη ερωτηση απλα τωρα τα ψαχνω και γω...

Η αλήθεια είναι πως έριξα μια ματιά στα γραφήματα και στα παιχνίδια της δοκιμής τα πάει μια χαρά η 5750 σε 1920Χ1200.

Η διαφορά είναι πως άλλο πράγμα είναι η δοκιμή και άλλο οι real life καταστάσεις.

Αν πρόσεξες το σύστημα με το οποίο δοκιμάζουν την κάρτα είναι πάρα πολύ δυνατό. Το δικό σου απ' ότι εχω καταλάβει δε θα είναι τόσο.

Αν πάλι πρόσεξες, τα περισσότερα παιχνίδια τα παίζει οριακά καλά. Και τα παίζει το Δεκέμβριο του 2009. Τι θα γίνει σε 6 μήνες με ενα χρόνο ;

Γενικά δε σου συνιστώ τη 5750. Στο δικό μου μυαλό ούτε η 5770 μπορεί να συνδυαστεί με heavy gaming σε 1920Χ1200. Αλλά εγω είμαι και πολύ απαιτητικός, οπότε θεωρώ πως ενας μέσος χρήστης θα καλυφθεί από τη 5770. Τίποτα λιγότερο από αυτή όμως.

Οσο για τις υλοποιήσεις των καρτών, θα σου έλεγα να πάρεις τη φθηνότερη. Απ' οσο ξέρω οι κάρτες που κυκλοφορούν είναι με reference pcb, οπότε δεν αξίζει να πληρώσεις κάποια παραπάνω μόνο για το αυτοκόλλητο. Κάνε βέβαια μια ερώτηση εδω στο forum πριν αγοράσεις κάποια, για το να αποφύγεις το ενδεχόμενο να έχει κραυγαλέα κακό σύστημα ψύξης. Δύσκολο βέβαια και αυτό, αλλά θεωρώ πως δεν πρέπει να σε ανησυχεί κάτι άλλο ως προς τη μάρκα της κάρτας.

Πάρε την 5770 που έχει καλή τιμή και DX11 και θα παίζεις μια χαρά στην ανάλυση σου, απλά δεν θα έχεις ΟΝ τα φίλτρα γιατί αλλιώς θέλει 5870,5850.

Παιδια με πεισατε. Κατι τετοιο ειχα φανταστει αλλα ηθελα μια εξηγηση για να μην παω στα τυφλα!Να 'στε καλα.

Θα παρω την 5770. Εληξε!

Τωρα οσον αφορα τη μαρκα θα ποσταρω συντομα σε ποια κατεληξα, να δω και ποιες φθηνοτερες ειναι διαθεσιμες στην αγορα!

Και παλι σας ευχαριστω και ειδικα τον tamerlan για τα διαγραμματα.

Παιδια με πεισατε. Κατι τετοιο ειχα φανταστει αλλα ηθελα μια εξηγηση για να μην παω στα τυφλα!Να 'στε καλα.

Θα παρω την 5770. Εληξε!

Τωρα οσον αφορα τη μαρκα θα ποσταρω συντομα σε ποια κατεληξα, να δω και ποιες φθηνοτερες ειναι διαθεσιμες στην αγορα!

Και παλι σας ευχαριστω και ειδικα τον tamerlan για τα διαγραμματα.

Οι μάρκες επί του παρόντος δεν έχουν τρελές διαφορές, όλες το ίδιο reference pcb και cooler χρησιμοποιούν. Πάρε την πιο φτηνή ή/και αυτή που έχει περισσότερη εγγύηση.

Οι μάρκες επί του παρόντος δεν έχουν τρελές διαφορές, όλες το ίδιο reference pcb και cooler χρησιμοποιούν. Πάρε την πιο φτηνή ή/και αυτή που έχει περισσότερη εγγύηση.

Ναι σημασια εχει το chipset!Κοιτα, πηγα στο πλαισιο και ενω στην αρχη ειχα επιλεξει την Connect3D στα 139€ μου προτεινε ως πιο αξιοπιστη μαρκα την Gigabyte στα 154€. Τι λετε εσεις?

Και κατι ακομα, καποιοι μου λενε να κοιταξω καλυτερα nVidia. Εγω ομως σε καποια φορουμ διαβασα οτι πολλοι φανατικοι της nvidia μολις δοκιμασαν την ATI αλλαξαν γνωμη. Εσεις τι πιστευετε? Ετσι απλα μια γνωμη!

Ναι σημασια εχει το chipset!Κοιτα, πηγα στο πλαισιο και ενω στην αρχη ειχα επιλεξει την Connect3D στα 139€ μου προτεινε ως πιο αξιοπιστη μαρκα την Gigabyte στα 159€. Τι λετε εσεις?

Και μπαρμπα-μητσος να παρεις δεν υπαρχει θεμα αξιοπιστιας, το μονο που αλλαζει ειναι το αυτοκολλητο :whip:

Γενικά. Σε επιδόσεις η κάρτα είναι ανάμεσα από 4870>=5770>4850 (όλες 1GB πάντα). Τα σύγχρονα features (DX11, χαμηλή κατανάλωση, DDR5, θύρα HDMI, SM 5.0) που έχει την κάνουν πιο καλή λύση. Θέμα αξιοπιστίας δεν υπάρχει, ανάλογα την εταιρεία, το μόνο που αλλάζει εκτός από το αυτοκόλλητο είναι και το σύστημα ψύξης που έχει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.