Jump to content

PSU/Cable mod Chieftec

Linos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πρόσφατα αγόρασα ένα Τροφοδοτικό για τον δεύτερο υπολογιστή. Το θέμα μου είναι πως έχει μόνο 2 PCI καλώδια για ρεύμα, ενώ χρειάζομαι 4 :warning2:. Επίσης το τροφοδοτικό έχει ( εκτός από τις 2 8πιν ( 6+2) pci και τα 24, 4/8 cpu καλώδια)

άλλες 4 υποδοχές για ρεύμα, στις οποίες εντελώς τυχαία κουμπώνουν τα pci από ενά λίγο παλιότερο. Αυτό που θέλω να κάνω είνει καποία αλλαγή στο εκάστοτε καλώδιο ώστε να περάσουν τα σωστά ρεύματα στις κάρτες.

Μητρική θα έχει μια Asus P5N-T deluxe με τον Q6600, 4x1GB 800ρια ραμ, 2χ 9800gtx+ και 1 αντε 2 σκληρους/dvd

Για ιδέες και ό,τι έξτρα λετ μι νόου:hehe:

1214764_3.JPG

Εδώ φαίνονται τα βύσματα. απο τα 4 6πιν μαύρα χρεισημοποιώ το 1, άντε 2. οπότε τα 2 μένουν.

Δεν λέει να πάρω άλλο PSU

extra link : More Specs

Chieftec Official Site κοιάμε για το CFT650-14cs

Στα specs λέει ότι βγάζει 1 PCIe (6pin) βύσμα και όχι 2. Και θέλεις 4 6πινα ? με 18Α σε καθε rail (4 σύνολο) και maximum 52Α στις 12άρες χλωμό σε βλέπω να μπορείς να χρησιμοποιήσεις 4χPCIe (4x75W) απο το τροφοδοτικό αυτό.

Ναι, δεν ξερω γιατι στα σπεκ λεει 1 6 πιν την στιγμη που εχει 2 8 πιν πανω του...

τα 2 κοκκινα ειναι για τα PCIe

Στα specs λέει ότι βγάζει 1 PCIe (6pin) βύσμα και όχι 2. Και θέλεις 4 6πινα ? με 18Α σε καθε rail (4 σύνολο) και maximum 52Α στις 12άρες χλωμό σε βλέπω να μπορείς να χρησιμοποιήσεις 4χPCIe (4x75W) απο το τροφοδοτικό αυτό.

18Ax12v=216watt απόδοση στο κάθε rail πριν πέσει το overcurrent/overvolt prot. Επιπρόσθετα, 52Ax12A=απόδοση 624watt στην 12αρα. Από που προκύπτει πως δεν σηκώνει 4x6pin? Ειδικά την στιγμή που μια κάρτα επιδόσεων όπως η 5870 έχει max load ~185watt σε pwr virus loads (δλδ σε load που δεν θα πιάσεις ποτέ)...

Φίλε Λίνο, τσέκαρε το manual του PSU σου και δες ποιές rails αντιστοιχούν σε ποιές θέσεις. Μετά αγόρασε 2 βύσματα για μετατροπή molex2pci-e, και βάλε το καθένα αν σε παίρνει σε διαφορετικά rails. Δεν πρόκειται να συναντήσεις πρόβλημα στις 2 9800gtx σου, το τροφοδοτικό σε καλύπτει μια χαρά...^^

αυτο που ήθελα να κάνω είναι η παράκαμψη των μετατροπέων. να κόψω/ράψω τα 6πιν pcie καλώδια που έχω έτσι ώστε να κουμπώνουν κατευθείαν στο τροφοδοτικό καθαρά για λόγους ομορφιάς.

από ότι καταλαβένω είναι πως το 12βολτ δεν πηγαίνει καθόλου στην κάρτα, ενώ το 5 βολτ διαιρείται στα 3. οπότε αν βρω πιο από τα 6 στο τροφοδοτικο ( στα 4 μαύρα βύσματα/υποδοχές) είναι το 5 βολτ και το διαιρέσω ενώ παράλληλα καταργήσω την 12 βολτ γραμμη, θα είμαι οκ?

• 3 weeks later...

Τελικά έφτιαξα τα καλώδια όπως τα ήθελα. ιδού και το αποτέλεσμα. σορρυ για το μέγεθος των φωτό. Νote, το 5 βολτ δεν πάει καθόλου, πάει το 12 βόλτ μόνο.

από IMG_1168.jpg

φτάσαμε σε IMG_1171.jpg

βύσμα προς τροφοδοτικό IMG_1172.jpg

βύσμα προς κάρτα γραφικώνIMG_1176.jpg

και το 2ο

IMG_1177.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.