Jump to content

Ένα ακόμα thread για κάρτα γραφικών...(Λύθηκε)

Ταμτάκος

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ύστερα από την σταδιακή αναβάθμιση που έκανα στο PC, μου έχουν περισσέψει αρκετά υλικά που σκέφτομαι να τα μεταπηδήσω στο 2ο PC που χρησιμοποιείται από τους υπόλοιπους, το οποίο είναι μεν παλαιό αλλά δουλεύει μια χαρά (εποχής AthlonXP και AGP). Aυτά είναι:

Q6600 D0 + stock cooler (θα δουλέψει στα 9x333)

2 IDE Hard Disks, 150 + 250 GB

2x2GB 1333 Adata DDR3

Asus P5P43TD PRO (s775, DDR3, P43) Motherboard

Samsung SM-P2370HD LCD TV-Monitor 23''

τροφοδοτικό 550 Watts (δεν είναι ιδιαίτερης ποιότητας, αλλά είναι αρκετό)

κουτί midi tower με ανεμιστήρες μπροστά (80), πίσω (92), πάνω (80)

Επειδή χρησιμοποιείται και από παιδιά, παιχνίδια "βαριά" δεν παίζει αλλά η ανάλυση του monitor (1920x1080) δεν σηκώνεται από την κάρτα του παλαιού συστήματος (5700 LE). Για να καταλάβετε, το Age of Empires III σέρνεται.

Για κάρτα γραφικών θα τους βάλω μάλλον αυτή που έχω στο κύριο PC (9600 GT), και έτσι θα πρέπει ν' αγοράσω άλλη. Με την λογική πως παιχνίδια δεν παίζω, θα ήθελα κάτι τίμιο που να μην πληρώσω premium τεχνολογίας που θα πάει χαμένο. Από την άλλη (περισσότερο ψυχολογικό είναι το θέμα), θέλω να έχω κάτι που θα μπορεί να δίνει playable frame rates αν χρειαστεί. Η επόμενη αλλαγή θα γίνει σε 2 χρόνια περίπου.

Παρακαλώ για τις προτάσεις σας. Ευχαριστώ.

Στο High End ATI

Στο n-vidia κομμάτι

Αν τώρα σε ενδιαφέρει ή δεν σε πειράζει να πας σε used, τότε παίρνεις παπάδες.

Με 150 ίσως βρεις 280, σίγουρα βρίσκεις 260-216, και 4890 απο ΑΤΙ.

Οτι και να πάρεις απο αυτά θα σε καλύψει κάργα.

Δεν είμαι αρνητικός σε χρησιμοποιημένο κομμάτι, αρκεί βέβαια να βρω κάτι που να συνοδεύεται από απόδειξη αγοράς. Απ' ότι έχω καταλάβει, η 4890 είναι το flagship της προηγούμενης γενιάς της ATI και δίνει σαφώς ισχυρότερες επιδόσεις από την 5770 (για 4890vs280 δεν ξέρω) και την 260core216.

Ξέρω πως futureproof με ορίζοντα 2 ετών δεν υπάρχει στις κάρτες γραφικών (εκτός από τις super high-end υλοποιήσεις). Από την μία ζυγίζω την 5770 vs 260core216 σε καινούργιο κομμάτι (ουσιαστικά τις διαφορές DX11 vs DX10 δεν τις έχω εξετάσει). Από την άλλη, μια 4890 δίνει για τον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα την καλύτερη απόδοση...

4890 είναι φανταστική επιλογή.

260-216 δεν ξέρω αν θα βρεις να πάρεις καινούργια τώρα, => πας για used.

5770 παίρνεις την νεα τεχνολογία, χαμηλη κατανάλωση, και πιο καλή μεταπωλητική αξία (αν σε ενδιαφέρει).

Για ομά γκάζια 4890.

Mε βάση το σκεπτικό του Dolly, θα μου επιτραπεί να το εμπλουτίσω πάνω στους άξονες που θεωρώ προσωπικά σημαντικούς:

- αν σε ενδιαφέρει καινούργια κάρτα με ότι αυτό συνεπάγεται, μάλλον ήσυχη και οικονομική από κατανάλωση πας σε 5770. Οι επιδόσεις της κρίνονται κατά γενική ομολογία αποδεκτές.

- αν δίνεις βάρος στις επιδόσεις, χωρίς να σε πολυενδιαφέρει το τρίπτυχο θόρυβος-κατανάλωση-εκλυόμενη θερμότητα πας σε κάποια δυνατή μεταχείρα σαν αυτές που έχουν αναφερθεί ήδη.

It's up to u now.

οι 2 IDE θα καταστρεψουν το υπολοιπο συστημα .....βαλε μια πιο φθηνη καρτα και δωσε στο hdd

Είσαστε σαφέστατοι στις απαντήσεις σας. Μια τελευταία ερώτηση για να με βοηθήσει να κατασταλάξω: επειδή ATi δεν είχα ποτέ, οι drivers της είναι αξιόπιστοι? Δεν μπαίνω στο catalyst thread για να μην αλλάξω πάλι γνώμη...

@thespesios: έχω 4 SATA που περιμένουν να φθηνήνουν οι SSD για να βρουν νέα στέγη.

έχω 4 SATA που περιμένουν να φθηνήνουν οι SSD για να βρουν νέα στέγη.

ΧΑΧΑ.....σε ιδια μοιρα ειμαστε....!

Για μονές κάρτες (4850-4870-4890 και νέες 5570-5770 κλπ) είναι μια χαρά.

Ειδικά για 4870-4890 που ισώς συζητάς αλλά και 5770 δεν θα έχεις κάποιο θέμα.

Είσαστε σαφέστατοι στις απαντήσεις σας. Μια τελευταία ερώτηση για να με βοηθήσει να κατασταλάξω: επειδή ATi δεν είχα ποτέ, οι drivers της είναι αξιόπιστοι? Δεν μπαίνω στο catalyst thread για να μην αλλάξω πάλι γνώμη...

Κατά την δική μου εμπειρία δεν είναι αξιόπιστοι και έχουν ακόμα θέματα οι drivers ΚΑΙ σε single gpu's. Όχι τραγικά προβλήματα πλέον, αλλά 100% αξιόπιστοι ΔΕΝ είναι (ναι έχω και Ati). Δεν θα επεκταθώ γιατί δεν είναι αυτό το θέμα μας, αλλά άν πάρεις ATi θα καταλάβεις τι εννοώ.

Απο κει και πέρα, αν πας σε 4890 ναι μεν είναι γρήγορη αλλά δεν έχει DX11 support, άρα αν θες κι αυτό το feature τις 48xx τις ξεχνάς. Η 5770 έχει μεν DX11 αλλά είναι πιο αργή και από την 4870/4890 αλλά και από Gtx260 (από λίγο/καθόλου μέχρι αρκετά ανάλογα τον τίτλο).

Βέβαια καθώς δεν σε απασχολούν και πολύ τα games λογικά η 5770 σε καλύπτει και αποτελεί ίσως την πιο σωστή επιλογή για τις δικές σου ανάγκες.

Σχετικά με αυτό που ανέφερε ο Dolly, να πω ότι gtx260 υπάρχουν ακόμα στην αγορά με τιμές που ξεκινάνε από 135-140 ευρώ.

Τελικά προσανατολίστηκα προς την λύση της 5770. Χαμηλή κατανάλωση και μικρός θόρυβος σε συνδυασμό με αποδεκτό quality, με κέρδισαν. Με δεδομένο πως πρόβλημα airflow δεν έχω (HAF932, temp. controlled με speedfan + 4 chanel fan controller), έχουν διαφορά οι υλοποιήσεις που διώχνουν τον ζεστό αέρα έξω από το κουτί μέσω κλειστού κυκλώματος με τις υλοποιήσεις που χρησιμοποιούν διαφορετικό σύστημα ψύξης?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.