crazyantonis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2009 Γεια σας, εισήλθα και γώ επιτέλους στη τέχνη του overclocking. Η πρώτη μου προσπάθεια είχε ως αντικείμενο τον Ε6600 χρονισμένο στα 2.4 . Έτσι κατάφερα να τον χρονίσω με τη stock ψύκτρα(+ενα 90mm ανεμιστηράκι να χτυπάει πάνω του στις 2200rpm)απο τα 2.4 στα 3.2 με Vcore 1.37500(αν και το pc probe μου δείχνει 1.4) Bus speed 356 και multiplierx9 ενώ οι 2 kingston ram στα 800mHz με τάση στο 1.95 και timings στο 5-5-5-15. Ακόμη η idle θερμοκρασία που έχω είναι 40 βαθμοί κελσίου ενώ υπό full load πχ GTA IV στους 65-70 όπου ξεκινάν και τα alarms του pc probe. Oι απορίες που έχω είναι: ποια ψύκτρα θα μου προτείνατε(περι τα 50 ευρώπουλα) για να "κατεβάσω" τις θερμοκρασίες και γιατί όχι να προσπαθήσω να τον ανεβάσω στα 3.5, αν είναι καλύτερα να έχω τις μνήμες σύγχρονες με τον επεξεργαστή(αφου ζητάμε υψηλότερη συχνότητα στις ραμ δεν είναι λίγο παράξενο και τελικά αν αξίζει τον κόπο να υπερχρονίσω και την κάρτα γραφικών μου(GTX275 ΜSI TWIN FROZR OC)με τον περιορισμό πάντα στο τροφοδοτικό το οποίο είναι στα 600W Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deNordic Δεκέμβριος 18, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2009 Προς το παρών τον έχω στα 3.4 (IntelBurnTest maximum level stable) με 378x9. Οι θερμοκρασίες είναι 40-42idle 65full load. (Έχω CF τις κάρτες και ανεβάζουν την θερμοκρασία.)Καλή ψύχτρα με τα λεφτά που δίνεις είναι η Scythe Mugen 2. Mετά πάει η True Black και η Megahalem που είναι λίγο ακριβότερες και θέλουν και ανεμιστηράκι. Πιστεύω ότι μπορείς να τον ανεβάσεις λίγο ακόμα και να είναι stable αλλά θα θες οπωσδήποτε ψύχτρα. Κατέβασε το cpu-z και δες πόσο vdrop έχει η μητρική σου, πόσο είναι τα πραγματικά volt κτλπ κτλπ... Σε όλα αυτά νομίζω ότι θα πρέπει να ρίξεις λίγο τα hz από τις μνήμες γιατί θα τρως μπλε οθόνες επείδη δεν θα κρατιούνται πάνω από τα 800.. δεν ξέρω τώρα σίγουρα, οι δικές μου στα 3.4 τρέχουν 756, αν τις πάω γύρω στα 900+ για 1:1 δεν κρατάνε το σύστημα. Η κάρτα πιστεύω αξίζει το OC, αν και νομίζω είναι ήδη από την μάνα της. Το τροφοδοτικό σου δεν θα έχει πρόβλημα. Εμένα 600άρι με τρέχει μια χαρά και με CF πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crazyantonis Δεκέμβριος 18, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2009 ωραία φίλε μόνο απο το avatar και το ρητό που έχεις σε παραδέχομαι. Τώρα σχετικά με τα ανωτέρω .CF τι ακριβως σημαίνει;και όλα αυτα τα voltages πως τα βλέπεις απο το CPU-Z?το μόνο που βρίσκω είναι core voltage που δείχνει 1.312 αν και δεν το πολυεμπιστεύομαι. Και κάτι αλλο η mugen πωλείται στην Ελλαδα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
deNordic Δεκέμβριος 18, 2009 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2009 To CF, είναι CrossFire της ΑΤι, δηλαδή δύο ίδιες κάρτες γραφικών συνδεμένες μαζί για να βγάλουν καλύτερο αποτέλεσμα. Το αντίστοιχο της Nvidia είναι το SLi. Το voltage το βλέπεις, όπως είδες κι εσύ, στο Core Voltage. Έτσι υπολογίζεις και το vdrop που έχει η μητρική σου (αφαιρώντας το Core Voltage tou cpu-z από αυτό που έβαλες στο bios Vcore). Tώρα δεν ξέρω αν τα λέω απολύτως σωστά αλλά κάπως έτσι είναι, δεν ειμαι και ειδικός. Εγώ π.χ στο bios έβαλα 1.43 και στο cpu-z δείχνει 1.392 . Δηλαδή η μητρική μου έχει vdrop ~0.5 . Δεν ξέρω αν το cpu-z είναι valid αλλά το εμπιστεύομαι. Τώρα ας μας διαφωτήσει κάποιος που ξέρει καλύτερα. Η mugen πωλείται στην Ελλάδα αλλά αυτή την στιγμή νομίζω υπάρχει έλλειψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deNordic Δεκέμβριος 25, 2009 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2009 Έχω ενα πρόβλημα στο συστημά μου όταν κάνω επαννεκίνηση η οθόνη παραμένει μαύρη και δεν εμφανίζει τίποτα. Σήμερα εκτός του ότι η οθόνη παρέμενε μαύρη άκουγα και τον γνωστό ήχο "μπιτ μπιτ" . Όταν ανοίγω το PC, ή κάνω τερματισμό και μετά τον ανοίγω όλα καλά. Τι συμβαίνει με την επαννεκίνηση; Μήπως πρέπει να δώσω κάπου παραπάνω ρεύμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonas Δεκέμβριος 26, 2009 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2009 2 μπιπ (κοφτα) ειναι μνημη, ανεβασε λιγο εκει την ταση, η/και στον northbridge και δες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.