Jump to content

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ TO WATERBLOCK ΤΗΣ ASUS STRIKER II

TeoDude

Recommended Posts

Γειά σας παίδες,

Είμαι νέος στο Lab.gr και με έφερε εδώ μια αναζήτηση μου για να βρώ κατι για μια διαρροή που έχω σε ένα σύστημα που φτιάχνω. Γιαυτό τον λόγο είπα να το ρίξω το θέμα εδώ, μήπως μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας γιατί έχω ξεμείνει απο ιδέες. Είναι της Asus η Striker II Extreme η motherboard η οποία έχει ενσωματωμένο water block. Έτσι και γω πήρα ενα υδρόψυκτο κιτ της Thermaltake και συγκεκριμένα το CL-W0187 BIG WATER 770.

Link εδώ: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650753

Έστησα το μηχάνημα, πέρασα όλους τους σωλήνες επάνω τα σύνδεσα, τα έσφιξα και το έβαλα μπρος. Μετά απο λίγο όμως άρχισε να χάνει υγρά απο την κάτω υποδοχή του water block της Striker. Τό εσβησα αμέσως, το καθάρισα και το αποσύνδεσα να βάλω ένα διαφορετικό σφιγκτήρα που είχε μέσα στο κουτί με τα παρελκόμενα του υδρόψυκτου. Τζίφος! Συνέχιζει να εχει διαρροή.. Μικρή αλλα παραμένει διαρροή.

Παρακάτω λέω μήπως εχω βάλει ανάποδα τους σώληνες και αλλάζω την ρόη, πιέζετε και χάνει.:whip: Τίποτα! Συνεχίζει ακάθεκτο το ρημάδι.. Πηγαίνω την επόμενη μέρα και παίρνω πιο μικρό σωληνάκι, απο 10mm σε 8mm. Το βάζω επάνω με καινούργιο σφιγκτήρα και πάλι τα ίδια.. Μετά απο λίγο να σου πάλι οι σταγόνες... Βάζω και τεφλόν στην υποδοχή με αποτέλεσμα να μειώσω σε λιγότερες τις σταγόνες που χάνει.. Τέλικα κατέληξα ότι ίσως είναι ελλατωμάτικο το water block και έτσι επικοινώνησα με την asus για να τους το στείλω και να το τσεκάρουν. Μήπως υπάρχει κάποια ιδεά η κάποιος να έχει συναντήσει κάτι παρόμοιο μπας και με βοηθήσει?

Ευχάριστω για την όποια βοήθεια παίδες, θα το εκτιμήσω!

:help:

Και εγώ 3/8 ξέρω ότι είναι τα λάστιχα από αυτό το kit.

Μου έτυχε πάντως ελλατωματικό block από motherboard πριν από 1 μήνα (όχι ίδιο με το δικό σου) που μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα την ρωγμή που είχε πάνω στον χαλκό.

Πολύ μικρή ρωγμή αλλά την ζημιά της την έκανε η ρουφιάνα. Η διαρροή ήταν περίπου 1 σταγόνα την ημέρα.

Το παραπάνω το αναφέρω για να δείξω ότι και αυτό το ενδεχόμενο είναι πιθανό.

Στην περίπτωσή μου επικοινώνησα με την κατασκευάστρια εταιρεία για αλλαγή του block και μου είπαν να πάω όλο το motherboard στο κατάστημα για αλλαγή. Κάτι που έγινε (στο πλαισιο) αμέσως.

*edit : welcome TeoDude

Παίδες ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας! Θα σταθώ στον carrion γιατι απο οτι φαίνεται πρέπει να είναι ελατωμάτικο το block αλλα δεν μπόρω να βρώ κάποια ρώγμη αν και έβγαλα την ψύκτρα απο επάνω αλλά δεν μπόρεσα να διακρίνω κατι. σχετικά με τα σωληνάκια όλα είναι του υδρόψυκτου της thermaltake οπότε δεν θα επρεπε να χάνει αλλά παρόλα αυτά έβαλα και πιο μικρό σωληνάκι αλλα τα ίδια. οπότε πιστευώ οτι το πρόβλημα εντοπίζεται στην υποδοχή, γιατί ακόμα και με τεφλόν χανει.. έχω αγανακτήσει.. σημερα θα παώ στο e-shop να το δώσω στο τμήμα του service μπας και γίνει κατι.. Έαν υπάρχουν και άλλες ιδέες δεκτες!! :giveup:

Φίλε Artist το έχω δοκιμάσει αλλα με τον αερα δεν εχανε απο καπού γιαυτό και είπα οτι πρεπει να ειναι πρόβλημα στην υποδοχή γιατι απο εκεί φαινεται οτι χανει.. Βλέπω έχεις την ίδια μητρίκη με υδρόψηξη, σου συνέβη κατι παρόμοιο εσένα?

Δεν έχεις βάλει καλά το λάστιχο ή ο σφιγκτήρας δεν μπορεί να το πιάσει καλά και χάνει. Το έχω πάθει και εγώ και μπανιάρισα το board και την κάρτα γραφικών αλλά ευτυχώς δεν είχαμε κανένα θύμα.

Δεν έχει πρόβλημα το block σου.

• 2 weeks later...

Δοκίμασε να λειτουργήσεις την υδρόψυξη με το waterblock εκτός κουτιού.

Αφενός θα διακρίνεις καλύτερα που ακριβώς είναι η διαρροή και αφετέρου δεν κινδυνεύεις να κάνεις ζημιά.

Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις το waterblock σε άλλο σύστημα υδρόψυξης με μεγαλύτερη αντλία.

Από όσο ξέρω η αντλία της Tt είναι 500άρα. Δοκίμασε σε σύστημα με 1000άρα. Το σημείο διαρροής θα φανεί καλύτερα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.