Jump to content

Συνθεση Υπολογιστη γυρω στα 600€

σωληνας!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδια!

Θελω τη βοηθεια σας στη συνθεση νεου υπολογιστη μου. Το budget ειναι χαμηλο παρολ'αυτα αν νομιζετε οτι καπου επιβαλλεται να δωσω παραπανω χρηματα μη διστασετε να μου πειτε τη γνωμη σας.

Επειδη 4-5 χρονια εχω ενα παλιο λαπτοπ, θελω να φτιαξω εναν υπολογιστη οσο το δυνατον up-to-date ωστε μετα απο 1 χρονο να μην θεωρειται ηδη πολυ παλιος.

Θα τον χρησιμοποιησω για ιντερνετ, βαρια προγραμματα οπως matlab και παιχνιδια.

Εχω ξεκινησει εδω και λιγες ωρες να ψαχνω και εχω ηδη μια κλασικη απορια περι CPU: AMD ή Intel?

Συγκεκριμενα ειμαι αναμεσα στους εξης 3:

Phenom II x4 965 (AM3, 3.4GHz, Cache 8MB, Box)

Core I7-920 (s1366, 2.66 GHz, Cache 8MP, Box)

Cοre i7-860 (s1156, 2.8GHz, Cache 8MB, Box)

Ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια σας!!!

EDIT: Ξεχασα να πω οτι τα 600 ευρω αφορουν αποκλειστικα τον πυργο και οχι τα περιφερειακα (οθονη, πληκτρολογιο, ποντικι, πολυμηχανημα κλπ)

Με 600€ και με βάση τους επεξεργαστές που έχεις ποστάρει, λίγο δύσκολο να φτιάξεις σύστημα όπου όλα τα κομμάτια να είναι ταιριαστά μεταξύ τους... Δλδ, τι να τον κάνεις τον σούπερ επεξεργαστή αν τον τρέχεις με on-board VGA?...

Aν πας σε ένα νουμεράκι φτηνότερους επεξεργαστές ή αν προσθέσεις άλλα 150€ χοντρικά στον προϋπολογισμό σου, ίσως και να στήνεις πραγματικά αξιόλογο μηχανάκι.

Με 600€ και με βάση τους επεξεργαστές που έχεις ποστάρει, λίγο δύσκολο να φτιάξεις σύστημα όπου όλα τα κομμάτια να είναι ταιριαστά μεταξύ τους... Δλδ, τι να τον κάνεις τον σούπερ επεξεργαστή αν τον τρέχεις με on-board VGA?...

Aν πας σε ένα νουμεράκι φτηνότερους επεξεργαστές ή αν προσθέσεις άλλα 150€ χοντρικά στον προϋπολογισμό σου, ίσως και να στήνεις πραγματικά αξιόλογο μηχανάκι.

Καταεχας ευχαριστω για την απαντηση!

Ναι σιγα σιγα συνειδητοποιω ποσο δικιο εχεις!

Βασικα ειναι η πρωτη φορα που φτιαχνω pc και συνεπως τα ψαχνω οποτε ειχα λαθος εντυπωση για τιμες...

Εχω σκεφτει τα εξης ως τωρα:

CPU:

AMD Phenom II x4 965 (165€)

Μotherboard:

Asrock M3A790GXH/128M (82€)

Καρτα Γραφικων:

Θα ηθελα 5750 και ψαχνω ακομα μια οικονομικη σε πλαισιο και eshop

Ψυκτρα:

Στην αρχη σκεφτομουν την Scythe Orochi (49€) που ομως ειναι 1,2 κιλα ....

αλλα μετα διαβασα τα καλυτερα για την Scythe Mugen 2 που φαινεται οτι δεν πουλιεται πουθενα...

Αυτα προς το παρον...και ψαχνω για τα υπολοιπα (οι τιμες ειναι στο περιπου)

Εσυ/εσεις το νομιζεις/νομιζετε?

http://www.eworld.com.gr/front/details/63

H Ninja υπολείπεται ελάχιστα της Mugen2. Θα σε καλύψει άνετα.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-785GM-E51-AM3-DDR3-VGA-785G-785GM-E51.htm

Αξιοπρεπέστατη μητρική για ΑΜ3, διαθέτει και ενσωματωμένο τσιπάκι γραφικών για να σε «βγάλει» για κάποιο διάστημα αν αποφασίσεις να περιμένεις μέχρι να πέσουν κάπως οι τιμές στα τρέχοντα κορυφαία μοντέλα καρτών γραφικών.

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200005234

Ένα τυπικό σετ μνήμης που θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του, μπορείς να πας με 10-15 ευρώ παραπάνω και σε κάποιο σετ με ταχύτητα στα 1600MHz.

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200001031

Ένα ποιοτικό τροφοδοτικό που μπορεί να υποστηρίξει με άνεση ένα «απλό» σύστημα (όχι όμως συστοιχίες καρτών γραφικών και 4-5 συμβατικούς SATA).

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200000609

Ένας τυπικός δίσκος για να στήσεις το σύστημα, ούτε του πεταματού ούτε κορυφαία επιλογή.

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200004820

Τυπικό αντιγραφικό DVD για να κάνεις όλες τις δουλειές σου, αν γουστάρεις blueray και ιστορίες, πρέπει να καταβάλεις και τα ανάλογα όβολα…

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200003281

Τυπικό κουτάκι με ένα ικανοποιητικό μίνιμουμ εξοπλισμού και ευκολιών. Χωρίς τρελή ποιότητα και τρελά κομφόρ, αλλά σε ανθρώπινα λεφτά. Δεν το κατέχω διεξοδικά το θέμα, οι προτάσεις στο χώρο αυτό είναι άπειρες…

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200005955

Να και μία κάρτα τελευταίας γενιάς, συνδυάζει ικανοποιητική ισχύ με πολύ χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και εκπομπή θερμότητας. Δε θα λιώσει τα βαρύτερα παιχνίδια τύπου Warhead, αλλά θα παίξει μια χαρά το 90% των υπολοίπων. Εκτός πάλυ αν το τραβάει ο οργανισμός σου και είσαι διατεθειμένος να πας σε καμία 5850 για τουλάχιστον 220€!...

Για επεξεργαστή δε χρειάζεται να πας στον 965, ο 955 είναι ελάχιστα υποδεέστερος αλλά φτηνότερος και πιο «δροσερός». Εξάλλου με ελαφρύ υπερχρονισμό τον φτιάχνεις «965» σε δευτερόλεπτα.

ΌΛΑ τα παραπάνω αποτελούν προτάσεις «στα γρήγορα», οπότε επιδέχονται πάσης φύσεως αντιπροτάσεις και εναλλακτικές.

Δυστυχώς, το σύστημα βγαίνει κάπου στα 600-700 ευρώ, με χοντρική πρόσθεση. Για λιγότερα λεφτά δεν ξέρω τι είσαι διατεθειμένος να κόψεις, ίσως αν πήγαινες σε ακόμη φτηνότερο επεξεργαστή πχ…

Όσον αφορά τις δικές σου επιλογές, η μόνη μου ένσταση αφορά το συνδυασμό του "πολύ" 965 με τη μικρομεσαία 5750 (θάψιμο επεξεργαστή...).

Καταρχας, εχεις απολυτο δικιο για τον επεξεργαστη. Πριν διαβασω κιολας την απαντηση σου το παρατηρησα και γω οτι μπορω χαλαρα να κοψω 20€ απο τον επεξεργαστη αφου οπως μου ειπε και ενας φιλος με μια καλη ψυκτρα μπορω να αυξησω την αποδοση του αν το θελησω!Οποτε εκλεισα στον 955!

Οσον αφορα την ψυκτρα, ηθελα να δω τον mugen2 kυριως απο αποψη θορυβου γιατι ειχα εντυπωσιαστει που ο oroschi ειχε μολις 10db και ηθελα να δω μηπως συμβαινει κατι αναλογο και με την mugen. Ομως το κοστος που μου δειχνεις με τη Νinja και το γεγονος οτι πολλοι εχουν εκφρασει θετικες αποψεις ειναι αρκετα για να την επιλεξω!

Για την mobo ημουν αναμεσα σε 3, μια εκ των οποιων ειναι αυτη που μου προτεινεις!

Δες εδω συγκριση. Η δικη μου επιλογη υπερτερει κυριως στις θυρες PCI κλπ και ελεγα πως αν στο μελλον (μεταξυ μας οχι πολυ πιθανο) θελω να προσθεσω κατι να νιωθω οτι εχω ευελιξια... Τι λες? Τζαμπα τα παραπανω χρηματα?

Ελεγα πως αν κοψω απο καπου χρηματα, να ειναι απο τη RAM.

Η δικη σου προταση ειναι καπως ακριβοτερη δεδομενου οτι βαδιζεις στο αρχικο μου σχεδιο περι 4GB. Προς το παρον αποφασισα να αρκεστω σε μια OCZ των 2χ1 GB και αργοτερα προσθετω.

Xμμμ...Για τον σκληρο δισκο ειπα να δωσω κατι παραπανω και να παρω τον φθηνοτερο στο 1ΤΒ. Προκειται για τον Western Digital Caviar Green

Για την καρτα γραφικων σκεφτηκα τελικα να παω στην 5750 αφου δεν ειναι τοσο υποδεεστερη της 5770 και αλλωστε καλυπτει τις αρχικες μου απαιτησεις περι 1GB και DirectX 11. Κατεληξα στην φθηνοτερη που ειναι η Connect 3D 5750 SVGA. Τι λες?

Το θεμα του DVD δε με καιει τοσο ωστε να βαλω blu ray. Το χρειαζομαι ισα να περασω τους drivers και να γραψω κανενα DVD με συνταγες του Παρλιαρου για τη μαμα μου :happy: Το ειδα και αυτο που μου δειχνεις απλα στο πλαισιο στην ιδια τιμη εχει αυτο της sony.

Σκεφτομουν να βαλω και καρτα ασυρματου δικτυου και ελεγα αυτην την netgear που δεν ξεπερνα τα 20€.

Οσον αφορα το τροφοδοτικο ακομα ψαχνω! Ουσιαστικα ψαχνω κανενα site που να του δινεις ολα τα αλλα (CPU,GPU κλπ) και να σου υπολογιζει ποσα watt καταναλωνουν συνολικα.

Τελος, το κουτι που μου δειχνεις καλο μου φαινεται αλλα δεν εχω ψαξει ακομα διεξοδικα. Θα ασχοληθω με αυτο στο τελος. Παντως θα μου αρεσε να ειναι midi αλουμινιου σε λογικη τιμη<100 οπως αυτο που μου προτεινεις. Δεν κοιταω για full towers γιατι ειναι πανακριβοι...

Ως τωρα χωρις να υπολογισω κουτι και τροφοδοτικο βγαινουν συνολικα 541€ παντα με βαση τις τιμες του plaisio!

Οποιαδηποτε ενσταση-σχολιο στα παραπανω ειναι απολυτως ευπροσδεκτη! Ακομα και αν ανεβαινει το κοστος δωσε μου ο,τι εναλλακτικες νομιζεις και βλεπουμε...

Και παλι ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σου!!!!

Υ.Γ.:Οχι οτι ειναι σημαντικο για την εκβαση της κουβεντας αλλα ειμαι φιλη οχι φιλος!:happy:

EDIT:

Εκανα το τεστ (πιστευω σωστα) και μου βγαινει οτι θελω τροφοδοτικο γυρω στα 550W.

Να παρω ενα 600αρι να ειμαι μεσα ή μπορει να προκαλεσω ζημια?

Με ποια κριτηρια να διαλεξω τροφοδοτικο?

πχ με βαση το κοστος βρηκα ενα της L&C 600W στα 55€ τι λες?

1) για λόγους που μόνο η ίδια η ελληνική αγορά και οι παράγοντές της γνωρίζουν, σε περίοδο Χριστουγέννων έχουν εξαφανιστεί όλες οι αξιόλογες ψήκτρες από την αγορά!... Εννοείται πως αν υπήρχε κάπου η Mugen2 θα ήταν η πρώτη σου επιλογή, καθώς προσφέρει πάρα πολύ καλή ψύξη με απολύτως αποδεκτά επίπεδα θορύβου και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει κάποιος μία περιουσία...

Η Oroschi αν και ογκοδέστατη δε μου "γεμίζει" το μάτι... Επιπλεόν, τη θεωρώ κάπως δύσχρηστη και βαριά. Αντιθέτως, η διαθέσιμη Ninja αποτελεί αυτή τη στιγμή τη χρυσή τομή από άποψη απόδοσης/κόστους και είναι και σχετικά βολική στην εγκατάσταση. Αυτά τα τεχνικά στοιχεία με τα ντεσιμπέλ μην τα πολυκοιτάς, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα...

2) αν πιστεύεις ότι θα χρειαστείς τις επιπλέον θύρες επέκτασης, φυσικά και θα πας σε μητρική ΑΤΧ!

3) αν το λειτουργικό που θα εγκαταστήσεις είναι 32άμπιτα ΧΡ, τότε ακόμη και με 2 γίγα βολεύεσαι (ούτως ή άλλως τα 4 γίγα θα πήγαιναν χαμένα γιατί "βλέπουν" μέχρι 3 γίγα). Στα 64μπιτα όμως χρειάζεσαι/καλό θα ήταν να έχεις 4 γίγα μνήμης, αποτελούν μια καλή βάση.

4) HDD OK!

5) η 5750 είναι ολίγον "πεθαμένο λικέρ" με πολύ μειωμένο "προσδόκιμο ζωής" υπό την έννοια ότι σε μεγάλες αναλύσεις και quality settings στα γραφικά μάλλον θα γονατίσει (αναλόγως του παιχνιδιού βέβαια), ενώ ίσα ίσα που παλεύει τα τωρινά παιχνίδια. Επιπλέον, θεωρώ κάπως δύσκολο να μπορέσει να απολαύσει κανείς DX11 με τόσο "αδύναμη" κάρτα. Βέβαια, αν πιστεύεις ότι παρ'όλα αυτά σου αρκεί, πάσο!

6) όποιο νεότερο Sony έτυχε να ακούσω (σε δύο περιπτώσεις) και επιβεβαιωμένο από δοκιμή είναι ΠΟΛΥ θορυβώδες!... Πολύ την παλεύουν, εγώ το βουητό αυτό δεν το αντέχω! Κατά τα άλλα, μια χαρά μηχανάκι.

7) περί κάρτας δικτύου, δε γνωρίζω/δεν απαντώ.

8) Τρελό νούμερο μου φαίνονται τα 550 βατ που σου ειπε η μηχανή ότι θα χρειαστείς, τέσπα διάλεξε τουλάχιστον ένα ποιοτικό (το LC δεν πρέπει να είναι και πρώτης τάξης...).

9) κουτί με αλουμίνιο (έστω και εν μέρει) δύσκολο... Υπάρχουν πολύ καλές λύσεις όμως, έστω και χωρίς αλουμίνιο, κάτι θα βρούμε.

Δυο ενστάσεις στα γρήγορα.

1) Ο σκληρός που έχεις διαλέξει είναι στις 5400rpm. Είναι σκληρός green, φτιαγμένος για να καταναλώνει λιγότερο. Μιλάμε για 5-10W λιγότερα(μπορεί να λεω και πολλά), με δυσανάλογη απώλεια σε επιδόσεις. Προτίμησε ενα στις 7200rpm, ακόμα και μικρότερης χωρητικότητας.

2) Το τροφοδοτικό δεν είναι καλό. Πρόκειται για πολύ σημαντικό κομμάτι του συστήματος, και καλό θα ήταν να επιλέξεις κάποιο επώνυμο. Αφού κοιτάς στο Πλαίσιο, πάτα στην επιλογή 80+ που έχει στα φίλτρα αναζήτησης, και δες κάποιο από αυτά.

Τέλος θα ήταν καλό να μας ορίσεις το ανώτατο ποσό που μπορείς να διαθέσεις. Το ταβάνι σου. Έτσι πιστεύω πως θα αρχίσουν να έρχονται συγκεκριμμένες προτάσεις.

Σας ευχαριστω πολυ και τους δυο!

Οσον αφορα το τροφοδοτικο πρεπει να το ψαξω πολυ καλα. Ποια θεωρειτε πιο αξιοπιστη μαρκα σε νορμαλ τιμες αυτη τη στιγμη?

@Ερνέστος

Θα ακολουθησω τις επιλογες σου στο θεμα ψυκτρας και καρτας γραφικων.

Οσον αφορα τη RAM αν βρω κατι πιο οικονομικο ενταξει αλλιως θα αρχισω με 2 γιγα και πιο μετα βαζω 4 γιγα. Για λειτουργικο μιας και η RAM φαινεται να μην ειναι επαρκης θα βαλω αρχικα XP και βλεπουμε!Ετσι και αλλιως δε βιαζομαι για τα windows7 εχουμε χρονο. Δεν θα βαλω καρτα ασυρματου δικτυου προς το παρον για να μειωσω κοστος!

@tamerlan

Εχθες σκεφτομουν μηπως θα ηταν πιο ασφαλες να εχω 2 σκληρους 500αρηδες. Οποτε θα τσεκαρω με τον τροπο και τα χαρακτηριστικα που μου ειπες!

Το ταβανι μου αρχικα λογω ασχετοσυνης ηταν 600€. Τωρα το βαζω το πολυ στα 750€. Δυστυχως δεν μπορω περισσοτερα...Αλλα το καλο με τα desktop ειναι οτι ακομα και αν κατι δεν μπορεις να το παρεις αμεσα, μπορεις να το εχεις αργοτερα ;)

αγαπητη φιλη, λοιπον, εγω θα ελεγα

Μ/Β http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528492 καλυτερα ΑΤΧ γιατι αν χρειαστεις θυρες, που αλλου θα τις βρεις?

CPU ναι στον 955 και χωρις aftermarket ψυκτρα, τουλαχιστον στην αρχη. αν δεν υπερχρονισεις πολυ, δεν ειναι αναγκη να βαλεις αλλη ψυκτρα.

RAM συμφωνω με τον ernesto

σκληρο δισκο = τουλαχιστον http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200000623

τροφοδοτικο ενα καλο 500αρι σε φτανει. οχι για crossfire η SLI βεβαια..!! πχ αυτα

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200003366 ή

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-M520-Real-Power-Modular-RS-520-ASAA-A1.htm

VGA, αν σου αρκει αυτη-5750- και δεν εχεις μεγαλες απαιτησεις, παρε αυτη!

αγαπητη φιλη, λοιπον, εγω θα ελεγα

Μ/Β http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528492 καλυτερα ΑΤΧ γιατι αν χρειαστεις θυρες, που αλλου θα τις βρεις?

CPU ναι στον 955 και χωρις aftermarket ψυκτρα, τουλαχιστον στην αρχη. αν δεν υπερχρονισεις πολυ, δεν ειναι αναγκη να βαλεις αλλη ψυκτρα.

RAM συμφωνω με τον ernesto

σκληρο δισκο = τουλαχιστον http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200000623

τροφοδοτικο ενα καλο 500αρι σε φτανει. οχι για crossfire η SLI βεβαια..!! πχ αυτα

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200003366 ή

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-M520-Real-Power-Modular-RS-520-ASAA-A1.htm

VGA, αν σου αρκει αυτη-5750- και δεν εχεις μεγαλες απαιτησεις, παρε αυτη!

Για την μητρικη αυτη που μου προτεινεις ειναι φθηνοτερη (με βαση τιμες eshop) απο αυτη που εχω επιλεξει (ASROCK M3A790GXH/128M) αλλα φαινομενικα δεν υπαρχει διαφορα ετσι δεν ειναι?Γιατι τοτε με συμφερει η 785 ξεκαθαρα!

Ελεγα να παρω τροφοδοτικο 600αρι σε περιπτωση που στο μελλον βαλλω και αλλο σκληρο...Αλλα εφοσον μου λετε οτι δεν χρειαζεται θα παρω ενα 550αρι.Θα συγκρινω αυτο που μου προτεινεις με αλλα και θα δω!

Αληθεια, αυτο πο μου λες ειναι τεσταρισμενο καλο?

I like... :rolleyes:

Το ζητηματάκι που έχω εγώ με το παραπάνω σύστημα είναι προς τι ο παντοδύναμος i7 με τη μικρομεσαία 5750?... Βέβαια, όλα εξαρτώνται από τη χρήση, πιστεύω όμως ότι ένας τόσο δυνατός επεξεργαστής (αν και δεν πάει χαμένος) ίσως να είναι υπερβολικός...

Προσωπικά (με οροφή τα 700-750€), θα πήγαινε σε πλατφόρμα AMD όπου με το 100άρικο που εξοικονομείται από επεξεργαστή και μητρική, τσιμπάει άνετα στα 220€ πχ μία εξαιρετική 5850. Θεωρώ πως έτσι στήνει ολοκληρωμένο και ισοροπημένο σύστημα αξιώσεων που σίγουρα θα διανύσει το έτος χωρίς να χρειαστεί "αναβάθμιση" (υποπτεύομαι και πολύ περισσότερο μάλιστα).

ΌΛΑ εξαρτώνται από τη χρήση και τις προτεραιότητας: αν το σημαντικό είναι η επεξεργαστική ισχύς, τότε i7 (σε συνδυασμό με μία 5750 πχ για να κρατηθεί το κόστος χαμηλά). Αν το ζητούμενο είναι all around qualities και elevated gaming, 955+5850.

:devil: Βέβαια, κακά τα ψέμματα, αν και φανατικός AMDάκιας, για έναν 920 με μία 5850 δε θα έλεγα καθόλου όχι... Τα ρημάδια τα λεφτά.

http://i48.tinypic.com/256eqkm.jpgΣου δίνω μια εναλλακτική σε i7 στα 750 ευρώ.

Στην κρίση του forum φυσικά, γιατί φαντάζομαι σηκώνει ενστάσεις η σύνθεση.

Θα κανω πολυ γρηγορα σχολια γιατι πρεπει να φυγω!

Πολυ καλη συνθεση φαινεται και περα απο επεξεργαστη και mobo ολα τα αλλα ειναι πανω κατω τα ιδια!

Παρεπιπτοντως πολυ καλο κουτι για την τιμη του!Μονο μια απορια: Το Mesh SECC ειναι πλαστικο ε?

Και αντε πες δυσκολα βρισκω φθηνο αλουμινιου οποτε καταληγω σε πλαστικο. Σε αυτη την περιπτωση ομως δεν θα χρειαστω οπωσδηποτε την ψυκτρα λογω υψηλων θερμοκρασιων? Αν ναι, στη λιστα δεν συμπεριλαμβανεται το κοστος της που ειναι - συμφωνα με αυτη που εχω επιλεξει - στα 30€ (στη χειροτερη αν δεν τη βρω ουτε αυτη γτ βλεπω δεν υπαρχει ουτε σε eshop ουτε σε plaisio τοτε θα παω στα 40 οπως το βλεπω).Αρα παμε στα 800 κοντα.

Θα δω και τη ραμ που προτεινεις!

Τωρα δεν ξερω μπορει να κανω λαθος, πες μου και συ!

Παντως πολυ καλη προταση και πρεπει να τη σκεφτω και θα σου πω!!!thanks!

Το ζητηματάκι που έχω εγώ με το παραπάνω σύστημα είναι προς τι ο παντοδύναμος i7 με τη μικρομεσαία 5750?...

Έχει δίκιο ο ernestos. Η 5750 μπήκε από λάθος:tomato:. Τη 5770 ήθελα να βάλω , οπότε πάμε +20 ευρώ.

ΌΛΑ εξαρτώνται από τη χρήση και τις προτεραιότητας: αν το σημαντικό είναι η επεξεργαστική ισχύς, τότε i7 (σε συνδυασμό με μία 5750 πχ για να κρατηθεί το κόστος χαμηλά). Αν το ζητούμενο είναι all around qualities και elevated gaming, 955+5850.

Πάλι θα συμφωνήσω με τον ernesto. Σκέψου αυτά που σου λέει, ζύγισε τα και αποφάσισε.

Τώρα για το κουτί που λες σωλήνα, δε νομίζω να βρείς αλουμίνιο σε αυτό το εύρος τιμών.

Οσον αφορά τη ψύκτρα, σίγουρα μια aftermarket είναι πολύ καλύτερη επιλογή. Αν όμως δεν επιδοθείς στο ευγενές άθλημα του υπερχρονισμού, τότε μια χαρά θα είσαι με τη stock. Εξάλλου μπορείς μετά από κάποιο διάστημα να αγοράσεις μια ψύκτρα. Δεν είναι κάποιο ποσό που από μόνο του θα σε ''γονατίσει''.

Mε εχετε ψιλοψησει ρε γαμωτο αλλα πρεπει να κατσω να υπολογισω ποσο βγαινει σαν χρηματικο ποσο...Οχι δεν ψηνομαι - τουλαχιστον οχι ακομα :p - να κανω υπερχρονισμο οποτε για την ψυκτρα για να το λετε κατι ξερετε! Γενικα η AMD ειναι καλυτερη απο την INTEL? Οπως και να 'χει ψηνομαι να ακολουθησω τη "συνταγη" του Ερνεστο και στο μελλον αμα θελω αλλαζω επεξεργαστη και mobo! Για αυτο παιρνω desktop αλλωστε!

Οποτε μας μενει το κουτι. Θεωρω οτι το κουτι ειναι κατι που σου μενει!Εχετε να μου προτεινε καποιο καλο midi κουτι μεσαιας ποιοτητας - οχι πλαστικο και ας μην ειναι αλουμινιο ας ειναι πχ σιδερενιο - σε λογικη τιμη?Και ας ξεφευγουμε απο το οριο των 750 για να δω!Γυρω στα 60 € και βλεπουμε. Θα κοψω αν ειναι απο αλλου!

Πως σου έχει κολλήσει ότι το κουτί είναι πλαστικό ;

Το Xigmatek Asgard που σου προτείνω είναι πολύ τίμια πρόταση στα λεφτά του.

Δες εδω το προϊον στην επίσημη ιστοσελίδα της xigmatek.

Δες και την είδηση που αναγγέλει την κυκλοφορία του εδω στο TheLab, καθώς και τα σχόλια των χρηστών.

Πως σου έχει κολλήσει ότι το κουτί είναι πλαστικό ;

Το Xigmatek Asgard που σου προτείνω είναι πολύ τίμια πρόταση στα λεφτά του.

Δες εδω το προϊον στην επίσημη ιστοσελίδα της xigmatek.

Δες και την είδηση που αναγγέλει την κυκλοφορία του εδω στο TheLab, καθώς και τα σχόλια των χρηστών.

Ρωτησα πιο πανω τι ειναι το υλικο κατασκευης Mesh SECC κανοντας αυθαιρετα την υποθεση οτι ειναι πλαστικο και επειδη κανεις δεν απαντησε πιστευα οτι οντως ετσι ειναι!Σορρυ!

Πολυ καλο φαινεται!Ψηνομαι να το παρω, θα κοιταξω και τπτ αλλο και θα σας πω!!!Αντε αυριο παω στα μαγαζια να δω και κει τι παιζει!!!

EDIT:

Ξεχασα να σας ευχαριστησω πολυ πολυ!!!

Παντως προς το παρον αν τελικα βαλω τον 955 και 5770 αντι για 5850, 2γιγα ραμ, 500γιγα σκληρο με την παραπανω θηκη και τροφοδοτικο στα 84€ τοτε συνολικα ειμαι στα 587....Θα ξανατσεκαρω τι να αυξησω τι να προσθεσω και αυριο μετα τη βολτα μου απο plaisio & cosmodata θα σας πω την τελικη μου αποφαση!!!

H MSI 785G είναι δοκιμασμένη μητρική και "το λέει η περδικούλα της" άμα πεις ότι θες να ανεβάσεις και τα ρολόγια. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι είναι m-ATX που σημαίνει αρκετές λιγότερες θύρες κάθε είδους :blink:, κατά τα άλλα μια χαρά πλακέτα, κάνει ότι και οι μεγάλες!

Επιπλέον, για 5850 προτίμησε το multirama σε αυτή τη φάση, αν την παραγγείλεις λείαν συντόμως (κάνε και ένα τηλ πιο πριν να σε ενημερώσουν για πραγματική διαθεσιμότητα) σε 7-10 εργάσιμες το πολύ θα την έχεις.

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0429153&catid=020300

Είναι ένα 45άρι μείον σε σχέση με τις άλλες 5850 και μία από τις καλύτερες τιμές πανευρωπαϊκά για τέτοια κάρτα! :rolleyes:

Τώρα, ψυχανεμίζομαι ένα κολληματάκι με τα κουτιού αλουμινίου: ναι, είναι ελαφρύτερα και απάγουν θεωρητικά καλύτερα τη θερμότητα, ΑΛΛΑ και ένα προσεγμένο συμβατικό σιδερένιο κουτί με τα σημερινά δεδομένα ποιότητας και λειτουργικότητας δεν υπολείπεται και πολύ! Υπάρχουν πραγματικά αξιόλογες λύσεις, μη διστάσεις επειδή δεν είναι aluminium...

Guys, θα ηθελα αλλη μια φορα τη βοηθεια σας!

Λοιπον αν μπορειτε πειτε μου τη γνωμη σας για τα παρακατω:

Kουτι:

THERMALTAKE SOPRANO VB1000BWS

Τροφοδοτικο:

THERMALTAKE 650W Nα σημειωσω εδω οτι η εγγυηση αυτου που ειδα ειναι 5ετης.

και τελος RAM:

Kingston DDR3 4GB/1333MHz (dual) αντι για corsair.

Και παλι ευχαριστω παιδια!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.